icon

Naturhouse - začínam

fineta
17. mar 2017

Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.

fineta
autor
3. apr 2017

@margotka33 nie, v ziadnom pripade sa nezdavaj! Vidis, to uz teraz tak bude byvat, caka cim dalej krajsie a pohyb vonku castejsi. Aj to nam prospeje. Si sikovna, ze si vcera odolala, dnes budes mat zo seba skvely pocit. Super!

mijo53
3. apr 2017

@margotka33 bomboška to je jeden cukrík z tatiany, či celá tatiana, ja som v roku 2013 schudla 10 kg tým, že som obmedzila chlieb /nie celkom - 1 kúsok na deň som si dala, len k polievkam som ho nejedla/, jedla som namiesto neho na raňajky kľaganý kravský syr, niečo podobné ako ovčí syr, viac zeleniny, menšie dávky, obmedzila sladkosti, trochu zvýšila pohyb chodením v lete na huby a schudla 10 kg, a pribrala naspäť asi 1 kg a jem všetko na čom mám chuť ale s mierou a pijem viac vody. Pečivo jem v 90% tmavé

nikusiak9
3. apr 2017

Ked mate na nieco chut dajte si to 🙂 net rdim ze celu cokoladu ale kocku...prejde vas chut na dalsie dni a aj tak sa k nej raz dostanete...aspon si telo zvykne ze take dostava...ja som po NH po udrziavacke ale vsimla som sj ze aj ked jem to iste s vyninkou moznou vikendkveho pobytu kde som mala teplu veceru sa cast vracia spat...ale bodaj by nie ked pocas NH som nemala ziadne prilohy a po udrziavacke som na 5tich prilohach...drzim vam.palce

fineta
autor
3. apr 2017

@nikusiak9 A koľko si schudla s pomocou NH a za aký dlhý čas?

fineta
autor
3. apr 2017

@mijo53 máš môj veľký úprimný obdiv. Mne sa to takýmto štýlom ako popisuješ nikdy nepodarilo. ☹

vanitka
3. apr 2017

@nikusiak9 takže celá ta zhadzovacia fáza je bez príloh? Ani v udržiavacej fáze? Potom samozrejme, že to ide naspäť, celý život človek na zelenine a mäse nevydrží... No uvidíme, zatiaľ nehádžem flintu do žita, do leta treba čo - to zhodiť a potom sa ukáže, ako ďalej. 🙂

fineta
autor
3. apr 2017

@nikusiak9 A ďakujeme, že nám držíš palce. 🙂 U mňa to bolo vždy tak, že som si nevedela povedať NIE. Keď som otvorila čoko s tým, že si dám len jednu kocku, pokračovala som jedným riadkom a nakoniec som ju zožrala na posedenie celú. Neviem si povedať NIE! Preto mi tento spôsob chudnutia cez NH zatiaľ absolútne vyhovuje. Musím sa držať, pretože sa chcem dozvedieť každý týždeň na kontrole dobré správy! 😀

fineta
autor
3. apr 2017

@vanitka Presne toto si aj ja hovorím. Do leta plánujem striktne dodržiavať postupy NH, potom sa uvidí. Ale predpokladám, že keď ma každé zhodené kilo vychádza zatiaľ na cca 20 €, rozmyslím si, či sa zasa spustím alebo nie. :-/

vanitka
3. apr 2017

@fineta dobrá motivácia

sticker
fineta
autor
3. apr 2017

@vanitka To je jeden z pilierov na ktorom majú postavenú túto franšízu... 👍

fineta
autor
3. apr 2017

Inak dnes pokračujem 17. deň, vážim 73,3 kg zo 77,6 kg a prvý deň menzes. Takže sa nádejám, že po... to pôjde zasa o niečo nižšie. 🙂 Heslo na pondelkové ráno: chudnutiu zdar! 😎 😅 😂

nikusiak9
3. apr 2017

@fineta zo 66.5 na 56 za 4mesiacr...teraz uz asi mam 58..do decembra som chudla udrziavacka nejak v januari februari

fineta
autor
3. apr 2017

@nikusiak9 to váááážne? Paráááda!!! Wau! Cvičila si popritom?

