Manžel mi nedovolí jesť sladkosti
Baby, vždy som bola stihlucka, no tehotenstvom plus komplikáciami po pôrode som pribrala 30kg 🙈 už sa mi podarilo schudnúť 10 ale niekde som sa zasekla a nejde to, nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…proste som guľa a manželovi to strasne vadí (keby som vyzerala takto za slobodna si so mnou nikdy nezačne). Najnovšie keď sme v obchode a chcem si kúpiť nejakú sladkosť/kolac tak mi to vyhadzuje z košíka že nech sa na seba pozriem. No cítim sa vtedy dosť blbo. Normálne sa bojím že sa mu o chvíľu zhnusim, no neviem sa dokopat do ničoho. Kde zobrať pevnú vôľu a schudnúť?
@sova7 o mojej empatii ide písať osoba, ktorá sa ma snaží uraziť? 😂 super ďakujem 👌.. prešla som si rôznymi zdravotnými problémami a zatiaľ mi schudnúť šlo najľahšie 🙂. Priberanie bol kus väčší záhul
@denkabemommy chod sa ventilovat inde
@denkabemommy záleží ako a co cvičí, telo silovym tréningom sa mení, to ja hneď vidím. Ak robí len kardio, telo chudne a zas sa mení, inak. Tu to je o strave, na jej postave sa odzrkadľuje. Ale inak za mňa je toto typ ženy, úplný normál a myslím si, že veľa mužov by chceli od svojich poloviciek niečo takéto, nemusia byť vyrysovane ako Zora Czoborova. Žiadna nadváha, ani príliš stihla.....taky rozumný stred 🙂
@mischy00 však preto o tom píšem, že mi to príde ako v pohode postava, zdravej ženy 🙂.. beriem v úvahu to, že nie každá má čas na všetko, čo sa neviem akej úžasnej postavy týka, keby mali, tak nech sú všetky aspoň ako Zora 😂.
@denkabemommy chod sa ventilovat inde
@sova7 rozumný argument, až na to, že konverzáciu somnou si začala ty, nie ja s tebou, takže tvoj ventil, nie môj 🙂.
@sova7 rozumný argument, až na to, že konverzáciu somnou si začala ty, nie ja s tebou, takže tvoj ventil, nie môj 🙂.
@denkabemommy rýpať si začala ty
@denkabemommy rýpať si začala ty
@sova7 absolútne nie, len som si obhájila svoj názor a dôvod prečo si to myslím, ty si mi potom napísala, že som neempaticka mrcha v zápätí, že som empatická ako kanvica a stále neprišla z mojej strany na teba žiadna urážka, lebo mi to príde scestné 🙂
@lesiiaoldi nesúdim jej správanie, pridala som tu len to ako vyzerá v pohode zdravá postava 🫠
@denkabemommy hej lebo to správanie akože nemohla som to ani do konca dopozerať....
@sova7 absolútne nie, len som si obhájila svoj názor a dôvod prečo si to myslím, ty si mi potom napísala, že som neempaticka mrcha v zápätí, že som empatická ako kanvica a stále neprišla z mojej strany na teba žiadna urážka, lebo mi to príde scestné 🙂
@denkabemommy veď si neempaticka podľa toho čo píšeš to neurazam konštatujem
@denkabemommy a tá postava, no čo ja viem, ja akože tiež nie som nejako extra vyšportovaná, aj keď cvičím dosť, myslím tým, že nemám tehličky atď, ale podľa mňa je jej stále dosť... Aké nehovorím,že je obézna alebo tak, ale pekne mi to nepríde...
@denkabemommy veď si neempaticka podľa toho čo píšeš to neurazam konštatujem
@sova7 a moja neempatia pramení vo faktoch?
Každá žena môže vyzerať normálne zdravo? Áno
Je obezita nezdravá? Áno
Môže človek športovať aspoň 2x týždenne? Áno
Sú ľudia, ktorí sú leniví cvičiť? Áno
Sú ľudia, ktorí nemajú až tak závažné zdravotné problémy a skrývajú aj tak za ne svoju váhu? Áno
Toto nie je neempatia toto sú iba čisté fakty, tam nie je štipka emócii.
@denkabemommy a tá postava, no čo ja viem, ja akože tiež nie som nejako extra vyšportovaná, aj keď cvičím dosť, myslím tým, že nemám tehličky atď, ale podľa mňa je jej stále dosť... Aké nehovorím,že je obézna alebo tak, ale pekne mi to nepríde...
