Môžem schudnúť, ak pijem víno každý deň?
Ahojte som mamina 5 mesačnej dcérky (nekojím) , a každý druhý vecer si doprajem pri telke pohár vina ako unavená zúfalá matka po celom dni si vyložím nohy pustím seriál a dám si vínko , môže to byt dôvod že sa mi nedarí schudnúť ???
Z alkoholu sa nqjviac pribera kazdy opuchol fuj a je jedno ci to je vino pivo tvrde, to vidiet vidim to na kazdom kazdej, oni sa nevidia. Akykolv alkohol stensuje steny a na creva hnus . Nielenze priberes ale aj opuchnes a ostarnes uz teraz ti to doslo..
Ja keď si dám občas nejaký alkohol (cca 2 krát do mesiaca), vždy k tomu dostanem chuť na jedlo. Vždy. Takže neviem ako to je u teba, samotný pohár vina nemusí spraviť nič, ale ak máš k tomu potrebu aj niečo zobkať (čo by si bez vína nepotrebovala), tak už je to určite dôvod nechudnutia, ak je tvojim cieľom.
Z jedneho pohara nepriberieš. Obmedz sladkosti a pecivo
Nedostatok spánku pohybu a nadbytok kalórií, zlá strava atď preto je možné že nechudneš. Úprimne dat si takto často víno tak už som alkoholik... Nebojíš sa toho? Daj si radšej čaj a chod sa vyspať
Vino ma veru dosť kalórií, skus si odsledovat jedálniček (napr. Kaloricke tabulky) ci sa ti tam zmesti... ja radšej oželiem čokoládu alebo čipsy alebo aj obyc. pecivo a doprajem si vínko. A pijem ho tiež tak 3-4x do týždňa, večer s mužom, keď to u nás stichne. Za odmenu, z chuti.... je to pre nad chvíľka pohody, kedy si po celom dni vydychneme a porozprávame. A nie, nie sme alkoholici, ani netrpime depresiou....
P.S.Skus k tomu poháru vypit 2 pohare vody, nech sa zbytočne nedrží tekutina v tele....
To nebude iba poharom vina kazdy druhy den 🙂 bude to aj tym medzi..nemas kalorocky deficit 🙂
Ja si už roky rokúce každý večer, keď sú všetci na poriadku, dávam pohár vína ... alkoholička nie som, keď čosi nie je OK, nemám problém si nedať, nebežím na prvú pumpu kúpiť si fľašku, ak náhodou v chladničke nie je ... napriek tomu som za posledných 17 mesiacov schudla bez trápenia, len zmenou stravy, 14 kg.
@jaja20 Je priepastny rozdiel ak si pohar vina da spokojny, vyrovnany clovek lebo mu to chuti pri obede a ak si ho da vycerpana, zufala matka vecer na uvolnenie.
V momente co zacnes pouzvat alkohol na odstranenie svojich problemov, si na velmi sikmej ploche a dobrej ceste k alkoholizmu.
Baby dobre robia ze autorku upozornuju na nebezpecie ktore na nu ciha.
Mne byna tvojom mieste viac vadil problem s alkoholom ako to kolko kalorii ma to vino
@andreatytler Neviem, prečo píšeš mne v 2.osobe jednotného čísla. Ja nie som zúfalá matka, ani nepoužívam alkohol na odstránenie svojich problémov.
Viaceré ženy tu napísali v rovnakom duchu ako ja,tak nech sa páči,aj im urob prednášku.
Okrem zbytocnych prazdnych kalorii vidim problem v tom, ze si z alkoholu robis odmenu.
Teda spajas pocit stastia, uspokojenia, uvolnenia, vyrovnanosti s pitim alkoholu. Hoci iba vína.
A to na pravidelnej baze, kazdy druhy den. Co je dost.
A to dokonca, ked ti na ten pocit nevznikne ani realny objektivny narok - prezila si len bezny den matky, nic vynimocne, co by si nezvladla. (Alebo to zvladas len preto, ze vecer za odmenu pijes? Asi nie. Takze nie je na alkohol dovod.)
Skus to premysliet a ponechat si alkohol len na naozaj vynimocne situacie.
Daj si test, ze dva tyzdne, ci mesiac sa alkoholom odmenovat nebudes.
