icon

Mám zmeniť jedálniček alebo športovať?

11. jan 2024

Ahojte, mám 16 rokov tento rok. Mám cca 167-170cm a vážim 62kg. Neviem či to nieje už veľa. Mám kamarátky, ktoré majú zhruba 55kg jedna dokonca 48kg. Kvôli tomu sa občas necítim komfortne vedľa nich. Tak som sa vás chcela opýtať či mám zmeniť jedalnicek alebo viac športovať, alebo teda či robiť nejakú zmenu. Ďakujem za rady.

Strana
z2
nikpa
11. jan 2024

Keď si nájdeš 80kg kamarátky tak urobíš čo, priberieš na ich váhu? Ja mam 170cm a keď som mala 55kg tak som bola ako anorektička. Tvoja váha je k výške úplne v poriadku, neporovnavaj sa s nikym. Podstatné je ako sa cítiš ty, nie keď si s kamarátkami a porovnavas sa s nimi.

autor
11. jan 2024

@nikpa neporovnávam sa s nimi ale ide skôr o tie urážky. Moje kamarátky mi nič nehovoria ale skôr ich kamarátky. Alebo aj chlapci v našom okoli si všímajú viac ich ako mna kvôli váhe.

muchacici
11. jan 2024

To je asi v tvojom veku normálne, ale myslím si, že v dnešnej dobe je vnímanie toho, ako má kto vyzerať, skreslené. Kladú sa prílišné až nerealistické nároky na ľudí/mladé dievčatá v tomto prípade, lebo chalani niečo vidia niekde na nete, že to je IN. Prikladá sa tomu až prehnaná dôležitosť. Ja si myslím, že tvoja váha je normálna, zachovaj si integritu a buď sama sebou. A ešte záleží aj od kompozície tela, napríklad ja som symetrická, mám 176cm, keď som mala váhu 72kg, nosila som veľkosť S, 77kg veľkosť M, čo by sa niekto mohol čudovať, že mám takú váhu a som relatívne štíhla, čo kľudne môže byť aj tvoj prípad a vyzeráš super 🙂

katkami123
11. jan 2024

Si ešte mladá, na chlapcov máš čas. Váhu máš super, ale možno stačí zaradiť sport, žeby si si len vyformovala postavu, spoznas iných ľudí, budeš v inom prostredí. Nie je všetko o váhe a ako sa jednému páčia štíhlunké, inému sa zas môžu páčiť zadky a prsia. Prave tá rôznorodosť je zaujímavá.

muchacici
11. jan 2024

A to ti poviem, že rice sa páčia veeeeeeľa chlapom 😄

lubka2510
11. jan 2024

A ty chlapci su co zač?? Nejaky tip top nastajlovany machri?? 😂😂Nebud labut kasli ma nich urcite si fajn baba a presne taka aka mas byt... A uz duplom kasli na kamosky co ti mozno závidia

autor
11. jan 2024

@muchacici no moja tvar sa mi zdá trocha taká bacuľatá. Ruky sa mi nelubia a podbruško mám veľké. Čiže preto som moc s tým neni spokojná lebo niektoré miesta sú tip-top a niektoré no.

katkami123
11. jan 2024

Dnes je až príliš propagovaná dokonalosť, ktorá je v skutočnosti pri modelkach retušovaná a na instagrame prehnaná cez filtre. Váhu máš v poriadku.

muchacici
11. jan 2024

Vieš čo, pozrieš sa na svoje fotky o 10 rokov a povieš si, že si bola krásna a dokonalá, uvidíš 🙂 ale každý sme nejaký, a väčšina žien má na sebe niečo, čo nie je úplne tip-top. Ako už tu bolo spomenuté, sústreď sa radšej na zdravie, šport, školu. Nejaký chaloš sa furt nalepí. A k správnej kočke aj pohodový chlapík 🙂

elenajezova
12. jan 2024

Ja som mala na 168 cm svoju dievčenskú váhu 54 kg. Mne sa tých 65 kg zdá celkom dosť... Ja som teraz v 50 rokoch išla de zo 70 kg na 57 a s tým som spokojná.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zu82
12. jan 2024

Ahoj, vsetko zavisi od toho, ako sa citis ty. Ak ti to nieco prekaza, treba s tym nieco robit. Ak si spokojna, ostatnych neries. V tvojom veku som pri 170cm mavala 58-60, ked som isla nad 60kg, uz som sa dobre necitila. Ale vaha je velmi individualna. Tebe staci pridat trochu pohybu 😉

macekovam
12. jan 2024

Ty môžeš trochu po cvičiť.. Posilniť svaly a je to... Opičky sa ti zmení telo.. Váha zostane.. Proporcie sa zmenia.. A ty vyniknes..

autor
12. jan 2024

@sheila121 ja tak oblečená nechodim nepáči sa mi..

renata1405
12. jan 2024

Je to veru dost. Mala by si schudnut cca 7kg lebo vekom to pojde hore teraz sa ti to este moze podarit no cim budes starsia tym pojdu tie kila tazsie dole.

