Mám 85 kg a chcem schudnúť aspoň 25 kg
poradte mi prosim lebo uz neviem ako :(
ja som na tom skoro rovnako - pred tehotenstvom 86 kg (asi november, december 2012), po pôrode 90 kg, teraz má môj šmolko 7 týždňov a ja som dojčením dala dole 3 kg, čiže mám 87 kg. Schudnúť sa snažím od môjho prvého pôrodu - rok 2003, vtedy som dosť pribrala - tak rôzne - vždy som na to išla pravidelným športom - bicyklovanie, korčuľovanie, aerobik, zumba - no môj metabolizmus nie a nie naštartovať, napriek neprejedaniu som každý rok pribrala cca 2 - 3 kg. V auguste 2011 som objavila Mačingovú a jej Najedzte sa do štíhlosti, knihu som kúpila, prešla som 28 dňovou detoxikáciou a konečne som videla výsledky - aj bez cvičenia - hlavne v cm, na váhe málo. Cítila som sa super, konečne som prestala ládovať sladkosti! Detox som podstúpila ešte raz - na jar 2012, tiež pár cm dole, na váhe 2 - 3 kg. No v auguste 2012 mi gynekologička predpísala inú hormonálnu antikoncepciu ako som dovtedy brala, a za mesiac som na váhe mala + 6 kg, a to som ešte chodila do fitka. Zhrozila som sa a vysadila ju úplne. Tiež som sa dozvedela, že práve kvôli hormonálnej antikoncepcii som mohla mať slabé výsledky detoxu. Na začiatku tehotenstva - december, január, február - som ešte chodila do fitka, no v marci mi gynekologička zakázala, aj všetky športy, tak som sa tešila, kedy porodím a šup šup na športovanie. Už som bola rozhodnutá, že začnem behať, no nakoniec som tu na MK našla super výsledky báb, ktoré cvičili Jilian Michaels - a bolo rozhodnuté. Reku tú polhodinu denne na cvičenie si predsa musím nájsť! Pred 3 týždňami som sa cítila už naozaj na to, aby som po pôrode mohla začať cvičiť - aj som začala 30 day shred - no po 5 dni ma strašne začala bolieť kostrč, až som musela ísť k lekárovi. Neviem, či z cvičenia, alebo z nosenia malého, alebo som len zle sedela pri kojení - doktor mi povedal, že to mám narazené, či som nespadla. No dal mi nejaké lieky, už mi to prešlo a špekulujem nad tým, že začnem cvičiť zase odznova 30 day shred + detox podľa Mačingovej s malými úpravami - to by mali byť rýchlejšie výsledky aj vďaka tomu, že dojčím. Zároveň nebudem musieť špekulovať, čo variť, lebo o jedálniček mám postarané, suroviny väčšinou domáce, nemusím ani variť zvlášť pre manžela, lebo ten by šiel do detoxu so mnou - aj 10-ročný syn by už musel jesť to čo my ( a tomu by tiež trebalo schudnúť). Takže od budúceho pondelka začínam s detoxom (dovtedy dám do poriadku zásoby) a s cvičením od zajtra. Dúfam, že tentoraz to naozaj dokážem a budem držať prsty aj tebe! 😉 🙂
@lili_mia vies co,nepoucuj ma ja viem najlepsie co mojmu telu prosperuje .A salatove listy to urcite niesu.CLOVEK JE V PODSTATE MASOZRAVEC!Az neskor zacal jest vsetko mozne,Ty potom tej diete asi vela nedas ked Jennifer Aniston je vyzjabnuta kost podla teba.Nieje,videla som ju v Belgicku vyzera velmi dobre na svoj vek a to preto ze je maso! V nasom veku jest len zeleninu?Vsak by na nas koza visela.Svaly sa zivia bielkovinami ale nie tymi z bobul.Preto vegetariani vyzeraju taki stari zosuvereni.Videla som nazivo aj Angelinu Jolie v Cannes napchavala sa tam salatovymi listami a zapila to kefirom,. vyzerala priserne,ziadne svaly,ovisnuta koza,trcali jej kosti,70 rocna zena ma take telo.Vysledok jej podivnej stravy.Neviem preco by som sa napchavala salatom,cukinami a podobnymi sprostostami ked mi to neda ani energiu ,nic,len to naplni zaludok .Ty si drz svoju dietu 2000 kalorii denne v zelenine(ak by si ozaj jedla toto tak si vyzjabnuta kost a podla foto co si tu mala mas dost nadvahu) a ja si budem drzat svoju.No chemikaliami osetrenu zeleninu teda jest nebudem,
