Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta dakujem za spytanie. Zatial.sa drzim.vcera som mala 1x tu narazovu dietu brokolicovu ale celkom.som.zvladla nebolamdom.nejak extra hladnejsia no a potom ten.caj.som pila ten mi nechuti ale nasilu vypijem. Vazit sa nevazim kazdy den radsej aby ma.nic nedeprimovalo. Odvazim.sa potom v stredu rano doma.a.tam.ze.ci sa to bude.zhodovat. vodu pijem vyse 2l za den tak snazim sa ale som len 2 tyzden takze este to len tak zacinam takze pevna vola.zatial.je. stale mam ms ale nemam.ani taku chut na sladke ako predtym neviem.ci to robia.tie ampulky. Takze tak. Drzim palce na tom bicykli aj ja.samuz.chystam len stale ho mam este na povale 😃dnes si dam na obed.grilovane kuriatkocso zeleninou to budu matnaj detica vecera tuniak. Drzim ti palce. Nech to ide dolu
@emiliam super, len tak ďalej, nech Ti toto odhodlanie vydrží... ale ono sa to dá, nie je to až taká katastrofa, časom si zvykneme mám pocit na hocičo,
Aj s tým vážením to máš dobre premyslené, určite Ti povedia na kontrole povzbudivé správy a ani sa nenazdáš, budeš pod stovkou.
Len tak ďalej....
* z výparov (oprava)
@fineta ja ti uplne verim... clovek sa tak tesi a dufa, ze tam uvidi menej...ale mozno spusti telo potom za den viac. Aj mna to laka, ale bojim sa, ze by ma to deprimovalo a potom by som nebola dost motivovana...zbytocne si toho potom smutna. Naozaj nerob to. A keby aj 3 tyzden ti na kontrole stala vaha a stale pritom drzis ich dietu, tak sa porad s tvojou poradkynou. Este som sa chcela spytat aj ty obmedzujes isty typ zeleniny? Ako mrkva, por, hrasok, fazula, kukurica? Ja som mala mrkvu zatial iba raz a dnes som si udusila kapustu iba k masu. A vazis si maso? Presne 150 g jedavas?
@fineta vyskusaj si ju schovat a nevazit sa. Je to ovela lepsie ako toto kazdodenne vazenie, zbytocne ta to ubija. A mam pocit, ze je to pre teba aj velky tlak na psychiku, ze sa tie cisielka nijako nemenia. Cim viac si budes kila strazit a cim viac sa budes na to zameriavat tym to bude horsie, aspon teda ja to tak vnimam 😵
Ahojte... musim sa s Vami podelit o nove spravy. Vcera bolo 7 tyzdnov od mojej zmeny. Viete, ze som prezivala skoro dva tyzdne psychicku krizu, hmotnost stala. ☹ V piatok navecer to vyvrcholilo tym, ze som si spravila "prasaci vecer". Dostali sme svadobne zakusky, podobne ako minule @emiliam. Zjedla som ich 5-6? Ako to uz u mna byva, sladke som potrebovala prelozit slanym, tak som vypukala sacok pukancov. Aj tie sme zozrali so synom na posedenie. Dalej 2 ks mozartovych guli a asi 10 cukrikov Damilla. Bolo mi skvele, uplne bez vycitiek. Ospravedlnila som si to sama pred sebou tym, ze to bola taka moja oslava 7 tyzdnov bez najmensieho prehresku. Samozrejme, ze od soboty rana opat velmi prisny rezim. Vcera som citala na nete, uplnou nahodou, ze ak sa hmotnost zastavi, je dobre spravit si mozno tak raz za mesiac dokonca cely jeden takyto den. Vraj to dokaze organizmus šokovat a zase rozbehnut metabolizmus. Dnes rano hmotnost 69,5 kila. Zeby na tom naozaj nieco bolo? A obliekla som gate velkost 38. 🙂
@fineta vaaau, super, no vidiiis, pohlo sa to dalej...a zavidim ti aj tie kolace👀😀, ja som mala narodky v sobotu a vselico bolo dobroty a ja som musela len salat zut ako zajac 😀 vsetko by som si uz dala, ale som len 2 tyzden takze nemozem. Uz mi to ide pomalsie, asi uz bude len kilo za tyzden. No vidis, toto som nevedela o tom, co pises vobec, moze to byt, terapia sokom 😀 Ale tvojej vahe sa tesim, ze si stastna ☺a kolko este budes chodit do naturhouse? Aj cvicis?ja som mala tento tyzden velmi malo pohybu, lebo obe deti chore a este aj ja a bicykel stale na povale 😀aj tak ta obdivujem ze si vydrzala 7 tyzdnov. Ja som vcera robila rezne so zemiakmi boze tak by som si dala...a babka piekla lekvarove buchty...najhorsie ze mne treba to vydrzat aj 10 mesiacov neviem ako to zvladnem. 😲😲
@emiliam dakujem. 🙂 Neboj nic, aj Tebe to pojde. Presne viem co prezivas, mame to rovnake. Prajem Ti vsetko naj k narodkam, nech sa Ti vyplnia vsetky ciele. :-* Necvicim, ale mam pohyb okolo domu stale. 😀 Neviem si najst na to cas. Radsej idem do zahradky alebo upratujem a tak uteka den za dnom bez cvicenia. Do NH planujem chodit do konca juna. Potom sa budem davat pomaly dokopy s financiami, kedze teraz mi to akosi nevychadza. NH dava zabrat. :-/ Musis vydrzat, ani nepomysli na to, ze by si to mala zabalit. Ja to tiez nevzdam, nech sa robi cokolvek!!
@fineta dakujem ti pekne. To by bol moj najkrajsi darcek - dosiahnut ciel☺ Veru, financne to da riadne zabrat...Teraz v stredu idem na kontrolu a min. 50tka padne zasa 😢 ale co narobim. Urcite to nevzdam, aby som sa zasa zacala prejedat a vysla opat na 120 uz nikdy...budem bojovat, musim. Ja takisto este stale som.sa nedokopala cvicit, tiez som v pohybe vzdy bola deti, dom, ale taky pohyb mi nikdy nepomohol. Musim sa uz donutit. A ty si chudla tak.za tyzden kilo ci aj viac? A dakujem aj za povzbudenie. ☺
@fineta ozaj ty si spominala, ked si sa tak vazila denne, ze si telo drzi dlhsie.vahu a potom pusti? Mala si s tym skusenost? Lebo ja som sa odvazila po 3.dnoch a mam rovnako...schudla som od minula len kilo, cakala som trochu viac nato ako absolutne nejem.cukor ani vlastne nic. Ale vcera mi len skoncili kramy. Tak neviem, ale do stredy uz tazko schudnem 😂 pri prvom vazeni som mala 119.9 kg po 1 tyzdni 116.3 kg a teraz po 2 tyzdni 115.3 kg. Trosku viac som si myslela, ale tak necvicim....a jedno kilo 50 e.😀😀to je drahy spas.
@emiliam nemala som to presne co tyzden to kilo dole. Niekedy menej, niekedy viac. A ano, vaha moze byt aj 5 dni rovnaka a ma 6. den telo pusti a je nizsia. Len treba vydrzat, mam to odsledovane... a mas to zaiste tymi kramami. Telo zadrzalo vodu. Teraz sa mi to odsledovala na sebe, ved ste mi to same s @vanitka pisali...

Mám zablokovanú myseľ a to ovplyvňuje aj zastavenie hmotnosti. Stále 70,5 kg. Od dnešného dňa pridávam 30 min bike. Som rozhodnutá.