Koľko cukru mám prijať za deň pri kalorickom deficite?
Ahojte keď som v deficite koľko g cukru si mám cca denne držať?
Cukor alebo sacharidy? Ja teda extremne nesledujem sacharidy… sledujem si najma bielkoviny a vlakninu. A samotrejme este aby so nejako nepresvihla tuky…
Výška, váha, aktivita, ako máš nastavený príjem? Nedá sa povedať univerzálne číslo... malo by to byť 40-60% z celkového príjmu
@anonym_fa83f1 60% denného príjmu mať z cukru? zbláznila si sa?
@anonym_autor je to max. 10% z príjmu https://blog.kaloricketabulky.cz/2025/05/jak-za...
@anonym_fa83f1 60% denného príjmu mať z cukru? zbláznila si sa?
@anonym_autor je to max. 10% z príjmu https://blog.kaloricketabulky.cz/2025/05/jak-za...
@anonym_a8c5f6 ja automaticky keď vidím cukor, myslím na sacharidy všeobecne, nie len jednoduché cukry, tie som nikdy nesledovala extra zvlášť... takže som zle pochopila otázku, moja chyba, ale ani mi nenapadlo, že by to niekto mohol zobrať akože 60% má byť v jednoduchých cukroch 😅
@anonym_a8c5f6 ja automaticky keď vidím cukor, myslím na sacharidy všeobecne, nie len jednoduché cukry, tie som nikdy nesledovala extra zvlášť... takže som zle pochopila otázku, moja chyba, ale ani mi nenapadlo, že by to niekto mohol zobrať akože 60% má byť v jednoduchých cukroch 😅
@anonym_fa83f1 tak ked sa niekto bude pýtať na cukor, nedomyslím si odpoveď na sacharidy lebo "ja to tak nerobím". Stačí odpovedať na to, na čo sa ľudia pýtajú
@anonym_fa83f1 tak ked sa niekto bude pýtať na cukor, nedomyslím si odpoveď na sacharidy lebo "ja to tak nerobím". Stačí odpovedať na to, na čo sa ľudia pýtajú
@anonym_a8c5f6 preto vravím, že moja chyba, prsty pri písaní mi tentokrát predbehli hlavu... ospravedlňujem sa, ak som autorku zmiatla
@anonym_fa83f1 cukor a sacharidy nie je to isté Kristova noho!
@anonym_fa83f1 cukor a sacharidy nie je to isté Kristova noho!
@enmery neboj, viem, že cukry a cukor nie je to isté, v kontexte otázky mi jednoducho prvé došli na mysel cukry, teda sacharidy a napísala som proste blbosť... tak snáď ma teraz tá Kristova noha nenakope
@enmery neboj, viem, že cukry a cukor nie je to isté, v kontexte otázky mi jednoducho prvé došli na mysel cukry, teda sacharidy a napísala som proste blbosť... tak snáď ma teraz tá Kristova noha nenakope
@anonym_fa83f1 Nakope mňa, nič neboj🤣 mne to potom lepšie spaľuje cukry.🫠🙃
Jezis zas odpovede o ničom.
Autorka, cca 20g CUKRU denne.
@anonym_autor 3 základné zložky su: bielkoviny, tuky a sacharidy. Takže sleduj sacharidy na obaloch výrobkov (pozn.: súčasťou sacharidov sú cukry: monosacharidy, disacharidy ako fruktoza, laktoza, sacharoza, skrob)....aj pri deficite potrebuješ sacharidy, aby ti mozog fungoval a mala energiu. Ja som pri deficite mala cca 150 g sacharidov (raňajky, obed, vecera), plus pohyb. Deficit sa netýka len sacharidov, pokojne si zvys bielkoviny, a pozor na tuky.
To, koľko a aké potraviny obsahujú dane zložky, to už je iná téma. Držím palce.

Výška, váha, aktivita, ako máš nastavený príjem? Nedá sa povedať univerzálne číslo... malo by to byť 40-60% z celkového príjmu