icon

Koľko kilogramov ste schudli vďaka Ozempicu?

Včera o 18:04

Zauimaju ma realne skusenosti. Nie blbe komentare 🙂 dakujem

anonym_5c4542
Dnes o 05:36
@anna777115

@anonym_5c4542 Ale si ho musi hradit v plnej výske. Pri diagnoze praplaca poisťovňa.

@anna777115 ano hradila. len by ma zaujimalo ako preindikaciu si taka lekarka dokaze vymysliet. platila si cca 100 eur za injekciu...a potom zazracne schudla za mesiac dalsich 10kg a je teraz ako svestka bez svalov, jasny priznak ozempiku. ale , dodrzuje to, ze nic neje, takze ona zasla do opacneho extremu, velmi sa zacala sledovat. sla zo 90kg na 55. ale prve kila schudla zdravo.

anonym_fab8ed
Dnes o 05:41

Negatívny vplyv Ozempicu a Mounjara vyplýva z toho, že umelo a dlhodobo zasahujú do regulácie hladu, trávenia a hormonálnej rovnováhy. Pri rýchlom úbytku hmotnosti dochádza k strate svalovej hmoty, nielen tuku. To oslabuje metabolizmus, znižuje fyzickú výkonnosť a zvyšuje riziko jojo efektu po vysadení lieku. Zásah do hormonálnej regulácie môže zhoršiť vnímanie prirodzeného hladu a sýtosti. Po ukončení liečby telo často reaguje silným návratom chuti do jedla, pretože vlastná hormonálna regulácia bola potlačená. Existuje tu reálne zvýšené riziko zápalu pankreasu a žlčníkových ťažkostí, najmä pri rýchlom chudnutí. U niektorých ľudí sa zhoršuje reflux. Pri diabetikoch môže dôjsť k hypoglykémii. U citlivých osôb sa popisujú bolesti hlavy, únava a zmeny nálady. Dve veci k tomu, pozor na ten pankreas a napokon, ono si vás to dobehne, po vysadení lieku.

domka222
Dnes o 06:55
@anonym_fab8ed

Negatívny vplyv Ozempicu a Mounjara vyplýva z toho, že umelo a dlhodobo zasahujú do regulácie hladu, trávenia a hormonálnej rovnováhy. Pri rýchlom úbytku hmotnosti dochádza k strate svalovej hmoty, nielen tuku. To oslabuje metabolizmus, znižuje fyzickú výkonnosť a zvyšuje riziko jojo efektu po vysadení lieku. Zásah do hormonálnej regulácie môže zhoršiť vnímanie prirodzeného hladu a sýtosti. Po ukončení liečby telo často reaguje silným návratom chuti do jedla, pretože vlastná hormonálna regulácia bola potlačená. Existuje tu reálne zvýšené riziko zápalu pankreasu a žlčníkových ťažkostí, najmä pri rýchlom chudnutí. U niektorých ľudí sa zhoršuje reflux. Pri diabetikoch môže dôjsť k hypoglykémii. U citlivých osôb sa popisujú bolesti hlavy, únava a zmeny nálady. Dve veci k tomu, pozor na ten pankreas a napokon, ono si vás to dobehne, po vysadení lieku.

@anonym_fab8ed inak čítala som článok, kde sa spomínala aj v pár prípadoch slepota 🤷‍♀️

anonym_5c4542
Dnes o 09:55
@domka222

@anonym_fab8ed inak čítala som článok, kde sa spomínala aj v pár prípadoch slepota 🤷‍♀️

@domka222 hlavne necukrovkari si mozu dobre doondit zaludok a pankreas.

zuzubb007
Dnes o 10:00

Známy to bral vyše pol roka, a teraz neberie asi 3 mesiace a má navyše 10 kíl 🙈, oplatilo sa, kým to bral neschudol ani gram

anonym_5c4542
Dnes o 10:07
@zuzubb007

Známy to bral vyše pol roka, a teraz neberie asi 3 mesiace a má navyše 10 kíl 🙈, oplatilo sa, kým to bral neschudol ani gram

