Môže žena po 45-tke znovu objaviť svoju krásu?
Dala som túto tému do chudnutia, ale vlastne o chudnutie až tak nejde.
Vec sa má tak, že mám 45 a ide to so mnou dole vodou - mám pocit, že všetka krása je preč. A neviem, čo s tým. Pripadá mi zbytočné namáhať sa byť pekná, lebo sa to snáď v tomto veku už ani nedá. Vydávala som sa po 30 tke. Po pár rokoch prišli deti a ja 10 rokov v plnom nasadení. Za ten čas som zničila na sebe všetko ženské a prestala som sa o seba starať. Nie úplne, ale dosť. Keď som bola slobodná, cvičila som 3x týždenne, vyzerala som super. Kupovala som si kvalitné oblečenie, mala som vkus. Keby ste ma videli teraz...áno, som dosť sebakritická, takých sivých myší ako ja behá po svete milión. Niekto by povedal, že je to ok. Ale vyhrabem sa z toho niekedy? Mám 10 kilov nadváhu, zničenú postavu a neviem si nič kúpiť...lebo neviem čo má nosiť žena v mojom veku a to, čo sa mi páči, sa nehodí na moju postavu.
Chcem sa spýtať, či sa niektorá z vás dokázala v takomto veku spamätať a dopriať si krajšiu seba... Chcela by som mať ešte zo seba radosť. Ja už nepotrebujem nikoho ohurovať a moje deti ma milujú takú aká som, ale to nestačí... Chcem mať zo seba dobrý pocit. Dokázala sa niektorá z vás v takomto veku zmeniť? Vrátiť sa k tomu, čo bolo predtým...predtým, ako sme si zobrali toho chlapa a potom už nebolo kedy byť krásna? Dá sa vôbec niečo robiť s touto zničenou postavou v takomto veku? Napíšte svoj názor, skúsenosť, postoj, povzbuďte a možno sa v tom niekto aj nájde...
podla mna iskra a charizma su dolezitejsie ako 10kil
Som na tom podobne, mám 41. Ale nikdy som takto neuvažovala. Tiež nemám konfekčnú veľkosť 36 a ani 38. Tiež som posledných 10 rokov neriešila nič iné len deti. A v podstate keď prídem z práce neriešim nič iné len deti. Myslím že ti chýba vnútorný pokoj a vyrovnanosť. Spokojnosť s tým čo máš. Áno chápem že chces vypadať skvele. Mám veľa kamarátok v tomto veku z ktorých ide radosť, usmev, charizma a je jedno či majú top oblečenie alebo nie, či majú 70 alebo 80 kg. Skús behávať keď je čas, vytried oblečenie ktoré nenosis, zbav sa doma veci ktoré ťa ťažia alebo zavadzajú. Skús pozametať vo svojom vnutri. Ak si vkus mala, tak ho máš aj teraz, staci sa rozhliadnuť. Chudnem aj ja, už je to horšie ako kedysi a chce to dvojnasobnu aktivitu, čas a chuť, každopádne neberiem to tragicky 😊 bude-bude, nebude-nebude. Sú aj dôležitejsie veci s tučna zase nie som. Drzim palce.
Nezazila som to co ty.. ale urcite sa mozes vratit k postave ktoru si mala. Lenze vtedy si cvičila tak musis aj teraz najst na seba čas. Vrasky a čas nezastaviš ale mozes byt duchom aj telom mlada. Pekne oblecenie si kupis ked schudnes. Ak si mala vkus tak ho mas stale oblecenie kupiš take nie podla veku ale podla toho čo v com vyzeras dobre. Vyhod vsetko stare vytahane fadne. A vse co nenosis von iba na doma- aj doma by si mala mat nieco pekne a pohodlne aby si sa necitila ako strasiak do maku. Zmen uces . A zmen aj ine veci nehmotne hladaj svoje “ja” to ktore si bola nez si sa stala mamou tebe viac ako povrchne chyba ten pocit co si mala v 30ke hladaj v sebe tu ženu do ktorej sa tvoj muz zamiloval.Si to stale ty len na sebe musis trochu popracovat..
Keď sa rozhliadnes po okoli, tak veľa žien po 40tke vyzerá super a veľa z nich vyzerá dokonca lepsie, ako my 30tnicky. Taká Dara rolins má 47 a vyzerá dobre, má namakanu postavu a určite vyzerá lepsie ako pred 15 rokmi. Tiež má dieťa, prácu, dokonca taku, ktorá by sa mala na jej “strhanosti” oveľa viac odraziť. A takých Dár mám v okoli veľmi veľa, dôležité je najst si na seba čas a pracovať na svojom zovňajšku a to, že nemá žena čas, je zväčša vyhovorka. Lebo nafarbit si vlasy zaberie tak 20 minut mesačne, dat si linku a maskaru asi 3 minuty denne..
