icon

Ľahké jedlá na raňajky a na desiatu

29. jún 2022

Poraďte mi prosím nejake ľahké jedlá na ranajky a na desiatu. Na ranajky to je asi jedno. Nieco z coho veľa nepriberiem, alternatíva rozku. A na desiatu okolo 12 nieco co sa dá zakúpiť v obchode. Nic take mi nenapadá. Prípadne mi poraďte kde robím chybu.

O 6 rano vstanem. približne 6:20 ranajkujem rozok, niekedy len pol rozku s džemom alebo so sunkou.
Desiatu mam cca 11:30-12 buchtu, prip. cistu šunku alebo čistý syr. Potom okolo 15:30 obedujem a vacsinou si za tym dam kavu a niečo sladké (brumik,ruska zmrzlina, puding, ovocie). Tazko sa mi toho vzdáva. Ak idem von, tak si dám kávu aj tam. Vzdy s mliekom. Neskor na veceru okolo 19-20 si davam obcas vajicka alebo melon alebo mensiu porciu obedu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
29. jún 2022

@sickynickyobsadene a hlavne nič výživné tam nema

trema
Autor odpoveď zmazal
lasona
30. jún 2022

Tvoj jedálniček je strašný, ani sa nečudujem že priberas. Treba pravidelnosť, chýba ovocie, zelenina, tvaroh,..bielkoviny...a kávu s mliekom môžeš...pokiaľ tam nenasypes kilo cukru...ja som pri diéte jedla normálne aj cestoviny, aj normálny obed...a schudla som...treba desiatu, olovrant...ráno o 6.00 raňajky a obed tak neskoro? Veď by som odpadla tri razy medzi tým..

casavina
30. jún 2022

Raňajky.. špaldové palacinky s tvarohom, napríklad

casavina
30. jún 2022

Biely jogurt, ovsené vločky, ovocie

casavina
30. jún 2022

Raňajky aj na slano

casavina
30. jún 2022

Desiata ovocie, oriešky, tvaroh...

makinja
1. júl 2022

Však sám /sama si si odpovedal. Buchty, rožky, všetko nezdravé od čoho sa najlepšie pribera. Skús si dať za raňajky musli s jogurtom a ovocim a za desiatu napríklad nejaké pečivo + jogurt alebo ovocie. Pripadne sú čierne semienkove chleba (nátierka, šunka, zelenina) ja zasa nepochopím ako ľudia môžu jest za raňajky sladké veci ale to je už asi o vkusu... Držím palce pri chudnuti

slavussik1
1. júl 2022

A zelenina je kde? Iba biele pečivo? Každý deň? Existuje aj celozrnné. já si robievam aj kaše z kadečoho. Nájdite si normálny jedálniček a riaďte sa podľa neho. Na začiatok to určite treba lebo len tak si nevymyslite sama.

ibrunova
1. júl 2022

A prečo ješ o 12 desiatu a nie obed?

sundew
1. júl 2022

Priberas lebo jes malo a zle! Mala by si sa obrátiť na odbornika aby ti pomohol s jedlnickom. Ranajky su uplne nedostačujúce,desiatka nezdravá,neviem co mas na obed, ale dessert moze byt aj ovocie,chyba olovrant,vecera nedostačujúce tak isto

autor
1. júl 2022

@ibrunova Som do 15:00 v práci a nemam tam prestavku na obed. Ak sa chcem najest, tak musim popri robote. A tak si nevychutnam ani ten obed, ak by som ho mala. Tak som to nechala až na doma.

autor
1. júl 2022

Ja som bola doteraz v tom, ze každý zje za den minimalne rozok/chlieb. 🤯

A Vas den vyzerá približne ako? Aby som sa vedela od niecoho odpichnut? Hned dnes si idem nakupit tie veci, co ste napisali. Asi ma to vyjde aj lepsie ako kupovať rozky kazdy den, kedze tvaroh dam len do chladnicky a nemusim kazdy den lietat. ❤️

autor
1. júl 2022

Stiahla som si tie kalorické tabuľky. Ukazuje mi 1340 kcal na deň. Mam to približne správne? Dala som tam, ze chudnem z 58kg na 50kg pri 159cm výške. Ak som vyplnila svoje dni tak vážne mi to ukazalo ze jem velmi vela sacharidov, tukov a vlaknina bielkoviny málo. Denný limit mam v zelenom.

tanya65
1. júl 2022

Mne pomohlo obmedzit hlavne to pecivo,obzvlast biele rozky. Rano som sa tiez naucila na kase:psenova,ovsena(daju sa pripravit uz vecer),prihodit pred jedenim ovocie a semienka a mate vitaminy aj energiu. Vam by sa asi hodilo na desiatu nakrajat nejake ovocie,alebo zeleninu a vyjedat v robote,ked sa bude dat,lebo ten obed mate naozaj dost neskoro. Myslim,ze ta sladkost za obedom by nemusela vadit,ak si upravite ostatne veci.

