Metabolic balance a moje chudnutie s ním

bellaregaca
8. mar 2015

Takze, s metabolic balance som začala koncom augusta 2013, lebo endokrinolog mi povedal, ze ked chcem otehotniet musim schudnut. A kedze mi dovtedy nic nepomahalo a mala som za sebou dva potraty☹ a hormony rozkolisane, zavolala som kamošovi Matúšovi, aby mi s tym pomohol. Matúš robí s Metabolic balance, je to z Rakuska, je to tim lekarov, ktori Vam vypracuju jedalny listok, z toho, ze na Slovensku vam odoberu krv a z tych vysledkov zistia co vaše telo potrebuje, ake vitaminy mu chybaju. Takze ak jete cely tyzden len kuraci šalat, tak nechudnete, lebo vase telo potrebuje aj ine vitaminy🙂 Cela cesta chudnutia pozostava zo štyroch fáz, prvá fáza má dva dni a je vyprazdnovacia, kde jete bud iba 1kg ovocia, alebo 1,5 kg zeleniny, ale pozor hovorim len o sebe, pre kazdeho je jedalny lístok vypracovaný ináč, druha faza má dva tyzdne a tam som si musela potraviny odvážiť, ale bez oleja, cukru, tretia faza (tu mam radsej, tam si jedlo nemusim vazit a mozem aj kolacik, aj pizzuň, stvrta faza je konecna na cely zivot, ak sa jej budete drzat tak nenastane jojo efekt. Treba dodrziavat aj 8 pravidiel pocas diety: a to pit dostatok vody (zavisi od vasich kg), 5 hodinove prestavky medzi jedlami pocas toho len cistu vodu mozte, najest sa mozte do 1 hodiny (aj kafé, čajík, a jedlo🙂, začať jesť najprv bielkovinu prvé sústo,. atd🙂 No a za dva mesiace islo 13 kg dole, nemala som ani ovisnutu kozu, z centimetrov pekne islo dole, ak niekto chce, napisme mu na email, presne moje miery, vsetko som si zapisovala. Teraz som po porode 9 mesiacov, a opat som s tym zacala🙂 Kilečká idu pekne dole. Počas tretej fázy je dobre aj cvičiť, aby spevnelo telo🙂

bori13
22. aug 2016

Ale áno, veľa som o tom čítala, vraj to skutočne pomáha. Ale cena je neskutočná, pýtajú za program cca 350 € a ja toľko naozaj nemám. (A pre haterov: lacnejší spôsob- menej žer a viac sa hýb - na mňa neplatí, aj pre to, že už bohužiaľ nemám ani 20 ani 30 ☹

bellaregaca
autor
22. aug 2016

JA mám 37, a túto diétu som začala ako 34 ročná🙂

nyusika
22. aug 2016

@bori13
nie som hejterka a uz mam par rokov po styridsiatke, ale prezradim ti tajomstvo - ide to aj bez takychto pipinovin 🙂

bori13
23. aug 2016

@nyusika ja mam tiež par rokov po štyridsiatke, tak daj tip..

nyusika
23. aug 2016

@bori13
kvalitna strava, minumum chleba, minimum alkoholu, ziadne sladkosti + vela pohybu

janinka444
24. aug 2016

@bellaregaca Ahoj, mozes prosim ta, napisat tych 8 pravidiel?

lady083
24. aug 2016

gro celého metabolic balance je na zaciatku ziadne tuky ani sachre,max rano knackebrot, ziaden alkohol, zelenina len niektora aj ovocie, nizkotucne veci, vsetko na pare alebo uplne bez tuku, z masa morcacie kuracie a biele ryby, tot tak 2-3 tyzdne, potom sa postupne pridava trochu tuku, sladsie ovocie a zelenina s viac sachrami, dalsie fazy si uz nepamtam. kolega tak schudol nedavno 23kg ale je to strasne podla mna, na zaciataku mal tocaky a bol uplne slaby. ja by som to urcite nedala. tiez dal za to 350 eur, robili mu na zaciatku merania a po nejakom case. je pravda, ze sa upravil tlak aj cholesterol ale teta poradkyna mu mudrovala aj do liekov na tlak, nastastie sme ho prehovorili aby isiel k internistovi, kedze teta nie je lekarka. ja osobne si myslim, ze ked sa zapries, das to v pohode aj sama a netreba platit.

bellaregaca
autor
26. aug 2016

@janinka444 som teraz na dovolenke, ozvem sa v septembri

bellaregaca
autor
4. sep 2016

Ahoj takze tu su tie pravidla:
Pravidlo 1
Jedzte potraviny v ich čo najprirodzenejšej podobe

Nekupujte spracované mäsové výrobky, ochutené mliečne výrobky, sladkosti a podobne. Vyhnite sa polotovarom a prídavným látkam (E-čkam). Na úpravu použite dusenie, varenie, alebo grilovanie. Ovocie a zeleninu jedzte z väčšej časti surovú.