Tak čo si budeme hovoriť v 17tich bola každá krajšia...ale zas 45 nieje 75 takže nezúfaj,ešte nemusíš zhanat ihlice na strikovanie, papuče a iné dôchodcovské vychytavky 😁
Podľa mna každý vek ma svoje výhody a v každom veku vie byť žena pekná. 10 kg nadváha je nič nájdi si nejaký šport co ta bude baviť a do roka máš postavičku ako lusk. Nos co sa ti páči, v čom sa cítiš dobre, neviem prečo by mala nosiť žena nejaké špeciálne odevy podľa veku. Skus nejaký nový účes, kozmetiku, trochu sa začni rozmaznávať a dopraj si, prečo nie.
Práveže ja poznám veľa žien po 40 co vyzerajú skvelo, deti odrastli tak majú konečne čas a peniaze venovať sa sami sebe
Mám 42, tri deti. Tretie sme neplánovali, bola som akurát po druhej dcérke vo forme, konečne schudla, zaradila sa do práce a hups. Teraz je to oveľa ťažšie. Ako nastúpil najmenší do škôlky začala som cvičiť, podarilo sa mi schudnúť a vrátiť sa do starých šiat, ktoré som myslela, že už len v skrini budú visieť kým do nich dcéry nedorastú. Až do korony 😅 ako som doma zas nejak kilá mierne pribudli a ja som nemala dôvod pekne sa obliecť a namaľovať. Do práce utekám ak sa dá práve kvôli tomuto aj keď teraz to tam máme veľmi, veľmi náročné. Pridávam fotku v šatách ktoré boli mojim cieľom. Boli kúpené v čase keď som otehotnela 3x a už som myslela že ich nikdy neobleciem.
Podobne pocity som nikdy nemala...Podľa mňa ide krása z duše... a čo sa týka fyzického vzhľadu, treba sa o seba primerane starať, cvičiť, relaxovať, spať a ak sa viac neda, tak sa neda. Obliekať sa primerane veku a okolnostiam - mne sa napríklad nepáči, keď zena v mojom veku ide k lekarovi vo vyťahanom tričku a rozthanych rifliach ci teplakoch, tu uz podla mna treba siahnut po trochu elegnantejsich kuskoch - ... ale inak to neriesim, starnutie je prirodzenym stadiom ludskeho zivota, to len ta dnesna pomylena doba sa nas snazi presvedcit o opaku.
Vies co ja som priprala 15 kg ,bola som z toho nestastna,ale vzdy som bola upravena a kazdy mi povedal ze aj ked som pribratejsia caro osobnosti a charizma mi ostali
@lenuliatko84 ja som pribrala v tehotenstve takmer 20 kg. Po pôrode mi ostalo cca 9. V práci mi povedali, nech si aspoň 5 nechám ešte. Poznám ženy s nadváhou a sú tak krásne, lebo vedia svoje kilá nosiť a pekne sa upraviť. Je to sako píšeš osobnosťou.
Ak riešiš vonkajšiu krásu tak vyhadzat staré veci, pokupit nové, ísť kaderníctvo, kozmetika, nechty, líčenie jemné...pekná kabelka a topánky plus jemne kvalitne doplnky za mňa (náušnice, náramok retiazka podľa nálady )
Určite áno veď to nie je zase nejaká šialená nadváha.Teraz máš ideál sa do toho pustiť okolo menopauzy by to bolo ťažšie aj, keď poznám ženy po 50 tke co veľmi schudli a začali športovať aspoň rychlochodza, turistika, upraviť stravu
45 r sa mi nezdá vek, kedy to treba vidieť všetko tak negativne len sa troska nakopni😀je to super vek len si sa troska zanedbala čo je pochopiteľné pri deťoch veľa ženám sa to stane
Ahoj, som na tom, ako Ty. Tiež mám 45 rokov a tiež mám cca o 10 kg viac, než som mala ako mladá. Myslím, že v našom veku tých 10 kg nie je žiadna katastrofa, samozrejme, záleží na tom, k akej váhe sa tých 10 pripočíta, ale ak píšeš, že si bola štíhla, tak je to v pohode. Myslím, že ak by som mala dnes tých svojich pôvodných 52 kg, vyzerala by som horšie, než keď mám 62. Písala si, že 10 rokov si bola v plnom nasadení pri deťoch. Tak to znamená, že teraz sa to už začína uvoľňovať, času máš viac. Ak sa chceš o seba začať starať, treba mať len odhodlanie a dať sa do toho. Vyzerať tak, ako si vyzerala v 30-tke, zrejme nebudeš, ale určite lepšie, než keby si pre seba nerobila nič. A ten dobrý pocit zo seba, ten musíš jednoducho nájsť v sebe, zmieriť sa so starnutím, lebo teraz, v 45 je to ešte v pohode, ale bude už len horšie. 😅 Vždy mi je ľúto žien, ktoré sa zúfalo naháňajú za stratenou mladosťou. Treba to prijať, ako fakt a byť s tým v pohode. (Mne, okrem iného, k pocitu mladosti pomáha aj to, že môj muž je o 7 rokov starší, takže pri ňom som stále "mladá žaba". 😅 )
