icon

Keto diéta - rady na recepty

19. apr 2022

Ahojte, našla som si trénera a teda odporučil mi začať s ketodietou ale nie tou kupovanou ale domacou stravou. Takže čakajú ma 2-3 týždne prvej fázy diéty a zatiaľ bez cvičenia, odporučil mi len prechádzky, rýchlu chodzu... po 2-3 týždňoch nabieham na tréningy. Na raňajky môžem napríklad vajcia so šunkou a paradajku, desiata taký proteínový nápoj - nebudem písať aký nech nerobím reklamu ale nie je to žiadny z reklám na keto diéty ale obyčajný keto nápoj z doplnkov výživy pre športovcov, obed kuracie mäsko a šalát, olovrant a večera buď zase nápoj alebo zase bielkovinovo zeleninová kombinácia s povolených druhov zeleniny. Chcem sa opýtať báb ktoré ste to držali že aké cestoviny môžem? Také tie konjakove alebo aj proteínové? A hneď v prvej fáze? A plus teda ešte odkiaľ objednať aj nejaké povolené potraviny z prvej fázy tejto diéty? Ak máte nejaké domáce recepty čo variť, budem za ne vďačná aby to nebol stereotyp. Budem vďačná za vaše rady 🥰 Ešte som zabudla, mám 33r 160cm a 93 kg, inšpirovala som sa ísť do toho nakoľko kolegyňa išla z váhy 102 kg pri výške 165cm a teda behom pol roka zhodila na krásnych 77kg a pokračuje ďalej

janai1
19. apr 2022

Tak buď ťa tréner zle informoval alebo ty si to nepochopila ale keto diéta nie je bielkovinová ale tuková = najviac energie prijímaš z tukov
Ak budeš jesť kuracie so šalátom tak to nie je keto diéta

autor
19. apr 2022

@janai1 no môžem aj bravčové karé, aj feta syr, aj hovädzinu a kadečo iné mám to v e-maily popísané mňa skôr tie proteínové cestoviny zaujímajú či môžem nasadiť alebo teda nejaké konkrétne recepty... 🙂

janai1
19. apr 2022

Nie, veď chceš držať keto diétu a nie proteínovu tak ako môžeš jesť proteínove cestoviny?
Konjakove hej, tie neobsahujú nič
Na Fb je dobra skupina - Ketorecepty.cz - Low carb a keto recepty bez cukru, tam nájdeš veľa receptov

autor
19. apr 2022

@janai1 ďakujem, idem pozrieť 🥰 popravde je toto pre mňa novinka a veľmi tomu ešte nerozumiem...

122laura122
19. apr 2022

nie som odbornik, a teda mi neprinalezi mudrovat, ale tiez sa mi zda, ze je v tom trosku zmatok. obzvlast v prvej faze, kedy sa ma telo dostat do ketozy, sa mi uvedeny jedalnicek nezda uplne najstastnejsi, kedze podstata by mala byt de facto eliminovat sacharidy, bielkoviny udrzat v nejakej norme a prijat hlavne tuky. napr.paradajka ma urcite sacharidov viac ako uhorka, alebo salat...dalsia keto friendly zelenina je napr.karfiol, cuketa, zdroje tukov mozu byt oriesky-ale tiez treba dat pozor na sacharidy, je rozsiel medzi lieskovcami, kesu,atd,nie vsetky su vhodne. pre recepty odporucam napr.paleosnadno(a tam dat do filtra keto), lowcarbposlovensky,jidelniplan na instagrame varimketo, milujilowcarb,zdrojov je viac nez dost,len to chce trosku cviku. drzim palce

lija22
19. apr 2022

Ahoj. jeto par rokov dozadu co som sa snazila udrziavat v ketoze a ano chudla som. akurat, zepre mna tento typ diety bol velmi narocny. Na "kulturistickych" strankach najdes co a ako aj jedalnicky. Hovoril ti trener ako zistis ketozu z mocu? No velmi ti drzim palce. Vsetky chudnuce sme na jednej lodi 🙏😀
k cestovinam sa vyjadrit neviem, nakolko tie ktore som ja onakdy skusala boli strasne ale tiez myslim, ze paradajku nahrad uhorkou zivou

denimol
11. jan 2025

Určite nie je vhodná keto diéta kupovaná, pretože keto výrobky sú plné chémie. Oplatí sa všetko si variť.