Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta dakujem za info 🙂 no, to su hodnoty, ktore su mierne pod bazalny metabolizmus, ale nie je to take strasne (videla som uz sialenejsie jedalnicky pod 1000, dokonca 800 kcal, co sa mi porad chlpy stavali 🙂 , len mam obavy, co potom, lebo ked clovek je dlhodobejsie take znizene mnozstvo kalorii, co urobi po istej dobe telo, ked sa vrati k menej prisnemu, beznemu stravovaniu. lebo tam sa clovek uz tazsie zmesti do nejakych 1400 kcal, ak nechce cely zivot jest brokolicu s kuratom a uplne minimum sacharidov, ako teraz..
@luzzia Tak to si ma potešila, že to nie je čistá katastrofa. A úprimne, ak by sa mi podarilo schudnúť, neviem čo budem potom robiť. Rada by som sa už nikdy nevrátila k bielemu pečivu a prehnanému množstvu sladkostiam... Sama nemám ešte v hlave plán ako ďalej, budem to riešiť vtedy, keď schudnem a snažiť sa udržať hmotnosť s akou budem v tom čase spokojná. Ťažko mi je to teraz plánovať, keď som sa nedostala ešte ani pod tých 70 kíl. :-/
Pred piatimi týždňami som otvorila 1.x dvere v NH. Odvtedy mám iné zmýšľanie, nepchám do seba jedno cez druhé a cítim sa oveľa lepšie. Okrem úbytku rovných 7 kíl mám lepšiu pleť a viac energie. Potrebujem ešte zhodiť ďalších 5 a bude to ok (modelka nechcem byť 😀 ) Len teraz to už ide ako z chlpatej deky. Nevzdávam sa, diéte zdar! 😀 Baby, držte sa! :-*
Vau, to keby som ja mala skacemmdo nebies 😁☺a mohla si pri diete pit kavu?? Ja som doteraz pila taku ze 3v1 alebo 2v1 bez cukru. A teraz.sa ti chidnutie spomalilo ked mas u menej kil ci.stalemti to ide kilo za.tyzden?
@emiliam Kávu môžeš piť, to bola v NH moja prvá otázka. Osobne pijem už roky presso bez cukru a mlieka, takže dám 3-4/deň. Ale v pohode môžeš aj s polotučným mliekom. S hmotnosťou je to tak, že telo si drží napr, aj 5 dní podobnú hodnotu +/- nejaké gramy a potom razom pustí aj trištvrte kila. Ale som max. spokojná s priebehom.
Dnes ideš na to, však? Držím päste!!!
@fineta dakujem za radu. Ano uz som.bola. zatial.sa mi to pozdava, len je uz len na mne aby som.to 100percentne dodrziavala. Platila som skoro 50 e ale kupila som si viac tych ampuliek budemnich brat aj rano aj vecer. Boli velmi mili. Povysvetlovala mi vsetko. Len som sa zabudla spytat ako mozem pripravovat maso.ci iba dusene a varene alebo aj pecene a nevies ci sa moze aj mrazena zelenina z lidla alebo len cerstvu si kupovat? A ta vlaknina nemam pocit ze by to stacilo na 2 tyzdne ked 4PL denne. No ale mam dlhu cestu pred sebou. Zatial som.si dala suchare ...susienky skusim zasa potom. A mne napisali ze 2-3 tie tousty rano ty si jedla 2? Dakujeem.
