icon

Má zmysel brať proteín a kreatín pri cvičení?

27. jan 2025

Kto cvičíte vo fitku, beriete niečo z toho? Som v tomto laik, nechápem tie všetky druhy a značky. Dá sa to získať len zo stravy? Prosím o normálne vysvetlenie a nie reči typu že mám Google... Chcem nejakú radu od niekoho kto si tým prešiel a má skúsenosti

monillia
27. jan 2025

Pokiaľ v strave neprijimas dostatočne množstvo bielkovín tak protein je fajn, zvyšok sú vyhodené peniaze.

denkabemommy
27. jan 2025

Kreatin áno, proteín áno, preworkout áno ale nie kofeinovú.. kreatin zo stravy získať nevieš, to by si musela zjesť celú kravu denne, aj tak by si nepokryla, ak s cvičením len začínaš netreba ti ho, s kreatínom začni keď budeš cvičiť aspoň 2-3 mesiace🙃.. proteín je super doplnok v dni tréningu, kedy je spotreba bielkovín vyššia a predtréningovka je tiež fajn vec, za mňa ale bezkofeínová, kofeinová mi nerobila vôbec dobre.

sisska96
27. jan 2025

Nie neberiem, nepijem, nejem žiadne tie umeliny. Však načo? Vyvážená strava úplne stačí

autor
27. jan 2025

@denkabemommy a ako pomáha ten kreatin? Cvičím 3 mesiace

lenuska9999
27. jan 2025

Proteín je fajn, či už pri naberaní svalovej hmoty , alebo pri chudnutí- aby si nestratil svalovú hmotu. Obyčajne by mal človek prijať denne minimálne 1g proteínu na 1kg telesnej hmotnosti. Ak chceš naberať svalovú hmotu tak 1,5-2g/ kg telesnej hmotnosti. Čiže vezmi si len tak laicky, že keď si das proteinovy jogurt, kt ma väčšinou 20g proteínu, je to pre tvoje telo nič. Ani z iných potravín až toľko nepríjmeš, čiže proteín je fajn. Len za mňa je na trhu strašne veľa presladených proteínov, ja osobne také presladené nemusím. Kupujem si just whey z gym beamu. Ten je ešte v pohode. A niekedy proste keď nestíham nič jesť a veľmi sa ponáhľam, tak si dám apson proteín , nech ma potom neprepadne vlci hlad, lebo potom zbytočne siaham po blbostiach.

denkabemommy
27. jan 2025

Kreatín zväčšuje svalovú silu a podporuje rast svalov 🙂

autor
27. jan 2025

@denkabemommy a aký je dobrý? Máš nejaký overený?

denkabemommy
27. jan 2025

Tento mám teraz, je bez príchute, takže si ho dávam zvyčajne do jogurtu 🙂