icon

Kalorické tabuľky - sacharidy

mariska30
7. feb 2023

Baby idem k vám po radu 🙈
Je možné že aj niečo schudnem keď mám každý 3-4 deň červený krúžok sacharidov?Jem v malých porciách ako napríklad špagety, špaldovy chlieb atď...A teraz mi svieti červený krúžok a premýšľam že už si na večeru radšej nič nedám až nezvýšim ďalšie percenta v krúžku 🙈...

Kalorické tabuľky - sacharidy
Strana
z2
mariska30
autor
7. feb 2023

@mariska30 Ešte k tomu cvičím každý deň na stacionárnom bicykli (60min) takže začínam mať obavy že mi ani to nepomôže k tomu chudnutiu

veronikaszabova
7. feb 2023

@mariska30 ja som sa vzdy riadila tym, ze ked som presvihla sacharidy, tak som ubrala na tukoch --- spolu aby boli max 200%.

trgypadl
7. feb 2023

@mariska30 nie som odbornik, mas aj skupinu moje premeny... Ale na Tvojom mieste by som si naozaj postrazila stravu a dohliadla hlavne na prijem bielkovin, podla tejto Tvojej foto mi pride Tvoj jedálniček nevyvazeny prevaha sacharidov s nedostatkom bielkovin...

romanka06
7. feb 2023

@mariska30 ak si v deficite tak schudneš. Len nesprávny pomer makier môže spôsobiť občasné nálety do chladničky

sasa2
7. feb 2023

@mariska30 najdôležitejšie je dať na do zeleného celkový príjem a BIELKOVINY.
Tuky ,sacharidy sú v pomere 1:1. Ak s jedného uberies a v druhom pridas nič vážne by sa nemalo stať. Ak ti to nepresvihne celodenný príjem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzik307
7. feb 2023

@mariska30 hlavne musis naplnit denny prijem, mat vypnute aktivity a travenie...a spravne nastaveny rezim...

lazzo
7. feb 2023

@mariska30 Určite choď do skupiny Cesta k mojej premene. Tvoje nastavenie nie je dobré, celkový príjem máš podľa mňa veľmi nízky vzhľadom k Tvojej váhe. A aktivity sa vypínajú. 😉

monillia
7. feb 2023

@mariska30 čo prosím ťa jes keď máš ledva polovicu tukov a zelenú vlákninu? Treba vypnúť aktivity a ako bolo radené dôležitý je celkový príjem a bielkoviny, ale pridaj sa do spomínanej skupiny.

mariska30
autor
7. feb 2023
sense
7. feb 2023

Ak budeš v deficite tak schudneš, podľa toho čo si pridala ješ veľmi nevyvazene máš veľmi málo. Bielkovín plus máš to zle nastavené.

mariska30
autor
7. feb 2023

@sense Už som si vypla aktivitu a trávenie a čo sa týka Kalkulačky BM tak to som si vypočítala podľa Jozefa Thota s tým že som si tam pridala aj aktivitu

janinka007
7. feb 2023

Ty si aj vazis vsetko a planujes, co zjes? Lebo tabulky za teba neschudnu, pokial ich nebudes dodržiavať.

majamat
7. feb 2023

@mariska30 ako ti pisu, ak zjes vela sacharidov, treba ubrat z tukov, ale nie 1:1.

1g tuku ma totiz 9kcal a 1g sacharidov iba 4cal, cize za 1g tuku mozes zjest 2g sacharidov ( priblizne ).

na % to tiez nie je dobre pocitat.
priklad:
- mas tam 47g tukov ( trochu zaokruhlujem ) + 159g sacharidov, co je 100% + 100% = 200% a spolu to robi 206g tychto makronutrientov.

ak uberies 20% z tukov a pridas 20% sacharidov ( cize 80% + 120% ) takto bude vyzerat takto:
- 38g tukov + 191g = 229g tychto makronutrientov. cize o 23g viac.

a mozem to prepocitat aj na kcal.
podla tvojich tabuliek:
423kcal ( 47g tukov ) + 636kcal ( 159g sacharidov ) = 1059kcal

pri 80g tukov a 120g sacharidov to vychadza takto:
342kcal ( 38g tukov ) + 764kcal ( 191g sacharidov ) = 1106 kcal

cize takto to robi o 47kcal viac. co este ani nei je take zle, ale teda to pisem len o 20%.
no cim viac to bude, tym vacsi rozdiel.

bluemoon24
7. feb 2023

Jsi si jista tim nastavenim? 1500kcal pri 84kg mi prijde dost malo - jaky mas vek, kolik meris? Teprve zacinas s tabulkama? Mas sacharidove sestaveny jidelnicek, pro zeny zvlast je dobre prijimat kvalitni tuky, 20g je zalostne malo, i ty bilkoviny jsou v deficitu. Vetsinou se ze zacatku planuje tak, aby jsi bilkoviny dostala ke 100% a pak doladujes zbytek - bilkoviny je “nejtezsi” nabrat a tak je dobre tim zacit, o tom, ze planovat dopredu, alespon nejaky nastrel, asi nemusim nic rikat. Schudnes pri takovem prijmu a nevyvazenem jidelnicku? Pravdepodobne ano. Jsi ale ve velkem deficitu pod bazalnim metabolismem a sance, ze se pak dostavi jojo efekt je velka.

