Môžem behať s váhou 83 kg?
Babenky, behala ste niektorá s takou nadváhou? Šport mi nie je cudzí, rada bicyklujem, domáce posilňovacie videa, rýchlochôdza ale teraz som si zamilovala beh tak cca 10km 3x do týždňa. Už behám 3 týždeň, máte skúsenosti s behom pri väčšej hmotnosti?
A prečo by to mal byť problém, akože kvôli kĺbom? Začni rýchlou chôdzou, postupne budeš zrýchľovať a predlžovať vzdialenosť. Ja som tiež tak začala.
@martul áno, či to nieje na organizmus záťaž pri nadváhe ešte aj behať
určite nie hneď začať behom - začni rýchlou chôdzou a uč sa pritom dýchať. Zisti kedy sa ti beží najlepšie - ja rada behám večer😀 Postupne môžeš začať striedať rýchlu chôdzu s behom. Tiež je dôležité v čom budeš behať/chodiť. Rozhodne treba kvalitnú obuv. Tiež sa odporúča - ak nemáš vzťah k chôdzi - začať s bicyklom - šetrí kĺby. Nadváha nie je pri behaní problém ak začneš postupne a naučíš sa správne dýchať a "bežať". Inak by to problém bol - a nielen pre "silnejších", to je problém pre každého aj chudých. Behám pravidelne už niekoľko rokov🙂 Neskutočne mi to čistí hlavu.
ak zvládaš dýchať tak kludne 😀
To si dobrá, keď behas už 10 km🙂
Hlavne dobru obuv a uvidíš...
@luccija 10km je taká trasa popri riečke rovinka a zase babenky behám veľmi pomaly si nepredstavujte, že beham ako olympionik 🤣 obuv mám adidas bežecké tenisky na cesty, je to po asfalte ak mate nejaký dobrý typ na boty poraďte.
uplne v pohode behaj.
kvalitna obuv je zaklad.
vela zdaru
aktualne mam po porode 78 kg a trenujem na polmaraton 🤷♀️ meriam 166 cm, takze nie som az tak daleko od teba, ked som pred par rokmi zacala trenovat na prvy polmaraton vazila som 84 kg - treba zacat pozvolna, ved sama citis co ti telo dovoluje, mne sa oplatila investicia do poriadnych topanok, kedze ma zacalo bolievat koleno, kym som behala v tom, co bolo doma (to este pri tom prvom pokuse)
ja beham v Adidas Ultraboost alebo On Cloud - kedze tiez beham vacsinou cestne behy
Ja som podobne na tom bola a behala som 🤗 a najlepsie je, ze ako chudnes, tak zrazu sa ti beha lahsie a lahsie a tempo je lepsie a lepsie 😊

Ešte pre predstavu výška 165cm/83kg takže dosť veľká nadváha 🙈