Mounjaro - skúsenosti s chudnutím pri poruche štítnej žľazy
Zdravim, ma niekto skusenost s mounjarom? Mám nadvahu poruchu štitnej žľazy a nedarí sa mi schudnúť.
@radka123217 pokial mas poruchu sz, mala by si mat liecbu, ktora navodi stav ako keby si potiaze nemala
Skus sa prestat najskor vyhovarat na vsetko ostatne a zhodit aj bez toho
@radka123217 poznám osobu s nadváhou, už schudla 20 kg, ale tie stavy. Nulová radosť z jedla, psychika… ospanlivosť. Bez zmeny stravy a nápojov (len menšie množstvo), bez športu. Akonáhle vysadí tento moderný bordel, nejdem rozpisovať. Dočasná zmena konfekčnej veľkosti bude to najmenej.
@radka123217 poznám osobu s nadváhou, už schudla 20 kg, ale tie stavy. Nulová radosť z jedla, psychika… ospanlivosť. Bez zmeny stravy a nápojov (len menšie množstvo), bez športu. Akonáhle vysadí tento moderný bordel, nejdem rozpisovať. Dočasná zmena konfekčnej veľkosti bude to najmenej.
@sulavikova ja poznam 3 ludi co z podobneho ozempicu skoncili na jiske
Ledva sa z toho pozbierali jasne ze pribrali este viac ako mali na zaciatku
@radka123217 ak ti to odporucila lekarka na obezitu tak chod do toho. Ale to nestaci. Treba aj zacat cvicit a spravne sa stravovať. Potom nebude problem.
Tu zase budú písať iba totálne zakomplexované pipiny ktoré s tým liekom nikdy nemali nic spoločne a nevedia ako vlastne funguje. Už to vidím na komentároch prvých :D takže pre vysvetlenie mounjaro ani ozempic nefungujú na tom princípe že si to pichnes a schudnes aj keď si to podpriemerne inteligentní internetoví používatelia stále myslia. Oni len znížia chut na jedlo a navodzujú pocit sýtosti takže fungujú ako barlička pri chudnutí. Stále je ale na človeku ako sa k tomu postaví a čo bude jesť a ako sa bude hýbať. Ak zje balík chipsov tak z mounjara neschudne. Ak bude jesť zdravo a hýbať sa schudne a mounjaro pomôže pri tom zotrvať a netryznit sa hladom. Takže ak ti to lekár predpise smelo do toho je to pomoc na obezitu a je to vynikajúci prostriedok na zníženie rizika srdcovo cievnych aj iných ochorení 🙂
@radka123217 ahoj, mounjaro ti moze predpisat aj obezitolog.ale najprv ta pomeria a navrhne ti aj ine moznosti a budete hladat vhodne riesenie. Nakoniec to nemusi byt mounjaro, co bude pre teba cesta, uvidis co povie dr
Tu zase budú písať iba totálne zakomplexované pipiny ktoré s tým liekom nikdy nemali nic spoločne a nevedia ako vlastne funguje. Už to vidím na komentároch prvých :D takže pre vysvetlenie mounjaro ani ozempic nefungujú na tom princípe že si to pichnes a schudnes aj keď si to podpriemerne inteligentní internetoví používatelia stále myslia. Oni len znížia chut na jedlo a navodzujú pocit sýtosti takže fungujú ako barlička pri chudnutí. Stále je ale na človeku ako sa k tomu postaví a čo bude jesť a ako sa bude hýbať. Ak zje balík chipsov tak z mounjara neschudne. Ak bude jesť zdravo a hýbať sa schudne a mounjaro pomôže pri tom zotrvať a netryznit sa hladom. Takže ak ti to lekár predpise smelo do toho je to pomoc na obezitu a je to vynikajúci prostriedok na zníženie rizika srdcovo cievnych aj iných ochorení 🙂
@anonym_c1879d úplne rozumiem ako pipina z prvých komentárov. Osobne mi je však smutno, že
vzdelaný, svetaskúsený človek z blízkeho okolia podľahol injekcii za 300…
@anonym_c1879d ale ty tiez dobre trepes,ze barlicka. Nehovor o zdravej strave. Ked ti ozempic a mounjaro znizia chut do jedla, tak ani tie blbe cipsy neotvoris kvoli nechutenstvu, takže to vobec nie je o tom,ze ich zrazu osvieti a zacnu sa zdravo stravovať.
