Môžem do leta schudnúť 10 - 15 kg?
Ahojte , myslite že do leta (alebo teda do obdobia kedy už človek nemôže chodiť v dlhých rifliach ) a celkovo kedy začína taká tá plavková sezóna sa dá stihnúť schudnúť 10-15 kg keď začnem dnes ?
prešla som si rokmi anorexie ale to už bolo dávno , po rokoch kedy už som bola vyliečená som dokázala pribrať tak že už mám nadváhu cca 20kg 171cm / 86 kg ,
Nadváhu budem mať uz druhé leto a mám taký blok že aj keď je vonku 35 stupňov ,ja mám dlhé rifle a mikinu .. cele leto sa vždy trápim lebo sa bojím odhaliť , kúpať sa tak isto nechodím ..
nechcem aby sa leto ako bolo to predošlé znova opakovalo pretože to bol každodenný plač a trápenie .. (keď pršalo tak bol moj šťastný deň že nieje divné byť v dlhých nohaviciach)
Viem že keď som mala 74 kg som sa cítila úplne najlepšie ,nebola som úplne vychudnutá čiže mi to nepripomínalo moje obdobie kedy som skoro zomrela , a zároveň som sa obliekala ako som chcela a cítila som sa úžasne ..
myslite že mám do leta stále šancu zmeniť sa aby som sa cele leto netrápila ?
Ku psychológovi chodím , bojujeme s tým a ako sám povedal .. človek musí niečo pre to urobiť ak sa chce cítiť vo svojom tele dobre ..
pred 3 mesiacmi sa mi podarilo za ani nie mesiac schudnúť z 92 na 85 a odvtedy stále len preberiem na 87 a znova schudnem na 85 a takto stále dokola ..
Poraďte mi ako to dotiahnuť do konca do tých 74 .. motiváciu mám obrovskú ale vôľu moc pevnú asi nie :(
@laurikasarinkaq tvoj cieľ by mal byt zdravšie sa stravovať a hýbať kilá pôjdu dole to bude tvoja čerešnička na torte❤️ psychiku máš veľmi zlu ….a neviem či v tvojom stave je bezpečne sa upínať na číslo na váhe ….skús to tak že chceš byt zdravá a spokojná pomaličky chod na to …..chudnúť len pre to že leto je blbost
@kluska ???? a co teraz? tak nech 3mesiace je o vode a zelenine a schudne...jakze nema? mala roky a nevyuzila ich spravne, takze uz je asi jedno, ci 10-15kg da za 6-8mesiacov, alebo vobec alebo s jojo ako doteraz...toto nepochopim...a ked spravne pocitam april/maj/jun su 3 mesiace za ktore aspon 10kil moze dat krasne dole...nema cas, takze neda nic? ci ako? ci nad cim placeme? ze nechapeme ako sa chudne zdravo a v akom case?

Super, ides urobit hlavne nieco dobre pre tvoje zdravie. Neviem kolko schudnes, ake určite sa nieco podari a to je dolezite. Radsej pomalsie a na dlhsie/dlhodobo, ako rychlo a potom to príde naspäť.
Skus sa tak stravovat, aby to nebola len dieta, ale b podstate stravovanie na vzdy. Nehladuj, radsej mensie porcie a castejsie. Zacina jar, kopec cerstvych salatov, prva zelenina, ovocie, super obdobie. Ak ti nieco hovori mediteranska strava, tak to je podla mnohych odbornikov styl stravovania, aky by mohol byt co najviac prospesny.
Odporucam tiez, predplat si fitshaker a mozes doma v klude cvicit, rozne programy, vyzvy, kombinovat ako chces. Velmi vela cvicenie je 20-30min a to si doma najdes cas.
Ak sa odvazis, kľudne aj bicyklovat, plavat, to su športy kde nezatazis klby.
A k nohaviciam, na leto su perfektné culotte, vzdusne, lahke, dlzka aku chces, niektore su tak strihane, ze vyzeraju ako sukna. A vobec, dlha sukna, saty, to je tiez super 🙂
Kopec zien chodi v lete v nohaviciach, nemaj obavy, dnes je doba, kedy kazdy nosi co chce a ked sa cuduje niekto, no nech. Nauc sa mat rada, to je zaklad.prijat seba aka si. Je super, ze na tom pracujes. A nevsimaj si druhých. Aj tak za kazdou tvarou je nejaky problem, nespokojnosť..
@laurikasarinkaq nedávaj si veľké ciele.Schudnes koľko to pôjde načo sa demotivovať?A, keď sa Ti nepodarí koľko chces, máš čas ďalej.V lete môžeš nosiť dlhé šaty, voľné nohavice veď dnes je móda Uni veľkosti.Hlavne s rozumom!žiadne prísne obmedzenia a pod...
@mabenn klud 😃😎 chces povedat, ze v juni nosis dlhe nohavice? 😎 Ma Len 2 mesiace, kedze chce schudnut do teplych dni ci ? 😃 Kazdopadne Nema tolko casu kolko Ty, kedze pisala, ze chce dat dole 10 az 15 kil, co za 2 mesiace neda. Takze Ty nechapes sorry 🙃 jasne, ze NEMA sediet na riti, ale daco so sebou robit. Ale tvoj priklad jej nepomoze, kedze ty Sama si to dala za 3 mesiace. Schudne, ale nie tolko kolko chce do leta.
@kluska neviem co riesis...dala som jej svoj priklad na inspiraciu...si jej obhajca? Je koniec marca, tem o schudnuti do leta tu bude este sto...sak dalsie leto moze byt tip top...zasady chudnutia platia pre vsetkych rovnako, bohuzial...trebalo zacat skor, resp zacala, ale neustala to, takze niekde je pes zakopany...
Kedze si si presla anorexiou, nezacinaj prosim s dietami, aby si do toho opat nespadla. Zarad pravidelny pohyb - chodza, bicykel, plavanie, cvicenie, jogging... cokolvek ta aspon trochu bavi. Stravuj sa pravidelne a podla moznosti zdravo. A nevesaj hlavu, ak do leta nebudes mat figuru modelky, existuju aj dlhe saty, nielen nohavice 😉
takže potrebuješ dať dole 10 kg...
odporúča sa schudnúť 0,5 kg/týždeň... ak viac - môže vzniknúť jojo efekt...
do jesene určite, do leta ani nie. potrebuješ 4 mesiace aby si išla dole 10 kg
ale zas každé kilo čo dáš dole bude len OK....
Ja ti držím palce ale 15 kíl je nereálne ak ich v septembri nechceš mat naspäť. Hlavne musíš vydržať a mat silnú vôľu ktorá ti zrejme chyba. Ja som sa zatala a schudla už 9 kíl za 2 a pol mesiaca. Čiže len pevnou vôľou to pojde
Prečo neskúsite Regenor - detoxikačnú kúru. Čistí telo na bunkovej úrovni a chudne sa pri ňom, ja som za 3 mesiace dala dole 10 kg, žiadny jojo efekt, napíšte poradím 🙂

@mabenn ona ale Nema na chudnutie 3 mesiace...