Má káva Starbucks naozaj vysokú kalorickú hodnotu?
Baby ja neviem či som debil ale mne sa to nezdá do kalorickych tabuliek som si nahodila kávu čo pijem kapdulovu Starbucks toffe nut taká červená a mne dalo že 100ml vyše 430kcal. Akože neverím že jedna šálka má toľko kalórií respektíve dúfam že nie 🙈 neviete mi s tým poradiť
Ak myslis tu do nespresso kavovaru rak bez mlieka ju ani nezapisuj
Toto co si zistila je presne ten fenomen, na ktory ludia zabudaju, ked chcu chudnut. Zapisuju jedla a opominaju take tie zob sem zob tam... S kavou som presne cital, ze to je najvacsi problem. Cista cierna kava ma malo kalorii. Ale "stvordecove latecko" moze by kludne 1/3 alebo 1/4 celodenneho prijmu drobnejsej zeny... (mlieko, cukor, smotana a dalsie "prisady")
Pretože ak si nahodila Starbucks toffee nut Kaffe tak to nie je hodnota tej kapsule čo máš doma ale keď si kúpiš kávu v Starbucks ako "hotový produkt" čistá čierna káva bez ničoho má minimálnu hodnotu ...ale keď si dáš v Starbucks kávu pokiaľ si nedáš čiernu tak sa kľudne vyšplhas aj na 500kcal záleží s akým mliekom, akú veľkosť , a vis o šľahačkou alebo bez
@veronika2316 asi tam maju chybu. Vyzera to akoby to boli kalorie za cele balenie kapsúl . Zapiš si nejaku inú kavu alebo to tam oprav. Más tam tlačitko pridať a cez to by sa to malo dať.
@veronika2316 tak si napíš hodnoty z obalu, podľa internetu je na 100g 448 kcal, nie na šálku trap na kapsuli ,určite je na obale napísana aj hodnota hotového výrobku alebo koľko je jedna porcia
@veronika2316 Team je Chyba. Mali tam byt Gramy. Kava sama o sebe, cize prasok alebo Zens, ma Velo Kalorii. Ale ako hotovy Produkt, cize len vifste cierna ma takmer nulovu hodnotu. Ak v Tej Kapsule je Este nieco namiesane, Susene mlieko, cukor atd., Takt ma automaticky vela kalorii. Akkurat si Ty musis nahodit nie 100 ml ale Vahu jednej kapsuly.
@veronika2316 Na jednu porciu 200ml má 72 kcal, hore v tabuľke to máš pekne rozpísané 🙂.
@veronika2316 zadaj gramy jednej tej kapsulky ,malo by to byt už ok. 🙂
@tamitamitami chvalabohu už som myslela že sa jej budem musieť vzdať 😂🙈 ďakujem 😊
@veronika2316 ja by som ale videla skor problem v tom cukre, 8,9g je tretina celodenneho prijmu, aspon teda u mna.
Tak dolce gusto = presladene kakavko so suseneho mlieka.
Ak ratas kalorie kvoli chudnutiu toto vyhod z jedalnicka.
toto by som rozhodne vyradila z jedálnička pri chudnutí
@rozculena prečo? Odporúča sa stravovať aj pri kalorickom deficite 80 / 20 koli udržateľnosti. Niekto si dá malú sladkosť, niekto sladsiu kávu. Véd nie je to predsa.ta kaloricka bomba za.500 kcal 😀
@smilingwoman dáš si trochu sladkého a budeš chcieť za chvíľu zase...........cukor vyprovokuje tvorbu inzulínu,inzulín spracuje cukor a vyšle do mozgu príkaz,že treba mu ďalší cukor
A nie je gramáž asi kapsule bez vody, či? :D

@veronika2316 to ti možno dalo tie ich kávy čo robia v kaviarni s plno sirupom a šľahačkou. Normálne si tam zapis kávu s/bez mlieka a je. To máš tak cca 40 kcal závisí od ml