Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta Všetko najlepšie k narodeninám, hlavne nech ťa kilá obchádzajú. 🙂 A super úspech. Ja po dvoch týždňoch - 1,1 kg, ale po 2 cm na obvodoch. Uvidíme, čo bude v utorok na kontrole. Prejedať sa rozhodne nemienim, my doma ani veľmi nemeníme stravu počas Veľkej noci, ale pohárik vína si asi dám. 😉 Ale zase cvičím poctivo a pravidelne.
@fineta vau, tych 6 kg neuveritelne vidiet. Uz by si ani nemusela.chudnut podla mna ☺ super super. Este som sa chcela spytat, ze vacsinu jedalnicka tvori zelenina, ze ako si si ju peipravovala, ci surovu, parenu, grilovanu ? A aku zmes ci take bezne paradajky, paprika salat? A kde je uspech toho, ze az 6 kg za mesiac? Ci si cvicila alebo uplne presne to treba.dodrzat. dakujeeem. Najhorsie je, ze musim varit manzelovi a detom a to bude potom tazke
..dufam.to zvladnem.☺
Baby, som stastna. Kamoska ma nevidela od februara a povedala, ze som akasi vystihlena. Tak uz je to poznat! 😀 Vaha mi ukazuje 70,5 kg +/-... este kusok a uvidim na zaciatku 6-tku 😀 Už aby to bolo!! 🙂
@fineta mala si pravdu. Dnes mi volali. Tak v pondelok idem. Tak sa tesiim, ale tremu mam uz teraz, sa tam budem za seba hanbit ako pes, ked ma odvazia a odmeraju😢ale tesim sa, lebo chcem uz daco so sebou robit. Dufam mi bude 50 eur na pondelok stacit. Este do pondelku vydrzat a uz mi hadam daju jedanicek
@fineta a ty máš stále ten istý jedálniček? Ja som včera dostala "Nárazovú dietu".
Popravde sa mi to čoraz menej páči... Pridala som cvičenie, kalorická hodnota na deň tá istá. Centimetre ubúdajú, gramy tiež, ale nie som si istá, že toto je správna cesta. 🤐 Vážne zvažujem, čo ďalej.
@emiliam nárazová diéta je, že dva dni v týždni ešte znížený príjem o 200 kcal, na obed aj večeru karfiolové (alebo brokolicové) pyré a chudá ryba
ja si stále myslím, že ten jedálniček ide hlboko pod bazálny metabolizmus, čo nie je dobré. Aj keď pani v NH mi povedala, že jej to vyhodilo podľa mojich údajov takto. Ale nech si kamkoľvek zadám do kalorických tabuliek svoje hodnoty, vyhodí mi podstatne vyššie údaje, koľko kcal by som mala denne prijať. A to ešte bez toho cvičenia.
V podstate pre mňa bolo od začiatku motivačná tá kontrola zvonka, že ma niekto bude pravidelne sledovať. Ale napr. keď som si dnes prečítala zloženie tých sladkých sušienok na raňajky, nič moc... @fineta, ty ako s ich potravinami? Kamarátiš sa?
@vanitka bola som dnes na kontrole, - 0,5 kg tuku od stvrtku. Suhlasim s Tvojim nazorom a preto chcem navstevovat NH len do konca toho juna. Dava mi zakazdym narazovu dietu, napr. pomarancovu, spenatovu, rajcinovu atd. Zatial to zvladam, ale nedrzim ju na 100 % v tom, ze napr. mozem len za dlan ovocia a kedze milujem smoothie (ananas + jahody + mäta), je tam toho ovocia viac ako dlan. Alebo niekedy uz nemam chut vecerat, tak sam len jogurt s vlakninou. Cakam na krajsie počko, chcem zacat behat.
@emiliam
@vanitka dnes som kupovala tabletky (60 tbl) za 25 eur + fibroki. Preco sa Ti nepozdava zlozenie fibroki? Mne tak velmi chutia. ☹ Baby, je mi uplne jedno akou cestou sa dostanem k ubytku dalsich 5-6 kil, len nech sa ich zbavim. A potom si chcem davat bacha, nechcem sa uz vyzrat na povodnu hmotnost. :-/ Ved bude leto, kopec ovocia, zeleninky, zvladneme to uz snad aj bez NH.
@emiliam Ak to mam cele zhodnotit, tak nelutujem ani jeden cent a cas obetovany pre NH. Ak by nie tejto firmy, hmotnost by sa mi vysplhala uz urcite na 82-83 kg. V sobotu bude 5 tyzdnov a mozem objektivne povedat, ze podla ich vahy mam -6 kil. Ked sa vazim doma nalacno hned rano, tak -7. Bolo to pre mna urcite spravne rozhodnutie, postupne vytahujem oblecko, ktore uz bolo z dovodu tukovych vankusov nenositelne.
@fineta super, obdivujem ta a veru treba hned to stopnut ked sa da...nie ja som 83 kilova otehotnela a potom som.rodila ako 105 kg ...potom.som.schudla.na.90 a potom.zasa.som.bola tehotna.a.zasa.mam 117 😢 super, ze pocujem pozitivne.hodnotenie a budem sa snazit to uplne dodrziavat. Kiezby to islo rychlejsie, lebo s dieti mi to islo praveze pomaly a to ma odradzalo a potom prisla.oslava.ci sviatok a hned som.vsetko pokazila. Drzala som.uz.vseliale.diety.takze ani brokolica ani karfiol.ani nic.take.mi nevadi. Len najhorsie, ze musim manzelovi a detom varit ine, ale tak budem si davat zuvacku, aby ma nelakalo ani okostovat 😁😁a caka ma.veelmi dlha cesta, aby som konecne vyzerala ako predtym ako normalny clovek....len.budem.sa.tam.hanbit.neviem.ci tam.mali niekoho s tolkymi kilami 😢

@emiliam Ďakujem Ti. :-* Nie, este nemas termin? Verim Ti, ze sa nevies dockat, ono je to tak, ze ked sa uz pre nieco rozhodneme, tak to chceme cim skor. Skus tam hned v utorok zatelefonovat.