@emiliam ahoj, to som rada, ze si pozitivna, uvidis, pojde to. 🙂 A dali Ti Levanat? Maso pripravujem na akykolvek sposob, ved si vezmi, ze by si jedla stale len pecene kura. Nezvladnutelne. 😀 Zeleninu si davam bud v surovom stave, alebo si ju udusim, uparim. Mrazenu som zatial nemala. Vlakninu si uz od nich nekupujem, mam obycajnu v prasku. Je to kvoli tomu, ze nevydrzala ani dva tyzdne a bolo to vela penazi. :-/ Suchare si davam na ranajky 2. Ale ked nestiham, rada si dam susienky 6 ks. Tie mi stale moc moc chutia. Mam to namiesto sladkych napolitanok. 😀 Drz sa - novy den, nova vyzva. 🙂
@fineta to by bolo uzasne, budem sa snazit velmi a este mi nie je celkom jasne ci sa ma uplne vynechat sol? A dochucovat iba bylinkami?ty si si vobec nesolila maso? No zatial mi nedali levanat ale ten fluicir ampulky. No ja si zatial musim asi kupovat od nich ked som len teraz zacala ...aby to.nebolo take...ale vravis ze kazdy tyzden si 18 e vsak?a este viac ked ti dosli suchare ci vlaknina ..? Inak tie ampulky fluicir stoja 14ks 30 e Je to dost... Veru nova vyzva dodrzat a neporusit. Dakujem ti.☺
@emiliam Solím minimálne himalájskou soľou a samozrejme bylinkami, cesnakom, kurkumou... Fluicir má na moju kamošku výborný vplyv, už ho mala 2x. A áno, min. 18 €/týždeň, dobre si to pochopila. 😀 Keď do toho veľa investuješ, budeš mať o to väčšiu chuť neporušiť. Aspoň u mňa to tak funguje, keďže nezbieram rovnako peniaze na ceste a odolávam všetkým tým dobrotám, ktoré chystám rodinke. 🙂
@fineta obdivujem ta. Ja som si dnes 1x spravila bezkofeinovu kavu bez CUKRU..co ja som bola naucena na take ako 3v1 kapucino ci latte a samozrejme s cukrom...ale celkom mi chuti aj bez.cukru 😁a bylinkami takymi cerstvymi ci susenymi? Ako napriklad take.ze.bazalka tymian? Mne tiez tie.fluicir velmi chutia ja som si vybrala intenzivnu kuru takze ich pijem aj rano aj.vecer pred jedlom ☺
@fineta dakujem. No zacala som yz vlastne pondelok takze dnes mam treti. Napodiv sa to da vydrzat ☺☺ zatial to drzim 100% a aj chcem. Mam len prvy tyzden...ale co bude o mesiac dva...musim mysliet na svoj ciel. Inak je to v pohode, len od toho obeda do vecere sa priznam ze som.hladna medzitym mam jablko a pri mojom ptedchadzajucom style zivota pocitujem hlad ...ale snazim sa pit vodu. Potom uz po veceri ok uz okolo 9tej idem spat tak uz nechodim vyjedat chladnicku 😁😁😁nie je to taka hladovka na ake som bola naucena v dietac len pevnu volu musim mat ked vselico vidim doma a varit musim
.dnes chcem napriklad robit grilovane kura detom s ryzou a ja zeleninou ale nemozem dat nan obycajny olej...ty grilujes na olivovom a bez normalneho grilovacieho korenia? Neviem ktore bylinky sa hodia na kura...takze zatial dobre len som.na materskej tak som vacsinou doma a potom viac myslim na jedlo...ale musim sa zaoberat niecim inym 😁a dakujem ti za opytaniea tebe sa ako dari?