No moja zlata.musis spravit jedno zacat sa mat rada taka aka si.ja mam o par rokov menej ako ty a tiez mam jedno dieta ale kopec problemov s malym .spustla som pri rieseni problemov nabrala som kila ...och.jedneho pekneho dna som si povedsla a dost.zacala som sz viac starat o seba..plet mam krajsiu uz ako som mala .zmenila styl licenia aj kec mam kila naviac ucim sa ich nosit tak aby som nevyzerala zle.dufsm ze sa mi podari schudnut pomalinky aspon 5 kil aby som bola spokojna.a aj ked mi este daco ostatne nech ...dolezite je ze ja sa budem citit super aj ked nemam postavu modelky
Ahoj, ja mám 40 ale poriadne depresie z veku. Ja mám postavu v poriadku, dokonca krajšiu ako za mladi, vtedy som bola taká vychrtlina. Ale štve ma to, že sa krása vytráca. Vrásky sa objavujú viac a viac, šediny, ktoré mám od 26-tky, ale teraz mi už farbenie neustále vadí. Na rukách sa mi objavujú tie "starecké" fľaky, minule mi kožná odstraňovala nejaký útvar vraj "starecká bradavica". Sa mi objavujú na koži veci, ktoré som doteraz nemala. Oblečenie človek musí vyberať, aby nevyzeral smiešne typu stará chcela mladou byť. Síce muž hovorí, že sa kľudne môžem obliekať pekne sexi, ale mne to príde vzhľadom k číslu už nevhodné. A najviac ma desí, že to bude z roka na rok horšie a horšie a ten čas tak rýchlo letí. Áno, v každom veku sa dá vyzerať "pekne", upravene. Ale to sa povie len, že na daný vek človek vyzerá dobre. Ale 20-30-tka to už nikdy nebude. Nič pozitívne som veru nenapísala, lebo samej mi to chýba.
@eluveitie31 ak Ti to veľmi vadí daj si botox na vrásky.Aj mne povedala kožná, že mám starecku pigmentovu škvrnu na líci.Obliekanie si myslím, že nie je problém.Vlasy to je smutné, že máš tak skoro šediny čo narobis len farbiť.Ved si nedáš mini a top s odhaleným bruchom.flaky na rukách bývajú genetické a aj tie sa dajú vybielit
vsetko je v hlave, ako sa clovek citi. Zacni s cvicenim, pocit po cviceni a spevnene svalstvo urobi svoje. Zacni dbat na svoju vyzivu, staraj sa o telo...kremiky, olejceky. Je normalne, ze sa ludom menia so stupajucim vekom proporcie, preto mas pocit, ze ti z obchodu nic nesedi. Bud zmenit znacku oblecenia alebo si nechat sit veci na mieru alebo mozes aj sama zacat sit. Vyberaj si kvalitne a pekne materialy.
Toto je o vnútornom zastavení. Buď si so sebou zmierená a starnutie prijmeš ako bežnú časť života, alebo nie a bude ťa to trápiť. Ja mám čoskoro 47, tiež mám nadváhu, väčšiu ako ty. Už som prešla aj menopauzou, takže chutne sa mi veľmi ťažko. Vrásky vôbec neriešim, patria k tomuto veku. Dobre vypadať môžeš aj tak. Treba si pokúšať veci v obchodoch, už sa dá a určite si vyberieš, čo ti bude sedieť. Choď navštíviť kaderníčku a daj si spraviť nový účes aj s farbením a určite sa budeš cítiť lepšie. Pripadne na kozmetiku, proste sa začni o seba starať. Jasné, že už to nikdy nebude ako v dvadsiatke, ale načo sa tým trápiť.
ani by tak nevadilo tých 10 kg naviac, ako to, že si sa prestala o seba starať. Poznám ženu, ktorá má už okolo 50. kg naviac aj 15, ale vždy keď sa na ňu pozriem, tak rozmýšľam, ako to robí, že vyžaruje zo seba taký neuveriteľný šarm. Nie je nejako zvlášť krásna, má súmernú, aj keď plnšiu postavu, ale vždy je upravená - vlasy, nechty, jemné líčenie, príjemná vôňa a najmä je milá, stále sa usmieva a vyžaruje z nej taký vnútorný pokoj a spokojnosť samej so sebou. Určite aj ty poznáš nervózne uštvané ženy, ktoré lietajú z jednej diéty do druhej, sú v permanentnom strese, keď priberú 2 kg, v každej spoločnosti idú na nervy tým, že dookola riešia, čo môžu a nemôžu zjesť a vypiť a že dnes si neodcvičili svoju dávku, mení farbu vlasov päť krát do roka a nikdy nie je spokojná. Začni tým, že zájdeš kaderníčke, kozmetičke, myslím, že sa už teraz dá, zdvihne ti to trochu sebavedomie, kúp si niečo pekné na seba, začni s cvičením, stačí dva, tri krát do týždňa pol hodinu, uprav trochu stravu, ide leto - bicykel, turistika, neverím, že svoju stratenú krásu nenájdeš, ona totiž pramení z vnútra.
