Môžem schudnúť, ak pijem víno každý deň?
Ahojte som mamina 5 mesačnej dcérky (nekojím) , a každý druhý vecer si doprajem pri telke pohár vina ako unavená zúfalá matka po celom dni si vyložím nohy pustím seriál a dám si vínko , môže to byt dôvod že sa mi nedarí schudnúť ???
moze, alkohol ma velmi vela kalorii - pisu, ze 2dl ma 122 kcal...
A ako kazdy kaloricky napoj, su to prazdne kalorie (nezasitia ta)... to iste ako cola, dzusy a pod...
ak si dáš len jeden pohárik - nemal by byť problém...
Pokial si v deficite tak nie 🤷. Schudla som s kalorickym deficitom uz skoro 10 kg a mojho vikendoveho piva som sa nikdy nevzdala 😅.
Ak nechudneš, nie si v kalorickom deficite (prijímaš viac kalórii ako spáliš). To je problém, nie víno.
Mozno ako unavena, zufala matka by si si mala lahnut, zrusit serial a vino a radsej sa poriadne vyspat. Ono nielenze vino ma zbytocne prazdne kcal ale aj ta unava, nevyspanie dost posobi na to, ze sa nechudne
@zic tak z 2dcl naozaj nepriberies. skor je otazne kolkom autorka zje aj pocas dna,
Pekny nabeh na alkoholizmus
Vymen víno za nejaký zdravy nesladeny teply čaj. Nielen kvôli kalóriam.
Krásna cesta k tomu stať sa alkoholičkou...
A okrem toho pitia vína aj niečo robíš? Lebo o to hlavne ide. Myšlienkami sa nechudne.
Tak piješ každý večer, alebo každý druhý a admin ti zase raz "výstižne" zmenil názov diskusie?
@balerina2025 priberie, ak je kvôli tým 2 dcl v kalorickom prebytku. Sú to prázdne kalórie.
A navyše sa mi nezdá v poriadku každý druhý deň piť alkohol 🤷♀️
@h2 prečo to vlastne prepisujú? To je problém tam nechať čo tam je?
@kaca222 nemusi byt v kalorickom prebytku ak prijme za dany den menej kalorii.
Alkohol ma vela kalorii.
@michaela789 Niekedy majú pocit, že názov nie je výstižný, čo je oprávnené v prípadoch, keď je názov "Ahojte", "Potrebujem poradiť", alebo "Neviem, ako ďalej" a podobne. Ale veľmi často menia aj úplne dobré názvy. A takmer vždy na zlé, nezodpovedajúce textu, dokonca som už videla aj úplne opačne vyznievajúci názov, než potom nasledovný text. Neskutočné nervy na to mám!
My nevieme kolko toho inak zjes 💁♀️.
Alko su za mna veeelmi zbytocne kalorie
@balerina2025 veď píšem že AK je kvôli tým 2 dcl v kalorickom prebytku. 150-200 kcal na pohár nie je zanedbateľné množstvo kalórií. A zase nedáva zmysel každý druhý deň hladovať, aby som si mohla dať víno 😅
akurat dnes som citala clanok o mamicke, ktora sa takymito poharikmi dopracovala k alkoholizmu a niekolkotyzdnovej hospitalizacii na psychiatrii... daj si radsej nesladeny caj v ramci relaxu (ten nema kalorie).
Pravidelné požívanie alkoholu je už alkoholizmus. To je jedno či pohár alebo fľaša. Si s tým v pohode, že si alkoholička?!
Keď si unavená, tak oddychuj keď spí aj dieťa, príde manžel z roboty tak nech ti ,, pomôže."
Dat si kazdy druhy vecer pohar vina, idealne sucheho nie sladkeho kalorickeho, z nej alkoholicku neurobi. Myslim, ze autorka sa pytala uplne na nieco ine a teda, ci z neho priberie. Samozrejme nie, ak sa zmesti do kalorickeho deficitu. Kvoli jednemu poharu sucheho vina, hladovat nemusi, su to sice prazdne kalorie, ale neni to zase nic strasne, tak ozelie kusok cokolady, napr.
V inych krajinach je to uplne bezne, ze si napr. pri veceri daju spolu pohar vina a nie je na tom nic zle, pokial to zostane samozrejme len pri tom jednom.
Víno sú prázdne kalórie. Inak piť alkohol pri dieťati doma? Ja ti nevim Karle, je to nezodpovedné.
Ja viem ze to nie je tvoja otázka. Ale prečo piješ to víno? Pre chuť alebo aby si sa odpalila? Ja mam tiež rada víno vseliake aj iné drink. Ale nie koli účinkom alkoholu ale pre chuť. Do 5 rokov budeme mat zachviľu 3 deti kojene, takže ja som striktne co sa alkoholu tyka =nepijem.
Ale už je milión značnej víno, sektor, gin bez alkoholu. Niektoré sú na nerozoznanie, skus ak chces. Pijem hlavne tie suche varianty, maju vacsinou 4% cukru na 100ml 😁 co je menej ako maju džúsy.
A treba opísať aj co jedavas, robíš, ci si na všetko sama alebo nie.
Zas ďalší hladinkár, čo si neprizná, že má problém. Riskuješ závislosť, ak sa pitím upokojuješ. Priberanie je potom ešte ten najmenší problém.
Daj si namiesto vína niečo iné lebo zachviľu tvoja váha nebude tvoj jediný problém.
Baby, pri všetkej úcte, sa ukľudnite.
Ona sa na váš názor ohľadom alkoholizmu nepýtala, zaujímajú ju kalórie a metabolizmus... a vy ju tu pomaly posielate na liečenie. Keby aj pila 3 fľaše denne tak isto neprestane kvôli anonym ženám na koníku.
Ja to neodobrujem ani nepraktizujem, ale zas nemyslím si, že sa treba púšťať do niekoho takýmto spôsobom. 🤦🏻♀️

Nedari sa ti chudnut, lebo nevydas viac ako prijmes. A ano, aj vino su kalorie, ktore treba do prijmu zapocitat