@lesiiaoldi ja osobne som vyšportovaná celkom dosť ale toto mi príde ako normálne zdravá postava ženy, proste nie je to extrém do žiadnej strany. Som proste za to, aby ženy dostávali takýto príklad, lebo to končí fakt zle v niektorých prípadoch - poruchy príjmu potravy - od anorexie po zajedanie…
Necitala som komentare.. ale ja sa tiez priklanam k tomu ze ho chapem.. ja by som mala tiez problem keby moj muz pribral 20-30 kil.. ja na tvojom mieste by mi to samej extremne vadilo a praveze by som bola rada keby mi vyhadzuje sladkosti a hovori mi nech sa na seba pozriem.. aspon by ma to nakoplo nieco so sebou robit..
@denkabemommy za mňa ta slečna je normál ale na druhej strane, 6 rokov fitka a takto vyzerať....to nieje v pohode. Telo sa cvičením mení, ak si tam chodí len posedieť, nech nepíše, že chodí do fitka. Pretože je to zavádzajúce. ...
@mischy00 Ale nie každý má cieľ rysovať v Tom fitku, máš aj ľudí a áno aj ženy ktoré vo fitku zvyšujú silu napr ľudia venujúci sa powerliftingu alebo cvičia pre zdravie a že ich to baví a tiež každý kto do fitka chodí vie resp vidí aj na sebe rozdiel keď je práve po tréningu a keď po tréningu nie je a napr ešte pi celom dni či ženy v rôznych fázach cyklu. Danú slečnu nesledujem len som otvorila link.
Mne to príde tak ako by pre veľa ľudí alebo aj tu konkrétne žien bola len biela a čierna, čiže vysekana postava alebo obezita a nič medzi hoci medzi tým je ešte min 50shades of...
@lesiiaoldi ja osobne som vyšportovaná celkom dosť ale toto mi príde ako normálne zdravá postava ženy, proste nie je to extrém do žiadnej strany. Som proste za to, aby ženy dostávali takýto príklad, lebo to končí fakt zle v niektorých prípadoch - poruchy príjmu potravy - od anorexie po zajedanie…
@denkabemommy áno, nie je to najhoršie, je vidieť, že aj svalstvo spevnené, ale na to, že je tak mladá, mi príde trocha väčšia. Ale na 50 ročnú ženu by to bolo ok.
@mischy00 Ale nie každý má cieľ rysovať v Tom fitku, máš aj ľudí a áno aj ženy ktoré vo fitku zvyšujú silu napr ľudia venujúci sa powerliftingu alebo cvičia pre zdravie a že ich to baví a tiež každý kto do fitka chodí vie resp vidí aj na sebe rozdiel keď je práve po tréningu a keď po tréningu nie je a napr ešte pi celom dni či ženy v rôznych fázach cyklu. Danú slečnu nesledujem len som otvorila link.
Mne to príde tak ako by pre veľa ľudí alebo aj tu konkrétne žien bola len biela a čierna, čiže vysekana postava alebo obezita a nič medzi hoci medzi tým je ešte min 50shades of...
@sense ver mi, že ak by poctivo cvičila 6 rokov vo fitku, telo vyzera inak. Ci chceš alebo nie, mení sa....je úplne v poriadku že nerysuje a chodí si len vyvetrať hlavu, je to každého vec. Reagujem na to, že 6 rokov chodí do fitka a prezentuje, ze takto budeš vyzerať. A to nieje správne, treba písať veci, tak ako sú 🙂
@mischy00 však preto o tom píšem, že mi to príde ako v pohode postava, zdravej ženy 🙂.. beriem v úvahu to, že nie každá má čas na všetko, čo sa neviem akej úžasnej postavy týka, keby mali, tak nech sú všetky aspoň ako Zora 😂.
@denkabemommy mňa tam hlavne rušia tie suchajuce sa o seba stehná 😅
@michaela329 autorka nekomunikuje, napísala jednu časť ich života 🙂, niekoho nakopne keď mu to povieš na burana a niekoho musíš motivovať. Ja som za úprimnosť, manžel si ju pozna, snáď vie co na ňu platí. Ci ona nikdy nič hlúpe a nevhodné nepovedala? Jaj, o tom téma nieje.