Pravidlo 2
Znížte príjem sacharidov a nahraďte ich zdravými tukmi a bielkovinami.
Každé vaše jedlo obsahuje všetky živiny. Sacharidy, tuky, bielkoviny. Dôležité je, aby ste jedlo začínali najskôr s jedným až dvoma kúskami bielkoviny. Ak do žalúdka príde bielkovina ako prvá, produkuje slinivka brušná (pankreas) hormón glukagón potrebný na trávenie bielkoviny. Tento hormón je protipól hormónu inzulín, čím sa brzdí jeho produkcia. Naštartuje sa tak spaľovanie tukov a obávané návaly hladu sa nekonajú

Pravidlo 3
K jednému jedlu si vezmite len jeden druh bielkoviny, avšak pre každý z troch denných jedál vyberte iný druh.
Kombinovanie viacerých druhov bielkovín v jednom jedle trávanie zaťažuje a prekyseľuje. Ak nebudete jednotlivé druhy bielkovín kombinovať, dosiahnete ich efektívnejšie využitie a nepriamo znížite v tele aj zápalové procesy.

Pravidlo 4
Jedzte tri krát denne
Cieľom je dostať vylučovanie inzulínu do rovnováhy. Stravovanie 5 až 6 krát denne má za následok neustále zvýšenú hladinu inzulínu, ktorá blokuje produkciu viacerých hormónov chrániacimi telo napríklad pred zápalmi alebo pred stárnutím. Časté jedenie taktiež prispieva k zvýšenému ukladaniu tukov.

Pravidlo 5
Medzi jedlami dodržujte minimálne päť hodinové pauzy.
Dlhšie pauzy medzi jedlami majú za následok pokles hladiny inzulínu, čo pomáha k ozdraveniu metabolizmu a k efektívnemu spaľovaniu tukov. Ideálne je dva krát do týždňa zaradiť aj 14 hodinovú nočnú pauzu prípadne jeden krát do týždňa 24 hodinovú celodennú pauzu.

Pravidlo 6
Ovocie nikdy nejedzte pred jedlom.
Tu opäť bránime k zvýšeniu hladiny inzulínu. Ovocie ideálne použite ako dezert po hlavnom jedle. Zjedzte 1 jablko denne.

Pravidlo 7
Po 21.00 hod už nejedzte.
Večeru konzumujte ideálne dve až tri hodiny pred spaním.

Pravidlo 8
Pite dostatok vody.

metabolic2015
26. okt 2016

@lady083
Dobrý deň, pani lady083.
Dovolím si zareagovať na Váš príspevok, nakoľko niektoré informácie sú vytiahnuté z kontextu. Som poradkyňou Metabolic balance. Niečo čo píšete je pravdou, ale niečo je úplne z cesty. Nie sú povolené žiadne LIGHT potraviny a nápoje, ako to uvádzate Vy. Konzumuje sa strava v rámci zdravého a správneho stravovania a to na základe jediného princípu - t.j. na základe krvi klienta /čiže nie podla krvných skupín!!!!/ je klientovi spracovaný zoznam potravín, ktoré sú potrebné a súčasne vhodné pre opätovnú METABOLICKÚ ROVNOVÁHU V JEHO TELE. Až vtedy začne správny spôsob úbytku váhy a cm. Súčasne sa zlepšuje zdravotný stav klienta. Prvé 2 dni prebieha Detox. Hneď od tretieho dna klient konzumuje bielkoviny, zeleninu, chlieb a ovocie aj olej od 15-ho dna/. A presne o tom je Metabolic balance, konzumujete vážení čitatelia, všetky druhy potravy, ktoré konzumujete aj v bežnom živote. Ani jedna z týchto 4 nie je zakázaná alebo vylúčená. Preto hneď na začiatku môjho textu som uviedla, že pani lady084 napísala niečo vytiahnuté z kontextu. Všetkých prosím len o jedno: nešírte nepravdivé informácie, škodíte tým. Zakúste prvú konzultáciu Metabolic balance a informujte sa podrobne. Len ked sa človek pýta, získa odpoved. Nežite podľa slov: JEDNA PANI POVEDALA. Dakujem za Váš čas. Priaznivcov celosvetového Programu Metabolic balance pozdravujem. Ena z Košíc

