Mám zmeniť jedálniček alebo športovať?
Ahojte, mám 16 rokov tento rok. Mám cca 167-170cm a vážim 62kg. Neviem či to nieje už veľa. Mám kamarátky, ktoré majú zhruba 55kg jedna dokonca 48kg. Kvôli tomu sa občas necítim komfortne vedľa nich. Tak som sa vás chcela opýtať či mám zmeniť jedalnicek alebo viac športovať, alebo teda či robiť nejakú zmenu. Ďakujem za rady.
@stanulienkat možno by si sa čudovala ale ja si tričko oblečiem aj XS mávam zväčša S ale dostávala som darčeky od ľudí ktorý ma až tak dobre nepoznajú a dali mi veľkosť XS a normálne to na mne vyzeralo. A každý obchod ma iné číslovanie ako som spomínala moja kamarátka je o niečo menšie cca 155 ale ma 48kg. Nie vždy si vie vybrať oblečenie keďže ma XS ale ona je plocha ale druha kamarátka, ktorá ma 55 a taktiež veľkosť XS sa už do toho zmestí keďže ma iné prednosti.
Je to možné, ale poslednú dobu sú tie veci z rôznych krajín a sú zlé značené, ale to nie je podstatné.
Dobre daj fotku zakry hlavu zhodnotíme🙂
Keď nosis xs, s nemôžeš mať kilá navyse
@luccija príde mi to dosť divne si fotit postavu😅 veľa ľudí v mojom veku to dáva vsade ale pre mna je to divne čiže nie ďakujem 😀
@stanulienkat Vidím, že ty si ten typ človeka, čo furt len svojeho Boha bude chváliť, a určite len ty nosíš "správne" označené veľkosti 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ A popravde ma to uráža, že ma ideš presviedčať silou mocou o svojej pravde a ja že klamem. Ja nemám dôvod vymýšľať si, tu sa pokochaj, neveriaci Tomáš 😃 krásna, vždy do 74-75 kíl, veľkosť 38 bežne hocikde. A keď ty si 55 kilová zahustená a to je jediné, čo poznáš a podľa čoho súdiš, no tak dovi objektívna debata s tebou. A to tiež nie je môj problém 😄
Nauc sa mat sa rada 🙂 ak je clovek spokojny, vyrovnany, je to vidiet na nom
Ak ma niekto sproste reci, je len vidno, ze je to obmedzenec, ktory ma problem sam so sebou, či sa chce len komusi zapacit
A este taka mala rada, neries kilogramy, ked uz, tak centimetre. Kazdy ma iny pomer svalov/tukov, inu vahu kosti, atd.. neda sa porovnávať
Podla mna mas fajn vahu, mozes skúsiť na spevnenie svalstva nejaky sport, pohyb. Napr plavanie, beh, bicykel, pilates ci joga/power joga (idealne s inštruktorom) ci nejake tanecne cvicenia. Nieco, co ta bude hlavne bavit
Ja si myslím, že športom nič nepokazíš, napríklad 2x do týždňa nejakú hodinku. Alebo nemusí byť ani šport ako skôr pohyb. Napríklad moja dcéra veľmi rada venčí útulkáčov, raz týždenne ideme, a to aj 2h tam chodíme, beháme s hafom. Skús si nájsť niečo také - čo ťa aj baví, aj sa pri tom hýbeš. No a čipsy nechať doma samozrejme, namiesto toho zbaliť fľašku s čistou vodou, prípadne od hladu nejaké jabĺčko alebo žemľu, ale my neberieme často ani nič. Ideálne nájsť nejakú parťáčku/parťáka. No a ten jedálniček - určite by som neškrtala normálne jedlá, skôr to sladké, alebo slané ultraprocesované. Prípadne sa pobav s maminou, možno bude mať nejaké návrhy tiež, vidí akú máš životosprávu a pohyb, aj to, či si ok a posmešky sú v rámci dvíhania si vlastného sebavedomia (KAŽDÝ v tvojom veku - aj tí chalani, aj tie kamošky kamošiek, má nejaký mindrák a bojuje s pokulhávajúcim sebavedomím, aj keď navonok sú všetci ťažko nad vecou 😉). Prajem ti hlavne prežiť tento vek v psychickej pohode.
@muchacici nerieš ju, ona v každej téme kde sa rieši váha musí napísať ze dotyčný váži vela lebo čokoľvek nad 50 je očividne vela bezohľadu na výšku a na to ze toho človeka nikdy nevidela 🤦♀️
@bonboniera Áno? Hahaa 😄 Tak má obmedzený náhľad na svet, keď všetci asi musia byť ako cez kopírak, nebudem to riešiť teda
@bonboniera na Mk je skor zvyk sa utesovat, ze som stihla 80 kilova kocka😁
Cislo na vahe nenosis na napisane na cele a kazdy vyzera aj s podobnou vahou a vyskou upne inak, pomer svalov tuku.....atd, ja by som bola v pohode a cvicila pre radost, jedla primerano, zdravo a hlavne s chutou

To bolo obrazne povedané.🙂 Myslela som tým to, že aj keby si napísala že máš 80 kg, tu ťa budú ženy chlácholit, že je to maličko. Ale áno, pár kil by si mohla dať dolu, začni športovať. Si mladá baba, chceš byť kočka a mať pevnú postavu.