Ja si myslím, že zrkadlo ma každý doma, niekedy sa stačí do neho pozrieť, ale aj od krku nižšie. A ani netreba sprosté komentáre od manžela
@mischy00 rovnako ako ja, ju nepoznáš ani Ty. Ale keby jej ten spôsob nevadil, nezakladá tému. Ja poznám páry, čo sa ak do p... pošlú a je to ich štýl, ľúbia sa. No toto ten prípad nebude.
@sense ver mi, že ak by poctivo cvičila 6 rokov vo fitku, telo vyzera inak. Ci chceš alebo nie, mení sa....je úplne v poriadku že nerysuje a chodí si len vyvetrať hlavu, je to každého vec. Reagujem na to, že 6 rokov chodí do fitka a prezentuje, ze takto budeš vyzerať. A to nieje správne, treba písať veci, tak ako sú 🙂
@mischy00 tak ak je jej cieľ vyzerať takto je to o.k, a áno môžeš vyzerať tak napriek tréningu vo fitku ak nebudeš riešiť stravu, keďže každý vie že gro chudnutia alebo rysovania je hlavne o strave.... Ale za to ju hejtovat alebo sa posmievať,? Ešte chvalabohu že žijem viac v realite ako na insta. Lebo toľko kravin čo tam ľudia dokážu postnut , je len podľa mňa zúfalé volanie po pozornosti
@mischy00 tak ak je jej cieľ vyzerať takto je to o.k, a áno môžeš vyzerať tak napriek tréningu vo fitku ak nebudeš riešiť stravu, keďže každý vie že gro chudnutia alebo rysovania je hlavne o strave.... Ale za to ju hejtovat alebo sa posmievať,? Ešte chvalabohu že žijem viac v realite ako na insta. Lebo toľko kravin čo tam ľudia dokážu postnut , je len podľa mňa zúfalé volanie po pozornosti
@sense tak hovorí sa, že je to hlavne o strave. Lenže záleží aj od toho aký jedlom sa človek kŕmi. Či je to vcelku fajn jedlo alebo fastfood a podobne. U mňa je gro pohyb.
@simca115 ...na tejto téme je krásne vidieť,v akej spoločnosti žijeme a ako mnohé ženy pristupujú k sebe.
Ani autorke ani tým,čo jej radia schudnúť nevadí,že manžel autorky je povrchný človek,čo si zakladá iba na vzhľade.To je podľa nich ok mať po boku takéhoto človeka
@doriiis zober si to opacne. Ak by tvoj muz pribral 20 kg. Inak to vyzera na nizkej a inak na vysokej postave. Pritahoval by ta stale?zase pozrime sa na to realne. Nevadilo by ti to? Tak par kg jasne to lriberie kazdy . Ale 20 kg je dost. Ale tu vidno ako ludia pristupuju k sebe a k svojmu zdraviu. Co tam po druhom nech sa pozrie na seba. Ale ze ten clovek skodi sam sebe to je OK? Uz len kvoli sebe by som ten humus nekupovala. Z 1 ks sem tam nepriberie ale vekom prechodom mozu ist kg zase hore. Zvysuje sa cukor tlak..uz len z toho dovodu by sa mala.autorka.nad sebou zamysliet. Nie kvoli muzovi. Ale kvi sebe detom. Pracujem v ambulancii kde.mame vela diabetikov ludi po 40ke. Cukrovka sposobena zivotnym stylom. A nabaluju sa dalsie zdr.problemy a ludia behaju len po lekaroch. Neviem si preddstavit v akom stave budu o 20 rokov
Nečakala som že rozprúdim takúto diskusiu, nie je to žiadna fake téma, naozaj mám takého chlapa, no na jeho obranu “naznačoval” mi to aj pekne nie len takto. Keď niekde spolu sme vidim ako sa ostatní čudujú prečo je vlastne so mnou, jeho rodina na mňa tiež zazera, asi sa za mňa aj hanbí. fakt neviem čo by ma nakoplo zmeniť to, možno naozaj až ta milenka 🙈 myslím že už ho ani nepritahujem
Mal by ťa lubit nie pre vyzor a postavu. Je to smutné že sa hanbí za to že jeho partnerka ktorá mu porodila dieta v tehotenstve pribrala. Každá žena je iná a hodnotiť ju na základe toho ako vyzerá je hlúpe. Nie všetky si postavu udržia a nie je to lenivosťou. Keď už tak chce aby si schudla malo by to byť preto že sa boji o tvoje zdravie nie preto že čakal že budeš celý život vyzerat rovnako a teraz je sklamany. To boli hlúpe nezrelé ocakavania. Ženské telo sa počas života mení. Reči že sa na teba nemôže pozerať a zakazovanie sladkého z blbym komentárom nie sú motivácia skôr spôsobujú stres a stres ešte zvyšuje chuť na sladké a nezdravé jedlo. Takže ti skôr pomáha priberat. Nie je to ok. Keď už ti chce pomoct nech ide s tebou na prechádzku zacvičiť si nech sa postará o dieťa aby si si mohla oddýchnuť a ísť pravidelne cvičiť von. Reči ešte nikomu nepomohli. To čo robí nie je pekne od človeka ktorý by ťa mal ťahať a nie ubijat.
