icon

Kedy ste sa rozhodli schudnúť a prečo?

23. máj 2025

Kedy ste si vstupili do svedomia, co vas konecne prinutilo schudnut a povedat si,ze toto nie a tak ste sa zapreli,ze ste to zvladli? Ja mam pocit,ze som v zacarovanom kruhu.

zuzinka888
23. máj 2025

Tucna som nikdy nebola- no par kil naviac sa nazbieralo/ ostalo po porode. A kedze som sa v obleceni citila ako slon v porcelane- tehotenskeho som mala malinko a bolo mi velke nic ine mi neostavalo. Radsej som zacala chudnut a za "usetrene"peniaze za vymenu satnika sme sli na dovcu😂😂

blancheporte
23. máj 2025

Pohľad do zrkadla,tučné nohy,zohnúť sa a zaviazať si šnúrky. Tak som sa rozplakala pred kamoškou....vzala ma do fitka,zoznámila s trénerom a začal sa boj. Dala som dole 43 kíl.

zuzinka888
23. máj 2025

++Mne pomahaju nakopnut moje fotky od druhych ludi. Nie moje - tam sa vzdy postavim tak aby to ako tak vyzeralo ok. Ale ked niekto iny cvakne momentku....tam nemas kedy stiahnut brucho- vytasit cecky, ci niecim zamaskovat kilecka

dzulli1980
23. máj 2025

Fučanie pri chôdzi, brucho tesne pod prsami, keby som ich nemala tak pod bradou, keď som si sadla, tlačenie nohavíc, sukní v páse ... a to prelomové bolo, keď sa ma kolegyňa opýtala, či som tehotná (nebola som) ... vtedy som začala ... úplne lightovo, postupne som zmenila stravu, dala som v priebehu 14 mesiacov dole 14 kg (na začiatku som mala pri 180 cm, 78 kg, teraz 64 kg).

colsami
23. máj 2025

Ked rucicka na vahe ukazovala prve cislo 8, dostala som uplnu facku. A vratila sa pekne skoro o 20kg dole. Ano, dovtedy to bol zacarovany kruh. Po tomto som si povedala ze neexist, stacilo, uz neplanujem prehliadat svoje tri brady a tucne ruky na fotkach.

A kedze viem co ma to stalo namahy, ani neskor v tehotenstvach som uz potom nemala ziadnych + 20/30kg, pretoze viem, ze by som to uz druhy krat nikdy nezvladala schudnut... Aj par kil cloveka potrapi, ale taku zbytocnu naloz navyse uz nechcem.

balerina2025
23. máj 2025

asi najviac pri dietati, aby som mu stihala. nie kvoli inym , ale kvoli dietatu

cukroska
23. máj 2025
@blancheporte

Pohľad do zrkadla,tučné nohy,zohnúť sa a zaviazať si šnúrky. Tak som sa rozplakala pred kamoškou....vzala ma do fitka,zoznámila s trénerom a začal sa boj. Dala som dole 43 kíl.

@blancheporte Waaw neuveriteľné. Bojovníčka 💪💪Klobúk dole 🎩

rozculena
23. máj 2025

ja som sa rozhodla pred pol rokom,len môjmu žalúdku to nejako stále nedošlo 😂

majus2323
23. máj 2025
@blancheporte

@blancheporte klobúk dole

blancheporte
24. máj 2025
@cukroska

@cukroska ďakujem 😃

blancheporte
24. máj 2025
@cukroska

@cukroska ďakujem 😃

lujza123
24. máj 2025

Ja tak priebežne, veľakrát sa mi v živote stalo ze ta váha o pár kg vyskočila, po vianociach napríklad.
A tiez viem presne definovať ten AHA! moment kedy si človek uvedomí ze sa vyžral. Ked sa znova spojí so svojim telom, začne jesť normálne a aj sa hýbať. Lebo dovtedy to veľmi kvalitne vytesňuje. Varené vínko, vianočné trhy, koláčiky, cokoladky, návštevy …Nezdrave jedlo je ako alkohol, cigarety, proste to mozog chce a nezaujíma ho ze to telu škodí. Na cukre vie vzniknúť veľmi silná závislosť, je to rýchla energia.

Naše telo aby bolo zdravé potrebuje pohyb a kvalitnú stravu.
Mozog ale funguje v inom móde, tisíce rokov sa snaží ľudstvo prežiť, to znamená šetriť energiu (ukladať tuk - špeciálne u žien koli potomkom, nehýbať sa zbytočne, preferovať kaloricky výdatne potraviny), k tomu ešte spôsob ukľudnenia, istota ktorú preplnený žalúdok prináša a s tým spojené zajedanie stresu, emócii.
Toto je neuveriteľne silný a ťažko odstrániteľný vzorec.

