icon

Mám krízu - jem veľa sladkého a priberám

airamka25
7. máj 2017

Ahojte dievčatá, dnes som si to uvedomila - kríza vzťahová, finančná, zdravotná. Dnes mi došlom ako to riešim, žerem sladké a veselo priberám. Začínam brať sladké ako náhražku, no došlo mi že mi to pekne prerastá cez hlavu. Som závislá na sladkom, keď si dám niečo sladké zrazu som spokojná na pár hodín a potom potrebujem znova, inak proste hysák, depka.... Neviem si s tým už poradiť.

Strana
z2
andi234
12. máj 2017

@danielahamar
Anorexia? Ved musis jest madarske alebo slovenske jedla pocas kury. Varit na masti. Jedine tak to funguje. Konecne nieco kde netreba hladovat.

susanm
12. máj 2017

Ja som tiež jedávali každý deň sladkosti. Je to závislosť ktorá sa ale dá zvládnuť 😉. Od januára už nejem nič sladké, prešla som na nízko sacharidoú diétu, lebo som začala cvičiť a tie sladkosti to len sabotovali 😀. Mne pomáha pri chuti na sladké, keď si večer po tréningu dám proteín, je sladký, ma Zero cukru a kopu bielkovín 🙂. Niekedy si ho dávam aj do nízkotučného tvarohu a chuti to teda ešte lepšie ako pribináčik 🙂🤤. Inak keď držíte diétu a snažíte sa dlhodobo stranit sladkosti, tak je naozaj dobre, ak si jeden deň v týždni niečo malé sladké doprajete, zvýši sa tým hladina leptinu a chudnutie pôjde lahsie

lubina
12. máj 2017

@airamka25 mozno nahradit to sladke susenym ovocim 🙂 a aj to postupne pekne obmedzovat...

dorottka
12. máj 2017

@lubina len to nie, susene ovocie je ako keby si jedla cisty cukor, to je len bajka, ze je to zdravsia varianta. Niekde som citala, ze v obycajnej cokolade je menej cukru ako v sladkom ovoci, na zdravej vyzive mi to aj potvrdili.

lubina
12. máj 2017

@dorottka v tom mas pravdu, ale ovocny cukor je lahsie stravitelny a na zaciatok nemoze seknut uplne so sladkym. To daju len silne odhodlane osoby. Ja som citala taky clanok, ze vedci robili prieskum o zavislosti na cukre a prisli k zaveru, ze taka zavislost je silnejsia ako zavislost na kokaine...preto by som na zaciatok skusila jest susene ovocie a ako som napisala aj to treba postupne obmedzovat...

dorottka
12. máj 2017

@margotka33 u mna hej, ak je necakana, nikdy nic doma nemavam v zasobach, prave preto, ze to malokedy vydrzalo :P ak ohlasena, nakupim, ale inak, ziadne zasoby. V dnesnej dobe to ani nie je nutne, v pripade nudze najdes sladke na kazdej pumpe 24 hodin denne :D ale padlo tu uz vela dobrych rad, ten protein je super napad, lahke kolace ako cheesecaky, na sladenie by som este odporucila brezovy cukor, xylitol, neni bez kalorii, ale ma ich menej plus nesposobuje zubny kaz 🙂

anabeth
12. máj 2017

v obyčajnej čokoláde nie je cukor- je tam ešte horší glukozový sirup
nie je sušené ovocie ako sušené ovocie,- to kvalitné, nekandizované je v primeranom množstve vždy lepšie ako neviem aký keksík a uspokojí chuť na sladké, + je v nom prirodzene vláknina a nejaké to Cečko, mineraly
napr. https://www.mixit.sk/hotove-mixit/suche-plody
cesta je vyberať si rozumné sladkosti- nie kekse, vianočky, krémeše... prekročiť pohodlnosť a miesto hádzania sladkostí do košíka - upiecť doma koláč z celozrnnej múky, s tvarohom alebo čokoládou alebo s orechmi alebo s ovocím, sú rýchle hrnčekové recepty na nete, tvarohové krémy, čokodezerty z horkej čokolády a sladiť medom, brezovým cukrom, melasou-
a úžitok majú z toho majú hlavne vaše deti

