icon

Koľko kilogramov ste schudli len úpravou stravy?

4. feb 2026

Čaute, koľko ste schudli s KT len dodržiavaním stravy? Za aký čas? Kedy sa pohla ručička na váhe? Suseda hovorì, že 8 kg bez pohybu za 3 mesiace. Aj to na nej vidno, ale ona mala aj 100kg. Zaujíma ma to, ako perfektne to funguje keď si človek dá pozor na stravu. ✌️

sssss123
4. feb 2026

27 kg bez KT, zacalo to diagnozou cukrovka, prvych 14 kg zislo uplne lahko za pol roka, ale je to dlhodobe chudnutie, nie ze 20 kg za par mesiacov, aj MUDr. ma pochvalila za to postupne chudnutie, mam k tomu aj pohyb samozrejme

gabrielabydzo
4. feb 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady tak to si dobrá, že bez zapisovania. Lebo všade teraz KT, len to počúvam a čítam. Tak som bola zvedavá na skúsenosti.

@anonym_autor lenže tu ti píšu ženy odpovede čo sú ešte v produktívnom veku. To si mohla hneď napísať že nejde o teba ale o ženu na dôchodku. Tam sa podľa mňa treba poradiť so ženami čo sú už v prechode. Vraj tam sa chudne už potom ťažšie.

autor
4. feb 2026
@gabrielabydzo

@anonym_autor lenže tu ti píšu ženy odpovede čo sú ešte v produktívnom veku. To si mohla hneď napísať že nejde o teba ale o ženu na dôchodku. Tam sa podľa mňa treba poradiť so ženami čo sú už v prechode. Vraj tam sa chudne už potom ťažšie.

@gabrielabydzo veď áno. Mňa zaujímalo ak je to pod kontrolou a skutočne človek sleduje a dodržiava stravu, či je to fakt možné. Lebo ja by som do susedy nikdy nepovedala, že ona je typ ktorý mi niekedy schudol. Proste žena, malá prsnatá, boky, zadok, zlé rozloženie, taká mama Kami.A fakt to.vidno

sisska96
4. feb 2026

Podľa toho akú veľkú nadváhu máš. Ja som schudla 10 a mám vhodnú váhu na moju výšku. Keby som mala 90 kíl, tak by som vedela schudnúť oveľa viac, lebo je tam vysoká nadváha

autor
4. feb 2026
@sssss123

27 kg bez KT, zacalo to diagnozou cukrovka, prvych 14 kg zislo uplne lahko za pol roka, ale je to dlhodobe chudnutie, nie ze 20 kg za par mesiacov, aj MUDr. ma pochvalila za to postupne chudnutie, mam k tomu aj pohyb samozrejme

@sssss123 tak to je super.

anonym_d6391d
4. feb 2026

8 kg za 5 mesiacov, jedla som vsetko, aj zakusky, aj v noci, kalorie su stale rovnake ci ich prijmes z cokolady o polnoci alebo z jablka na obed 😉 schudla som bez cvicenia, lebo som bola vacsinu dni v kalorickom deficite podla tabuliek.

Zamysli si, aky je tvoj sposob zivota, akakolvek restrikcia (napriklad nejest ziadne pecivo, nejest ziadne sladke atd) je vacsinou dlhodobo neudrzatelna. Rovnako ako zrazu narazove cvicenie kazdy den, vacsina ludi to dlhsie ako par tyzdnov nevydrzi.

anonym_fa97f6
4. feb 2026

Hm, vsetci chudnu upravou stravy. Keby ste ju upravili pred pribratim, nemusite zhadzovat. 🙂

anonym_3a207b
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_3a207b a ty si schudla s KT?

@anonym_autor ani kt nebolo treba, skor iba obcas zistit, ktore jedlo ma zhruba kolko kalorii a potom to mat akurat v hlave... KT je cisto pomocka... ako meter alebo vahy

simsalabim
4. feb 2026

@anonym_autor 20kg, ale prvych 8kg som chudla 10 mesiacov, slo to velmi pomaly, mozno ak kvoli veku, v premenopauze to uz nejde tak lahko. Ja som sa popri chudnuti aj pohybovala, ale zhruba tak, ako pred tym - pravidelne plavam+lahky silovy trening. V lete sa hybem viac ako v zime.

januska12323
4. feb 2026

U starších ľudí to ide ťažko ale keď nič iné aspoň bude zdravšia.

anonym_d6391d
4. feb 2026
@anonym_fa97f6

Hm, vsetci chudnu upravou stravy. Keby ste ju upravili pred pribratim, nemusite zhadzovat. 🙂

