icon

Muži nepriberajú. Prečo je to tak?

Včera o 07:20

normálne ma to niekedy štve 😅 doma jeme skoro to isté, on si ešte večer dá chlieb alebo sladké a roky má rovnakú váhu. ja sa trochu prestanem strážiť a hneď dve tri kilá hore.
to má niekto tiež takto? že fakt nemá pocit že je viac ako ostatní a aj tak priberá oveľa ľahšie?

Strana
z2
anonym_aa0bd9
Včera o 07:24

kazdy máme iný metabolizmus , skús porozmyšlať čo máš ty ,,lepšie ,,a ko muž a hned ti bude lepšie

anonym_e6baf3
Včera o 07:27

@anonym_autor na to má od mala doma, takže nič nové pod slnkom

anonym_f6494b
Včera o 07:27

moja manzelka je viac ako ja a poslednych 30 rokov ma stale rovnako 50-52 kilo

anonym_719445
Včera o 07:30

Zabudla si na najdolezitejsi faktor pohyb. Mate rovnaky? Ak nie to je dovod preco on nepriberie a ty ano. Navyse ak je muz a ty zena a jete gramazovo rovnake porcie tiez sa comu niet co cudovat. Ja kebyze mam jest to co muz mam minimalne obezitu.

anonym_c04318
Včera o 07:31

@anonym_autor pokial sa on nevola Fero a ty Jozo, tak najskor mate "inu stavbu tela" (vysku, vahu, pomer svalov)... 🙂 🙂

aalt
Včera o 07:31

Ma jednoducho vacsi energeticky vydaj. Ten je inac okrem "metabolizmu" zavisly aj na hmotnosti a na podiely tuky/svaly atd ... takze ak vazi viac, ma lepsi pomer svalov (co muzi zvycajne maju), tak "spali" vyrazne viac aj pri "rovnakej" cinnosti. Viem, nasere to, ale je to tak ...

anonym_d36340
Včera o 07:39

@anonym_autor u nás je to to isté. A pohyb máme podľa mňa rovnaký. Ale oni sú takí v rodine geneticky, skôr chudi ľudia.

minenkaa
Včera o 07:52

@anonym_autor moj muz keby zjedol ako ja ,tak ma 200kg,ja keby som zjedla ako on zomriem od hladu

anonym_27d8f4
Včera o 08:00

Ma rychlejsi metabolizmus a viac pohybu. Fyzika a zakon zachovania energie nepusti. To co sa nenalepi na chude, sa nasledne nalepi na tucne v ich okoli. Nestretavaj sa s chudymi kamaratkami ...!

tenerifka
Včera o 08:02

Je to aj pricina hormonov, muzi maju vela testosteronu, my estrogen(ten je velakrat zodpovedny za ukladanie tuku na bokoch, stehnach, prsiach a ramenach. Pre zdravu zenu v produktivnom veku nie je z evolucneho hladiska prirodzene byt vychudnuta, len modny priemysel a moderne trendy nas naucili drzat diety, ladovat sa proteinmi a makat vo fitku. Aj ja to robim....

anonym_fc2c9e
Včera o 08:08

Muzi nepriberaju? A kto su ti tucni pani co vidim vsade naokolo? Tvoj moze mat vyssi vydaj, aj ked si to nemyslis. Pribera sa z energetickeho prebytku. Z nicoho ineho. Ak dvaja zjedia to iste a jeden sedi na riti, tak zakonite priberie ten, co sa malo hybe.

madeincssr
Včera o 08:12

@anonym_autor takto geneticky? obdarovanych je viac - zien aj muzov. Kolkokolvek zjedia, telo to nejako polikviduje/vyluci a nepriberu. Ale niektori by aj radi a neda sa.

simsalabim
Včera o 08:12

Muzi maju prirodzene viac svalovej hmoty a svaly spalia toho viac. Toto je fakt. Preto ak do kalorickych tabuliek nahodis muza a zenu v rovnakom veku, s rovnakou vyskou a hmotnostou, muz bude moct zjest viac. ALE - byt muzom neznamena mat protilatky proti nadvahe.

biba_18
Včera o 08:15

ak by bola pravda že muži nepreberajú, nebol by ani jeden tučný muž 😏

anonym_630a24
Včera o 08:17

Moj muz zje ovela viac ako ja. Ale zase je o 20cm vyssi. A o 35 kg tazsi. Ale keby nas vidis tak stavba tela, tym myslim pomer svaly:tuk mame podobne. Ale tym, ze je velky tak si moze jest podstatne viac 🙈

podvody
Včera o 08:18

Ja som tučný aj veľa jem.

negymama
Včera o 08:23

Aj muzi priberaju, poznam takych vela.
Moj muz ma tiez cele roky stabilnu vahu. Tiez som mala pocit ze jeme rovnako /porcie s ohladom na nasu vahu/ a pocit krivdy, ze ja sa musim snazit a chudnut a on si pokojne da dva horalky pred vecerou.

