Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta ľahko sa to hovorí. Teraz ešte doma po práci musím piecť tortu na sobotu lebo ideme na oslavu,priatelia babka mala 80 - ku. V sobotu si budem asi musieť privstať a ísť si všetko ponakupovat a neskoro v noci chystať. Veď v nedeľu namiesto toho aby som sa venovala dcére budem o piatej ráno vstať a ísť do roboty. A kedy z nej prídem tak to veru neviem....

@fineta no dojednane zajtra vecer ideme s priatelom a s malou na nakup ovocia,zeleniny,jogurtov a pod. Takze si nebudem musiet cez tyzden trapit hlavu ci si stihnem nieco nakupit (no a priatel sa bude musiet spolahnut sam na seba aby nehladoval). Ved prave to ja chut na sladke nemam z toho dovodu lebo sa nadycham z toho co to peciem.
to chápem, a aj dobre poznám ja som síce momentalne doma. Ale mám 2 čertikov a tiež nestiham vobec v jednom kole celý den.Cvičím až večer kolko krát okolo 22-23hod skor nestiham. Stávam xy krat do rana a večer padam "na hubu" musím sa kopat do toho. (ešte mam aj skoliozu takže ma bolí často chrbat ako nosím deti, a problemy z kolenami) ale tak dá sa, aj ked som robila dalo sa. Ja viem že je to tažké. Ale je to na každe z nás- len začiatok je tažký, potom to ide samé ked sa prekonajú svalovice atd. A človek si aj zlepší kondičku a potom celkovo má lepší pocit , činosti pri ktorých sa zadychal (do kopca, do schodov atd) idu lahšie, mam viac energie. Ked som mala pomali 100kg aj ohnut sa velky problem nezvladala som polovicu z toho čo dám teraz lavou zadnou a ešte som v pohode v tedy totalne KO. Ako som tu už písala xy krat som nato rovnako pre mna dieta nieje realna lebo musím spevnit + ja nezvladnem nejest veci co mám rada, a nestiham jest tolko.krat za den . Ked si uvedomím o 4 (16) že som ešte neranajkovala.
@petuska2110 ja som sa zas rozhodla,že keď bude pekné počasie a sucho (tento týždeň mi moc nepraje) tak že začnem s roboty chodiť pešo z jedného konca na druhý. Ja o takom čase o ktorom ty cvicievas už dávno spím. Aj ja keby som sa teraz na to nedala,a nedávala by som si pripomienky, tak by som úplne zabudla na to,že sa mám čohosi najesť. Zatiaľ mi nerobí problém vzdať sa toho čo mám rada,len uvidím do kedy. Keby mám začať cvičiť tak najlepšie s osobným trénerom, ktorý by ma do toho prinútil a by som cvičila aj keď už by som nevládala, doma by som to len odflakla. Pred troma rokmi som tak mala zaplateného trénera ale len na mesiac a to bolo málo aby boli úplne vyditelne výsledky....
Takže TRI týždne od začiatku zmeny pomaly, ale isto za nami... Zvykla som si, aj keď priznávam, nie vždy som vyrovnaná s tým, že niektoré dobroty sa ma už netýkajú. Včera ďalšia skúška, otvorená deťmi maxi milka, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie. 😀 Namiesto toho len mäso, zelenina. Mám pocit, že onedlho mi z toľkej kuraciny a rýb perie a plutvy začnú rásť. 😀 :-/ 😨
Keď to tak počítam, tak úplne "na prísno" mi ostáva už iba 13 týždňov. No čo že to je oproti večnosti, však že? 😀 Ale teší ma, že mi hmotnosť ukazuje takmer -5 kg a po dlhom čase som vytiahla moje staro-nové rifle. Som presvedčená, že za tie ostávajúce 3 mesiace sa dopracujeme k vytúženému cieľu, aj keď bude ešte veľa driny na spevňovaní a formovaní postavy... Držte sa baby, veď to za to stojí! 👍 😘
