Keto alebo nízkosacharidová diéta na chudnutie
ktore je lepsie na chudnutie?
ide mi o to zbavit sa tuku a nie budovat svaly
dakujem
Ak ti je jedno ze si dodrbes zdravie tak je upne jedni, či si zvolia keto alebo nizkosachsrisovu. Ale tak, hlavne ze schudneš, že 🙂
Ani jedno ani druhé není dlouhodobě udržitelné - a ty potřebuješ jen změnu jídelníčku - být v kalorickém deficitu, podle KT, jakkoliv se ti to nich nechce. Bez nich nezjistíš, kolik přijímáš - při nadváze pravděpodobně hodně. Diety jsou na dvě věci, ale ne na hubnutí. Přidej pohyb, bílkoviny, vynechej sladké - a to i skrytý cukr v nápojích a mléčných výrobcích. Držím palce.
Ak máš 100kg, tak sa vykašli na diéty, nepomôžu. Len ti ešte viac podrazdia žalúdok a budeš neskôr vyjedat chladničku aj s polickami.
Naozaj si stiahni kalorické tabuľky, alebo keď nechceš, tak neviem, či môžem odporúčať zanzisan, zaplatíš 10e na mesiac a už len si nastavíš jedálniček a cvičenia, nemusíš ani cvičiť, stačí ti jest to, co máš dané. Presné množstvá, počet kalórií. Keď nebudeš spokojná, vrátia peniaze.
Skus IF 🙂 ja som sa dala na 16/8. 16 hodín nejem 8 hodín mam na jedenie, zo dňa na deň som vynechala úplne sladkosti aj Chipsy na kt som bola závislá,
Skus IF 🙂 ja som sa dala na 16/8. 16 hodín nejem 8 hodín mam na jedenie, zo dňa na deň som vynechala úplne sladkosti aj Chipsy na kt som bola závislá,
@sszuzu8 pri tomto treba objasniť aj to, že tiež třeba byť v deficite. Nemôžeš zjesť za 8 hodin pol kila slaniny len preto, že je dovolené jesť 😄
Do keto stravy (max 30g sacharidov denne) určite nechoď a už vôbec neskúšaj tú ketodiet. Skôr začni s nízkosacharidovou stravou (80-100g sacharidov denne). Ale toto musíš mať naštudované, aby si si vedela vyskladať stravu. Keď chceš ísť tou cestou, ktorú si uviedla, tak úplne najideálnejšie je začať s prerušovaným pôstom. No k tomu si tiež naštuduj čo najviac.
@sszuzu8 pri tomto treba objasniť aj to, že tiež třeba byť v deficite. Nemôžeš zjesť za 8 hodin pol kila slaniny len preto, že je dovolené jesť 😄
@kavasmliekom sakra som myslela ze to dôjde ľuďom automaticky 🤣🤣🤣🤣ďakujem za doplnenie
@kavasmliekom to je mi jasne. ;)
@kavasmliekom to je mi jasne. ;)
@lucy_ms viem ze su 8hod okna a 16hod post...
@kavasmliekom sakra som myslela ze to dôjde ľuďom automaticky 🤣🤣🤣🤣ďakujem za doplnenie
@sszuzu8 no nie, mam v okolí par žien, čo ma presviedčali, že môžu jesť všetko čo nezje ich, aj celú tortu, 2x si nabrali vývar s cestovinou, co im tam lyžička stála, zemiakový šalát, 2x rezeň, funeli ale išli...
@sszuzu8 no nie, mam v okolí par žien, čo ma presviedčali, že môžu jesť všetko čo nezje ich, aj celú tortu, 2x si nabrali vývar s cestovinou, co im tam lyžička stála, zemiakový šalát, 2x rezeň, funeli ale išli...
@kavasmliekom hmmm :D
@klarissa25 súhlasím... Veľmi som nechcela riešiť KT bránila som sa tomu zubami nechtami nakoniec som sa na to dala a neľutujem... Po 10 týždňoch mám minus 4,5 kila bez cvičenia.. dovtedy neslo dole absolútne nič, až keď som začala pouzivat KT
@hylary a chcela si sa dat len do formy alebo si isla z velkej vahy dole?
Do keto stravy (max 30g sacharidov denne) určite nechoď a už vôbec neskúšaj tú ketodiet. Skôr začni s nízkosacharidovou stravou (80-100g sacharidov denne). Ale toto musíš mať naštudované, aby si si vedela vyskladať stravu. Keď chceš ísť tou cestou, ktorú si uviedla, tak úplne najideálnejšie je začať s prerušovaným pôstom. No k tomu si tiež naštuduj čo najviac.