fineta
autor
3. apr 2017

@michaelaur Držím päste na kontrole, daj vedieť ako si dopadla. 🙂

fineta
autor
3. apr 2017

@nikusiak9 Čo by som ja dala za 58 kíl. Ale kľudne by mi stačilo o 10 menej ako mám teraz, Vážne, tých 63 - 64 kíl mať a som úplne iný človek. Kiežby.... 🙏

nikusiak9
3. apr 2017

@fineta necvicila...aj my vraveli nech necvicim lebo ptm budu svaly rast a budem stat vahou alrbo mat viac

fineta
autor
3. apr 2017

@nikusiak9 Že? Aj ja si to hovorím.. pred chudnutím v NH som sa snažila pri diéte cvičiť a kilá minimálne ubúdali, keďže sú svaly ťažšie ako tuky... a potom ma to odrádzalo. ☹ Preto som si povedala teraz, že nebudem cvičiť, nech je úbytok výraznejší. Až keď sa mi podarí dosiahnuť 66 kíl, začnem sa kvôli spevneniu tela hýbať. 🙂

margotka33
3. apr 2017

@mijo53 to je cela bomboska, nie jeden cukrik... 😔

fineta
autor
3. apr 2017

@margotka33 Tiež by som s tým nemala najmenší problém. ☹

michaelaur
3. apr 2017

@fineta ahoj, nebola som... Muž mi stále dohováral kvôli peniazom,už ani nepojdem

vanitka
3. apr 2017

@fineta 😀 dobrá teória s tým cvičením, ak ti ide o čo najmenšie číslo na váhe čo najrýchlejšie, ale reálne čím viac svalov, tým viac energie spália aj pri bežnom pohybe = tým rýchlejšie chudneš, nehovoriac o tom, že to lepšie vyzerá, ak má žena hoci 70 kg, ale cvičí a je vyšportovaná, oproti tej, čo má 65 kg, ale je bez svalov 😉

fineta
autor
3. apr 2017

@michaelaur to ma mrzí, co sa tyka hmotnosti, sme na tom podobne. Tak uz mam "o spoluchudnucu" menej. 😢

fineta
autor
3. apr 2017

@vanitka to je sice pravda, ale budem spevnovat az ked mi ubudne cca 7 - 8 kil tuku. Skor nie. Odradzalo by ma to ako sa poznam. :-/

fineta
autor
3. apr 2017

@vanitka to je telíčko! 👍 👏

vanitka
3. apr 2017

@michaelaur 😢 držím palce, nech sa Ti podarí dosiahnuť cieľ, hoci aj bez NH
Inak odporúčam nejakú fajn skupinku tu na MK, mne to minulý rok dosť pomohlo ako motivácia.

juliet86
3. apr 2017

Co sa tyka svalstva. Ak by zena absolutne makala s vahami v posilke priberie max. 0.1kila na vahe svalstva tyzden. Treba si uvedomit ako velke je kilo tuku a ako velke je kilo svalu. Je to takmer tristvrtinovy rozdiel. Pri chufnuti z vahy samozrejme telo berie aj zo svalov. Ked sa ti znizi objem svalovej hmoty znizi sa ti bazalny metabolizmus. Bez zvysenia objemu svalovej hmoty ho nezvysis. Este vam polozim otazku. Kam ide ten tuk? Ked ste dajme tomu schudli dve kila tuku. Kam tie kila sli???

michaelaur
4. apr 2017

@vanitka
@fineta vsetko je o pevnej vôli,aj NH funguje len dovtedy pokiaľ to vydržíte dodržiavať, keď poľavìte kilá sa budú vracať.Dnes prechádzam na oddelenù stravu a začínam cvicit,to na mne funguje najviac😇.... Pokúsim sa to brať ako životný štýl, nič nasilu..A Ďakujem za všetko

fineta
autor
4. apr 2017

@michaelaur velmi Ti drzim paste, kludne sem pis ako sa Ti dari, budeme sa tesit. 🙂

vanitka
4. apr 2017

Ženy, vyrážam na prvú kontrolu, celkom som zvedavá na výsledky. 🙂