euie
12. jan 2024

Ahoj, akoby som citala o sebe. Tiez som vazila 62 v tom veku, pri vyske 165. Cim som to viac riesila, tak som nevedela schudnut a mala som chut viac jest. Na konci strednej som sla na 54, neriesila som sa uz a odisli kila same. Na vyske som v stresoch sla na 50-48. Po dvoch porodoch v 36tke som na 52.
Mne pomohlo pravidelne pit vodu, jest vsetko co chcem, neoodierat si nic. Ale!! Jest casto a male porcie, neprejedat sa. Cize celkova zmena sposobu stravovania, nie docasne diety a nervy. Drzim palce.

autor
12. jan 2024

@euie a nejaký šport? Idem na novú školu a neviem aké športy sú tam len som tak troška ľavá na športy ale môžem vyskúšať.😅

euie
12. jan 2024

Ja som nikdy pravidelne nesportovala, staci mi mierny stretching.

autor
12. jan 2024

@euie ani ja moc párkrát. Taký ten obyčajný tréning ako sú na YouTube ma nebavia robím to max 2 týždne a potom to vzdám. Športy som už robila rôzne ale taktiež ma moc nebavili. Najdlhšie to bola vybijana ale na tejto škole nieje.

muchacici
12. jan 2024

A čo tak bicykel alebo ísť niekedy na kúpalisko? To môžeš aj sama a kedykoľvek 🙂 ja som bajkovanie mala veeeeľmi rada

stanulienkat
12. jan 2024

Na svoj vek máš trošku viac kil, ale nič strašné. Sama vidíš ako vyzerajú tvojej rovesničky. Nepýtaj sa na ženskom fóre na svoju hmotnosť, lebo tu ti budú písať 70 kilové ženy, že sú štíhle ako prútik.🙄 na tvoju výšku by si mohla mať tak 54-57 kíl.

muchacici
12. jan 2024

@stanulienkat Asi u väčšiny to platí, no u mňa osobne 72kíl pri 176cm a nosila som veľkosť 38. Asi som dobre stavaná, alebo som mala ťažšie svaly 😃 preto to je ťažko posúdiť, keď človeka nevidíš, iba čísla

stanulienkat
12. jan 2024

@muchacici Priznávam, že tie kila na každom inak vyzerajú, ale ja mám 172 cm a 54 kg a vychudnutá teda nie som. Som úplne normálna a mám kolegyňu s tvojimi mierami a teda... je macatá.
Rozhodne je to na tínedžerku vyššia váha. Naša generácia v ich veku bola sama ruka, sama noha. Teraz sú tie dievčatá ako mafiny -zadky majú ako 50-ročné ženy po štyroch pôrodoch a brucha im previsajú z tesnych riflí a nie je to v poriadku.
A ťažké kosti a ťažké svaly je mýtus.

muchacici
12. jan 2024

@stanulienkat Vážne? 😄 Zo mňa by už asi iba vlasy ostali, keby som išla pod 60. Najmenej som mala 64 kíl, XS, ale to už mi ľudia vraveli, že vyzerám až príliš chudo. Ja som len chcela dievča upokojiť, že kilá nie sú jediným merítkom, možno má super proporcie, dosť sú teraz kladené nároky na mládež. Ale určite máš pravdu, je to individuálne 🙂

muchacici
12. jan 2024

@stanulienkat Áno, ťažké kosti sú mýtus, ale svalstvo nie. Keď je pekná postavička, na ktorej sa trochu maká, kilá sú

klip0
12. jan 2024

Máš absolútne zdravú a ideálnu hmotnosť a určite aj vyzeráš veľmi dobre. Samozrejme ale ak by si mala chut začať cvičiť, spravíš pre svoje zdravie aj budúcnosť len dobre. Jemne vylepšená postava bude len bonus, ale vážis naozaj primerane. Decká v tomto veku si nájdu čokoľvek.

luccija
12. jan 2024

Každá aj s rovnakou výškou a váhou vyzerá inak záleží ako to má rozložené.Ja pri 62 kg som bola vychudnutá.Baculate guľaté líčka sú pekne ty vieš či si nejako pribrala sú Tí malé veci máš veľa tuku na bruchu....sportuj pre dobrý pocit a nie, aby si bola ako kamaratky

stanulienkat
12. jan 2024

@muchacici Ja nosím pri mojej výške a váhe XS-S, neverím, že pri tvojej hmotnosti si aj ty nosila XS. Teraz je veľmi veľa vecí úplne inak a nesprávne očíslovaných. Mne je napríklad v New yorkery a v niektorých iných obchodoch xxs veľké-neviem podľa akých slonov to číslujú, ale pri 62 kilách neverím, že niekto oblečie reálne a správne označené XS. A určite si nebola pri šesťdesiatich kilách vychudnutá, štíhla určite áno.

autor
12. jan 2024

@muchacici áno ešte bicykel ten som zabudla spomenúť keď je dobre počasie rada sa chodím prejsť alebo teda na ten bicykel idem.

autor
12. jan 2024

@stanulienkat ja sa to môžem pýtať kde chcem toto je skupina o chudnutí tak kde by som sa to mala pýtať?😅

Strana
z2