Ak zistis, ze mas potrebu si dat, ze ti to chyba, ze to mas na mysli cely den, alebo sa tesis na tu hranicu (napr. dvoch tyzdnov), ze uz konci a ty zas mozes - tak to nie je dobre.
To uz mas vykricnik, ze raz mozes stratit kontrolu.
Poznam dve alkoholicky, co sa prepili k alkoholizmu prave z pohara vinka vecer za odmenu. Postupne cela flasa za vecer (ani manzelia nevedeli kedy) a uz to slo (skryvanie flasi kade-tade…).
Najhorsie, ak ma zena to stastie, ze jej to metabolizuje rychlo. To je strasna zrada, lebo to dava falosny pocit, ako to ma ona pod kontrolou. Ze moze vypit kolko chce, ona sa “nevie opit”.
To zas pozname pani (dnes totalnu spitu trosku), ktora na vecierkoch prepila kedysi chlapov. Bola na to velmi hrda a chlapi ju chodili vyzyvat “na suboj”. Az prisiel den, ked to uz postupne prestala nezvladat, ale ona to nevnimala. Lebo falosny pocit, ako to ma stale pod kontrolou, bol silnejsi. A tiez uz rastuca zavislost.
Wau, exemplárny príklad začínajúceho alkoholizmu - zatiaľ na úrovni hladinkárky, ale sprdnuté sú ženy ktoré na to upozornia s dobrým úmyslom.
Nuž tak si pite a schvaľujte pitie aj pri bábätkách, veď nejedna alkoholička takto vznikla a ako už bolo v diskusii spomenuté - žien alkoholičiek je veľa a liečebne sú plné.
Kalórie sú v tomto celom najmenší problém - pravidelné pitie alkoholu, keď vedľa v izbe ti spí bábätko je problém s veľkým P.
Samozrejme, vino su prazdne kalorie, vela prazdnych kalorii. Pocas diety žiadny alkohol.
Zarazilo ma, že každy druhý deň ...preboha ja pijem raz za 2 mesiace pohár vína. A niekedy ani to nie. Pri malom dietati som nepila vôbec niekolko rokov.
@balerina2025 ak ma cez den vydaj vacsi ako príjem,ale vecer to zabije poharom vina so 150kilokaloriamni, tak jasne, ze je problem v tom pohári vína.
@janci27 po flaši vína by sme na druhý den asi nikam neodsoferovali, kedže sme velmi aktívni a o 7.00 rano sobota už mame naložene veci v aute a ideme víkendovať do hôr. alebo inde
Všeobecne alkohol spomaľuje metabolizmus. Telo pracuje primárne na jeho odbúrani aj niekoľko dní, teda zastavuje odbúravanie tukov.
A ten prvý večer piješ čo? Tvrdé?🤣🤣
A ak ho pijes vzdy sama..áno..mozes sa dopracovat aj ku vzniku zavislosti..ked alkohol, tak iba spolocensky..s niekym pri rozhovore, zabave
Možno sa len nemáš čas dostatočne venovať sama sebe pri takom malom dieťati a keď ten čas budeš mať tak sa ti aj schudne ľahšie. Ale áno, ani víno ti v tom určite veľmi nepomáha
priemerny francuz vypije 0,7l vina denne, preferuju cervene, a su tu 🙂
Tu je porovnanie kalórií:
100 g čokolády (mliečna) → približne 530 – 550 kcal
0,5 l červeného vína (suché, 12–13 % alkoholu) → približne 350 – 400 kcal
3 rožky (biele pečivo, 1 ks ≈ 45 g) → približne 420 – 450 kcal

@modraslamka tiez nechapem dat si ako relax pohar vina. Pre mna je to hlavne spolocenska udalost - s kamosmi, na oslave, ale dam si ho aj napriklad pri zehleni, alebo ked som vypracovavala nejake veci, tak som si dala. A ze k dobremu vinu sa treba prepit🤭
Decka ma videli pit dokopy parkrat, pred nimi zo zasady nepijem cez den - iba oslava alebo vianoce. Niekto tu vyssie spominal, ze matka ma byt zodpovedna pri malych detoch. Ak niekomu robi problem deco vina a nevie po nom o sebe, tak nech fakt nepije. Pokial to cloveku nerobi nic, tak pohoda.