Lenze... potom som zistila , kde je to "tajomstvo" muzov co cele roky nepriberaju.
Je to v tom, ze tito chlapi takmer nikdy nejedia viac nez su syti. Moj muz bezohladu ake je to jedlo dobre, ci oblubene, ci lakava..vzdy zje len po pocit sytosti a viac ani lyzicu.

On aj tie horalky/buchty/croasanty/ po praci pri soferovani autom, zje naozaj z hladu, lebo od obeda je hlady. Na veceru ale potom zje o to menej, resp. opat len do pocitu sytosti.

Priznajme si , ze my co priberame, casto zjeme navyse z niecoho, lebo to je fakt dobre...nie je pre prosty zivocisny pocit sytosti. No a vazene damy - z toho sa potom pribera!
a to sa tyka oboch pohlavi. Ano muzi nemaju prechod, nemaju tu hranicu...ze este v 45 obrazne mozem zjest vsetko a nepriberiem a bum po 50tke, priberiem zo vsetkeho navyse. /nie , nie z vody, ani z pohladu na vanicku zmrzliny.../

Preto niektori muzi tiez velmi velmi priberu...to su ti, poviem narovinu "pazravi", co ten pocit sytosti ignoruju, tak samozrejme kalorie navyse sa ukladaju. A potom fesak nevojde do obleku , v ktorom sa zenil a je mu polovicny.

13uzivatelka11
Včera o 08:40
@anonym_719445

Zabudla si na najdolezitejsi faktor pohyb. Mate rovnaky? Ak nie to je dovod preco on nepriberie a ty ano. Navyse ak je muz a ty zena a jete gramazovo rovnake porcie tiez sa comu niet co cudovat. Ja kebyze mam jest to co muz mam minimalne obezitu.

@anonym_719445 mám o trocha viac pohybu ako môj muž, jedného casu som aj intenzívnejšie cvičila a pri rovnakej strave aku sme mali s mužom tak ja som pomaly priberala a on chudol... Konečne sme si to vymenili, ale musím ja si počítať kalórie, do toho cvičím a jeho som "donútila" jesť viacej bielkovín.

anonym_03e172
Včera o 08:41
@negymama

Moj muz ma tiez cele roky stabilnu vahu. Tiez som mala pocit ze jeme rovnako /porcie s ohladom na nasu vahu/ a pocit krivdy, ze ja sa musim snazit a chudnut a on si pokojne da dva horalky pred vecerou.

Lenze... potom som zistila , kde je to "tajomstvo" muzov co cele roky nepriberaju.
Je to v tom, ze tito chlapi takmer nikdy nejedia viac nez su syti. Moj muz bezohladu ake je to jedlo dobre, ci oblubene, ci lakava..vzdy zje len po pocit sytosti a viac ani lyzicu.

On aj tie horalky/buchty/croasanty/ po praci pri soferovani autom, zje naozaj z hladu, lebo od obeda je hlady. Na veceru ale potom zje o to menej, resp. opat len do pocitu sytosti.

Priznajme si , ze my co priberame, casto zjeme navyse z niecoho, lebo to je fakt dobre...nie je pre prosty zivocisny pocit sytosti. No a vazene damy - z toho sa potom pribera!
a to sa tyka oboch pohlavi. Ano muzi nemaju prechod, nemaju tu hranicu...ze este v 45 obrazne mozem zjest vsetko a nepriberiem a bum po 50tke, priberiem zo vsetkeho navyse. /nie , nie z vody, ani z pohladu na vanicku zmrzliny.../

Preto niektori muzi tiez velmi velmi priberu...to su ti, poviem narovinu "pazravi", co ten pocit sytosti ignoruju, tak samozrejme kalorie navyse sa ukladaju. A potom fesak nevojde do obleku , v ktorom sa zenil a je mu polovicny.

