icon

Môže žena po 45-tke znovu objaviť svoju krásu?

11. máj 2020

Dala som túto tému do chudnutia, ale vlastne o chudnutie až tak nejde.
Vec sa má tak, že mám 45 a ide to so mnou dole vodou - mám pocit, že všetka krása je preč. A neviem, čo s tým. Pripadá mi zbytočné namáhať sa byť pekná, lebo sa to snáď v tomto veku už ani nedá. Vydávala som sa po 30 tke. Po pár rokoch prišli deti a ja 10 rokov v plnom nasadení. Za ten čas som zničila na sebe všetko ženské a prestala som sa o seba starať. Nie úplne, ale dosť. Keď som bola slobodná, cvičila som 3x týždenne, vyzerala som super. Kupovala som si kvalitné oblečenie, mala som vkus. Keby ste ma videli teraz...áno, som dosť sebakritická, takých sivých myší ako ja behá po svete milión. Niekto by povedal, že je to ok. Ale vyhrabem sa z toho niekedy? Mám 10 kilov nadváhu, zničenú postavu a neviem si nič kúpiť...lebo neviem čo má nosiť žena v mojom veku a to, čo sa mi páči, sa nehodí na moju postavu.
Chcem sa spýtať, či sa niektorá z vás dokázala v takomto veku spamätať a dopriať si krajšiu seba... Chcela by som mať ešte zo seba radosť. Ja už nepotrebujem nikoho ohurovať a moje deti ma milujú takú aká som, ale to nestačí... Chcem mať zo seba dobrý pocit. Dokázala sa niektorá z vás v takomto veku zmeniť? Vrátiť sa k tomu, čo bolo predtým...predtým, ako sme si zobrali toho chlapa a potom už nebolo kedy byť krásna? Dá sa vôbec niečo robiť s touto zničenou postavou v takomto veku? Napíšte svoj názor, skúsenosť, postoj, povzbuďte a možno sa v tom niekto aj nájde...

simsalabim
12. máj 2020

@stanulienkat mas stastie a mozno aj vek? na dobry metabolizmus. Aj moj taky bol, ale vek clovek nezaprie. V 20tich som mohla denne lyzicou polovicu Nutely vyjedat. Dnes by to dopadlo velmi zle... no su zeny, co mozu jest ako bager (moja kolegyna) a je tenka ako prutik. Ako pises - zozerie, co nezozerie ju... Inak si myslim, ze zena s beznou konfekcnou velkostou - tak 44-46max je este ok. Viac uz je pohroma, to uz treba hlavne zo zdravotnych pricin riesit.

simsalabim
12. máj 2020

Zakladatelka - aky mas typ postavy? Pri obleceni by som sa odrazila od toho a saty kupovala podla odporucani. Darmo sa mi paci balonova sukna, ked na moju postavu nie je... A dobre je urcit aj farebny typ. Odkedy si veci kupujem podla tohto, citim sa omnoho lepsie, sebavedomejsie. Ale je to len pozlatko, obal. Dolezite je to, co je v dusi. Ja mam 50 a nejako to neriesim, nepovazujem to za dolezite. Tiez mam par kil navyse, ale hybem sa a cvicim denne, davam pozor na stravu, pouzivam jemny make up a viac neriesim. Ja sa celkom tesim, ze uz som “dospela” 😅

daganov
12. máj 2020

@stanulienkat no lebo tí, čo ti nevidia do taniera, sú vždy najmúdrejší. Mala som kolegyňu, štíhlunkú a v jedálni jej vždy naložili iba 2 knedle, asi uznali, že viac nezje 🙂, ona mi šepkala, že by zjedla aj štyri, že je potom hladná. A naopak, ak vidia niekoho pri sebe, tak sú skalopevne presvedčení, že sa láduje celé dni čokoládou, chipsami a colou, čo tiež nie je vždy pravda

eluveitie31
12. máj 2020

@stanulienkat Veru nie, vtedy sa aj vrásky a ochabnutá koža zvýrazní. Podľa mňa aj príliš chudá - pridáva na veku.