@radka123217 pokial mas poruchu sz, mala by si mat liecbu, ktora navodi stav ako keby si potiaze nemala
@taktotedanie presne,vsetci sa len vyhovaraju, pretože sa nesnazili poriadne. Vraj barlicka. Ha ha. Hej a s barlickou maju zrazu zdravu stravu na tanieri a kopec pohybu. Cudujem sa aj lekarom,ze to predpisuju, pokial clovek nie je diabetik.
@radka123217 aj ja mám poruchu sz a ak chcem schudnúť musím fakt makať.
Toto je mi moda teraz, máš jednu chorobu a chceš získať niečo iné tým že budeš dávať do tela to čo vlastne nepotrebuje tvoje telo ale však je to jednoduché tak idem do toho….
@anonym_c1879d ale ty tiez dobre trepes,ze barlicka. Nehovor o zdravej strave. Ked ti ozempic a mounjaro znizia chut do jedla, tak ani tie blbe cipsy neotvoris kvoli nechutenstvu, takže to vobec nie je o tom,ze ich zrazu osvieti a zacnu sa zdravo stravovať.
@anonym_5fd870 ty si dobre mimo 🙂 ale nad ľuďmi ktorí nedokážu pochopiť jednoduché veci si ťažkú hlavu nerobím. Ja som diabeticka ktorá celý život zlyhala v diétach pretože som vždy myslela na jedlo a pri akejkoľvek životnej skúške som opäť prepadla starým návykom. Vďaka mounjaru som sa naučila zdravo sa stravovať s radosťou a na nezdravé potraviny už dávno bez mounjara ani nepomyslim. Schudla som a moje glykemie sú priam ukážkové. Každý kto ma kúsok rozumu vie, ze príchod takýchto možnosti v medicíne môže zlepšiť život a zdravie miliónom ľudí po celom svete a samozrejme vždy sa nájdu aj ľudia ktorí to budú zneužívať pre lenivosť ale s tou lenivosťou sa aj tak nikam neposunú. Pokiaľ niekto nezmeni svoje stravovanie zodpovedne skôr či neskôr sa na svoju váhu aj tak dostane a aspoň budete mať o com rozprávať 👍
@radka123217 skús low carb stravu, obmedzit sacharidy a úplne vylúčiť lepok. Treba ale začať používať kalorické tabuľky, prestaviť si tam tie makrá na menej sacharidov, viac zdravých tukov a tak aby si stále bola v kalorickom deficite. Ak si nevieš poradiť oslov nejakého vyzivoveho poradcu.
Samozrejme treba pridať šport, cvičenie
Bez zmeny životného štýlu to nepôjde. Štítna žľaza ovplyvňuje metabolizmus, u veľa ľudí to znamená ze tých kalorii môžu zjesť menej než bežný zdravý človek, už doživotne. Ale pri low carb môžeš tých kcal o trošičku viac ako pri klasickej strave. To znamená ze sa musíš naučiť stravovať sa tak ako to tvoje telo naozaj potrebuje.
Ak si iba obmedzis chuť na jedlo nejakými liekmi akonahle ich vysadis budeš mať svoje kg naspäť
Nepoužívaj chorú štítnu žľazu ako výhovorku. Aj ja žijem na euthyroxe, viem ako vie váha kolísať ale tak isto viem ze pri zdravom životnom style sa to dá ustáť aj bez nadváhy. Toto si musíš priznať aj ty sama pred sebou, k nadvahe si sa prepracovala zlým životným štýlom a ľahostajnosťou sama k sebe, svojmu telu. Chora štítna ku kilam navyše pomohla, ale primárne si za tým ty a to co ješ. Mala by si nadvahu aj ako zdravá
Kľudne si tie lieky daj ak ti to pomôže, ale len ako doplnok. Ta hlavná zmena musí byt inde, nie v liekoch. Držím palce
@taktotedanie poruchu mám od 6 rokov bola som na rôznych liečeniach vždy som schudla lebo som málo jedla ale naspäť nabrala veľmi rýchlo. Cvičím niekoľko rokov mám pracu pri ktorej sa pohybujem celý deň aj som obmedzila sladké takže neviem aké výhovorky.
@radka123217 endokrinologovia maju s Mounjarom vela skusennosti. Prave on by ti ho mal predpisat.
@taktotedanie poruchu mám od 6 rokov bola som na rôznych liečeniach vždy som schudla lebo som málo jedla ale naspäť nabrala veľmi rýchlo. Cvičím niekoľko rokov mám pracu pri ktorej sa pohybujem celý deň aj som obmedzila sladké takže neviem aké výhovorky.