@lucy_ms nepomoze prejst na oddelenu stravu a minimalizovat prilohy? ( ryza zemiak cestovina?) plus samozrejme sladke NO GO
Keď chceš čo najjednoduchsi postup, tak sa spytaj chatgtp. Bez srandy, ja tak chudnem kilo za tyzden. Zadaj váhu, vysku, ciel. Vyrata ti koľko kcal potrebuješ, koľko môžeš ubrať, aby to bolo zdravé. Potom mu napíš, nech ti dá vzorový plán na tri dni na toľko kcal a ešte môžeš upresniť, čo máš rada alebo čo chceš použiť z toho, čo máš v chladničke. Žiadne nahadzovanie do tabuľky a pod. Všetky tie hotové jedálničky u mňa zlyhajú na tom, že to ma suroviny, ktoré treba extra kúpiť (fenikel, papaja a pod) alebo to treba zložito pripravovať (plnené paradajky, karfiolová pizza...). Takto mam recepty z 5-6 surovín a do 20 min hotové. Po takom týždni som už aj vedela odhadnúť veľkosť porcie, to bol u mňa tiez problém.
Ani jedna z týchto diét nieje pre teba vhodná. Takto nikdy neschudneš, budeš sa motať v bludnom kruhu .
Prepáč ze ti to napíšem takto na rovinu ale 100 kg je poriadna obezita, to znamená že máš príšerné stravovacie návyky alebo nejakú poruchu príjmu potravy ako emočné prejedanie sa, zajedanie stresu.
Takto náročnú diétu nevydržíš, nemáš šancu.
Potiahneš maximálne mesiac, čosi schudneš a priberieš 2 x toľko. Budeš iba vystresovaná, naštvaná sama na seba, na svoje telo
Pevná vôľa sa buduje postupne, to nieje hneď a ver tomu že vyradenie sacharidov vyžaduje priam železnú vôlu.
Začni prosimta pomaly, kľudne sa niekam prihlás - schudni s dave, fitshaker - budeš tam mať jedálničky, cvičenia, podporu.
Prvý mesiac, dva len skúšaj zdravšie jesť, namiesto cukru ovocie, aspoň raz za týždeň nejaké ľahké cvičenie, cez víkend bicykel, turistiku, naozaj zľahka začať prechádzkami
.., Potom mozes skúsiť kalorické tabuľky ( ked pôjdeš podľa nich tam je tých sacharidov menej ), kľudne prerušovaný pôst, cvičenie 2 x do týždňa. Zmeny zavádzaj postupne
Po roku pomalého chudnutia budeš mať 70-80 kg, az vtedy môžeš skúsiť keto či sacharidove vlny ak budeš chcieť.
Ani jedna z týchto diét nieje pre teba vhodná. Takto nikdy neschudneš, budeš sa motať v bludnom kruhu .
Prepáč ze ti to napíšem takto na rovinu ale 100 kg je poriadna obezita, to znamená že máš príšerné stravovacie návyky alebo nejakú poruchu príjmu potravy ako emočné prejedanie sa, zajedanie stresu.
Takto náročnú diétu nevydržíš, nemáš šancu.
Potiahneš maximálne mesiac, čosi schudneš a priberieš 2 x toľko. Budeš iba vystresovaná, naštvaná sama na seba, na svoje telo
Pevná vôľa sa buduje postupne, to nieje hneď a ver tomu že vyradenie sacharidov vyžaduje priam železnú vôlu.
Začni prosimta pomaly, kľudne sa niekam prihlás - schudni s dave, fitshaker - budeš tam mať jedálničky, cvičenia, podporu.
Prvý mesiac, dva len skúšaj zdravšie jesť, namiesto cukru ovocie, aspoň raz za týždeň nejaké ľahké cvičenie, cez víkend bicykel, turistiku, naozaj zľahka začať prechádzkami
.., Potom mozes skúsiť kalorické tabuľky ( ked pôjdeš podľa nich tam je tých sacharidov menej ), kľudne prerušovaný pôst, cvičenie 2 x do týždňa. Zmeny zavádzaj postupne
Po roku pomalého chudnutia budeš mať 70-80 kg, az vtedy môžeš skúsiť keto či sacharidove vlny ak budeš chcieť.
