icon

Kalorický príjem pod bazálnym metabolizmom

19. aug 2025

Ahojte, je zlé ak si chcem nastaviť denný príjem kalorii na 1400kcal? Bazal mi vyšiel 1522. Začala som brat antidepresiva a dost mi pomohli s tym, že už nemam potrebu sa tak prejedať. Mam nadvahu 30kg. A už aj tych 1550 kcal na deň mi príde veľa. Nejaké rady?

klarissa25
19. aug 2025

Vyska vaha vek? Robis sj nejake aktivity, sport fitko?

simsalabim
19. aug 2025

Nikdy nie je pod bazal. To je energia na udrzanie zakladnych zivotnych funkcii.

denkabemommy
19. aug 2025

@anonym_autor vynechanie menštruácie, padanie vlasov, miestami až depresívne stavy, žiadna energia. Áno, super je byť pod bazalom 🙈. Nešaškuj a jedz aspoň ten bazál.

anonym_6d8eb8
19. aug 2025

@anonym_autor na zaciatok pri vysokej nadváhe môžeš byť kludne pod bazalom...dlhodobo sa neodporúča.

jogy1984
19. aug 2025

Jednorazovo pod bazal človek môže ale pravidelné je problém . Odporúčam drž sa 1522 a občas choď do konca do kalorickej rovnováhy aby nebolo telo v strese.

lucia13022023
19. aug 2025

Áno, je to zle.

dm1
19. aug 2025

@anonym_autor keby bolo pre teba vela 1550 kcal tak nemáš 30 kg nadváhu proste:p. To nieje kvantum stravy len ju treba dobre rozložiť. Ak nevládzem objemovo zjesť toľko tak príhod vysokokaloricke veci ako napr hrsť orieškov o kúsok viac prílohy, oleja, masla... pod bazal by som nesla

marek775
19. aug 2025

@anonym_autor nie je to zle. Je to mierny kaloricky deficit, ktory zvladnes. Pokial pravidelne cvicis alebo denne dost nachodis, budes chudnut. Antidepresiva ako SSRI, trosku spomaluju metabolizmus. Cize realne ti bazalny trosicku klesa. Ale to ti v chudnuti nezabrani, ak po vacsinu dni dodrzis kaloricky limit a fyzicku aktivitu. Ja tiez beriem AD a viem schudnut.