Mám 12 a nedarí sa mi schudnúť
Ahojte som 12 ročné dievča a potrebujem radu: ako to že sa mi nedarí schudnúť? Mám 160 cm ale 63-64 kg.
Každý deň okolo 15-20 minút cvičím, večer chodím na prechádzky dlhé, denne urobím minimálne 7000 krokov a viac, napríklad včera 14000 vyše. Stravujem sa normálne, čo mi mama navarí, sladkosti poslednú dobu vôbec max. Čo nám ostalo vianočné pečivo koláčiky max... Sladké vody občas, ale aj čisú vodu.. prosím čo mám robiť? Neviem čo robím zle..😞
@elizabet173 verila by som, ak by to bolo v lete, ked je svetlo do 21 hod. Ale nie jesen, zima, do toho zakaz vychadzania, vynimocny stav a chodi 12 rocne dieta sa do prirody prechadzat cca 10 km, ked uz o pol 4tej je tma. Neviem, ktora matka by toto dovolila svojmu decku, alebo aj sama by s nim isla. Jedine po asfaltke po dedine. A mozno v chodila v lete, len sa zle vyjadrila. Len sa divim, ze tu vsetky veria kadejakym nerealnym pribehom a o dusu radia.
Neviem, ako sa doma stravujete, ako mama vari.. ale odporucam uplne vyradit sladke vody a vianocne kolaciky.. ak ranajkujes nejake chocapic alebo ciniminis, tak aj to.. radsej si daj na ranajky krajec chleba so syrom, sunkou, zeleninou, alebo obycajne vlocky s ovocím, orieskami, doslad trochou medu.. k obedu si daj co mama navari, len si daj trochu menej, ak ti napriklad mama nabera jest, tak z toho vrat jednu lyzicu naspat do hrnca.. a ak doma mate, tak si daj viac zeleniny 🙂 medzi jedlami, na desiatu, olovrant si daj jogurt, jablko, banan, pomaranc s orieškami, acidko
@oli18 mne by teda absolutne nevadilo ak by moje 12-rocne dieta islo na prechadzku do lesa, ktory mame nedaleko a vratilo sa trebars aj o 17-tej. ano je dnes tma ale 17h povazujem stale za poobedny cas. kludne idem s detmi aj o 18-tej. nebudeme celu zimu sediet doma len za to ze je tma....co by potom robili ludia na severe vo finsku na priklad?
k autorke:
mas len 12 v tvojom veku uplne staci ak si das pozor aby si nepribrala, do dvoch rokov z toho jednoducho vyrasties. mozes si dat pozor na pravidelnu stravu, rozumej min 4x denne, nedovol si vyhladnut. vtedy telo nabaluje. ale ani sa prejedat. radej malicko a casto.
@viikkki na taku vahu ma vypit tak akurat max 2,5 litra a nie 4 to jej tak akurat moze uskodit na jej vek vahu a klimaticke pomery a lososa miesto masa???sak ten losos je napchaty takym bordelom ze sa tomu cele stado krav nevyrovna asi ste este nevideli ako sa losos chova to by pre decko vo vyvine bolo velmi "prospesne"....
@oli18 no my sme boli s rodinou na jednom kopci kam je to 7 km tam aj späť. Keď do toho započítam cestu na pole s ohňostrojom a ešte pohyb doma (hore dole po schodoch, naháňačka, cvičenie) tak tých 14000 to je. Niekedy ani neviem ako som na prechádzke v lese nabrala 6000 v iné dni 😄
@zazvorka87 No mňa by to zaujímalo. Nie sú všetci rovnakí. Niekoho to zaujíma, niekoho nie. Ja mám rada takéto faktické informácie, a nie omáčky typu - je to okej alebo nie je to okej, ak to o ničom nevypovedá.
Nepíšem nič o vzorovom modele. Mám pocit, že si sa urazila, lebo máš nadváhu (za čo ja skutočne nemôžem, tak si tie komplexy rieš inde).
A áno, nevidíme ju - preto v tom príspevku hore píšem, že každý má inú postavu a pre príklad uvádzam svoje (čo neznamená že je to jediné správne, ale jedno z možných - a tiež tam píšem že svaly važia viac ako tuk a ja takmer žiadne nemám). Tak sa prosím ukľudni. Nechápem čo máš za náladu.. To žeby každý bol ticho a nemohol ani povedať koľko váži a či športuje alebo nie (čo ja nerobím, preto nemám skoro žiadne svaly), alebo čo, lebo nejaká žena, ktorá má pár kg navyše sa na to urazí.
