Kedy, koľko a ako ste schudli po pôrode?
ahojte, pred tehotenstvom som vazila 60kg na 170 cm, k porodu som isla s vahou cez 100 kil. 😔 cele tehotenstvo som jedla hlavne ovocie a zeleninu, takmer kazdy den som chodila na dvojhodinove prechadzky na luky do kopca, v deviatom mesiaci som este plela a rylovala zahradku. cize vacsina nadvahy bola sposobena zadrziavanim vody. pri odchode z nemocnice som mala dole 15 kil (maly mal 3800), teraz ma syncek 4 mesiace a este stale mam 15 kil naviac. ta voda sa nechce zo mna odlepit 🙄 plne kojim. vsetci ma utesuju, ze poznaju niekoho, kto zadrziaval vodu a potom bol este chudsi ako predtym. je to naozaj tak? som deprimovana, cely zivot som bola sportovkynou a teraz vyzeram otrasne a neviem, co s tym 😔
@vejula heh, Ty si zlata,kocka budem, ked budem o 20 kil lahsia 😀 pijem denne 2-3 litre, 1liter vinei- kvoli mliecku a zvysok nesladene caje alebo neperlivu vodu. a ano, s tou lymfodrenazou s Tebou suhlasim, ze by som sa pocas kojenia asi dost bala. asi skutocne len musim pockat kym ukoncim kojenie, skor to proste dole nepojde. aj tak uz vyzeram ovela lepsie nez predtym, som bola nafuknuta ako keby ma vcely dobodali.
inak, to je zvlastne, ze si v nemocnici nechala len tych 5 kil, si asi mala drobneho synceka 🙂
@soldi synček mal 3,80kg 😅 takže drobny na mna nebol kedže mam len 161cm... Ale ja som vobec nebola zavdonena, všetko čo som pribrala bol poctivy tuk lebo som sa prežierala statočne teda. A nevzdavaj sa nemusiš bezpodmienečne schudnuť až ked prestaneš kojiť... Daj tomu čas. Inač s tou vienou to tiež moc neprehanaj je tam cukru vela takže možno aj preto nemožeš schudnuť. Skus si ju riediť s vodou. Ja som tiež občas pila vineu, ale nie tak vela ako ty.
@soldi určite sa to dá do poriadku, hlavne keď sa ti babatko začne pohybovať a hlavne chodiť. Netreba zúfať, ono sa to určite upraví. len jednej to ide rýchlejšie a druhej pomalšie...a ke´dže si toľko pribrala tak to aj trošku dlhšie trvá než sa to vráti na normál. Je lepšie ke´d to ide postupne, aby si nemala ovisnutú kožu, aj ona sa musí postupne strebať a keď schudneš rýchlejšie ako máš, tak bude ovisnutá oveľa dlhšie... nie moja skúsenosť ale skúsenosť kamarátky. makala v posilke aby sa vrátila čo najrýchlejšie na svoju váhu a doplatilo na to jej bruško, zadok a aj prsia. Potom zas musela pribrať aby sa to vyrovnalo...natiahnutá koža vs tuk a keď začala znova postupne a pomaly, tak to šlo.
@vejula heh, moj maly mal takmer rovnaku vahu: 3850 a to sa narodil o dva a pol tyzdna skor 🙂
ja by som tu vineu tiez najradsej nepila, nie som ani moc na sladene napoje, ale ona je dobra na mliecko, len kvoli tomu ju pijem, ked zacnem prikrmovat, tak sa uz na nu vykaslem, ale teraz to nechcem riskovat. to este vydrzim par tyzdnov. och, dufam, ze potom to pojde fakt rychlejsie. je to zvlastne,lebo v podstate vazim o 20 kil viac ako predtym, ale tricka obleciem takmer vsetky-aj ked su mi cez prsia a brusko obtiahnutejsie. a nohavicie tiez niektore obleciem. vsak uvidim ako sa to pohne, dufam, ze to takto nezostane, u nas su vsetci chudi.
@soldi na mlieko je dobre aj Caro, pripadne skus sennovku grecku alebo brat B komplex, teraz je sezona hrozna tak mozes nahradit vineu hroznom.
Inac baby ked sa deti rozchodia tak bez ohladu ci budete dojcit alebo nie tak vaha pojde dole, lebo bude aj pohyb ... ale zasa treba sa aj spravne stravovat. Napriklad vecer nezrat, nejaky zeleninovy salat, pripadne sa skusit stravovat s malymi dietatom ... papat vela zeleniny a ovocia.
Mne sa to lahko hovori, ale niekedy je moje prve jedlo az ten vecerny zeleninovy salat ... do vtedy dojedam po malej (ked dojedam tak sebe si uz nenaberam).
A ten pohyb mi pomohol a schudla som viac ako pred tehotenstvom. 🙂
Ahojte, tak ja som mala pred porodom 48 kil,pocas tehotenstva som pribrala 25...no potom som sa prestala vazit 🙂,takze mozno plus 3,4 kg navyse🙂 😕 Po porode som zhodila 3kg z toho maly vazil 2850g 🙂 Asi 3 mesiace sa nic nedialo...bola som len chodiaca voda. Dietovat som nechcela,na cvicenie som sa necitila, len som prestala pit mineralky a vsetky ostatne bublinkave napoje,ktore zatazuju oblicky..takze cista voda so syrupom. Pocas mesiaca som zhodila pekne vela kil, schudla som na 53. Teraz som pol roka po porode a mam 52. Stale kojim,nepijem mineralky a strasne vela papam, a taktiez sa pri malom nabeham ako kazda ina mama 😉
Ps: poradil mi to moj doktor 😉
Inak,este by som chcela dodat...na mliecko su dobre rascove polievky a 2dc cierneho piva za tyzden, ziadne sladke napoje ako vinea ..babatka z toho boli brusko a vam to k chudnutiu neprida, pretoze vsetko je zlozene na Eckach
ahojte 🙂
pred porodom vaha 56-7kg
pribrala som 15kg
mala vazila pri narodeni 3200g
po prichode z porodnice vaha 61kg
kojila som 3m, mala potom strajkovala a dodnes odmieta mlieko
sucasna vaha 56-7kg, ale trvalo mi to velmi dlho dostat sa na povodnu vahu - pomohla mi dieta /vylucila som pecivo, sladke, cukor a nejem uz po 17-8hod/, kazdy den bycikel stacionarny 40min alebo chodim s malou kazdy jeden den na prechadzku do lesa na 1hod..
