Myslela som, že behom schudnem
Takže, začala som behať, myslela som, že schudnem nejaké to kilečko po pôrode a nedávno som tu zahliadla v jednej diskusií, že kočka písala dotyčnej čo tiež chcela behom schudnúť,že behom sa nechudne, lebo je vyšší tep a spaľujú sa maximálne cukry nie tuky. Snažila som sa to vygooglit ,no asi som to nepochopila. Ako mám teda podľa tepovej frekvencie začať páliť tuky?mám radšej kardio,ako posilňovanie.Dakujem😏
@andyja15 kaloricky deficit..nic viac, nic menej..behom zvysujes vydaj a ked si v deficite tak tym padom chudnes. Behaj pre dobry pocit tak, ako sa ti raci a paci. Ja beh kombinujem so silovym treningom nech sa spevnujem Ale nic ine za tym nehladaj. Ak budes v deficite, budes chudnut. Bodka.
@andyja15 ja som tiež behanim nikdy neschudla, ale získaš kondičku, soevnis telo a na tvári zostarnes tak o 10r 😃
80% úspechu je strava. Ja preferujem korcule, plávanie a bicykel.
Viem, ze sú ľudia ktorí behajú roky, (bohužiaľ, pravda je ze sú strhani a v tvári vyzerajú o 10r starsie), ale takmer každý bežec s tým po čase prestal kvôli kĺbom. Preto som sa uz k behu ani nevratila.
@andyja15 áno súhlasím aj ja, behom sa vybuduje kondička, spevnia sa svaly, postava je pevnejšia, ale doplnila by som aj iné cvičenie na vyformovanie postavy. Je iné vážiť napr.60kg a mať vyformovanu postavu so svalmi a mať 60kg ale bez svalov, zato so zásobami tuku. Ak by chcel človek behom chudnúť, musel by sa zaradiť do kategórie maratóncov, ultrabežcov, ktorí behajú dlhé trasy, v týchto prípadoch už je ale aj úbytok nielen tuku, ale aj svalovej hmoty.
Behávam dlho ale teda ako doplnok, a teda nevyzerám o 10r. staršie, ani strhane 😀
Ja som tak schudla, pekne v nohach, stehna a zadok...co som aj chcela. Neviem kolko km, ale denne 1 hodinu cca, rekreacne, ziadne stresy,pocitanie hluposti..jedla som ale zdravo a neprejedala sa😃 racionalna strava a pohyb je uplny zaklad, ak ti vyhovuje kardio tak mas sancu, teda ja som tak schudla, iste zavisi aj od viacerych faktorov🙃
Kamoš behom schudol 20 kg za 3-4 mesiace. Stravuje sa normálne, ba až veľa 😊 žiadne zdravé jedlo 😅
Behom som zatiaľ vždy nádherne schudla. Dokonca z bruška ešte výraznejšie, ako z nôh.
@simonkazga ďakujem,toto potrebujem počuť,to brucho 😂...
@andyja15 ono to záleží od mnohých faktorov podľa mňa. Ja napríklad oveľa lepšie chudnem rýchlou chôdzou, presne kôli tej tepovke, sledujem si na múdrych hodinkách a pre moje telo je proste lepšie mať dlhší čas správnu "chudnucu" tepovku, ako ísť príliš nad a potom to doslova dožrať. Každý to ale môže mať inak, vôbec by som sa nespoliehala, že čo funguje jednému, bude aj tebe. Napríklad môj muž sa rýchlou chôdzou ani omylom nepriblíži k tej "chudnucej" tepovke, on musí pobehnut. Záleží aj od toho, či si vytrvalec, či šprintér. No a samozrejme príjem, výdaj, ale to je už ďalšia kapitola.
Beh je fajn, ale pokiaľ nebude kaloricky výdaj vyšší ako príjem schudnúť ne schudneš. A hlavne nedá sa chudnúť len z jednej partie.
A ak budeš behať na vyššej tepovke telo síce bude využívať prioritne cukry a až potom tuky, ale proces chudnutia bude pokračovať aj potom keďže telo je viac namahane obzvlášť ak následne kvôli poklesu cukru nedostaneš "zravku" a cukor hneď nedoplnis.... Pri nižšej tepovke pôjdeš síce skôr do zásoby tukov ale musíš vydržať min 45 min a skončením aktivity konci aj proces spaľovania....
Ja občas behám vytrvalostné aspoň hodinu a nižšia tepovka... Ak nemám veľa času idem intervaly...podla hodiniek je hodnoty spálených kalórii veľmi podobná... Nižší tep a hodina vs intervaly s max tempom a pol hodina.
Ahoj, beh je na chudnutie skutocne naj za mna, ale musis vediet jak na to. Ja si tepovku nesledujem, drzim sa pravidla ze je treba bezat takou rychlostou, aby si u toho mohla rozpravat bez zadychania. Skratka je treba bezat pomaly a najlepsie dlhsie ako 30 minut, po 30 minutach sa zacnu palit tuky. Manzel beha ultramaratony, odtial mam tieto informacie. Daj si co najpomalsie tempo, skus vydrzat aspon nad tych 30 minut - casom sa bude tvoje tempo zrychlovat a na tu istu tepovu frekvenciu ubehnes viac. Ja si nedokazem moc strazit stravu lebo milujem sladke, ale led som vela behala tak som vzdy pekne schudla. Najlepsie 2-3x tyzdenne chodit na hodinku, potom som mohla zozrat vselico :D nech sa dari 🙂
Musíte behať v Z2, kedy sa pália tuky a nie sacharidy, prečítajte si o to viac, je veľa článkov, ideálne ak máte športové hodinky, kde si viete sledovať tepové frekvencie. A nenechajte sa odradiť rečami - beh je výborný na psychiku, kondíciu, pohyb vonku, človeka prejdú zlé myšlienky aj rôzne chute 🙂
@bubu65 ja cvičím na stepperi najskôr 30 minút potom rôzne iné cviky ako brusaky ,cviky na spevnenie rúk a zasa stepper viac menej na vyčistenie hlavy ( mám toho v práci veľa 🤯,dosť rodinných problémov tak na stepperi pri hudbe akosi najviac sa mi darí aspoň na chvíľku na to prestať myslieť )
Moja otázka láka ma beh len neviem ako na to 🤪buď na bežiacom pase alebo voľne v prírode ..na bežiacom pase sa bojím či sa budem vedieť zastaviť ,kedy prestať udržať rovnaké tempo ako na stepperi ..občas mám problém akoby sa zastaviť 🙁,ale veľmi ma to láka

@andyja15 hlavné je sledovať si stravu, potom schudneš aj bez behania 🙂. Tie blbosti o tukoch, cukroch, frekvencii a behu vypusť z hlavy.