@negymama pocit sýtosti má u mnohých ľudí silné oneskorenie a tak zjeme všetko, čo je na tanieri. A potom, neskôr, je nám ťažko. Poznám podľa seba 😉.

anonym_719445
Včera o 08:46
@13uzivatelka11

@anonym_719445 mám o trocha viac pohybu ako môj muž, jedného casu som aj intenzívnejšie cvičila a pri rovnakej strave aku sme mali s mužom tak ja som pomaly priberala a on chudol... Konečne sme si to vymenili, ale musím ja si počítať kalórie, do toho cvičím a jeho som "donútila" jesť viacej bielkovín.

@13uzivatelka11 mate aj rovnaku vahu? Ja mam 58kg, moj muz 90kg sportuje, ma takmer 2m. A aj keby som mala viac pobybu ako on pri mojej strave by chudol, ja pri jeho ako som pisala by som mala obezitu. Neviem ako s preco sa zauzivalo ze sa neje podla potrieb tela, vydaju energie a chcenej vahy ale ze porcie su takmer totozne a potom sa zeny cuduju, ze priberaju a ich polovicky si drzia vahu alebo chudnu. Ja zjem viac ako o polovicu menej, niektore jedla mame rovnake, mnozsvo uplne ine ale on navyse toho cez den zje este viac z coho ja nic. Jednoducho cim vyssia vaha tym vyssi aj bazalny metabolizmus (to, co spali telo len tym, ze existuje).

anonym_9d9bf5
Včera o 08:46

Aj muži priberajú, ja si držím váhu už veľa veľa rokov 59-60kg, môj chlap má super postavu, široké plecia, prirodzené svaly, no narástlo mu brucho neskutočne, áno prejedal sa. Postavil sa na váhu a 103 kg😊🤔, ostal v šoku, upravil stravu a teraz má 96 a ešte chce dať dole. Takže ono závisí od príjmu a výdaju....

anonym_03e172
Včera o 08:55
@anonym_9d9bf5

Aj muži priberajú, ja si držím váhu už veľa veľa rokov 59-60kg, môj chlap má super postavu, široké plecia, prirodzené svaly, no narástlo mu brucho neskutočne, áno prejedal sa. Postavil sa na váhu a 103 kg😊🤔, ostal v šoku, upravil stravu a teraz má 96 a ešte chce dať dole. Takže ono závisí od príjmu a výdaju....

@anonym_9d9bf5 a veľakrát aj od predkov (génov), veku a typu metabolizmu.

simsalabim
Včera o 08:59
@negymama

@negymama toto nie vzdy plati, keby som jedla vzdy, ked som hladna, musela by som toho zjest viac, ako jedavam teraz na udrzanie hmotnosti. Od stola castokrat vstavam s tym, ze by som zjedla este tak o tretinu ci polovicu viac. Bohuzial, musim fungovat s prievanom v zaludku, inak by som pribrala. No a samozrejme, u mnohych ludi je dolezity faktor aj zdedeny metabolizmus, vek atd. Proste, kazdy sme iny.

13uzivatelka11
Včera o 09:07
@anonym_719445

@13uzivatelka11 mate aj rovnaku vahu? Ja mam 58kg, moj muz 90kg sportuje, ma takmer 2m. A aj keby som mala viac pobybu ako on pri mojej strave by chudol, ja pri jeho ako som pisala by som mala obezitu. Neviem ako s preco sa zauzivalo ze sa neje podla potrieb tela, vydaju energie a chcenej vahy ale ze porcie su takmer totozne a potom sa zeny cuduju, ze priberaju a ich polovicky si drzia vahu alebo chudnu. Ja zjem viac ako o polovicu menej, niektore jedla mame rovnake, mnozsvo uplne ine ale on navyse toho cez den zje este viac z coho ja nic. Jednoducho cim vyssia vaha tym vyssi aj bazalny metabolizmus (to, co spali telo len tym, ze existuje).