Ale ide to prepísať. Dá sa to zmeniť. Neviem či si autorka niekedy fajčila, ja áno a toto je veľmi podobne. Najťažšie je odhodlať sa k zmene a potom to už ide. Vytvoriť si zvyk trvá mesiac. Ako fajčiar trpí prvý deň bez cigarety po mesiaci si už ani nespomenie.

So zdravým životným štýlom je to presne to iste. Treba si nájsť pohyb co ta bude baviť - tanec, crossfit treningy, beh, bicykel, ranných 20 min jogy, hocičo.. Vytvoriť si rutinu, návyk. Postupne zmeniť jedalnicek

alickapusinka
24. máj 2025

Pre zdravotne dôvody som schudla nejakých 27 kg.Sama beriem lieky na cukrovku dôležity veľmi je pohyb ja som zavysla od pohybu prejdem aj 25 km pešo.A žiaden ozempic nikomu na chudnutie nepomôže nikdy.

taktotedanie
24. máj 2025

Ked som si objednala rifle a prisli mi extremne velke v pase povedala som si to isto budu velke a vratim a nakoniec mi boli “ako uliate”
V ten den som sa rozhodla schudnut- 6mes a dole 25kg

dankabg
25. máj 2025

Keď som sa nevedela dva a pol roka po pôrode vrátiť na pôvodnú váhu. Nechcelo sa mi nosiť len voľne oblečenie, vadilo mi brucho, slabá kondícia, mlandrave svalstvo a tuk na stehnách. Prestala som dojčiť, začala cvičiť kardio a veľmi rýchlo som schudla a vyrysovala si postavu. Odvtedy ubehlo vyše 6 rokov a váhu si držím

miskajerry
25. máj 2025
@dankabg

Keď som sa nevedela dva a pol roka po pôrode vrátiť na pôvodnú váhu. Nechcelo sa mi nosiť len voľne oblečenie, vadilo mi brucho, slabá kondícia, mlandrave svalstvo a tuk na stehnách. Prestala som dojčiť, začala cvičiť kardio a veľmi rýchlo som schudla a vyrysovala si postavu. Odvtedy ubehlo vyše 6 rokov a váhu si držím

@dankabg cvičila si podľa videí?

148terka148
25. máj 2025
@dankabg

@dankabg a ake kardio ti pomohlo.?

autor
25. máj 2025
@dankabg

@dankabg aj mna by zaujimalo kolko kardia tyzdenne si cvicila. Ci pas alebo irbitrek ci nieco ine? Beh, rychla chodza?

autor
25. máj 2025
@taktotedanie

Ked som si objednala rifle a prisli mi extremne velke v pase povedala som si to isto budu velke a vratim a nakoniec mi boli “ako uliate”
V ten den som sa rozhodla schudnut- 6mes a dole 25kg

@taktotedanie fiha, a aku vahu si mala? Krasny vysledok

autor
25. máj 2025
@alickapusinka

Pre zdravotne dôvody som schudla nejakých 27 kg.Sama beriem lieky na cukrovku dôležity veľmi je pohyb ja som zavysla od pohybu prejdem aj 25 km pešo.A žiaden ozempic nikomu na chudnutie nepomôže nikdy.

@alickapusinka joj, no pohybu mam aj ja vela, aj silovo cvicim,uz som schudla 10kil ,ale nejako sa mi vaha zasekla. Neboj sa. Nad blbinami ako ozempic ani nerozmyslam. Ani si nechcem rprdatavit tie vedlajsie účinky

alickapusinka
25. máj 2025

strašne ved sa pozri ako vyzera žena ozziho ozborna s ozempicu úplne troska zo 40 kg.Hnus.

dankabg
25. máj 2025
@miskajerry

@dankabg cvičila si podľa videí?

@miskajerry @148terka148 a autorka. Cvičila som podla Emy Wong, ona má podľa mňa super série na všetky partie tela, plus aj strečing. spočiatku som cvicila len polhodinu ráno a potom neskôr aj hodinu denne. Ale to už bol extrém. Teraz napríklad drepujem s činkami, chodím na jogu a robím na záhrade, a som na Tom v podstate rovnako.

malinka158
25. máj 2025

Ja som si chcela dat zmensit prsia. Malo to byt hradene cez poistovnu. Bohuzial kvoli mojej nadvahe to nebolo mozne. Prisla som od lekarky domov, preplakala som cely vecer a hned dalsi den som zacala chudnut. Ja som po vysadeni HAK a problemom zo stitnou zlazou pribrala skoro 20 kg. Pri mojej vyske 158 cm to bolo strasne vela. Od novembra minuleho roku som schudla cca 10 kg, a dalsich 10 kg ma este caka. Bolo by to uz viacej, ale kvoli zdr.problemom som musela mat 2 krat dlhsie prestavky.