@radka123217 tak pribrala si z jedla nie zo stitnej zlazy
Mala si si stravovacie navyky udrzovat, tam si schudla, prisla si domov a zase bez zabran si zjedla aj vola, tak jasne ze si nabrala vsetko naspat
Mala si si stravovacie navyky udrzovat, tam si schudla, prisla si domov a zase bez zabran si zjedla aj vola, tak jasne ze si nabrala vsetko naspat
@taktotedanie ja viem že z jedla ja ovládam teóriu :D Neviem či Vy mate ochorenie štítnej žľazy a viete ako funguje metabolizmus ľudí s týmto ochorením. A pytala som sa či niekto ma s Mounjarom skúsenosť, pokiaľ nemáte, tak tým pádom mi neodpovedáte na to, na čo sa pýtam, a je to úplne bezpredmetné pre mňa.
@taktotedanie Očividne žijeme v jednej domácnosti keď viete že aj vola som zjedla :D milujem takéto premúdrelé názory. Môžete skúsiť jest 1200kcal denne a udržať si to celé roky a hladovať.
@taktotedanie ja viem že z jedla ja ovládam teóriu :D Neviem či Vy mate ochorenie štítnej žľazy a viete ako funguje metabolizmus ľudí s týmto ochorením. A pytala som sa či niekto ma s Mounjarom skúsenosť, pokiaľ nemáte, tak tým pádom mi neodpovedáte na to, na čo sa pýtam, a je to úplne bezpredmetné pre mňa.
@radka123217 ach..komu niet rady tomu niet pomoci
@radka123217 ach..komu niet rady tomu niet pomoci
@taktotedanie Rady ? Veď len rýpete, keby to je normálne napísané ale z hentakych “ rad” si ma čo človek zobrať?
@radka123217 nechaj tak, niekomu nevysvetlis. Daj volka na pekac, skoc zatial do mekaca a sup hranolky do fritezy 🌷 Takto si to totiz predstavuju niektori ludia.
@taktotedanie Očividne žijeme v jednej domácnosti keď viete že aj vola som zjedla :D milujem takéto premúdrelé názory. Môžete skúsiť jest 1200kcal denne a udržať si to celé roky a hladovať.
@radka123217 ona ma vzdy premudrele reči, za to,ze je ocna lekarka a za to ,ze schudla 25kil ti zabudla spomenut,cim sa velmi rada chvali. Ale tvrdi,ze sa nefotila,ked bola tucna. To aj ja si viem odfotit na porovnanie rifle S a XL a poviem,ze nosim Skove. Nic si z nej nerob, poradit ti ozaj mohla ale len rype ako vzdy.
@radka123217 ona ma vzdy premudrele reči, za to,ze je ocna lekarka a za to ,ze schudla 25kil ti zabudla spomenut,cim sa velmi rada chvali. Ale tvrdi,ze sa nefotila,ked bola tucna. To aj ja si viem odfotit na porovnanie rifle S a XL a poviem,ze nosim Skove. Nic si z nej nerob, poradit ti ozaj mohla ale len rype ako vzdy.
@anonym_5fd870 a niekto sa skryva za anonyma 🙂
U-b-o-h-e
Ja sa aspon dokazem na seba pozriet v zrkadle 😘
Zelam ti viac stastia a sebelasky v zivote
Krasny vikend 🙂
@taktotedanie Rady ? Veď len rýpete, keby to je normálne napísané ale z hentakych “ rad” si ma čo človek zobrať?
@radka123217 ak si poctivo rátaš kalorie a naozaj ješ iba 1200 kcal a ešte si aj liekmi obmedzis chuť do jedla tak koľko budeš jesť ? 900? A hadaj co spraví to vyhladovane telo ked prestaneš jesť lieky? Vieš si predstaviť ako bleskovo rychlo to priberies naspäť? To vazne chceš? Píšeš ze si v minulosti schudla takymto hladovanim a hneď si to mala naspäť. Ono tie tvoje problémy s váhou kľudne môžu byt z hladoviek, nie štítnej
Áno s chorou štítnou žľazou je to ťažké, nemusíš jesť žiadneho vola, stačí jest to čo bežný človek a mas nadvahu. Naozaj treba byt prísnejší co sa týka stravy, ale to neznamená jesť menej. To iba znamená dávať si veľký pozor ake potraviny ješ.