lady083
26. okt 2016

@metabolic2015 ja nikde neuvadzam krvne skupiny ani LIGHT vyrobky, len nizkotucne veci, za co povazujem aj spomenute morcacie maso a niektore ryby napr. , co je rozdiel., cize potraviny s prirodzene nizkym mnozstvom tuku.

metabolic2015
27. okt 2016

Dobrý deň, pani lady083,
krvné skupiny som uviedla pre všeobecné info čítajúcich, aby boli v obraze, že individuálny zoznam potravín sa nerobí LEN tak na kolene, ale je naozaj podložený konkrétnymi hodnotami z krvi klienta, čo nie je to isté ako diéta alebo životospráva podľa krvných skupín. Je to veľký rozdiel.
Čo sa týka light výrobkov, ...možno nebudete veriť, ale naše skúsenosti sú dlhoročné a viac ako 50% našich klientov si stotožňuje **light = nízkotučné = odtučnené**. Je to pre nich jedno a to isté.
Úprimne Vám blahoželám, že v tom máte jasno.
Prajem pohodový deň. Ena

beadgirl
14. júl 2018

@lady083 lady, vôbec nie je pravda čo píšeš - v programe metabolic balance dokonca od druhej fázy máš povinne príjem olejov - že nevyprážaš, to je pravda, ale prosímťa, všetci vieme že vyprážané jedlá do zdravého stravovania nepatria. čo sa týka varenia na pare a podobne, to skôr vidím na preferencii poradcu mb, nakoľko mne nič také odporúčané nebolo. čo sa týka liekov na tlak - mne ich po polroku mb vysadila internistka! čo sa týka jedla všeobecne - jedlá vyhovujúce programu mb bežne varím celej rodine - s tým rozdielom, že sebe vážim všetky zložky a prípadne do svojho jedla nepoužijem potravinu ktorú mám vyslovene zakázanú (napr. som obmedzila cibuľu)... schudla som za 4 mesiace 18 kíl, po dvoch rokoch si držím váhu cca 3 kg vyššiu aj ked je to relatívne, cvičením som výrazne nabrala svalovú hmotu ktorá je ťažšia, veľkosť sa mi nezmenila - pritom mb dodržiavam už len veľmi nedisciplinovane. ale základné pravidlá dodržiavam! a najdôležitejšie je že mb nie je o hladovaní! ak neveríš, skús si zjesť pomazánku zo 120 g vareného cíceru, k tomu 130 g zeleniny, pol krajca chleba a napríklad jedno stredne veľké jablčko 🙂 ked z tohto budeš hladná, tak neviem kde je problém...

mona5
5. okt 2019

Mám na predaj kuchársku knihu METABOLIC BALANCE, 5 eur. Nová

tanika
16. okt 2019

@mona5 ahoj poprosím máte skúsenosti s metabolic balance ?

mona5
16. okt 2019

@tanika nemám, knihu predávam, lebo som si nevšimla, že je to kniha receptov, kuchárska kniha. Princíp, jesť najprv bielkovinu určite budem dodržiavať, je to dobrý nápad. Ďalšiu kuchársku knihu zdravej výživy nepotrebujem, mam ich doma dosť, preto predávam.

metabolic2015
16. okt 2019

@tanika dobrý večer, podrobnejšie tu: www.enaspisakova.sk , nájdete aj referencie klientov, ktoré nie sú prikrášlené, ale skutočné z poslednej 2-ročnej reality.

nelly999
12. jún 2020

@bellaregaca Ahoj ,prave citam i ked uz tvoj starsi koment ,ktory ma zaujal,mohla by som prosim dostat niaky kontakt,na niekoho kto sa tym zsobera,kto to robil tebe prosim ?

metabolic2015
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelly999
12. jún 2020

@metabolic2015 skvele,dakujem,budem Vas kontaktovat.