icon

Môžem schudnúť, ak pijem víno každý deň?

12. feb 2025

Ahojte som mamina 5 mesačnej dcérky (nekojím) , a každý druhý vecer si doprajem pri telke pohár vina ako unavená zúfalá matka po celom dni si vyložím nohy pustím seriál a dám si vínko , môže to byt dôvod že sa mi nedarí schudnúť ???

Strana
z4
viestta
12. feb 2025

Nedari sa ti chudnut, lebo nevydas viac ako prijmes. A ano, aj vino su kalorie, ktore treba do prijmu zapocitat

zic
12. feb 2025

moze, alkohol ma velmi vela kalorii - pisu, ze 2dl ma 122 kcal...
A ako kazdy kaloricky napoj, su to prazdne kalorie (nezasitia ta)... to iste ako cola, dzusy a pod...

deti95060810
12. feb 2025

ak si dáš len jeden pohárik - nemal by byť problém...

oceanahory
12. feb 2025

Pokial si v deficite tak nie 🤷. Schudla som s kalorickym deficitom uz skoro 10 kg a mojho vikendoveho piva som sa nikdy nevzdala 😅.

tiezjedna
12. feb 2025

Víno samo o sebe chudnutiu nebráni, keď je dostatok pohybu a kalorický deficit.
@zic to neplatí na každý alkohol, rôzne odrody vína majú rôzny počet kalórií... stačí si to hodiť do KK a hneď vieš na čom si.

yoxinka
12. feb 2025

Ak nechudneš, nie si v kalorickom deficite (prijímaš viac kalórii ako spáliš). To je problém, nie víno.

evcagabi
12. feb 2025

Mozno ako unavena, zufala matka by si si mala lahnut, zrusit serial a vino a radsej sa poriadne vyspat. Ono nielenze vino ma zbytocne prazdne kcal ale aj ta unava, nevyspanie dost posobi na to, ze sa nechudne

balerina2025
12. feb 2025

@zic tak z 2dcl naozaj nepriberies. skor je otazne kolkom autorka zje aj pocas dna,

really8
12. feb 2025

Pekny nabeh na alkoholizmus

20erika07
12. feb 2025

Vymen víno za nejaký zdravy nesladeny teply čaj. Nielen kvôli kalóriam.

petracandle
12. feb 2025

Krásna cesta k tomu stať sa alkoholičkou...

michaela789
12. feb 2025

A okrem toho pitia vína aj niečo robíš? Lebo o to hlavne ide. Myšlienkami sa nechudne.

h2
12. feb 2025

Tak piješ každý večer, alebo každý druhý a admin ti zase raz "výstižne" zmenil názov diskusie?

viestta
12. feb 2025

@h2 B je spravne

h2
12. feb 2025

@viestta Tušila som to. Vlastne, viac než tušila. Ja mať zamestnanca, čo si takto robí svoju prácu, vyrazím s ním dvere!

kaca222
12. feb 2025

@balerina2025 priberie, ak je kvôli tým 2 dcl v kalorickom prebytku. Sú to prázdne kalórie.
A navyše sa mi nezdá v poriadku každý druhý deň piť alkohol 🤷‍♀️

michaela789
12. feb 2025

@h2 prečo to vlastne prepisujú? To je problém tam nechať čo tam je?

balerina2025
12. feb 2025

@kaca222 nemusi byt v kalorickom prebytku ak prijme za dany den menej kalorii.

stanulienkat
12. feb 2025

Alkohol ma vela kalorii.

h2
12. feb 2025

@michaela789 Niekedy majú pocit, že názov nie je výstižný, čo je oprávnené v prípadoch, keď je názov "Ahojte", "Potrebujem poradiť", alebo "Neviem, ako ďalej" a podobne. Ale veľmi často menia aj úplne dobré názvy. A takmer vždy na zlé, nezodpovedajúce textu, dokonca som už videla aj úplne opačne vyznievajúci názov, než potom nasledovný text. Neskutočné nervy na to mám!

ivik4
12. feb 2025

My nevieme kolko toho inak zjes 💁‍♀️.
Alko su za mna veeelmi zbytocne kalorie

kaca222
12. feb 2025

@balerina2025 veď píšem že AK je kvôli tým 2 dcl v kalorickom prebytku. 150-200 kcal na pohár nie je zanedbateľné množstvo kalórií. A zase nedáva zmysel každý druhý deň hladovať, aby som si mohla dať víno 😅

deedol
12. feb 2025

akurat dnes som citala clanok o mamicke, ktora sa takymito poharikmi dopracovala k alkoholizmu a niekolkotyzdnovej hospitalizacii na psychiatrii... daj si radsej nesladeny caj v ramci relaxu (ten nema kalorie).

martul
12. feb 2025

Pravidelné požívanie alkoholu je už alkoholizmus. To je jedno či pohár alebo fľaša. Si s tým v pohode, že si alkoholička?!
Keď si unavená, tak oddychuj keď spí aj dieťa, príde manžel z roboty tak nech ti ,, pomôže."

janci27
12. feb 2025

Dat si kazdy druhy vecer pohar vina, idealne sucheho nie sladkeho kalorickeho, z nej alkoholicku neurobi. Myslim, ze autorka sa pytala uplne na nieco ine a teda, ci z neho priberie. Samozrejme nie, ak sa zmesti do kalorickeho deficitu. Kvoli jednemu poharu sucheho vina, hladovat nemusi, su to sice prazdne kalorie, ale neni to zase nic strasne, tak ozelie kusok cokolady, napr.
V inych krajinach je to uplne bezne, ze si napr. pri veceri daju spolu pohar vina a nie je na tom nic zle, pokial to zostane samozrejme len pri tom jednom.

lucia13022023
12. feb 2025

Víno sú prázdne kalórie. Inak piť alkohol pri dieťati doma? Ja ti nevim Karle, je to nezodpovedné.

svetlonos
12. feb 2025

Ja viem ze to nie je tvoja otázka. Ale prečo piješ to víno? Pre chuť alebo aby si sa odpalila? Ja mam tiež rada víno vseliake aj iné drink. Ale nie koli účinkom alkoholu ale pre chuť. Do 5 rokov budeme mat zachviľu 3 deti kojene, takže ja som striktne co sa alkoholu tyka =nepijem.
Ale už je milión značnej víno, sektor, gin bez alkoholu. Niektoré sú na nerozoznanie, skus ak chces. Pijem hlavne tie suche varianty, maju vacsinou 4% cukru na 100ml 😁 co je menej ako maju džúsy.
A treba opísať aj co jedavas, robíš, ci si na všetko sama alebo nie.

mameha7
12. feb 2025

Zas ďalší hladinkár, čo si neprizná, že má problém. Riskuješ závislosť, ak sa pitím upokojuješ. Priberanie je potom ešte ten najmenší problém.

januska12323
12. feb 2025

Daj si namiesto vína niečo iné lebo zachviľu tvoja váha nebude tvoj jediný problém.

michaela789
12. feb 2025

Baby, pri všetkej úcte, sa ukľudnite.
Ona sa na váš názor ohľadom alkoholizmu nepýtala, zaujímajú ju kalórie a metabolizmus... a vy ju tu pomaly posielate na liečenie. Keby aj pila 3 fľaše denne tak isto neprestane kvôli anonym ženám na koníku.
Ja to neodobrujem ani nepraktizujem, ale zas nemyslím si, že sa treba púšťať do niekoho takýmto spôsobom. 🤦🏻‍♀️

Strana
z4