@zuzubb007 znama nic neje, len tie protein napoje, by som chcela vidiet kebyze zacne normalne jest, ma to spat tiez. jej muz dal 30kg za 3-4 mesiace :D zevraj stravou siel zo 100kg na 70 kg. tak toto isto. tiez to bral a skoncil v nemocnici.

anonym_5c4542
@zuzubb007

@zuzubb007 pokial oni neupravia stravovanie a beru O, tak nemaju sancu schudnut

anonym_2cc35a

Prvú dávku Mounjara som si pichla 21.11.2025. Odvtedy mám mínus 20 kg. Za mňa spokojnosť..

anonym_5c4542
Dnes o 10:08
@anonym_2cc35a

Prvú dávku Mounjara som si pichla 21.11.2025. Odvtedy mám mínus 20 kg. Za mňa spokojnosť..

@anonym_2cc35a mas cukrovku?

anonym_c4e443
Dnes o 10:09
@anonym_5c4542

@anonym_5c4542 už by ste si mohli niektoré tu na koňovi konečne naštudovať, že Mounjaro nemá s cukrovkou nič spoločné...

zuzubb007
Dnes o 10:10

Nechápem ľudia hľadajú a skúšajú kraviny, to že som tučná je len znak toho, že sa prežieram, a ľahká cesta neexistuje vždy sa to vráti aj s úrokmi, tým čo teraz schudnú za pol roka sú späť, pokým nebudú na sebe makať každučký deň, a robiť si stravu a nonstop sa sledovať

anonym_5c4542
Dnes o 10:11
@anonym_c4e443

@anonym_5c4542 už by ste si mohli niektoré tu na koňovi konečne naštudovať, že Mounjaro nemá s cukrovkou nič spoločné...

@anonym_c4e443 a tebe sa preco nedarilo schudnut normalnym sposobom, a musela si si pchat do seba injekcie? tiez sa ti to nepodarilo nastudovat? co je vlastne princip chudnutia? 🙂

anonym_2cc35a
Dnes o 10:12
@anonym_5c4542

Nie, Mounjaro mi predpísala endokrinologička.

anonym_953e21
Dnes o 10:13
@domka222

Inak už boli robené štúdia a do dvoch rokov väčšina ľudí prišla opäť na pôvodnú váhu. Čiže neviem,či to stojí za to,pokiaľ neplánuješ celkovo upraviť stravovanie a držať sa toho aj po dobratí.

@domka222 Každý kto schudol " cez externú pomoc" (aj napríklad cez extrémne premeny) je jednou nohou naspäť :D
Ozempic ani extrémne premeny nepomôžu keď sa potom človek vráti naspäť do svojho ničotného života.

mandzula
Dnes o 10:14
@anonym_fab8ed

@anonym_fab8ed A nezabudnime na retinopatiu.
Ked teraz v telke vidim reklamu na Eli Lilly, az mi zle prichadza, ludia fakt uz zacnu byt totalne lenivi.
Kamarat schudol celkom slusne, no opat zacal zrat ako pasomnica, ma to naspat aj s urokmi a dalsia "liecba" mu uz nezabera.

anonym_5c4542
Dnes o 10:15
@mandzula

@anonym_fab8ed A nezabudnime na retinopatiu.
Ked teraz v telke vidim reklamu na Eli Lilly, az mi zle prichadza, ludia fakt uz zacnu byt totalne lenivi.
Kamarat schudol celkom slusne, no opat zacal zrat ako pasomnica, ma to naspat aj s urokmi a dalsia "liecba" mu uz nezabera.

