icon

Keto diéta a jojo efekt

22. mar 2026

Poprosím vás o skúsenosti s udržaním váhy/ priberaním po ukončení leto diéty. Rada by som ju skúsila, avšak bojim sa, že po skončení naberieme ešte viac ako bola pôvodná váha

biba_18
22. mar 2026

žiadna dieta nie je dobrá. myslím radikálne zníženie príjmu... ak sa chceš potom vrátiť k svojmu starému stravovaniu ...

dzulli1980
22. mar 2026

No tak ja Ti to napíšem priamo z praxe ... moja kolegyňa, sedím s ňou v kancelárii, každý rok pred letom drží túto keto diétu ... schudne krásne, aj v problémových partiách, naozaj postavička do plaviek tip top ... po dovolenke prejde na normálnu stravu ... momentálne má +10 kg ... opäť začína s keto, lebo ide leto, dovolenka, plavky ... dva roky dozadu som začala chudnúť s ňou, ja normálne - postupnou zmenou stravy, ona na keto ... ja si držím váhu krásne, hoc som chudla dlhšie, proste som svoj organizmus prirodzene preprogramovala, ona ide hore, dole ... pred letom s keto mega giga, po dovolenke kilá letia hore ... za mňa keto ani takéto kadejaké vychytávky nie.

lindous
22. mar 2026

Akýkoľvek prístup zvolíš, pokiaľ sa potom vrátiš do starých koľají, tak priberieš späť a áno, veľmi pravdepodobne aj viac… navyše úplné vyčlenenie jednej z makroživín a vystavenie tela núdzovemu stavu ako je ketóza môže byť nebezpečné a nie je to ani zďaleka vhodné pre každého… “tajomstvo” je v udržateľnej zmene životného štýlu, lebo po akejkoľvek diéte sa jojo efekt objaví, videla som to vo svojom okolí naozaj veľmi veľa krát a ako bonus pri extrémoch aj rozhádzané zdravie a psychika

jankajanka13
Autor odpoveď zmazal
vilma7
23. mar 2026

Sesternica schudla a po vrateni na beznu stravu pribrala...chudnutie s dlhodobym efektom znamena upravit stravu na zxysok zivota...nie len na obdobie chudnutia.

anonym_432edf
23. mar 2026

ano, islo vsetko naspat aj s bonusom..
navyse som si uvedomila, ze sacharidy su palivo pre mozog. takze bez nich….. 😁

anonym_37d4a3
23. mar 2026

Mala som a nikdy viac. Schudla som 8 pribrala 12 lebo telo bolo v panike a ukladalo všetko do tuku, ktorý som potom mala problém zhodiť normálnym režimom. Radšej zmen stravu a drž sa toho čo ti chuti a vyhovuje ako pchať do seba keto ktoré ti v priebehu mesiaca rozhodí organizmus. O bolestivej a nepravidelného menstruacii ešte pol roka potom ani nehovorím. Sacharidy telo potrebuje, je to palivo a počas keta ich telu nedávas a to sa potom vráti.

anonym_b7714f
23. mar 2026

Skús prejsť na low carb, je to ľahšie udržateľne

autor
23. mar 2026

Ďakujem baby za odpovede, utvrdilo ma to v tom, že radšej nebudem experimentovať s keto

jankajanka13
24. mar 2026
@anonym_autor

Ďakujem baby za odpovede, utvrdilo ma to v tom, že radšej nebudem experimentovať s keto

@anonym_autor naozaj sa oplati podla tvojich financnych moznosti radsej si zakupit jedalnicek na mieru od niekoho normalneho na ukazku napriklad a potom.sama varit, alebo krabickova strava napriklad na 2-3mesiace s prednym vypoctom kalorii alebo podobne veci kde jes dost ale zdravo, pripadne mojim kamoskam naozaj pomohol fasting, jedna ma 16/8h a druha 12/12 h samozrejme v case kedy jedia strazili kalorie zo zaciatku teraz uz vedia ako jest