Začni postupne zvyšovať kcal a prejdi na low carb stravu, pripadne úplne paleo. Žiadny lepok ani rafinovaný cukor. Toto naozaj zaberá ľudom s chorou štítnou žľazou, môžu pri tomto type stravy zjesť ovela viac kcal .
U-b-o-h-e
Krasny vikend 🙂
@taktotedanie skrývaš sa rovnako za anonyma ako ona. Prečo sa teda nepodpíšeš pravým menom pani doktorka😜 Neni prvýkrát čo sa takto arogantne správaš v diskusiách. Si myslíš že keď si lekárka si niečo viac. Pritom len očná a mudruješ tu do chudnutia. Úbohá si jedine ty. A nezabudni sa pozrieť do zrkladla ty herečka.
@taktotedanie skrývaš sa rovnako za anonyma ako ona. Prečo sa teda nepodpíšeš pravým menom pani doktorka😜 Neni prvýkrát čo sa takto arogantne správaš v diskusiách. Si myslíš že keď si lekárka si niečo viac. Pritom len očná a mudruješ tu do chudnutia. Úbohá si jedine ty. A nezabudni sa pozrieť do zrkladla ty herečka.
@anonym_6b6c8f presne tak, tiez je rovnaky anonym ako ja. Nema tu ani meno ani priezvisko, a ani osobnu fotku. Tiez ma iuz sere tym arogantnym pristupom. A to nie je ani plnohodnotný ocny lekar,ale lekar v atestacii, takze to potrvá,kym si to dokonci, ale mudrujs tu do vsetkeho, rada sa vyjadruje k neurologickym temam,kde odporuca antidepresiva a psychiatra. To ako keby slovencinar siel ucit fyziku,chapes, nema paru o tom,ale mudrosti vypusta kazdy bozi den.
U-b-o-h-e
Krasny vikend 🙂
@taktotedanie neverim ze si lekarka, trepes tu bludy ohladom Mounjaro. Alebo o tom vobec nic nevies.
@anonym_6b6c8f presne tak, tiez je rovnaky anonym ako ja. Nema tu ani meno ani priezvisko, a ani osobnu fotku. Tiez ma iuz sere tym arogantnym pristupom. A to nie je ani plnohodnotný ocny lekar,ale lekar v atestacii, takze to potrvá,kym si to dokonci, ale mudrujs tu do vsetkeho, rada sa vyjadruje k neurologickym temam,kde odporuca antidepresiva a psychiatra. To ako keby slovencinar siel ucit fyziku,chapes, nema paru o tom,ale mudrosti vypusta kazdy bozi den.
@anonym_5fd870 prepac ale najskor si precitaj nieco o moznostiach liecby tetanie a potom “mudruj”, mam vseobecne lekarstvo , co studujem dalej a ako dlho to trba teba zaujimat naozaj nemusi 🙂
Ale neboj, ja sa tu uz za kratku dobu nebudem vyskytovat 🙂
Tiež by som si želala byť chudou a nemať vôbec dôvod riešiť váhu a každého kto hľadá pomoc pri chudnutí hneď odsúdiť a poslať do fitka a odporučiť nežrať tak to nefunguje. 2x v živote som schudla cez 25kg.. robila som aktívne fitness, skúsila som low carb, carnivore, prerušovaný pôst, delenú stravu , kalorické tabuľky všetko možné. Váha sa vždy vrátila nech som robila čokoľvek áno tréneri tomu nerozumeli. Proste mám inzulínovej rezistenciu nech robim čo robim. Cvičím stravujem sa rozumne, som aj v deficite ale zároveň mám stravu s plne hodnotnú dla výživových noriem a nič len priberám. Mám ešte aj náročné zamestnanie.. proste sa nevyhováram skladom na bicykli robim silový tréning pred troma mesiacmi mi beh zakázali inak som aktívne behávala… a už som zúfalá.. doktorka mi odporučila mounjaro a čuduj sa svete konečne to ide dole myslite si co chcete.. som šťastná že pred plánovaným tehotenstvom sa dám do poriadku. Aktívne budem žiť aj o 5 rokov čiže ak bude jojo efekt tak zas len budem hľadať a skúšať spôsoby ako svoju inzulínovu rezistenciu ovládať.. a nie nie som diabetik

@radka123217 to je pre diabetikov, skúšala si zmenu stravy a šport?