Ahoj, jasne, ze mozes vyzerat opat atraktivne. Zacni kadernickou, jemne licenie a nakup si dobre padnuce oblecenie. Mozes zacat cvicit, plavat - spevni sa ti svalstvo a dobre to vplyva na psychiku. Ja mam 41, do prace rada nosim veci z orsaya, obcas suknu, rifle, nohavice - proste elegantnejsie veci. A hlavne ver si, nemusime mat stale 20, aby sme vyzerali k svetu ;)
@lenadka ako vie tucna zena svoje kila nosit? To je take kliše. Postava je zaklad a mozete si hovorit,ze iskra a sarm jej zostal. Nezostal.
@stanulienkat nie, nie je to klišé, presne o tom som písala. Je rozdiel mať 70 kg a súmernú postavu, kedy žena cvičí, pláva, takže žiadne huspeniny a mať pri tej istej výške 58 kg, ale svaly žiadne. Samozrejme nejde o nadváhu 30 kg.
@daganov tak ale 70 kil nie je strasne. Vacsinou tu zeny myslia"baculky" 90kg+. Co uz ani baculky nie su.
@stanulienkat ja som brala podľa zakladateľky, že má 10 kg naviac
vyhladnute nervozne uzovky tiez nemaju ziaden sarm a iskru 😉
@daganov ja som reagovala na inu babu. Aj ked 10kil nadvahy nam nic nehovori o hmotnosti autorky. 10 kil nadvahy moze byt velmi subjektivny nazor🙂
@stanulienkat to je pravda, je to iné u ženy, čo má 152 cm a iné u tej, čo má 182 cm, aj či sú kg rovnomerne rozložené a ako som písala, či ide o svaly, alebo len tuk
@leuchtturm ja som stihlunka a teda hladna nie som. 😂Zjem vsetko,co nezje mna. Neviem,preco si ludia myslia,ze stihla zena moze byt,len ked hladuje. Omyl.😝😁 Okrem toho tie uzovky si mozu obliect cokolvek a vyzera to dobre.😉
Ahoj ja hovorím že žena po 40 je v najlepšom veku , ja mám 45 a cítim sa mladšia , tiež som mala také pocity že už nie som atraktívna a ide to somnou dolu vodou no začala som najprv s postavou pred pôrodom som mala 56 kg mám jedného syna žiaľ už nemôžem mať deti , po pôrode 69 kg teraz 61 na výšku 170 relatívne som spokojna zo sebou dá sa to docieliť ,bývame na dedine teda je to mestská časť prídem s práce domov a riešim domácnosť učenie však to poznáte ,no začala som najprv ak čas dovolí kolieskové korčule a idem sa prevetrať síce počula som od susedov že tá a tá a v jej veku no mne je to jedno už sa za to nehanbím a ten pocit po prevetrani super raz týždenne chodím aj na ľadový štadión korčuľovať ak čas dovolí ,ďalej som svoj šatník pretriedila vyťahané veci šli do zabudnutia navštevujem kozmetiku kde sa tiež odreagujem chodím na turistiku s kamoškami od nás raz dva raz do mesiaca proste sú to také dni pre mňa tým nehovorím že zanedbavam manžela a syna vôbec nie ale som rada že sa mi to tak podarilo a verte je to ako liek mať pre seba vyhradené také aktivity prajem pekný deň všetkým

Nie som v podobnej situacii, pretoze som sa o seba nikdy neprestala starat, ale podla mna 10 kg navyse nie je ziadna katastrofa. A vekom sa uz vobec nelimituj. Stale mozes vyzerat upravene a pestovane - v kazdom veku. To sa ta dosiahnut hocikedy, ak ma clovek spravnu motivaciu 😉 Ako citam, impulz ide zvnutra, co je fajn, len ti trochu chyba odhodlanie pustit sa do toho. Nie je to nic nedosiahnutelne, to das. Treba len zaradit pohyb a upravit stravu. Potom ta bude ovela viac bavit nakupovat nove oblecenie, licit sa, ist ku kadernicke, na kozmetiku. Drzim palce, nech sa cim skor dopracujes k dobremu pocitu zo seba samej 😊