Autorka nechces sa zmenit kvoli sebe svojmu zdraviu a nie kvoli nemu? Fakt si myslis ze milenka ta nakopne? To by si dalej bola s takym muzom? Najdi si partacku a tahajte sa. Urcite sa ajnty budes citit lepsie. Neviem kolki mas rokov ale o par rokov sa ti mozu spustit aj zdr.problemy. stacilo by 10 kg. 2 kg mesacne.
Rob to čo cítiš. Ak sa cítiš dobre vo svojom tele, nerieš manžela a nikoho. Si to ty a nikto iny, kto rozhodne ako budeš vyzerať a či sa dobre cítiš vo svojom tele. Ja mám tiež pár kg navyše a manžel mi tiež občas povie, že trochu mi treba schudnúť a ja mu vždy nato, že ja som si sebou spokojná a a vo svojom tele sa cítim dobre. Potom sa nahodím do roboty + nahodím úsmev a ráno iba pozerá ako dobre vyzerám 😁😁😁😁, aj keď mám pár kg navyše. To isté mi povedia kolegyne, aká som kočka a to len preto, lebo nezáleží, či si chudá alebo máš kg navyše, ide o vnútornú krásu, čo vyžarujes zvnútra. Samozrejme svojmu výzoru treba aj prispôsobit oblečenie. Dnes je na trhu vhodné oblečenie aj pre moletky, čiže každá žena môže vyzerať úžasne, keď svojmu vzhladu prispôsobí satnik. Takže netreba sa trápiť, čo si o mne myslia druhi, ale je dôležité, či sa ty cítiš dobre vo svojej koži, vo svojom tele. A treba sa usmievať na svet a život bude hneď krajší a určite nestojí na tvojej postave
Autorka, koľko vlastne meriaš a vážiš?Lebo boli tu už všelijaké konšpirácie, myslím, že môžeš povedať, veď si aj tak anonym. Neviem teraz kvôli čomu bola založená táto téma, pýtaš sa, ako sa máš nakopnúť, ale sama si teraz napísala, že by ťa nakopla asi iba milenka. To vyzerá, že sama nechceš s tým nič robiť, zbytočne ti tu budeme písať motivácie a podobne, keď sama máš k tomu takýto postoj. Alebo si sa chcela len posťažovať za tie vyhodené sladkosti, či počuť názor, ako ribuz zaznelo, že tvoj manžel je "chrapuň" a ty si krásna, taká aká si?
Ak jediné čo ťa nakopne je milenka tak si blbá sorry..
Rob to čo cítiš. Ak sa cítiš dobre vo svojom tele, nerieš manžela a nikoho. Si to ty a nikto iny, kto rozhodne ako budeš vyzerať a či sa dobre cítiš vo svojom tele. Ja mám tiež pár kg navyše a manžel mi tiež občas povie, že trochu mi treba schudnúť a ja mu vždy nato, že ja som si sebou spokojná a a vo svojom tele sa cítim dobre. Potom sa nahodím do roboty + nahodím úsmev a ráno iba pozerá ako dobre vyzerám 😁😁😁😁, aj keď mám pár kg navyše. To isté mi povedia kolegyne, aká som kočka a to len preto, lebo nezáleží, či si chudá alebo máš kg navyše, ide o vnútornú krásu, čo vyžarujes zvnútra. Samozrejme svojmu výzoru treba aj prispôsobit oblečenie. Dnes je na trhu vhodné oblečenie aj pre moletky, čiže každá žena môže vyzerať úžasne, keď svojmu vzhladu prispôsobí satnik. Takže netreba sa trápiť, čo si o mne myslia druhi, ale je dôležité, či sa ty cítiš dobre vo svojej koži, vo svojom tele. A treba sa usmievať na svet a život bude hneď krajší a určite nestojí na tvojej postave
@carcarla s tymto uplne nesuhlasim. Teraz je moderne krmit ludi tym ze ked sa ty citis dobre je vsetko OK. Nie nie je. 20kg mavyse je dost. Uz len to ze cihaju rozne zdr.problemy by cloveka malo nakopnut. A nie utesovat sa a potlapkavat po pleci ze je vsetko ok
A jak ti pan manžel jinak pomáhá s tim, aby jsi zhubla krom toho, ze vyhazuje sladkosti z kosiku?
