icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
lienocka292
12. máj 2015

@veronkaj ahojko 🙂 a co presne napr.za den presne zjes? Kedy naposledy vecer papas? Mozno ze by ti prospel iny druh cvicenia.. Aka si krvna skupina?

veronkaj
12. máj 2015

@zaiaa nuž asi budem musieť prejsť na ne ale keď som o nich čítala tak to je desné niečo

veronkaj
12. máj 2015

@lienocka292 ano zapisujem si to do kal.tabuliek, večer jem naposledy okolo 18,30-19 h spať chodím po 22 hod. som skupina B

snapi
12. máj 2015

@ivetlo Len prosím ťa nezačni jedávať menej....Skús zaradiť aj iné druhy zeleniny ako rajčiny. Skús šalát - teraz už je aj hlávkový domáci, alebo si kúp ľadový. Uhorky sú super, cibuľka jarná je už tiež domáca, reďkovky, príapdne aj paprika, kapusta, cvikla a kopec ďalších druhov 🙂. Nepíšeš aké množstvá jedávaš, ale napr,. tvaroh by som zaradila po cvičení, alebo na večeru. Môžeš aj na desiatu, ale nedaj si celú kocku, alebo krabičku tvarohu. Na obed určite môžeš aj brokolicovú polievku a aj mäsko 🙂. Pridaj určite zeleninu, lebo ako vidím nejedávaš prílohy, takže treba dať viac zeleniny, nech máš dostatok sacharidov. a pridaj zdravé tuky ku každému jedlu - vôbec ich tak nevidím. Či už olivový olej, maslo, kokosový olej, nejaké semienka, orechy, avokádo, kokos...Šunku kupuj kvalitnú s vzsokým obsahom mäsa, nie tie lacné srágory plné múky. Neváž sa stále a nestresuj sa váhou. Zase to začne klesať. Možno si aj niečo do svalov pribrala, alebo máš viac vody v tele. Aj to robí svoje. A voda a svaly nám nevadia. Svaly chceme, aby naše telo lepšie spaľovalo, aby sme boli krajšie aj pri možno väčšej váhe 😉 a vodu v tele poterbujeme.
@vandijan ak máš trénera, to ti schvaľuje taký jedálniček? platíš mu za služby?

vandijan
12. máj 2015

@snapi s ním len cvičím, ale nejem až tak málo, ako sa ti zdá, veď by som zahynula, ja rada papám, tak je to bv pohode, dnes mám 6 jedál, v rozstupe, on mi len povedal čo mám a čo nemám jesť, ale len ako konzultáciu a povedal, nech vynechám soľ, resp, minimalizujem, ovocné a ochutené jogurty by som nemala, ale tam som slabá a tie si dávam , jem veľa zeleniny veď 150g surového zeleninového šalátu má len 90 kcal, a ak si dám k tomu grilované kuracie, čo je u nás skoro stále klasika je to v pohode okolo 250 kcal. len mám vynechané pečivo , chlieb a pod. občas ak mám chuť, si kupujem bielkovinový chlieb, ale nechýba mi, na dovolenke som jedla normálne a nepribrala som ale schudla ešte 2 kg a to bol all inclusive. šunku si kupujem s vysokým obsahom mäsa (u nás sa volá šunka najvyššej kvality tuším, ) , ak si dám syr tak najmenej tuku má syr pierko, a potom kleopatra light, niekedy si robím také chipsy, že si syr nakrájam a dám na plech, a minule som skúšala cukinové chipsy, tiež fajn, zeleninu jem všetku, teraz sezónnu, čerstvú, inak paprika je termogenna a pomáha spalovať ruky a naštartovať metabolizmus, zeleninu milujem a občas si robím zapekaný karfiól, ale v pondelok väčšinou improvizujem so zvyšku potravín, ktoré môžem a doplním si to zeleninou, občas si ale dávam aj dusenú ako zmenu, a niekedy aj šošovicu, ako šalát, to je super , takže jedálniček si tvorím ja , ja mu platím len za to aby zo mňa dostal maximum, teda to som dostala ako darček od manžela🙂

vandijan
12. máj 2015

jedli ste niekedy zeleninový šalát s bryndzou? vraj je super, ale ešte som ho nejedla a dnes som kúpila 1 kg bryndze🙂

inak fajn stránka, ak neviete čo si dať, aj chuťovo sú dobré, už som odskúšala:
http://fitness-recepty.sk/fit-recepty/raňajky/s...

vandijan
12. máj 2015

http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/dez... aj toto je moja obľúbená stránka ako nápady na varenie , či mlsanie 🙂

snapi
12. máj 2015

@vandijan no mne to čo si napísala prišlo málo a tie vanilkové jogurty na raňajky a desiatu....zeleninu si tam nespomínala. a len zarazilo, či ti nedal tréner takýto šialený jedálniček, ale pokiaľ nie, tak je to ok 🙂. lebo za toto zaplatiť by bolo riadne blbé...a nemusíš si kupovať light syr, kľudne si daj normálny, mne aspoň teda normálny syr chutí oveľa viac ako light. Určite treba aj dusenú zeleninu, aj zapekanú, ja si tiež robím rôzne variácie.
šálat s bryndzou je uplne super 🙂. Ja som dnes mala na raňajky - s cibuľkou jarnou, reďkovkami, avokádom a vajcom. Prípadne si zvyknem dávať ešte vlašské orechy namiesto avokáda.

vandijan
12. máj 2015

Mňam to vyskúšam, taký som ešte nejedla, avokádo mám rada🙂ako ho robíš?

saska112
12. máj 2015

baby co hovorite na tuto kasu ked ju budem jest na ranajky ?

saska112
12. máj 2015

15% pšenica, 15% ovos, 15% žito, 15% jačmenné krúpy, 15% pšeno, 15% kukuričná krupica, 10% kukuričné klíčky

zaiaa
12. máj 2015

ja sa teraz štartujem a začal som meniť jedlá z "klasických" na zdravé, max. som mala 93, teraz 89 a dúfam aspoň v 70, vo veľa veciach mám teda dilemu, jesť či nejesť pečivo a prílohy, nechať si rannú kávu s mliekom a medom, kedy čo a koľko.... a pitný režim je úloha č.1.
všetkým nám držím palce

vandijan
12. máj 2015

@saska112 myslím že to by šlo na raňajky, je tam kopec dobrých vecí

bandura
12. máj 2015

@zaiaa obdivujem ta a drzim palce das to

vandijan
12. máj 2015

@zaiaa neboj sa, to sa ti podarí, ja som šla z vyššej váhy a šlo to a to som isto staršia ako ty🙂

bandura
12. máj 2015

@vandijan kolko mesiacou chudnes prosim?

zaiaa
12. máj 2015

@vandijan nemyslím, ja mám 36 🙂 dve deti za sebou, už 4 roky doma

vandijan
12. máj 2015

@bandura dva a pol roka, ale idem pomalykritické boli 80kg, a potom 75 kg, a teraz zas lietam okolo 70 ☹
@zaiaa ja som teraz mala 43 🙂

lienocka292
12. máj 2015

@veronkaj tak to nejes nejako neskoro.. ja jedavam aj neskor niekedy az ked maleho o 20ej ulozim.. ak mas zaujem poslem ti z knizky od pani macingovej potraviny ktore ti skodia a ktore ta liecia.. mozno len rada jes nieco co by si podla krvnej skupiny nemala.. su tu aj telesne cvicenia ake by si mala praktizovat... aerobik.. tenis.. bojive umenia .. gymnastika, bicyklovanie, plávanie, golf, faj-či, hatha-jóga..

ivetlo
12. máj 2015

@lienocka292 Ahojky, môžeš aj mne prosím poslať tie potraviny ktoré mi škodia? alebo sú mi prospešné? Moja krvná skupina je B, rh pozitív. Ďakujem

mimikyky
12. máj 2015

ahojte kočky 🙂 žijem, len som nastúpila do práce, a neviem, kde mi hlava stojí 😠 sľubujem, nájdem si čas a nakuknem, podočítavam, a napíšem viac 🙂 zatiaľ sa držte 😉 😉

bandura
12. máj 2015

@vandijan papali sme salat s bryndzou a som sa ho nevedela dojest mnamka a co ma tesi najviac vzdy mam na druhy den o kilo menej neviem cim to je 😉

vandijan
12. máj 2015

@bandura tak to si ho zajtra urobím 🙂

bandura
12. máj 2015

@ivetlo teraz mas 84kg?

skybaby
12. máj 2015

@ivetlo ahoj ja mam tiez B pozitív a neodporúčali mi vôbec jesť rajčiny, co nechápem. Ale tiez mam niekde zoznam aj s jedalnickom, len pevná vola mi chyba ☹
Baby ja začínam na 83 a chcela by som ist na nejakých 68. Skusim si písať co jem a tak sa motivovať 😉

bandura
12. máj 2015

@skybaby sme na tom podobne mam 81,9 a´ciel je mat 66kg 4jula 😉

ivetlo
12. máj 2015

@bandura Keď začínala tak som mala 84kg, to som sa vážila u kamošky, lebo váhu nemám. Také 2 alebo aj 3 kg som už dala dole, ale som si povedala že si tú váhu kúpim a budem sa lepšie kontrolovať. Merala som cm. Prečo?

lienocka292
12. máj 2015

@ivetlo precitaj si tabulku.. Nech sa paci.. Tabulky su na konci knizky pani Antonie Macingovej..

bandura
12. máj 2015

@ivetlo len tak ze kolko si zhodila a ako dlho sa pokusas zhadzovat, som zvedava 😀

ivetlo
12. máj 2015

@lienocka292 Ďakujem za tabuľky. Keď to čítam, tak niektoré veci čo sú ako škodlivé teda vôbec nejedávam - vyslovene ich neľúbim. Zaujímavé 🙂 . A teda ja tie športy keď to čítam, tak v 6tich prípadoch sa trafili, ten typ pohybu zbožňujem.
@mimikyky A ako sa ti darí a páči v novej práci? Mimochodom gratulujem.