mylittlebiglife
12. máj 2017

Sladke sa vtedy ziada ak nejete dosť iných sacharidov v strave - zemiaky, ryža, chlieb. Vela ludi sa im vyhýba a potom ich prepadaju chute na sladké... Každá bunka v tele funguje na glukoze, sacharidy potrebujeme ale najlepšie v komplexnej forme - celozrnné výrobky, naturál ryža a pod.

dorottka
12. máj 2017

@anabeth tak otocila som prave otvoreny Orion a tam je len cukor. Susene ovocie je samozrejme, ze zdravsie, ja ale upozornujem na to, ze aj to kvalitne nekandizovane (o takom sa ani nebavim fuj), ma v sebe cukru nenormalne vela, na to co by clovek cakal, a teda casto ich jedia enormne mnozstvo. Zubarka mi vravela, ze vela bio matiek (termin nepejorativny, len pouzity kvoli rychlosti) je sokovanych, ze deti maju velke kazy, kedze im ani nedavaju sladke, len domace susene ovocie a ovocne dzusy a podobne su na tom zeny na dietach, kedze ovocie, tak ok, cize nekontrolovatelny konzum. Treba proste aj to s mierou, lebo tiez to nie je idealne, len to som chcela 🙂 a mne osobne susene ovocie zial nikdy cokoladu nenahradilo :(

anabeth
12. máj 2017

ja si ani nepamätám, kedy sa u nás kupovali sladkosti a to dezertík musí byť u nás každý deň, tiež máme radi sladké- nepočítam:
-čokoládové zajace a vajíčka od starých rodičov, ktoré už doma rovno vyhadzujem, lebo z tej hnusnej nekvalitnej čokolády bol ešte aj koláč na figu
- odskúšaný overený cheescake alebo zmrzlina v meste
- hotové štrudlové cesto, ktoré mám pre prípad dezertovej núdze v mraze a raz za čas z neho urobím jablkový závin, kde je viac jablk ako cesta alebo baklavu, kde ide kilo orechov

dorottka
12. máj 2017

@mylittlebiglife to tiez nie je vzdy pravda. Roky som bola skoro na vylucne sacharidovej diete, kedze len ryza, chlieb a zemiaky ma dokazali zasytit a sladke mi velmi chybalo. Podla mna do toho maju co hovorit aj hormony, lebo fakt mne sa to ustabilizovalo dako vekom, zrazu opadla aj nenormalna chut na sladke, chute sa zmenili a aj vaha klesla bez akejkolvek snahy alebo obmedzenia. Ale zasa nasla som cvicenia, ktore ma bavia, a tak dlho som ich robila skoro denne, ze dnes su mi rovnako prirodzene ako umyvanie zubov, ani sa nad nimi nezamyslam 🙂 toto odporucam, aj ked zo zaciatku to bude asi dost 'fake it till you make it' :D

anabeth
12. máj 2017

@dorottka no orion, som neprečítala, lebo doma mám len horkú čokoládu
to o tých zuboch- to je na dlhú debatu, mám tri deti ( 15,20,22) a nemajú jediný kaz a sušené ovocie máme vždy doma
je to všetko zvyk, ja si neviem predstaviť, že koláč, ktorý ťahám z trúby, ktorý vonia a viem čo v nom je- žeby som ho proste nahradila umelinou- tatrankou, to nie je že bio matka, pre mna je to ani neviem...samozrejmosť?
ale čo sa týka hmotnosti a asi zdravia všeobecne- určite platí. všetko s mierou, s tým súhlasím s tebou

Strana
z2