Dava ti prostor k tomu, aby sis mohla jit zacvicit, zabehat, zaplavat, projit se? Stara se o deti, abys byla odpocata a mela enegii venovat se sama sobe?
Navari doma něco zdravého, chutneho?
Kazda mame obdobi, kdy jsme plne energie, kdy mame vuli a silu menit veci, ktere nejsou idealni. A pak mame zase obdobi, kdy to proste nejde. Kdy nemame motivaci, kdy nemame drive. Zenske, co tady machruji, taky jednou padnou do diry, ze ktere se jim zle poleze ven…zivot takovy proste je.
Zkus zacit s uplne malymi cili -napr. dneska si zacvičím 20 min pilates. A nebo- udelam si zdravou vyvazenou veceri, nedam si cukr do kafe- vymenim sladkost za jogurt s ovocem. Napis si to nekam jako svuj cil a odhakni si to jako uspech. Zkus si uvedomit, ze nejde o manzela, ani o to, jestli ho přitahuješ nebo ne. Pokud bude chtit, najde si jinou, i kdyby jsi byla Miss World. Jde o tebe a tvoje zdravi. Jde o to, ze chces byt zdrava fit mamka pro svoje deti, chces jim stihat, chces je videt, jak maturuji, chces byt fit babicka pro vnoucata. Zkus sama pro sebe zmenit po kruckach svou zivotospravu. Pujde to! Verim ti!
@carcarla s tymto uplne nesuhlasim. Teraz je moderne krmit ludi tym ze ked sa ty citis dobre je vsetko OK. Nie nie je. 20kg mavyse je dost. Uz len to ze cihaju rozne zdr.problemy by cloveka malo nakopnut. A nie utesovat sa a potlapkavat po pleci ze je vsetko ok
@ibatanecnica Názor nikomu neberiem. Ja som napísala, tak ako to cítim ja a aj keď mám nadváhu sa cítim dobre v mojom tele. Podľa mňa každá žena je krásna, len treba sa vždy vhodne obliecť a nastajlovať. A samozrejme z nadváhy môžu vzísť zdravotné problémy, ale tie sa nevyhýbajú ani ľuďom, ktorí dodržiavajú životosprávu a cvičia. A mne možno raz tá nadváha pomôže, keď budem mať zdravotné problémy, tak budem mať z čoho chudnúť.
@ibatanecnica Názor nikomu neberiem. Ja som napísala, tak ako to cítim ja a aj keď mám nadváhu sa cítim dobre v mojom tele. Podľa mňa každá žena je krásna, len treba sa vždy vhodne obliecť a nastajlovať. A samozrejme z nadváhy môžu vzísť zdravotné problémy, ale tie sa nevyhýbajú ani ľuďom, ktorí dodržiavajú životosprávu a cvičia. A mne možno raz tá nadváha pomôže, keď budem mať zdravotné problémy, tak budem mať z čoho chudnúť.
@carcarla tak kazda mame svoj nazor. Ja tiez nie som vychrtlina ale zit s nazorom ze mozno mi to raz pomoze .... no aby to nebolo opacne. Sice schudnes ale.aby nadvaha nesposobila este dalsie komplikaciem. A nue nevyhybaju sa poobkemy chudym ale maju ich ovela menej.

@mischy00 prečo si myslíš, že by mala vyzerať inak a čo konkrétne je na nej zlé? 🙂
@denkabemommy záleží ako a co cvičí, telo silovym tréningom sa mení, to ja hneď vidím. Ak robí len kardio, telo chudne a zas sa mení, inak. Tu to je o strave, na jej postave sa odzrkadľuje. Ale inak za mňa je toto typ ženy, úplný normál a myslím si, že veľa mužov by chceli od svojich poloviciek niečo takéto, nemusia byť vyrysovane ako Zora Czoborova. Žiadna nadváha, ani príliš stihla.....taky rozumný stred 🙂