A to s tým dojčením som uveidla z logickýzch dôvodov - niekto tam totiž tvrdil, že keď schudne viac ako 5kg tak bude z nej anorektička, čo pravda byť nemusí. Ak má náhodou postavu ako ja tak aj keby schudla 15kg, tak stále bude mať dosť tuku aj na to aby dokázala plnohodnotne dojčiť! Čiže žiadne špáratko.
@zaba21 Kde som napísala, že môže ona presne 15kg????? Prečítaj si prosím všetko čo som tam vyššie napísala - píšem tam, že každý má inú postavu. Možno bude ok keď schudne 5kg, možno ok keď schudne 15kg. Netuším ako vyzerá. Písala som len za seba a uviedla som tam aj informáciu že ak človek športuje, svaly vážia viac. Ženy čítajte prosím s porozumením a neodsudzujte hneď závery z 3 viet, ktoré prebehnete so zatvorenými očami. Zbytočne sa rozčuľujete.
@kuka123 viaceré baby sa pýtali čo a koľko zhruba denne zješ? Od toho by sa dalo podľa mňa najlepšie odpichnuť. Mala by si jesť vo svojom veku v podstate všetko, ale normálne porcie. Koľko sa u vás nakladá na tanier? Ja keď si spomeniem na tvoj vek a na kamošky, tak problém s váhou mali baby, kde bola napríklad bežná porcia 5 knedli a dve kusiska mäsa. Ja som nikdy nejedla, ani teraz nejedavam viac než 3 knedle. A inak keď tak rozmýšľam, práve tieto kamošky mali všetky aj tučné mamy (nikoho neurazam, naozaj boli tučné, nie s miernou nadváhou). Podľa mňa je super, že to riešiš už v tvojom veku, lebo neviem kedy inokedy si osvojiť dobre stravovacie návyky, ak nie už v detstve. Keď sa už raz človek vypapá, ide to potom dole oveľa ťažšie, než keď si človek dáva pozor a udržiava si peknú postavu. Čo by tebe mohlo stačiť, keďže zrejme ešte čo to vyrastieš.
@kristiii no väčšinou na raňajky mám chlieb alebo rožok so šunkou a k tomu zeleninu, alebo jogurt.
Na desiatu nič extra čiže pomaranč, banán... Nejake ovocie skratka... Na obed polievku jeden tanier, málokedy si priložím, a hlavne jedlo mávame pečené kura s ryžou, dávam si 2 kopčeky a stehna 2, viac nezjem, alebo keď máme halušky tak 1 tanier a nepridávam si. Olovrant mávam jogurt, ovocie, občas si dám ovesnú kašu. Večera- ryža v mlieku so škoricou, alebo krupica 1 tanier, chlieb vo vajíčku, omeleta s paradajkami...ako píšem všetkého za 1 tanier lebo ja nezjem veľa na jeden raz.. a ako ste písali o tých knedlach- ja zjem ledva 2...
@lenkakravcova
Bolo by vhodné zvážiť, čo píšeš dievčaťu, ktoré má 12 rokov. To je všetko, čo som chcela napísať.
@kuka123 možno by som si byť tebou zamenila tie raňajky s večerou alebo ešte lepšie zmenila tie večere. Krupica sa dáva deťom, aby priberali, vysmážaný chlieb vo vajíčku tiež nie je najľahší, hlavne pred spaním. Akože ja tiež tieto veci jedavam bežne (aj večer), ale keby chcem popracovať na postave, tak toto zmením. A raňajky sa snaž nevynechavat a zbav sa tých aj keď len občasných sladených vôd, to su úplne zbytočné prázdne kalórie a ešte k tomu aj bordel. Pi čistú alebo citrónovú vodu, prípadne nesladené čaje, aspoň 1,5-2 litre, ak náhodou piješ málo. Inak jedavaš okej, aj keď teda aj na jeden tanier sa tiež zmestí rozdielne, dá sa naň naložiť aj normálne aj kopcom, ale tak keď zješ dve knedle, tak ani tých halušiek predpokladám nenatlacis kopcovitý tanier.
@kuka123 v 12tich rokoch riešiť chudnutie? 🤔 preboha. Len pekne jedz poriadne, nerieš váhu telo sa ti upraví ešte aj narastieš do výšky a kilá sa stratia. Len tým netráp hlavu lebo to v tvojom veku je zbytočné 🙂
Všetkým ďakujem za rady💖

@lenkakravcova
Určite nie je namieste napísať len tak bez bližšich informácií, že môže bez problémov schudnúť 15 kg! Sorry, ale ľudia sú rôzni, majú rôznu telesnú konštitúciu. A v prvom rade, ide o dievča vo vývoji.
Takéto vyjadrenia majú často za následok, že dievčatá začnú nevhodne riešiť svoju váhu. A časté sú potom aj zdravotné následky.