@kuwait tiez pocitas s appom?ja hej a stym to ide 😉
@kuwait mne sa tiez viac paci a viac ma to motivuje ratanie kalorii,vsetko mam v mobile zapisane,sport mi to prirata zase nieco ,a vidim graf k mojmu cielu ,vcera som to porusila bo som dostala ms ale oddnes idem nato znova 😀
@happyfrog80 ja pozeram obaly toho co jem,tam je uvedene kolko to ma kalorii a potom mam taku knizocku a za tie roky som sa uz naucila ze co ma kolko priblizne kalorii, ked som si nie ista odvazim to co idem zjest,mne sa tato dieta super osvedcila,netyram sa,jem vsetko aj sladkosti .Ty kolko jes denne ked chces schudnut?Ja 1500 kalorii(zalezi to od vysky tela)
@kuwait ja mam urcene 1768 cal denne na to aby som schudla 0.90 kg ale vacsinou mi este ostane niekedy aj 300 k vyuzitiu tak by som povedala ze tych 1500 aj ja tak nejako ,v tom app uz je dost registrovane kolko zo ma kalorii staci oskenovat ciarkovy kod ,je to z ameriky ale dost anglickych vyrobkov tam je a daju sa registrovat aj slovenske ,je tam kolko spalis za sky cas calorii pri vsemoznych aktivitach ako je aj zehlenie ci varenie,behanie takze ked viac zjem tam ma to prinuti aj ist zehlit aj ked to nemusim 😀
@happyfrog80 tak to mas tiez dobre,u nas co kupujem vsetko ma vypisane kolko kalorii to obsahuje,niektore nemecke a rakuske vyrobky nemaju ale da sa prirovnat s podobnymi ktore maju vypisane.Slovenske vyrobky tu nedostat a ked sa ja dostanem na Slovensko veru kalorie nepocitam vtedy doslova zeriem 😀 a potom ked sa vratim domov zas poslusne zacnem na mojich 1500 kaloriach aby som zhodila na povodnu formu.
@kuwait ale na Sk tiez pisu vsade kalorie nie?akorat nie v tabulkach kolko co ma podrobne
@happyfrog80 vtedy si to nevsimam,pridem tam raz za rok tak si uzivam a jem ako diva 😀 ale za ten tyzden obzerstva som schopna pribrat aj 3 kila 😨 potom mi to trva 2 tyzdne sa ich zbavit ale vsak raz za cas clovek si musi aj uzit.Husacie hody,prasacia zabijacka,snicliky,segedin,svieckova,zemiakovy salat,sladkosti,tyzden obzerstva 😀 kto by vtedy calorie pocital ked je to raz do roka.
@kuwait hej mas pravdu 😀
Ako radia dievčatá, úprava stravy je mimoriadne dôležitá. Ja som vylúčila sacharidy - na začiatku to bolo neskutočne ťažké, ale telo si zvyklo a teraz už nemám vôbec chuť na klasické sladkosti. Ak ťa pochytia sladké chute, radšej siahni po orieškoch a sušenom ovocí, čerstvom ovocí, alebo si upeč doma niečo s menšou dávkou cukru. Stravujem sa päťkrát denne - raňajky celozrnný chlieb s čímkoľvek, potom ovocie, aké príde, ďalej obed a popoludní si zvyknem dať jogurt (normálny, žiadne nízkotučné kraviny). Večer opäť chlebík so zeleninou, alebo zeleninový šalát. K tomu pravidelný pohyb (ja chodím behať) a kilečká pôjdu dolu jedna radosť. Na začiatku som tomu neverila, ale podarilo sa mi pekne zhodiť a teraz by som už aj chcela prestať chudnúť, ale ide to nejako samé od seba. Metabolizmus sa totiž pekne naštartoval a všetko funguje, ako má. Držím palce a potom sa pochváľ.
