Keto diéta a jojo efekt
Poprosím vás o skúsenosti s udržaním váhy/ priberaním po ukončení leto diéty. Rada by som ju skúsila, avšak bojim sa, že po skončení naberieme ešte viac ako bola pôvodná váha
No tak ja Ti to napíšem priamo z praxe ... moja kolegyňa, sedím s ňou v kancelárii, každý rok pred letom drží túto keto diétu ... schudne krásne, aj v problémových partiách, naozaj postavička do plaviek tip top ... po dovolenke prejde na normálnu stravu ... momentálne má +10 kg ... opäť začína s keto, lebo ide leto, dovolenka, plavky ... dva roky dozadu som začala chudnúť s ňou, ja normálne - postupnou zmenou stravy, ona na keto ... ja si držím váhu krásne, hoc som chudla dlhšie, proste som svoj organizmus prirodzene preprogramovala, ona ide hore, dole ... pred letom s keto mega giga, po dovolenke kilá letia hore ... za mňa keto ani takéto kadejaké vychytávky nie.
Akýkoľvek prístup zvolíš, pokiaľ sa potom vrátiš do starých koľají, tak priberieš späť a áno, veľmi pravdepodobne aj viac… navyše úplné vyčlenenie jednej z makroživín a vystavenie tela núdzovemu stavu ako je ketóza môže byť nebezpečné a nie je to ani zďaleka vhodné pre každého… “tajomstvo” je v udržateľnej zmene životného štýlu, lebo po akejkoľvek diéte sa jojo efekt objaví, videla som to vo svojom okolí naozaj veľmi veľa krát a ako bonus pri extrémoch aj rozhádzané zdravie a psychika
Sesternica schudla a po vrateni na beznu stravu pribrala...chudnutie s dlhodobym efektom znamena upravit stravu na zxysok zivota...nie len na obdobie chudnutia.
ano, islo vsetko naspat aj s bonusom..
navyse som si uvedomila, ze sacharidy su palivo pre mozog. takze bez nich….. 😁
Mala som a nikdy viac. Schudla som 8 pribrala 12 lebo telo bolo v panike a ukladalo všetko do tuku, ktorý som potom mala problém zhodiť normálnym režimom. Radšej zmen stravu a drž sa toho čo ti chuti a vyhovuje ako pchať do seba keto ktoré ti v priebehu mesiaca rozhodí organizmus. O bolestivej a nepravidelného menstruacii ešte pol roka potom ani nehovorím. Sacharidy telo potrebuje, je to palivo a počas keta ich telu nedávas a to sa potom vráti.
Skús prejsť na low carb, je to ľahšie udržateľne
Ďakujem baby za odpovede, utvrdilo ma to v tom, že radšej nebudem experimentovať s keto

žiadna dieta nie je dobrá. myslím radikálne zníženie príjmu... ak sa chceš potom vrátiť k svojmu starému stravovaniu ...