oliverceky
Autor odpoveď zmazal
strapec
1. júl 2022

Aj podľa mňa ješ veľmi málo. Na ranajky skús určite kaše - dá sa spraviť aj večer a ráno už len ješ (overnightoats) - z vločiek ovsenych, spaldovych, psenovych - v DM nájdeš celý regál, k tomu drobné ovocie, orechy, orechové maslo, kokos a pod. Desiata cottage, mozzarella s paradajkou, prošutom/ šunkou olivový olej, krajec chleba kľudne kvaskoveho/celozrnného, obed normálne menu - vždy sa da vybrať rozumnejšie voľba, kávu si daj poobede normálne s dacim na čo mas chuť - vol menšie balenia - napr nanuky mas aj MINI magnumi (aj ta Lidl verzia), alebo MINI cokoladky a zjesť jednu na chuť (úplne chápem, že sa toho nevieš vzdať som rovnaká) a večera tiež by som šla do strukovín ako spomínali vyššie nejaké privarky na moderný spôsob - mixované nie zahusťované napr z červenej šošovice s kokosovým mliekom, omeleta so zeleninou, husté polievky s krutónmi, držím palce 🙂

majla87
1. júl 2022

Sama porozmyslaj ze ked mas sladke na ranajky, sladku buchtu, sladke po obede, ze ci je to dobre na chudnutie.. a tie odstupy medzi jedlami si tiez pories. Musis jest pravidelne.

sonia2010
1. júl 2022

Myslim ze ti ide o to, aby si schudla, aj ked nemas nejak extra velku nadvahu. Ja som dala dole 23kg za cca pol roka. Dodrziavala som prerusovany post, ak nevies o co ide, najdi si na nete. V podstate sa nemusis extra obmedzovat, len dodrziavat cas jedenia a cas postu. Samozrejme nevyhovuje to kazdemu, ale ak chces, vyskusaj a uvidis.

liv1
1. júl 2022

@marca12 odporucam radsej pomliet tie semienka cerstve, radsej ako tu muku 😉
Autorka ked vyradis sladke, mozes jest pomaly vsetko. Rano mozes ovsenu kasu, jogurt s ovocim - nejedz nizkotucne jedla. Pecivo nejake kvalitne si kludne daj, ale akus to nemas sladke, dat ai so zeleninou. Na desiatu ovocie, obed skor ak by to slo, a veceru tiez skor. Ale ziadne sladkosti. A rano tiez dopraj telu nastartovat sa, najorv vypi aspon pohar vlaznej /mierne teplej vody, tak si nastartujes traviaci system. A ani nepi sladke napoje. Ale neznamena ze nikdy, ale nie pravidelne 😊

liv1
1. júl 2022

@sonia2010 prerusovany post je aj z pohladu zdravia fantasticka vec 👏

sonia2010
1. júl 2022

@liv1 áno, čítala som že je to dobré pre telo

lulda12
1. júl 2022

Jaaj, celé zle. Chce to total zmenu. Råno telo potrebuje strečing, ponaťahovať sa. Stačí chvíľu, ešte v postieľke. Potom pohár vody. Potom máš priestor na prípravu do práce. Až potom jedlo. Ideálne raňajky je ovocie + celozrnné obilniny (ovsené vločky alebo chlieb, pečivo), orechy alebo semiačka. K tomu si daj čo len chceš. Medzi jedlami dodržiavať pitný režim, VODU.
Obed si daj buď skôr a vynechaj desiatu. Ak musí byť desiata, tak ovocie a orechy.
Obed hlavne zelenina (surová, dusená, .. ) k tomu čo len chceš.
Uvidíš, budeš sa cítiť lepšie a ak budeš papať ovocie nebudeš mať takú chuť na sladké. U mňa to funguje. No a ak je chuť na sladké veľká, daj si občas aj zákusok alebo horkú čokoládu. Zlé návyky sa dajú zmeniť. DRŽÍM PALCE.

liv1
1. júl 2022

@sonia2010 aj to dodrziavas? Mne vyhovuje skor ten 10/14 😁, ale aj toto by sa dalo. Mozno tak 7 vecer najneskor a o 11 zas.

nelka93
1. júl 2022

Priberas lebo jes nevyvazene a samé hluposti, treba jesť normálne pravidelne a vyradiť sladké ak chces schudnúť.

zuzuliennka1
1. júl 2022

Skus jeden/dva dni ist podla kalorickych tabuliek. Vsetko tam zapisuj a hned uvidis, coho mas privela (tipujem cukry a tuky) a coho naopak extremne malo (bielkoviny, vlaknina)
A vobec nemusis uplne vyradit sladke, len vyberat rozumnejsie. Ja som napr. dnes ranajkovala probio kasu ryzovu (polotovar z obchodu) s lanovymi semienkami a kavu - a uz mam na 70% naplneny svoj denny prijem vlakniny. Na desiatu som mala jablko, na obed ideme mat rizoto so zeleninou, na olovrant to vidim aj na nanuk kludne, mozno ovocie - vsetko mi to vojde do tabuliek 🙂
(tieto a podobne kase kupis hocikde - kaufland, tesco,.., ked sa ti uplne nechce chystat vlastne, zasyti to paradne)

zuzuliennka1
1. júl 2022

*vcera som mala pre zmenu na ranajky lanovy chlieb s dvoma vajickami na tvrdo, sunka, jedna paprika, jedna uhorka, 250g paradajok.
Tympadom mi uz rano rychlejsie pribudli sacharidy (chlieb), takze som zas ubrala inde. Tie tabulky su super, odporucam

malinovka333
1. júl 2022

Kde pracujes?tam nemate normalny obed?alebo aj pbed si zobrat so sebou alebo ist normalne niekam na obed. To mas podla mna dost neskoro ten obed a medzitym vela blbosti skus si to denne pisat co vsetko zjes a uvidis kolko si toho zjedla za tyzden to je dost vela sladkeho,radsej jogurt tam si mozes dat aj ovocie do bieleho jogurtu

oliverceky
1. júl 2022

@luccija prosím do IP jedálniček, ďakujem 😀