Ahoj ja som vazila 62kg/177cm, pred perodom 96kg :D mala mala 3700 dva tyzdne po porode 79kg. Myslela som, ze umrem, ked som to videla. Hned ako som mohla zacala som so Zumbou. Fakt perfektna vec, zatancujes si, vypotis sa, zapajas uplne vsetko. 4mesiace po porode som mala 65kg. AVSAK som stratila mlieko! Nie som si ista, ci z toho alebo zo stresu, ale v kazdom pripade...vykasli sa na to teraz, zacni chudnut a celkovo sa s tym zaoberat, az ked dokojis. Uz to nejak tych par mesiacov vydrzis a radsej nebudes nic riskovat a potom sa do toho pustis naplno a pojde to dole jedna radost! Drzim palce
@ngeliksk ano? Ja som pocula len o hroznovom cukre, ale nie o vinee..alebo hrozne. Malu nebolelo brusko? Moj je na to dost citlivy, ja som uz polroka nevidela ine ovocie ako banan a vsetky starsie zenske tu z okolia hovoria ze by sa malo jest len tuzemske ovocie, ale nie vela aby zasa nezduvalo...kazdy hovori nieco ine...niekomu to sadne, niekomu nie...
Skus to cierne pivo, staci ti 2dc..budes ako pamelka,moj skoro umrel ked to videl 😀 ...a ja tiez...a mala ti bude aspon vnoci chrapat 😎 ,dufam...u nas to zabralo...
Alebo si uz definitivne stratila mlieko?
tak ja som pred tehu mala okolo 52kg...rodit som šla s 75kg, s porodnice som došla 68,5...mala ma 8m a mam 56...takže ešte 4sa ma držia...presnejšie držia sa zadku a brucha🙂
ked som prestala kojit svoju dcéru, čiže po rok a pól po porode som do dvoch mesiacov schudla na povodnu váhu
@irsina83 ahoj poslala by si aj mne ten rozpis? dakujeem
Ja som dnes natrafila na pekný článok:
http://www.mojavyziva.sk/ako-schudnut-po-porode/
Ale rada by som tiež dostala ten rozpis. 🙂
@irsina83 môžem ťa poprosiť? 🙂
počas dojčenia by ste sa nemali moc snažiť chudnuť .. najlepší čas na začatie chudnutia je až po skončení dojčenia http://akoapreco.com/je-chudnutie-pri-dojceni-bezpecne/
@patkaza no to je sice pekne, ale ked budem dojcit dajmetomu dva roky, a nechudnem dojcenim, tak musim nieco robit... maly ma teraz 9mes, dojcim, ale uz idem aj upravit stravu, vyradit blbosti a menej jest, viac pohybu - lebo sa citim strasne
Ahojte, oprasujem tuto temu, mozno niekoho pozitivne nakopne 😊
Pribrala som v tehotenstve 23kg, napriek vela pohybu a pomerne vyvazenej strave, obcas s nejakym nezdravym potesenim. Mala som pocit, ze priberam uz z pohladu do chladnicky.
Vyska 163cm, povodna vaha 60kg.
Pred porodom 83kg.
Po prichode z porodnice 76kg.
Tri mesiace po porode naspat povodna hmotnost 60kg. A stalo ma to rovnaku namahu, ako tolko pribrat-ziadnu.
Dnes som 5 mesiacov po porode a stale si drzim 60kg, napriek tomu ze mam mnozstvo pohybu a vela dojcim, takze dojcenim sa u mna zazracne nechudne, proste sa telo vratilo do povodneho stavu.
Drzim vam vsetkym palce, aby sa po porode citili dobre a opat krasne, lebo deti su sice cely nas svet, ale aj na tom zalezi! 😊

Ahojky kocky tak ja uz cakam tretieho syna.
Moja vaha pred prvym synom bola 49kg a tesne pred porodom som mala 70kg a maly ked sa narodil mal vahu 3050g a 50cm
A schudla som vsetku tu nadvahu co mi ostala pocas kojeni
Pri druhom nez som otehotnela som mala 50kg a pred porodom som mala 73kg a maly po porode mal 3320g a 50cm a maly ma 18mesiacov a som teraz v 26tt a vazim 62,5kg ale mozem povedat ze ja vzdy schudnem pocas kojeni deti ma vzdy vycecavaju az do kosti 🙂 aj teraz este maleho kojim aj ked som tehula...
My to mame v genoch ze zereme a nepriberame ale moja mamca ma 3 sestri a jedneho brata a mozem povedat ze z dvoch sester maju take geny ze nevedia schudnut a su tucne po porode a nevedia to uz schodit :( ale me to nevadi lebo sme super rodina a aj ked sa sesternica stazuje ze nevie schodit tak ju podporujem aby nemala depky