@anonym_719445 kebyže máme diametrálne odlišné váhy a výšky, tak to asi nepíšem. 🤦‍♀️ Muž je ledva o 10 CM vyšší a najnižšiu váhu mal 65 a ja najvyššiu asi 62. 😉

anonym_fc2c9e
Včera o 09:18
@13uzivatelka11

@anonym_719445 kebyže máme diametrálne odlišné váhy a výšky, tak to asi nepíšem. 🤦‍♀️ Muž je ledva o 10 CM vyšší a najnižšiu váhu mal 65 a ja najvyššiu asi 62. 😉

@13uzivatelka11 ved skoro 10cm je rozdiel. A spomenies jeho najnizsiu a tvoju najvyssiu. Miesas hrusky s jablkami.

anonym_03e172
Včera o 09:26
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 že ledva o 10 cm 😁. To sú nároky.

anonym_29a259
Včera o 09:35

Môj muž je veľmi veľa. Aj veľké porcie aj veľká krát na deň. Nemá problém o polnoci na nakrajat slaninu a zjesť ju. Nepriberie ani kilo 😀. Ale pracuje na stavbe. Má fizicky náročnú prácu a aj veľa chodí. Ja mám zas sedavé zamestnanie a momentálne som na materskej. Keby zjem toľko čo on tak mám tak 200kg.

negymama
Včera o 09:56
@simsalabim

@negymama toto nie vzdy plati, keby som jedla vzdy, ked som hladna, musela by som toho zjest viac, ako jedavam teraz na udrzanie hmotnosti. Od stola castokrat vstavam s tym, ze by som zjedla este tak o tretinu ci polovicu viac. Bohuzial, musim fungovat s prievanom v zaludku, inak by som pribrala. No a samozrejme, u mnohych ludi je dolezity faktor aj zdedeny metabolizmus, vek atd. Proste, kazdy sme iny.

@simsalabim ale to sa v podstate nerozporuje.
ked odmyslime fakt nejake poruchy metabolizmu, vazne endokrinologicke poruchy, skratka naozaj zdravotne problemy... ktore ani nerozoberam, lebo nie som v tom ziaden odbornik.
tak priberaju ti muzi/zeny co maju vacsi prijem, ako to co telo potrebuje prijat.
a bohuzial ty si priklad, ked tvoj pocit sytosti nekoresponduje presne s potrebou, a potreba je nizsia nez b y si rada zjedla.

mozno je to aj modernou dobou, zmenou stravovania, dostatkom a dostupnostou potravin, ze sa to v globale posunulo, a tie pocity sytosti uz u mnohych nie su uplne ciste, ci ako to nazvat. Proste uz sme ovplyvneni chemiklaliami v strave, marketingom, pridanymi chutami, ktore menia nas mozog aj v tom, ze sytost sa posuva do vacsich objemov stravy.

negymama
Včera o 10:04
@simsalabim

@simsalabim inak s tym "prievanom" v zaludku si mi pripomenula Japoncov aj s ich zasadou vzdy jest len do cca 80 percent plnosti. a su stihly narod.
Ja tiez uz teraz po 50tke, ak si chcem drzat vahu alebo trochu schdudnut, tak tiez musim pocas dna a hlavne vecer pocitovat lahky zaludok, taky ze este to nie je surovy hlad, ale ako ked si da clovek lahsie mensie jedlo a dalej nepokracuje v jedeni do plnosti.

biba_18
Včera o 10:18
@negymama

@simsalabim ale to sa v podstate nerozporuje.
ked odmyslime fakt nejake poruchy metabolizmu, vazne endokrinologicke poruchy, skratka naozaj zdravotne problemy... ktore ani nerozoberam, lebo nie som v tom ziaden odbornik.
tak priberaju ti muzi/zeny co maju vacsi prijem, ako to co telo potrebuje prijat.
a bohuzial ty si priklad, ked tvoj pocit sytosti nekoresponduje presne s potrebou, a potreba je nizsia nez b y si rada zjedla.

mozno je to aj modernou dobou, zmenou stravovania, dostatkom a dostupnostou potravin, ze sa to v globale posunulo, a tie pocity sytosti uz u mnohych nie su uplne ciste, ci ako to nazvat. Proste uz sme ovplyvneni chemiklaliami v strave, marketingom, pridanymi chutami, ktore menia nas mozog aj v tom, ze sytost sa posuva do vacsich objemov stravy.

@negymama sme hlavne ovplyvnení výchovou… kým to nezješ, nevstaneš od stola. ešte jednu za mamičku. a deti v afrike hladujú… atď… deti s nezávislou povahou, z mnohopočetných rodín alebo s príčetnými matkami tento problém - prejedať sa - nemajú… a je jedno či chlapec či dievča…

Strana
z2