Ketodiet verzus 90 dňovka - skúsenosti?

vikusjk
22. júl 2020

Ahojte babulky, máte niektorá prosím vás skúsenosti s oboma diétami a vedeli by ste poradiť, ktorá zaberá rýchlejšie? 90-dňovku poznám, ketodiet nie, čítala som, že za mesiac sa s ňou dá zhodiť 10 kg, čo by som dosť potrebovala, len ten jedálniček a samotný princíp jedál z prášku sú mi nejak proti srsti. Poteší každá skúsenosť 🙂 Ďakujem

kofoluska
22. júl 2020

90-vu som pred rokmi drzala ako jednu jedinu dietu vo svojom zivote. Nikdy viac. Teda nikdy viac ziadnu dietu s takymito drastickymi obmedzeniami, nie len tuto konkretnu.
Co sa tyka ketodiet, viaceri odbornici vratane trenerov upozornuju na to, ze si clovek moze privodit touto stravou vazne zdravotne problemy. Viem, ze to, co napisem, asi nie je to, co chces citat - ale rychle chudnutie nie je cesta. Skus si radsej najst vlastny trvale udrzatelny sposob stravovania, pomocou ktoreho schudnes sice pomalsie (zdrave a udrzatelne chudnutie je tak 2-3kg mesacne), ale ktory si budes schopna udrzat aj z dlhodobeho hladiska a nebude ta tak vyznamne obmedzovat ako kdejake diety. Pozri sa mi do profilu - mala som takmer 80kg, ked som pred par rokmi zacala chudnut. Zisla som celkovo na 61kg, odvtedy sa pohybujem niekde medzi 61-65kg a bez vacsi problemov ci obmedzeni.

sunny8
22. júl 2020

Každá diéta je nanič a kilá sa ti pekne vrátia. Vždy je jedinou cestou natrvalo zmeniť jedálniček

queen_mary
22. júl 2020

Ja som vzdy rychlo schudla, ked som presla na vegan stravu. To by si mala ako detox 🙂

vikusjk
autor
22. júl 2020

@kofoluska ja som ju tiez pred rokmi drzala a uplne mi vyhovovala, len to chudnutie je pomalsie. Povedala by som, ze ziaden jojo efekt som nemala, ale zase som ani nezacala hned po skonceni jest ako diva. Kilecka sa nalepili teraz za posledny cca rok, a to uznavam, ze som prestala behat a pojem dost blbosti.
Ta ketodiet sa mi nezda skrz tych praskovych jedal, asi je to ozaj sprostost a zacnem pekne s 90-dnovkou.

kofoluska
22. júl 2020

@vikusjk Keď Ti vyhovovala a dokázala si si aj potom udržať váhu v normále, tak ju znova skús. Osobne by som do ketodiet naozaj nešla. Ona vyzerá úžasne, zázračne. Ale už som čítala veľmi veľa o možných dôsledkoch. V podstate aj Mačingovej diéta je niečo podobné a pri tej si jedna známa úplne odpálila obličky. Držím palec, nech sa podarí dostať opäť do vytúženej váhy. 🙂

petruldo
23. júl 2020

@vikusjk ja som kedysi s 90 pekne schudla ale potom som začala jesť ako pred a všetko sa vrátilo späť. pred 3 rokmi som si povedala a dosť, kúpila si ketodiet, program intense, ketodiet ma vlastne naučila pravidelne jesť a hlavne dodržiavať pitný režim. schudla som asi 12 kg, no ale bolo mi jasné, že musím vytrvať a nevrátiť sa k starým zvykom tak som dumala čo ďalej. ako som na sebe zistila, mne znížený príjem sacharidov vyhovoval aj po zdravotnej stránke a náhodou som objavila koncept low carb stravovania a na tom som v podstate 2,5 roka, s malými prehreškami. za 3/4 roka som dala dole asi 24 kg

vikusjk
autor
23. júl 2020

@petruldo to je fajn, ak ti ketodiet vyhovovala. Ono myslim si, ze ak by si sa po 90-dnovke nevratila k pôvodnému stravovaniu tak, ako si to spravila po ketodiet, tak by si tiez nenabrala tie kila spat ;) A tych 24 kg je ozaj dost, gratulujem k takemu znizeniu 🙂 To si zhodila na zaciatku za tristvrte roka a drzis si aktualnu vahu pocas celej doby diety, t.j. dva a pol roka?

petruldo
23. júl 2020

@vikusjk asi 12 na keto a potom to išlo plynule dole ako som prešla na low carb, mocem sa okolo 64, najmenej som mala 62

kitycat
25. júl 2020

Keto od novembra z 68 na 60.teraz uz bez praskov len sa snazim dodrziavat keto jedlom a chodim cvicit 3-4x fo tyzdna

nympha
26. sep 2020

Mne ketodiet nepomohol. Zbavil telo iba vody, aj tak vedecka studia pise. Ludia, ktori nou schudli dlhodobo, schudli iba preto lebo znizili prijem, telu dodali hlavnu zlozku bielkoviny, ktore telo potrebuje,, najviac'' no telo potrebuje aj cukor a neodporuca sa tuto dietu alebo skor stravovanie drzat dlhodobo. Nauci zvacsa ludi pit viac vody a jedavat 5 x denne co je hlavnym zakladom pre spravne stravovanie bez priberania, s nizkou energetickou hodnotou v praskovych potravinach. Ja som z toho sice nieco schudla, ale odtiekla mi akurat voda. Drzala som to mesiac..
S 90 dnovou dietou som schudla 25 kg. Ale pohnojil sa mi cely menstruacny cyklus, takze tiez ziadna slava. Na rýchle chudnutie ok. Mne sa na nej paci ze si clovek moze dat vsetko, ovocny den je umorny.. Ale da sa prezit. Naozaj clovek chudne, nikdy som nezjedla tolko ovocia a zelerniny ako pri tejto diete.. Len.. ked sa vratis k svojmu zivotnemu stylu spat.. Zacnes sa valkat pri telke.. A papenkat dobrotky a miesat spat vsetko jedlo.. JOJO pride a prinesie si aj zopar kamosov kilogramov so sebou.
🙂
Takze tak
Pozri si knihu brichac tom alebo knihu od mira veseleho.. Mozno pomoze viac.. Mne nepomohlo, ale ludia s tym maju uzasne vysdledky..