@lujza123 nemam priserne navyky, zial prezila som si velke stresy a naozaj priberala aj zo vzduchu. ale nejdem ti pisat a obhajopvat sa. a vies co ja sa za svoje kila nehanbim, 🙂
len cjhcem to riesit hlavne zo zdravotného hladiska. ale teda asi naozaj tie ine diety dam na neskor a nateraz mi staci viac odovzdat a menej prijat.
Ved práve to sa ti snažím vysvetlit, ak mas tendencie priberať koli stresu tak nechoď do žiadnych radikálnych diét - pretože tie sú práve stresujúce .
Ked už raz vyhodíš zo stravy sacharidy telo síce rýchlo schudne ale potom ma tendencie zo sacharidov priberať. Navrat na normálnu stravu po keto diéte musí byt veľmi, veľmi pomalý.
Ked vieš ze v krízových situáciách reaguješ zajedanim tak neriskuj. Stres nikdy zo života úplne nevylúčis, nevieš co pride.
Ale ak sa ti podarí schudnúť síce pomalšou ale normalnejsou cestou budeš mať istotu ze tvoj metabolizmus nieje rozhádzaný a ustoji aj pripadne obdobie stresu
Ja som na nizkosacharidovej strave s kopou obmedzení, zo zdravotných dôvodov. Nieje to zrovna ľahké dodržiavať z dlhodobého hľadiska, prvý mesiac pohoda ale tie ďalšie už ani tak nie.
Ved práve to sa ti snažím vysvetlit, ak mas tendencie priberať koli stresu tak nechoď do žiadnych radikálnych diét - pretože tie sú práve stresujúce .
Ked už raz vyhodíš zo stravy sacharidy telo síce rýchlo schudne ale potom ma tendencie zo sacharidov priberať. Navrat na normálnu stravu po keto diéte musí byt veľmi, veľmi pomalý.
Ked vieš ze v krízových situáciách reaguješ zajedanim tak neriskuj. Stres nikdy zo života úplne nevylúčis, nevieš co pride.
Ale ak sa ti podarí schudnúť síce pomalšou ale normalnejsou cestou budeš mať istotu ze tvoj metabolizmus nieje rozhádzaný a ustoji aj pripadne obdobie stresu
Ja som na nizkosacharidovej strave s kopou obmedzení, zo zdravotných dôvodov. Nieje to zrovna ľahké dodržiavať z dlhodobého hľadiska, prvý mesiac pohoda ale tie ďalšie už ani tak nie.
@lujza123 suhlasim, nejdem to radikalne riesit. to nie, tu ficia ludia na ozempicu ( 70kg baba, nemam slov) a lekarka jej to predpisala, baba sa vpbec nehybe a chudne ale toto nechcem tak riesit. je to podla mna chore. zaplati 100 euro za injekciu na tyzden a neni jej to luto? radsej budem jest s rozumom a cely cas chodit.
nizkosacaharidku by som mala kvoli zaludku, mam vela kyseliny, preto si myslim ze ked radsej budem jest viac bielkovin, ze mi to prospeje. akutalcne dost ficim na cottage , brokolici, jogurtoch a syroch...
Autorka, napíš mi správu, o nízkosacharidovej strave som písala dizertačnú prácu, vysvetlím ti aspoň základy.
Ja som na keto schudla 15kg , udržiavala som to dlho, pribrala som až keď som otehotnela..teraz som pol po roka po pôrode , som na nizkosacharidovej a už dolu 16 kíl
Ja napríklad momentálne chudnem s naturhouse. Za 4 mes. mám dole 7,5kg. Nemám pocit, že jem nezdravo. Jasne, vyradila som zatiaľ prílohy. Ale po pár týždňoch smiem zo 2x do týždňa zemiak ako keby do dlane. To využívam, keď som v práci a objednávam si jedlo tam. Inak doma nie. Nejem sladké, jedine čo som si neodpustila je energeťák. Aj to nie každý deň. A sem tam zhreším. Páči sa mi to, že sa chodím vážiť každý mesiac. To mám taký bič nad sebou a to ja potrebujem. Obmedzujem soľ na zdravú hranicu, jem viac zeleniny a ovocia. A mám stiahnuté aj energetické tabuľky, takže vidím svoj plán aj v takýchto číslach.

S takou velkou nadvahou sa na keto uplne vykasli. Nastudovala si si vobec nieco o tom? Na to aby si schudla ti bude uplne stacit stravovat sa v ramci svojho bazalneho metabolizmu. Na KT nepotrebujes stahovat appku do mobilu, maju aj webovu verziu.