@fineta super, obdivujem vas a drzim palce. Ja tam tiez chcem ist len jedna vec ma odradza cena..prosim vas potrebujem aspon priblizne vediet,co to stoji, myslim tie ich produkty. Velmi chcem a potrebujem schudnut s naturhouse, len neviem, ci si to mozem dovolit, citala som, ze tie produkty su drahe, som na MD, tak tie.l financie nie su bohvieake, preto sa pytam, ak by ste mi mohli napisat, kolko asi mesacne cca vas to vyslo teda za tie 3 tyzdne. DAKUJEM
Ahojte dievčatá, preluskala som vaše príspevky zbežne, tiež som chodila do NH, no narazila som na zvláštnu poradkyňu. Len odblabotala to isté ako z platne, nevedela reagovať a adekvátne odpovedať. A keď som jej povedala na kontrole že tabletky nechcem, tak na mňa vyletela, že si MUSIM niečo minimálne za 15 € kúpiť (este som mala zásoby od minulej navstevy), keď sa tu ona so mnou takto prple. Akoze šoky a sklamanie. Chcem len vedieť či aj vás niekto takto nútil kupovať za minimálne 15€? Pochopila som, že mi to nastaví, odporučí produkty a ja sa rozhodnem čo si kupim. Ďakujem
@margotka33
@michaelaur baby, ako ste na tom, drzite sa? Napiste pozitivne spravy a motivujte! 🙂
@fineta ja si drzim vahu.. pokracujem v dtravovani.. priznam sa, ze vcera bolo par cukrikov.. od dnes pridavam sport..
@vixi ahoj nestretla,ale pamataj nic nie je zadarmo.. pteto si kupujem nahrady za 1/3 ich ceny.. a rady zadarmo hladam na nete. Nie som ochotna im tam nechat mesacne 100€.Mne povedali rovno, ze 100€ kazdy mesiac.. 🙂
@margotka33, dobre si urobila, casom sa tie jedla aj tak nemenia...jedalnicky su rovnake pre kazdeho...a treba varit aj mimo NH lebo dojdes k tomu ze na zelenine kurati a rybe nebudes cely zivot lebo stratis insoiraciu co z toho varit
@nikusiak9 ved prave, mne uz kuracina po troch tyzdnoch smrdi.. Dnes si dam na obed zajacika.. 🙂
@fineta ahojky, prepáč,neviem kde mi hlava stojí, mám toho moc.Ja som na tom tak, že snažím sa držať oddelenu stravu podľa Kataríny Horákovej. Rozhodne nehľadajme, mám viac energie ako pri naturhause a dokonca vladzem aj cvičiť.Dnes ráno váha 73,4kg..
@michaelaur priznam sa, ze ja odkedy drzim NH o 21:00 som vystavena a spim.. Tiez som zaznamenala zvysenu unavu..
@margotka33 malo byť rozhodne nehladujem,ach tieto mobily 😂
@margotka33 a ja nechcem byť vycerpana a nervózna,ako hovorím robím na 3zmeny a moja práca vyžaduje Max sústredenie
Ďakujem, už som tam nechala dosť peňazí, prídu mi to placebo produkty, nemôžem si pomôcť. Takže držte sa, ja sa odpajam, nastavim si to sama 🙂
@michaelaur ja Ti uple rozumiem.. Taku dietu ked nasadim hoc komu, tak musi schudnut..
@margotka33
@michaelaur
@vixi baby, ja tie tri stovky rada zaplatim, ked ma bude poradkyna stimulovat a dosiahnem v lete 65 kil. Sama nemam este vytrenovanu dostatocne pevnu volu. Obdivujem kazdu jednu z Vas, ktora si vypracuje bez pomoci stihle pekne telo.
Baby ste dobré,držím Vám päste,ale nemusíte len samú kuracinu a rybacinu,či? Aj zelenina sa dá pripraviť chutne napr.karfiol na taliansky spôsob alebo držkovica z hlivy ustricovej.
Ahojte dievcata, ziadne prejedanie cez sviatky! 😀 😀
Vcera som mala kontrolu v NH a zajtra su plne 4 tyzdne od zaciatku. Priebežný stav -6,3 kg. Citim sa vazne skvelo a potesujucejsi darcek k mojim dnesnym narodkam som si ani nemohla priat! 😀 Chudnutiu zdar! 😀

@cokolito daj si do doz zeleninu a napr. hydinovu sunku. Vezmi susienky, tvaroh, biely jogurt, ovocie. A uz sa najes v priebehu...