@anonym_fa97f6 aj na zdravej strave priberies, ked mas vacsi prijem ako vydaj 😉 pocit hladu moze byt ovplyvneny hormonmi (ktora zena by to nepoznala pri menstruacii...), chorobou telesnou aj psychickou aj liekmi. Ja som mala brutalne vykyvy, najprv rapidne chudnutie az do podvahy, nechutilo mi jest, jedla som len na silu a potom naopak na liecbe priberanie, proste som bola nonstop hladna a neovladala som sa. Taky je zivot, neda sa vsetky aspekty mat dokonale. Vedela som, ze po stabilizacii to dam zase do poriadku, normalnou stravou ako doteraz len v primeranych porciach, ale vtedy mi bolo prednejsie zdravie ako vaha.

anonym_4f0743
4. feb 2026

vôbec sa mi nedarí. mám 53 kg a úpravou stravy ak dám dole 1 kg tak je veľa.
možno to má zmysel pri ženách s vyššou váhou.

klarissa25
4. feb 2026
@anonym_fa97f6

@anonym_fa97f6 vsetci nie, len ti ktori to potrebovali. Este ze ty nepotrebujes

nyusika
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_3a207b a ty si schudla s KT?

@anonym_autor KT su najlepsi sposob, ako sa naucit spravne jest - zo zaciatku ej to naozaj oyrava, ale naucia ta, kolko a co mas jest...a nic ine proste dlhodobo nefunguje - jedine celozivotna uptava stravy

ja mam uz celkom slusny prehlad aj bez nahadzovania do KT, kolko cca denne prijimam kalorii - viem, ktora potravina ma aku hodnotu a velmi dobra pomocka je to.

viem, ze ked idem s muzom na pizzu (polovicu si dam), tak proste na obed zjem nanajvys zeleninu, alebo cisty vyvar (toto len ako priklad)
lebo taka bezna pizza v pizzerii -+ standardna velkost - mam 1500-2000 kalorii

a pre moj vek a vysku je denny prijem na udrziavanie hmotnosti (nechudnem) 1700 kalorii

anonym_fa97f6
4. feb 2026
@klarissa25

@anonym_fa97f6 vsetci nie, len ti ktori to potrebovali. Este ze ty nepotrebujes

@klarissa25 Ale nie, iba logicky premyslam. Ak sa da len upravou stravy lahko schudnut desiatky kg, tak preco ju neupravit este predtym.😇

autor
4. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor 20kg, ale prvych 8kg som chudla 10 mesiacov, slo to velmi pomaly, mozno ak kvoli veku, v premenopauze to uz nejde tak lahko. Ja som sa popri chudnuti aj pohybovala, ale zhruba tak, ako pred tym - pravidelne plavam+lahky silovy trening. V lete sa hybem viac ako v zime.

@simsalabim super aj tak, toto je tiež dobrá informácia.

autor
4. feb 2026
@anonym_d6391d

@anonym_fa97f6 aj na zdravej strave priberies, ked mas vacsi prijem ako vydaj 😉 pocit hladu moze byt ovplyvneny hormonmi (ktora zena by to nepoznala pri menstruacii...), chorobou telesnou aj psychickou aj liekmi. Ja som mala brutalne vykyvy, najprv rapidne chudnutie az do podvahy, nechutilo mi jest, jedla som len na silu a potom naopak na liecbe priberanie, proste som bola nonstop hladna a neovladala som sa. Taky je zivot, neda sa vsetky aspekty mat dokonale. Vedela som, ze po stabilizacii to dam zase do poriadku, normalnou stravou ako doteraz len v primeranych porciach, ale vtedy mi bolo prednejsie zdravie ako vaha.

@anonym_d6391d áno faktorov je viac, mňa zaujímala tá kontrola stravy a dodržiavanie. Lebo všade počúvam len kalorické tabuľky, tak aké majú ľudia skúsenosti.

autor
4. feb 2026
@anonym_4f0743

vôbec sa mi nedarí. mám 53 kg a úpravou stravy ak dám dole 1 kg tak je veľa.
možno to má zmysel pri ženách s vyššou váhou.