daganov
12. máj 2020

@eluveitie31 no v určitom veku sa žena musí rozhodnúť, či chce mať peknú tvár, alebo zadok. 😎

eluveitie31
12. máj 2020

Inak, ja mám aj takú skúsenosť, že ak je žena spokojná v živote - v manželskom, partnerskom, rodinnom, v práci.... Proste ak dosiahla to, čo si priala, chcela tak až tak seba a svoj vzhľad nerieši. Skôr sa možno týmto v tom negat. slova zmysle zaoberajú tie, ktorým niečo chýba (čo sa týka spokojnosti ako takej, bez ohľadu na vizáž). Neviem, možno to tak nie je, ale napr. u mňa ano. Tento vek okolo 45 je taký akoby "mílnik". Žena sa pozerá dozadu a rozmýšľa, čo ju čaká ešte.

daganov
12. máj 2020

@eluveitie31 je to tak, aj ja mám takú skúsenosť a presne to ej prípad tej ženy, ktorú som opísala vyššie. Spokojná so svojím životom, aj výzorom, šťastná, milovaná, vyžaruje to z nej.

stanulienkat
12. máj 2020

@eluveitie31 nesuhlasim. Mam dlhoooooodobe spokojne manzelstvo,som spokojna so svojim zivotom ( az na pracu) a aj tak chcem dobre vyzerat a staram sa o seba,nech moze byt aj manzel pysny na manzelku. A tiez ma zacinaju trapit vrasky. Nerobim z toho vedu,ale netesi ma to. Neriesia to zeny,co podla mna rezignovali a opustaju sa a tvrdia,ze su spokojne. Ja ked vidim niektore moje rovesnicky- hruza,ako stare vypasene babky. Chudaci ich muzi. Teraz mi asi date....😜

eluveitie31
12. máj 2020

@stanulienkat Veď ja netvrdím, že to tak je na 100%, len taký môj postreh a možno môj prípad. Ale mne sa k tomu ešte pridáva strach z chorôb apod. Preto možno ten vek a vrásky horšie vnímam ako by bolo žiaduce. Ja o seba dbám, ale vidím, že to nie je ako pred 20 rokmi.

leuchtturm
12. máj 2020

Inteligentne zeny, ktore vedia ponuknut viac ako svoj vzhlad, svoj vonkajsok moc neriesia. Tie ostatne zlostne prskaju siru na tie dobre najedene 😝

daganov
12. máj 2020

@stanulienkat neriešia to aj ženy, ktoré to majú na saláme, to ale neznamená, že sa o seba nestarajú. Starajú, iba ich vrásky netrápia. A ešte tam môže byť aj to, že ak ich manžel pokukuje po iných, tak sa silou mocou snažia vyzerať dobre, nie pre seba, ale pre muža. A v podstate je to to isté. Ak je žena spokojná sama so sebou, vie, že správnou stravou, pohybom, dostatkom spánku a starostlivosťou o seba prispieva k tomu, aby dobre vyzerala, je šťastná vo svojom živote, nejaká vráska, alebo šedivý vlas ju nerozhádže.

kittykat22
12. máj 2020

@leuchtturm takze neva ze je zena vypada ako hroch na vylete, na hlave vrabcie hniezdo a nechty z roku 3. Hlavne ze ma prehlad o tom, co sa deje na burze, a vie spravit 15 druhov lineckeho ked telefonuje s cinou, kde postavit novu elektraren? 😅 Ci ako si to myslela?

leuchtturm
12. máj 2020

@kittykat22 to povrchne osoby identifikujuce sa len cez vyzor (ked je obsah na figu, obal predava) nepochopia… 🙄

simsalabim
12. máj 2020

@kittykat22 nemyslim si, ze inteligentna zena bude vyerat ako hroch na vylete - vie totiz, ako nadvaha negativne vplyva na jej zdravotny stav. Vrabcie hniezdo a nechty z roku 3 tiez nebude mat, lebo vie, ze prvy dojem je dolezity. Je rozdiel byt cisty a upraveny a je rozdiel byt humusak. Ale tie nechty z roku 3 ma nutia sa zamysliet, ci tam nepatrim 😅 Mam relativne kratke nechty osetrene iba francuzskou manikurou 🧐 Treba mat nechty umele?