@mandzula vyborne , este nadopbudol aj rezistenciu. to sa moze modlit aby ozaj neschytal cukrovku a podobne.

anonym_c4e443
@anonym_5c4542

@anonym_c4e443 a tebe sa preco nedarilo schudnut normalnym sposobom, a musela si si pchat do seba injekcie? tiez sa ti to nepodarilo nastudovat? co je vlastne princip chudnutia? 🙂

@anonym_5c4542 primitívna reakcia 🙂 Keď chceš rozdávať princípy chudnutia choď si do inej témy.
My, čo lieky berieme s rozumom a na základe predpisov od lekárov, o tom máme naštudované dostatok. Narozdiel od večných internetových rýpalok, ktoré nevedia nič iné iba ako ovečky bečať furt tú istú pesničku

anonym_5c4542
@anonym_953e21

@domka222 Každý kto schudol " cez externú pomoc" (aj napríklad cez extrémne premeny) je jednou nohou naspäť :D
Ozempic ani extrémne premeny nepomôžu keď sa potom človek vráti naspäť do svojho ničotného života.

@anonym_953e21 👍 uplny suhlas.

domka222
Dnes o 10:18
@anonym_953e21

@anonym_953e21 preto som písala, že by to mala zvážiť, ak sa nechystá zmeniť od začiatku aj životný štýl

procrastique
Dnes o 10:27

My ho (aj iné liečivá) predpisujeme klientkam na sukromnej klinike. Najskôr som si myslela, že ak schudnú, že sa im zlepší život a budú mať vôľu si tú svoju vytúženú " krásu " udržať ale omyl. Veľa z nich som po roku a pol videla už u nás v meste a kilá sú späť.
Zaujímavé, ja som bola presvedčená, že keď dosiahnu svoj vytúžený sen tak si ho budú držať :D ale očividne tí ľudia získali kilá kvôli svojmu životu/životnému štýlu a život zmeniť nedokážu...

PS: Prosím nepíšte mi, neberieme nových klientov, nemám vám ako pomôcť. ďakujem 🙂

anonym_2cc35a
Dnes o 10:29

Pozerám, že sa tu zase zhŕkli všetky svetové "odborníčky" na liečivá GLP, GTI, atď. Píšete tu kydy a pritom nemáte ani poňatia ako tieto lieky fungujú.
1. Obezita je neuroendokrinné ochorenie a ako také musí byť liečené na hormonálnej úrovni. Lebo ľudia nie sú obézni preto, že žerú... ale žerú preto, že sú obézni.
2. Liečba tými to modernými antiobezitikami je liečbou chronickou - to znamená, že sa počíta s tým, že ju ľudia budú brať dlhodobo, niektorí aj doživotne. Po dosiahnutí požadovanej váhy sa prechádza na najnižšiu možnú terapeutickú dávku, u niektorých až na microdosing.
3. Tieto lieky majú veľmi veľa pozitívnych dopadov na organizmus - zníženie cholesterolu, celkového zápalu v tele, dokonca znižujú riziko vzniku Alzheimerovej choroby.
Predstavte si situáciu, že si zlomíte ruku a lekár vám ju nedá do sadry ale vám prikáže aby ste ruku v stabilizovanej polohe držali nehybne pri tele.. asi sa to nedá, že? Úplne rovnako je to aj s liečbou obezity. Nemá to nič s pevnou vôľou.. sú ľudia, ktorí v živote veľa dosiahli, vyštudovali ťažké školy, vedeli si odriecť požitky.. ale sú obézni.
4. Tie nežiadúce účinky, ktoré tu všetci spomínate.. prečo nepoviete, že v prípade obezity I. a II. stupňa je obrovské riziko pankreatitídy, ktoré narastá s časom? To isté retinopatia - aká je vysoká s ľuďmi, ktorí majú vysoký cholesterol a choré cievy?

extempore
Dnes o 10:33
@procrastique

My ho (aj iné liečivá) predpisujeme klientkam na sukromnej klinike. Najskôr som si myslela, že ak schudnú, že sa im zlepší život a budú mať vôľu si tú svoju vytúženú " krásu " udržať ale omyl. Veľa z nich som po roku a pol videla už u nás v meste a kilá sú späť.
Zaujímavé, ja som bola presvedčená, že keď dosiahnu svoj vytúžený sen tak si ho budú držať :D ale očividne tí ľudia získali kilá kvôli svojmu životu/životnému štýlu a život zmeniť nedokážu...

PS: Prosím nepíšte mi, neberieme nových klientov, nemám vám ako pomôcť. ďakujem 🙂

@procrastique keď už chcete na tej súkromnej klinike zarábať ťažké prachy tak by ste možno aj mohli (mali) vedieť, že táto liečba je chronická, možno aj doživotná. A nie len ordinovať tieto lieky hlava-nehlava.. A nie, nieje to otázka životného štýlu. Osoba, ktorá má vysoký tlak ho svojím životným štýlom a režimovými opatreniami vie síce v určitej miere ovplyvniť, ale len okrajovo. Rovnako je to aj s obezitou.

anonym_2cc35a
Dnes o 10:35
@anonym_c4e443

@anonym_c4e443 tie, ktoré by potrebovali schudnúť, ale nemajú na to prachy tak to proste budú hejtovať.. :D

procrastique
Dnes o 10:36
@extempore

@procrastique keď už chcete na tej súkromnej klinike zarábať ťažké prachy tak by ste možno aj mohli (mali) vedieť, že táto liečba je chronická, možno aj doživotná. A nie len ordinovať tieto lieky hlava-nehlava.. A nie, nieje to otázka životného štýlu. Osoba, ktorá má vysoký tlak ho svojím životným štýlom a režimovými opatreniami vie síce v určitej miere ovplyvniť, ale len okrajovo. Rovnako je to aj s obezitou.

@extempore Väčšina ľudí príde, zaplatí si mesačne napr 300e... zbadajú na váhe vytúžené číslo a už neprídu. Nehovoriac o tom, že aj najnižšia možná dávka pre samoplatcu ( Mounjaro je vždy len pre samoplatcu ) stojí dajme tomu 200e...

extempore
Dnes o 10:48
@procrastique

@extempore Väčšina ľudí príde, zaplatí si mesačne napr 300e... zbadajú na váhe vytúžené číslo a už neprídu. Nehovoriac o tom, že aj najnižšia možná dávka pre samoplatcu ( Mounjaro je vždy len pre samoplatcu ) stojí dajme tomu 200e...

@procrastique no a? Mesačne miniem viac na makeup..

mandzula
Dnes o 10:49
@extempore

@extempore Problém však nastáva v tom, že ľudia sa zbavujú akejkoľvek zodpovednosti za svoj stav - načo budem robiť opatrenia, aby som ten tlak znížil, keď mi to bez námahy a ešte aj s účasťou verejného zdravotného poistenia vyrieši lekár? Rovnako je to s cukrovkou, obezitou atď. Videla som články lekárov sponzorované Novo Nordisk, rovnako to teraz razí Eli Lilly, z ktorých vyplýva, že obezita je niečo, čo človek ani reálne nemôže ovplyvniť. Nemám na to jednoznačný názor, nie som odborník, no ak u nás obezita stúpa, to je holý, okom viditeľný fakt, je to, čo to spôsobuje v našom tele, nejaká novodobá edipémia?

procrastique
@extempore

@extempore Ja toľko nemam problém nechať za jednu véču... to však neznamená, že to tak má každý 🤐

anonym_5c4542
@extempore

@extempore to nemyslis vazne?😲

anonym_73caf1
Dnes o 10:50
@anonym_953e21

@anonym_953e21 presne tak, ked chce niekto udrzat gahu, nie je to na chvilu, je to zivotny styl

mandzula
Dnes o 11:00
@anonym_c4e443

@anonym_c4e443 stiahnuté z ADC: Liek obsahuje liečivo tirzepatid, ktoré znižuje hladinu cukru v tele len vtedy, keď sú hladiny cukru vysoké a ovplyvňuje reguláciu chuti do jedla.

Používa sa u dospelých ako doplnok k diéte a cvičeniu na:

liečbu diabetes mellitus 2. typu (cukrovka) buď v kombinácii s inými liekmi alebo samostatne, ak sa nemôže užívať metformín;