@kuwait človek podľa evolučných teórií nie je mäsožravec, ale plodožravec. Aby sme boli zdraví, základ nášho jedálnička by mali tvoriť plody - či už ovocie, zelenina alebo jadrá (orechy). Mäso má byť iba doplnkom - čiže mäso určite áno, ale nie každý deň. A hlavne musí byť strava vyvážená. Neuznávam vegetariánstvo, ale ani totálnych mäsožravcov. Aj tu platí, že najlepšia je stredná cesta.
zdravá strava - vylúčiť cukor, sladiť medom, žiadne pečivo, ak tak doma upečené kde vieš čo do toho dáš (ale len ráno a málo), veľa ovocia zeleniny (hlavne zeleniny), orechov a tiež mäso ale nie so zemiakmi alebo ryžou ale so zeleninou, veľa vody a cvičenie a veľmi sa na chudnutie neupierať a vtedy to ide ľahšie 🙂 .
Koukam, ze rozebirate TABU masozravec- kanibal versus zdrava vyziva 😉
To mi pripomina: Co bylo driv vejce nebo slepice??
@irriss nikdy sa nezhodneme a vies preco?Poznas dietu podla krvnych skupin?Tam je nazorne a pravdivo opisane a podelene co prospieva ludom podla krvnych skupin..Ludia s krvnou skupinou O SA NAJLEPSIE CITIA KED JEDIA MASO,NAOPAK ZELENINA,BYLINKY,KLICKY IM SPOSOBUJU ZAZIVACIE PROBLEMY.To je presne moj pripad.Napriklad krvna skupina AB sa najlepsie citi na zelenine.Preco by som teda znasilnovala svoje telo ved citim co mi robi dobre a co nie?Jest kuskus a hnedu ryzu namiesto normalneho jedla aby som mala pocit plnosti v bruchu???A co energia??Vitalita telesna???Jest klicky?Akuze mi to doda energiu???Kazda prehnana dieta je skodliva a zbytocna lebo chudnut sa da aj inak,proste jedenim mensich porcii bezneho jedla.

@kuwait riadiš sa fotkami z bulváru? ked pritom dobre vieš, že tie fotky sa dajú rôzne upraviť, rôzne nafotiť a podobne? na toto už nemám slov
- a k tej zelenine, akoby si ma odsúdila, pritom ja môžem mať zeleninu zo svojej záhrady, nehnojenú .. no iste mi dáš protiargument na vplyv znečisteného prostredia, či kyslých dažďov, ktoré ovplyvňujú pôdu .. kto nechce, hľadá dôvody prečo nie
- ked už hľadáš dôvody prečo nejesť zeleninu, nevadí ti piť vodu? tú chlorovanú z vodovodu, či tú balenú, čo stojí hodiny na slnku, kým paletu prenesú dovnútra
@briketa ti to vysvetlila, telo nie je zvyknuté na zeleninu, preto ťa nadúva, možno preto máš sklony k hnačkovaniu, ak ťa z nej preháňa .. to neznamená, že zelenina je hlúposť ako si napísala v príspevku vyššie .. a Jennifer Aniston je pre mňa vyziabnutá kosť
- ani som nepísala, že nemáš jesť sacharidy, ved si ich daj, len som popísala, že chudnúť sa dá aj cez bielkovinovú večeru a to znamená, že v jogurte majú prevažovať bielkoviny nad sacharidmi, ale to ani neznamená, že máš večerať len ten jogurt, ja si ho dávam do nátierok, do príloh, do omáčok, ochucujem ním šaláty, ked ho zmiešam s horčicou, je to výborné k mäsu a pečeným zemiakom
- popísala som, prečo mi nevyhovuje počítanie kalorii, mne treba denne viac ako tých 2tisíc, kedže som v pohybe, kde to všetko využijem
- písala som to skrátene, nie ako román, ved keby ťa to zaujímalo, tak sa spýtaš viac, na konkrétne body, nech ich rozpíšem .. je jasné, že bielkoviny sú aj iné veci ako jeden 250ml jogurt na večeru