Ktoré sladkosti sú najdiétnejšie?
Chcem jest menej sladkosti, ale nechcem sa ich uplne vzdat. Nahrady typu oriesky, lyzicka medu a podobne zdrave alternativy u mna nepochodia, lebo ked raz chcem keksik, tak chcem keksik a nie vlaske oriesky 😅 potom to konci tak, ze zjem vsetkv orieajy a aj tak si pojdem dat tu cokoladu.
Viete mi preto poradit, ktore sladkosti su najmenej kaloricke? Ze nech si vyberam aspon to mensie zlo z nich. Ze napr si nedam keksik Mila ale Tatranku (netusim ci je to tak, len ako priklad). Resp aku hodnotu mam pozerat na obale?
@sedrika123 áno, presne a ešte aj knihu Cukor tichý zabijak. Prečítať kvôli inému pohľadu, novým obzorom.Tých kníh je ale viac.
@beata_k no tá margotka to je fakt sila.
@monhar prepocitavalu sme na balenie. Kolko kociek cukru obsahuje jednotlive balenie sladkosti
Ja vam poviem z vlastnej skusenosti ze so sladkym bud skoncite alb nie.. Take toto ze mensie zlo to nie je riesenie.. Sladke je zavislost ako hocijaka ina.. Ja som musela skoncit nie kvoli chudnutie ale zdraviu.. Mozno vam to pomoze ale všetko sladke hlavne ten spracovany cukor co davate do tela zivi vseto zle co mate v tele od rakoviny po bakterie a pod.. Ja som to zvladla zo dna na den nejest nic sladke mini 2 tyzdne a teraz to mam uplne pod kontrolou ziadne cokolady keksiky a pod.. Sem tam si dam nejaku musli tycinku alb nieco zdravsie ale ucrcite nie denne proste zit bez toho.. Cukor prijimame aj tak ovocie jogurty atd.
@petamich ja práveže môžem aj kilo sladkého a nič, ale z pečiva hneď co to naberiem
@mk1111111111 tak to si riadna sikulka, držím pece nech sú tie 2kg rýchlo preč 🍀
@mamusa123456789 ved to, to pecivo, ake sakra dobre je...😭🤣
@mamusa123456789 a dakujem, posnazim sa a dam to..😖🙃
Ja som začal piť vodu so steviou keď začnem mať chuť na sladké a funguje to.
@lenjaja84 Prírodné sladidlo https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
@missviolet poprosím, dala by ste tu aspoň jeden deň čo jete, mne sa vôbec nedarí schudnúť, vždy tak 2 kg a potom nič. Pribrala som po spreji na od astmy Relvar , ten u mna spustil neskutočnú zravosť, ale pomohol.
Sprej som vysadila, ale tie kilá nejdú vôbec dole, ďakujem.
@zuzi56 ranajky mam vzdy rovnake - 200g greckeho jogurtu, 40g proteinovej granoly + 70g čučoriedok/malin/jahod.
obed dnes kuracie maso 160g, brokolica 150g cca a 100g curry omacky z DM.
olovrant zeleninova polievka (ziadna zaprazka)
vecera zeleninove leco s vajciami cca 500g, vecerny chlebik proteinovy cca 60g.
ine dni na veceru napriklad tvaroh, skyr...
ako sladkost si zvyknem dat 2 lindt bonbony alebo 2ks ferrero rocher, pripadne jednu rumbu alebo devu... to je vsetko pod 200kalorii
kaloricky zvyknem byt 1550-1750, ako ktory den sa zadari
@missviolet dakujem, ja mám niečo podobne, k obedu mám aj trocha prílohy, raňajky mám ako ty , len sladim datlami alebo medom, nie veľa.
No ja už neviem, asi musím začať nejaký záťažový pohyb, ale v práci mám pohyb, taký normálny, moc nesedim

Najlepšie je cmulat čokoládu, Max 3kocky to zazenie chuť na sladké.. ja si dávam aj 3cukriky keď potrebujem rýchlu energiu v práci..