daganov
12. máj 2020

@simsalabim nieéééé? ani ja nemám umelé, nikdy by som si ich nedala a nepoznám muža, ktorému by sa to páčilo, zrovna v piatok sme to v partii rozoberali.

simsalabim
12. máj 2020

@daganov presne, ani ja som este nepocula od ziadneho muza, ze sa mu to paci, ale mozno som len v zlej spolocnosti 😇 Na druhej strane, ak sa to paci samotnej zene, preco nie? Len si nemyslim, ze prave toto je kriterium upravenosti.

daganov
12. máj 2020

@simsalabim no ja som počula v piatok aj ostrejšie slová, najmä na umelé prsia a to nie sú tí muži žiadni "burani", ale tiež to beriem tak, že keď to prispieva k pocitu spokojnosti ženy, prečo nie. Tiež som prírode trošičku pomohla (alebo dala najavo, že som ešte stále mladá?) a neľutujem 😉

stanulienkat
12. máj 2020

@daganov no ale ved si opisala zenu,ktora sa o seba stara. Ved ja nehovorim,ze musi byt vyplnena botoxom.

daganov
12. máj 2020

@stanulienkat ak si myslela tú, čo som opísala, že má zrejme viac ako 10 kg navyše, tak áno, stará sa a vždy sa starala.

stanulienkat
12. máj 2020

@leuchtturm prepac,ale co ja mam vo svojom okoli, praveze tie inteligentne dbaju o svoj vyzor viac. Dodava to celkovy obraz o cloveku. Neviem,ci si o kazdej obeznej,strapatej a neupravenej pomyslim,ze "ej,ta ale musi byt inteligentna". 😂 Skor to byva naopak.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
janulka1802
12. máj 2020

@nikolka1986 hm táto sa mne vobec nepáči tie obrovské pery umelé mihalnice otras v tej vekovej kategórii super vyzerá napr Diana Mórová Monika Hilmerová

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lenadka
12. máj 2020

@stanulienkat mám kamarátku s nadváhou a je tak pekná do tváre a aj tie kilá jej pristanú, nohy má pekné aj mini často nosí, má to šťastie že väčšina kíl je u nej v prsiach a kým nemá brucho vandel pred sebou a šperky okolo pása je to ok. Myslím si že keď sa ona a ja postavíme vedľa seba je ona ta atraktívnejšia hoc ja mám kilami k ideálnej postave bližšie. Teraz to myslím naozaj vážne.

alazala
12. máj 2020

Len pre inšpiráciu si pozri túto stránku, dobré rady ohľadom oblečenia podľa typu postavy, farieb atď.. https://supervizaz.sk/... Neklesaj na duchu, stačí sa začať hýbať, potom to už pôjde 😉

daganov
12. máj 2020

@lenadka presne tak vyzerá aj tá známa, ktorú som opisovala, veľké prsia, štíhly pás, dlhé nohy, aj keď na bokoch, zadku a stehnách trochu viac, ako by bolo treba, muži sa za ňou otáčajú. je blondína s veľkými očami, stále usmiata, dobre naladená.

matabb73
12. máj 2020

@nikolka1986 tak, akáto žena sa mi vôbec nepáči, vyumelkovaná. Omnoho lepsie vypadá žena, ktorá sa nehanbí starnúť prirodzene. Všetci chlapi v mojom okolí majú rovnaký názor. Pohybujem sa medzi vzdelaními inteligentnými ľuďmi, u ktorých vzhľad nie je dôležitý. To ale neznamená, že chodia zanedbaní, len sa nepotrebujú na niečo hrať. Takýto vzhľad signalizuje, že tá žena nemá veľa v hlave.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
matabb73
12. máj 2020

@nikolka1986 áno, našla som si chyby, lebo si to nekontrolujem a mobil mi často prepisuje a čo to hovorí? Iba to, že mám chyby v texte na MK. Keď sa ženám podsúva, že majú takto vypadať, to sa potom nedivim, že majú depresiu zo starnutia. Asi nepoznáš veľa vzdelaných chlapov, keď píšeš, že slintajú po takýchto ženách. Veľmi by si sa divila, aký majú na ne názor.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená