icon

Naturhouse - začínam

fineta
17. mar 2017

Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.

vanitka
4. apr 2017

Inak včera rozporuplný zážitok, dve známe, ktoré ma dlhšie nevideli (zhruba rovnako dlho, podotýkam), jedna ze "jej, vy cakate babatko!" a druha "Ty si schudla!" 😂 Tak si vyber...

fineta
autor
4. apr 2017

@vanitka Daj vedieť, som zvedavá! 🙂

fineta
autor
4. apr 2017

@vanitka nemyslíš vážne?! 😀 škoda, že si stretla aj tú druhú čo sa ťa opýtala na bábätko 😀 😀 😀

vanitka
4. apr 2017

@fineta ja som si vedomá toho, ako vyzerám, mám diastázu a brucho sa mi vydúva už spod pŕs...😉 ale idem na tom popracovať

vanitka
4. apr 2017

Po kontrole -1,1 kg, obvody všetky -1 cm a -0,4% tuku (z 36,3 na 35,9%). Takže pomaly, ale isto, pridám postupne viac pohybu a začnem cvičiť na to brucho. 🙂

fineta
autor
4. apr 2017

@vanitka Pekne. Len tak ďalej. Som prekvapená, že Ťa merala, mňa bude merať až keď dosiahnem -6 kg, skôr nie. Iba ma váži. Veď uvidím čo zajtra...

vanitka
4. apr 2017

@fineta pre mňa sú miery dôležitejšia, ako váha... lebo kilo tuku a kilo svalov je rozdiel 😉 ja som teda spokojná zatiaľ

fineta
autor
4. apr 2017

@vanitka áno, veď práve, že dôležitejšie sú cm ako kg. Kto vie, prečo ma zakaždým nemeria..

cokolito
4. apr 2017

Ahojte babenky, aj ja sa pridávam k vám. Dnes som o 15tej mala prvé stretnutie a od zajtra idem do toho naplno. Potrebujem schodnut a viem že sama bez pomoci to nedám. Robota bude pre mňa veľká výzva či to zvládnem keďže robím v pekárni a ešte k tomu pri sladkom - zákusky.

vanitka
4. apr 2017

@cokolito to vyzerá na ťažký boj! Aspoň pre mňa by to bolo veľmi náročné odolávať. ☺ Vitaj teda v našom klube!

vanitka
4. apr 2017

@cokolito a ešte aj z rovnakého mesta 😉

cokolito
4. apr 2017

@vanitka veď aj pre mňa to bude ťažké odolávať ale našťastie len týždeň pred tým ako mám vždy dostať svoje dni. Ináč tú chuť na sladké viem prekonať, našťastie. No z rovnakého mesta ale ja som tu len mesiac lebo pôvodne pochádzam o 15 km ďalej

fineta
autor
4. apr 2017

@cokolito ahoj, vitam Ta aj ja. 🙂 Spolu to dame. 🙂 Kolko potrebujes schudnut?

cokolito
4. apr 2017

@fineta ďakujem za privítanie. Ja by som bola spokojná, keby sa mi podarí aspoň tých 10 kg,aby som mala aspoň tú váhu čo minulý rok,ak bude viac sa nenahnevam.

fineta
autor
4. apr 2017

@cokolito a aku mas aktualnu vahu pri akej vyske? Ja 171 cm/73,3 kg.

cokolito
4. apr 2017

@fineta ja som bola už od malička dieťa pri sebe a mávala som bohužiaľ váhu okolo 70kg pri výške 160 cm. Viem,že je to veľa ale teraz mám po minuloročných smutných udalostiach ešte o 10 viac čiže 80/160

fineta
autor
4. apr 2017

@cokolito neboj sa, budeme dosledne a zatocime s tymi kilami!

cokolito
5. apr 2017

@fineta no v to dúfam aj ja. Takže dnes začínam a uvidím ako to pôjde.

fineta
autor
5. apr 2017

@cokolito myslim na Teba, prajem pevnu volu a neprestavajuce odhodlanie...

fineta
autor
5. apr 2017

18. deň: kontrola... ešte 86 dní do 30. júna...

fineta
autor
5. apr 2017

@vanitka to máme ešte dosť času so sebou do leta niečo spraviť, nie? 😀

petuska2110
5. apr 2017

Ejha dúfam že to zaberie držím palce.
Ja som po pôrode veľmi nabrala (vlastne pri oboch) po prvom som mala 83-84kg do pol roka som nemala ani 60 pri výške 176cm a nosila som s/m veľ. Pri druhom ešte viac 90nieco momentálne nemám ani 70 už. Cvičím raz denne 20-30min stravu som nemenila absolútne, sladkého atď sa nevzdám 😂 teraz postupujem pomalšie keďže som mala.cisarsky a ešte cítim ranu stále.
Nerozmýšľala si ísť aj touto cestou cvičenia? Stačí raz denne doma a idú kilá a cm preč samé.

vanitka
5. apr 2017

@fineta pozerám, že to máš absolútne vypočítané 😀 ja mám s mužom dohodnutý termín 15. júla, či sa mi podarí mať 75 kg

vanitka
5. apr 2017

@petuska2110 minulý rok som od januára do augusta cvičila 5 x za týždeň, upravila som aj stravu a prišla som len o 4 kg (z 85 na 81), na obvodoch pár cm... niekde som niečo robila zjavne zle ☹

fineta
autor
5. apr 2017

@petuska2110 máš môj veľký obdiv... mne sa to samej podarilo iba raz. ☹
cvičila som denne hodinu na stacionárnom biku a držala delenú stravu. Január - február som to skúšala, ale nemala pevnú vôľu v strave, hoci som poctivo cvičila.. nešlo to. ☹

margotka33
5. apr 2017

http://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/chut-n...
caute toto som nasla rady zadarmo 🙂 A v podstate rovnake ako z NH. Ja som si povedala, ze uz sa nepojdem vazit za 20 e. kupila som nahradne suchare, vlakninu a miro vesely poradi zadarmo 🙂.Radsej tych 100e mesacne vyuzijem inak.. Rano budem pit citronovu vodu a jablcny ocot v tabletkach.. Stravu necham dietnu..

fineta
autor
5. apr 2017

@vanitka to máš 4 mesiace od začiatku... určite sa ti to podarí.

petuska2110
5. apr 2017

@vanitka HM podľa toho ako cvičis, sú tu skupiny ako napr. Cvičíme z jillien Michaels cvičí sa podľa videá mám to odskúšané. Treba kombinovať kardio a posilňovanie. Treba skutočne každý deň aj keď sa nechce. A hlavne keď cvičis tak v kuse napr. 20min nezastavovat ale stale. 😄 Ja som zase videla rôzne diéty a pod. Veľa z nich má žiaľ Jojo efekt a kilá sa rýchlo vrátia späť. A keď sa chudne diétou nespevnuju sa svalu a teda býva ovisla koža.😀

margotka33
5. apr 2017

@vanitka hm ja ked som pred dvoma rokmi upravila stravu a cvicila 3x denne na elipt. trenazeri, za necele 3mesiace som dala dolu 15kg..

fineta
autor
5. apr 2017

@margotka33 tak si sa rozhodla. Nech sa ti to podarí aj bez NH. Potom sa budem od Teba učiť. 🙂