majamat
7. feb 2023

no veru. ja mam 78kg a lahko aktivny rezim a mam 1647kcal.

mariska30
autor
7. feb 2023

@bluemoon24 Mám 32r.,157 CM a 84 kg, a áno zo zapisovanim som začala len nedávno takže som v tom ešte trošku laik🙈

majamat
7. feb 2023

@mariska30 aku mas nadstavenu aktivitu a ako sa hybes?

majamat
7. feb 2023

@mariska30 skusila som nadstavit len lahku aktivitu a vyslo mi, ze mas zjest 1748kcal.
to je pri aktivite, ale praci s pohybom 1-2x tyzdenne.

ak mas takuto aktivitu ci pracu 3-5x tyzdenne, tak mas amt 1970kcal

mariska30
autor
7. feb 2023

@majamat Aktivitu už nastavenú nemám a každý deň som na stacionárnom bicykli 1 hodinu

mariska30
autor
7. feb 2023

@majamat Podľa akej kalkulačky je vyrátany BM lebo už som zmätená z toho 😀🙈🙂

nikha2809
7. feb 2023

@mariska30 zle si to zapisujes napr.ta praženica.Treba zapísať všetko v surovom stave, nevieš koľko bolo v tom jedle pridaného oleja a pod.Zapisuj si to všetko zvlášť a nevyberaj z hotového jedla.A cestoviny takisto

majamat
7. feb 2023

@mariska30 bM nezapisujem, ale tusim to tam niekde je.

ja mam azpisany vek, vysku, hmotnost a aktivitu. KT mi vypocitaju kolko mam zjest.

mariska30
autor
7. feb 2023

@nikha2809 Jedlo si zapisujem vždy už uvarené 🤔.. Takže zase som o niečo múdrejšia 🙂

nikha2809
7. feb 2023

@mariska30 áno zapisuj surové a všetko, aj olej pod mäso, mlieko do kávy atď.len vtedy to bude presne

mariska30
autor
7. feb 2023

@nikha2809 Okey ďakujem za info ❤️

bluemoon24
8. feb 2023

@mariska30 BM se ti vypocita samo podle zadanych udaju - je to ale jenom hruby odhad, presnejsi by to bylo, kdyby ses nechala zvazit na tanite napr. ve fitku, nekde dokonce meri za 1€ v lekarne, pak je to presnejsi, ale stale odhad. Tvuj denni prijem se sklada s bazalniho metabolismu + traveni + aktivit (mezi altivity se pocita i chuze do prace/obchodu/na zachod - proto je blbost si aktivity pouze zapisovat, kazdy si zapise jenom cviceni, ale takhle to nefunguje) - toto by mel pokryt tvuj prijem - 15%, aby jsi byla v redukci. Pokud si spravne vsechno zadas do kalkulacky KT, dostanes uz vyslednou hodnotu (uz je tech 15% odecteno).

Jidla se vzdycky zapisuji v syrovem stavu! Vyjimku tvori pouze “moje jidlo” ale do toho bych se ted nepoustela. Nevybirej si z predepsanych jidel tam (napr. prazenica) protoze absolutne netusis, kolik je tam dano oleje, ten kdo to zadal tam dal treba 1ml oleje, ale ty na panev nalejes 5ml a to je rozdil velky. Takze delas prazenici odvazis si olej - zapises, odvazis si vajicka - zapises. Nezapisuj koreniny, dale nemusis zapisovat lehke zelene veci - baby spenat, rukolla, salat (pouze listy) maji v podstate nulovou hodnotu a zbytecne tim budes ztracet cas.

lujza123
10. feb 2023

Strašne málo zeleniny. Co si nedáš aspoň šalát k tým vajíčkam.
Jedna vec je kaloricky deficit, druhá vec je nezdravé jedlo a polotovary. K chudnutiu potrebuješ predovšetkým zdravú pečen, s polotovarovmi a junk foodom sa ťažko chudne. Palmový tuk, šunka, sáčkova polievka, omáčka z konzervy v jeden jediný deň?
Skus sa viac inšpirovať zdravými fit receptami

anita6666
13. feb 2023

Podľa mňa máš časté a zbytočne porcie ...ak chces schudnúť,tak po 16:00 nejedz nič....praženica po 18:00???

trgypadl
13. feb 2023

@anita6666??? A preco nie? Ak ma spravne vsetko nastavene, dodrzi príjem, nevidim dovod si ju nedat aj o 21 hod. Ja bezne veceriam aj o 22 hod, kym mi maly zaspi, a chudnem.. Ak by som po 16 nic nejedla, tak ma o 20.00 odvezu...

Strana
z2