@emiliam Viem si to predstaviť, máš to náročné, pretože si celý deň v blízkosti chladničky a láka to... ono sú také fázy aj u mňa. Keď mám pred menzesom, ako napríklad teraz, tak chute sú rôzne, ale držím sa.. včera som tiež piekla stehná s ryžou, no nahradila som ryžu čalamádou. A priznávam, neboli pečené na olivovom oleji a normálne som ich ochutila grilovacím korením a soľou. Varila som pre veľa ľudí. Takže až tak striktne som to nedodržala. A keď si pečiem len sama sebe, tak pridám kvapku olivového oleja, himalájsku soľ (minimálne) a posypem napr. čerstvými šampiónmi, alebo light mozzarellu s rajčinou atď. Najdôležitejšie je vyradiť z jedálnička cukor, múku, tučné mliečne výrobky, ryžu, zemiaky, mäsové výrobky a teda celkovo bravčovinu. A pôjde to, uvidíš. Napríklad som veľmi polievková, pokiaľ si nedám 2 dni po sebe horúcu polievku, tak mám deficit. Mám jednu obľúbenú (a to s polievkami z NH nemá nič spoločné) - na troche olivového oleja spravím zásmažku z ovsených otrúb, pridám vodu, trošku soli, rascu, na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, bujón... môžem pridať trošku pšena a keď je uvarené, nalejem vajíčko. Vlastne verzia vajíčkovej polievky. Ale napríklad aj vývar bez rezancov, zeleninová so strukovinou bez zásmažky atď. Takže po 1,5 mesiaci už sama prichádzam na nejaké svoje varianty. Ale už tie kilá sa mi zdá neubúdajú až tak ako zo začiatku, hoci na obliečku to vidieť. Dnes som vzala po dlllhom čase sukňu a cítim sa v nej super! 🙂 Veď tých -7,5 kila musím niekde vidieť.... 😀 😀
Drž sa, budeme sa podporovať. 🙂
@fineta 👍👍👏👏 Od kedy prosím ťa cvičíš? Takéto číslo vždy poťeší 😉 Presne viem o čom hovoríš, ja som teraz tehu ale hneď potom sa nato opäť dám, lebo už teraz cítim, že nie som v mojej optimálnej forme...
@papulienka48 dikes. Je to drina pre mňa už "len" v tej úprave stravy, nie to, že by som mala ešte cvičiť... Raz som cvičila od začiatku chudnutia s NH na stacionárnom biku. Neviem sa akosi nakopnúť. ☹ Dobre zvládni tehotenstvo, nech sa tešíte zo zdravého bábätka. 🙂
@fineta Ďakujem ti. Jasne je to brutálna zmena pre organizmus, takže sa to možno nezda ale je to ťažké. Ale kto chce tak to dá a o tebe nepochybujem😉 So stacionárnym bikom sa to tiež dá, len ako vravíš mňa tiež nejako nepriťahuje. Pride mi to brutal nuda! 😅 Možno keby v nejakom fitku tak je to iné, ale doma ani za nič😂 Držím ti palce!
@fineta dakujem za super typy. Aj ja si tak budem kura robit. Pisu tam.aj o pecenej zelenine aj to moze byt dobre. Vsak jasne ked mas pod 70 kg si uz kocka 👍👍👍 ja ked som.bola.este slobodna som mavala tak 69 dakedy 75kg ale.vysku mam.173 tak.mi vyratali idealnu vahu 73.5 kg. Je tam v jedalnicku pisany aj zeleninovy vyvar aj ty ho mas? Ale ze.ho nemusi iba ak.budem.hladna a neviem.ci sa moze aj.z.bujonu asi nie...ach este tolko mesiacov ked si predstavim ale musim...uprimne ti zavidim.☺☺
@emiliam neboj sa nič, to len teraz tak zložito a možno aj ťažko zvládnuteľne vyzerá, dostaneš sa do toho. A keď budeš vidieť tie parádne úbytky, začne Ťa to baviť.
Mne vyrátali pri 171 cm 66 kg. Tak ešte tie 4 - 5 kíl a som spokojná. 🙂 Bujón asi tiež nie, ale teraz som ho mala 1.x.

@fineta dufam patdesiatka mi bude na uvodnej polhodinke stacit.☺ aj ja si chcem.dat tyzdenne kontroly. Ja som si nikdy v zivote neratala.kalorie. skor sa mi osvedcilo cim menej.som.jedla, tym.viacej som.chudla.a.ziadne sladke.co bude pre mna tiez krizova cesta.a hlavne.vecer nejest, ked ja.som.naucena.tak, ze.poldna nejem.nic, co nestiham.pri detoch ani vodu nepijem, lebo chodime s.detmi von a na ihriska a nechcem potom aby som musela kazdu chvilu dakde v meste cikat.tak potom nepijem tolko a to je.vsetko zle.to.viem.