@anonym_4f0743 fakt? A držíš sa toho presne? Za akú dlhú dobu sa ti nedarí?

autor
4. feb 2026
@nyusika

@anonym_autor KT su najlepsi sposob, ako sa naucit spravne jest - zo zaciatku ej to naozaj oyrava, ale naucia ta, kolko a co mas jest...a nic ine proste dlhodobo nefunguje - jedine celozivotna uptava stravy

ja mam uz celkom slusny prehlad aj bez nahadzovania do KT, kolko cca denne prijimam kalorii - viem, ktora potravina ma aku hodnotu a velmi dobra pomocka je to.

viem, ze ked idem s muzom na pizzu (polovicu si dam), tak proste na obed zjem nanajvys zeleninu, alebo cisty vyvar (toto len ako priklad)
lebo taka bezna pizza v pizzerii -+ standardna velkost - mam 1500-2000 kalorii

a pre moj vek a vysku je denny prijem na udrziavanie hmotnosti (nechudnem) 1700 kalorii

@nyusika ďakujem za odpoveď k veci 👍

anonym_924237
4. feb 2026

Ja som nepoužívala tabuľky, ale striktne som jedla len 3x za deň, normálne som sa najedla. Nie prejedla na prasknutie, ale tak akurát. Nevyjedala som nič pomedzi, ani večer. Koláčik len v nedeľu a aj to hneď po obede. Schudla som takto skoro 11 kíl za 3 mesiace. Pôvodná váha 70, zišla som na 59. Pri výške 164cm úplne stačilo. 🙂

zuzinka888
4. feb 2026
@anonym_autor

@zuzinka888 však toto ma zaujíma, len tou stravou a kontrolou KT

@anonym_autor kazdy ma iny bazal, kazdy ma inu dennu aktivitu( nie cvicenie) a kazdy ma iny nastaveny deficit.

anonym_cdaee6
4. feb 2026

@anonym_autor Záleží od stavy životného štýlu aj počiatočnej váhy .Ak sa človek stravuje zle,veľa je,neobmedzuje sa v ničom, tak pri znížení kalórií a zdravej strave schudne rýchlo z vyššej váhy. Vlastná skúsenosť. Ori každej úprave stravy schudne.Ak sa vynechajú sladkosti, biela múka a všetko s nej a jedia sa malé porcie a večerné vyjedanie chladničky je úplne tabu a nahradí sa niečím zdravým schudne každý aj bez kalorických tabuliek. Samozrejme ani žiadne zob sem,zob tam..A dodržiavať pitný režim (voda, nesladeny caj).. Ľahké písať, ťažšie dodržiavať.

autor
4. feb 2026
@anonym_924237

Ja som nepoužívala tabuľky, ale striktne som jedla len 3x za deň, normálne som sa najedla. Nie prejedla na prasknutie, ale tak akurát. Nevyjedala som nič pomedzi, ani večer. Koláčik len v nedeľu a aj to hneď po obede. Schudla som takto skoro 11 kíl za 3 mesiace. Pôvodná váha 70, zišla som na 59. Pri výške 164cm úplne stačilo. 🙂

@anonym_924237 toto je presne informácia k veci, ďakujem

janettdamian
4. feb 2026

Bez kalorických tabuliek, paleo strava, bez cvičenia, 40r. z 78 na 57kg za cca 6-9 mesiacov už neviem presne. Ešte doplním, že som išla na tento formát stravy zo zdravotných dôvodov a bolo to super.

simsalabim
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_924237 toto je presne informácia k veci, ďakujem

@anonym_autor nemusi byt. Ja som si tiez myslela, ze jem normalne. No porcie boli zjavne privelke. Aj teraz, po rokoch, ked vahu udrziavam, sa mi stale zdaju male, zjedla by som viac bez pocitu prezratia.

anonym_929160
4. feb 2026

25 kg za 6 mesiacov

1europa23
4. feb 2026

@anonym_autor 34 kg za 6mesiscov upravou stravy kojim

1europa23
4. feb 2026
@1europa23

@anonym_autor 34 kg za 6mesiscov upravou stravy kojim

@1europa23 vyratala som si prijem pomocoi ai áteda chat gpt a kazdy den si zapisujem co zjem a jem tak aby som sa vošla idealne podliezla 🙂 necvicim vobec

autor
4. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor nemusi byt. Ja som si tiez myslela, ze jem normalne. No porcie boli zjavne privelke. Aj teraz, po rokoch, ked vahu udrziavam, sa mi stale zdaju male, zjedla by som viac bez pocitu prezratia.

@simsalabim my dve by sme si to mali vymeniť. Mne sa zdá, že je to veľa 😃

anonym_34c33b
5. feb 2026

Moja mama 72 rokov schudla zo 103 kg na 96 kg za 4 mesiace prerusovanym postom. Posledne jedlo ma o 18:00. Inac sa vobec neobmedzuje.