icon

Naturhouse - začínam

fineta
17. mar 2017

Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.

emiliam
8. máj 2017

@fineta mas uplnu pravdu, uz by som mala zasa viac, keby som nezacala. Ano, o tej ms som pisala, ale som myslela, ze pred a pocas sa netreba vazit, ale dnes som citala, ze aj po este take 3-4dni, mozno aj tebe az teraz sa upravila po MS, vsak uvidim ako to pojde dalej....veru je to parada, ale ja mam vela kg, tak najprv ide dolu voda. Len to som reku chcela, ze sa vazievas castejsie, tak to asi mas lepsie odsledovane ☺ v stredu mam kontrolu a ideme dalej...das mi nejake typy ako si pripravujes obed? Teda co jedavas? Ci to striedas?

fineta
autor
9. máj 2017

@emiliam áno, myslím si, že informácie, ktoré si sa dozvedela, sú pravdivé... vychádza mi to tak... Dnes máme kontrolu... ty kks, včera som do pos*ala... Boli sme na oslave a totálne ma nútili jesť, vôbec nemali pochopenie pre môj vlastný jedálniček. ☹ Že by sa urazili ak by som si nedala. Pila som vínko a samozrejme mi to už bolo potom ľahostajné a dala som si tortu, koláče okrem gulášu. Dnes sa to pri vážení isto prejaví. ☹ No nič, robím hrubú čiaru, zabúdam na víkend a pokračujem vo vlastných koľajniciach..

@emiliam pýtaš sa, čo si pripravujem na obed.. sú to grilované pstruhy, kuracie stehná pečené, dusené na zelenine, prsia dusené, grilované, restované na spôsob číny s akoukoľvek zeleninou - dusenou, pečenou, parenou, surovou, poprípade otvorím pohár s čalamádou, keď nestíham... Momentálne mi lezie hydina hore krkom, tak si vezmem na obed odtučnený tvaroch s jahodami alebo iným ovocím.. posypem vlákninou, škoricou, kakaom, chia semienkami atď. Občas si dávam aj natural kešu oriešky, keď už neviem čo so sebou. Veľmi mi chutí rozmixovaný ananás s jahodami a lístkami mäty, to si dávam buď na desiatu alebo olovrant. Dnes som si zobrala do práce iba dve jabĺčka a dva biele jogurty, ani nemám po včerajšku chuť na nejaké jedlo. :-/ Budem piť veľa vody.

emiliam
9. máj 2017

@fineta ja to presne poznam.taketo oslavy, uplne ta chapem, proste clovek musi, lebo by sa urazili...presne viem, o com pises. Neboj, keby sa to aj prejavilo po 2 dnoch diety to budes mat spat urcite, uz sa preto netrap, mozno sa to ani neprejavi, dolezite je, ze sa tak nestravujes dennodenne ale iba prilezitostne aj to ta donutili, takze.ja.si mysim, ze je to v pohode. Dakujem.za typy, lebo ja uz.dakedy neviem.ze co...dnes.mam.naeazovu brokolicovu ☺ drzim palce na kontrole , ale aj tak si na tom uz perfektne. Pomysli si vzdy, ze bud.stastna, ze nemas tolko co ja 😀

fineta
autor
9. máj 2017

@emiliam Ty si veľmi zlatá baba! Moc mi pomáhaš, podporuješ. Veď jasné, že som rada, ale tak človek je tvor večne nespokojný... 😀
Dám vedieť podvečer po kontrole...

fineta
autor
9. máj 2017

@emiliam a dobrú chuť k brokolici :-* 🙂 :-P

emiliam
9. máj 2017

@fineta ved aj ty mna takisto !!☺Dakujem pekne, asponze je k tomu aj ryba.😂 samozrejme chapem. Aj ja.si pamatam ako som pred 9 rokmi ked som mala 71 stale.tuzila po 65 kg a bola som tiez stale nespokojna...ja idem zajtra na kontrolu, uvidim kolko budem zasa platit 😲 pekny dnik

fineta
autor
9. máj 2017

@emiliam no šak toto... ja keď som mala 63 kedysi po svadbe, furt sa mi "málilo" a teraz čo by som za to dala... aké sme hlúpe niekedy...

Ty sa máš, že rybu! 🙂 No ja dnes len o jabĺčkach, uvidím, možno doma rozmixujem aj iné ovocie. 🙂
Aj Tebe pekný deň, veď dám vedieť čo a ako na kontrole....

vanitka
9. máj 2017

@fineta @emiliam dievčatá, držte sa 🙂 ja som sa dnes v NH ukázala na poslednej kontrole, odteraz idem sama za seba 💃 ale naštartovaná som riadne, teraz sa do cieľa dostanem, tak som sa rozhodla 😈
Budem vás sledovať a teším sa, ako v lete budeme vyzerať omnoho lepšie. 🙂

fineta
autor
9. máj 2017

@vanitka Ahoj, ako si dopadla na kontrole? Čo si sa dozvedela? Aj Ti predala nejaké produkty ešte?

fineta
autor
9. máj 2017

@vanitka A samozrejme Ti moc moc držím päste, nech Ti odhodlanie vydrží!! Tiež sa teším, že budeme všetky v lete kočky! :-* 🙂 😉

vanitka
9. máj 2017

@fineta oproti minulému týždňu -1,2 kg 🙂 za celých 6 týždňov je to spolu síce len 1,5 kg úbytok, ale z toho 1,4 kg tuku, takže paráda a na obvodoch po 5 cm približne
ja som veľmi spokojná, že som sa odhodlala, lebo som sa parádne naštartovala, cvičím, sledujem, čo jem, kontrolujem si zastúpenie makroživín (bielkoviny, tuky, sacharidy) v strave
a musím sa priznať, už dva týždne sa nestravujem podľa jedálnička z NH, ale podľa kalorických tabuliek a výsledky sú 🙂 síce teraz všetko vážim a zapisujem, ale netrvá to až tak dlho, ako som si myslela a celkom ma to baví, hlavne môžem jesť naozaj všetko, len si musím ustrážiť kalórie a bielkoviny (samozrejme, že neládujem do seba čokoládu a hranolky s tatarkou, ale nevyhýbam sa prílohám napríklad)
Pani sa ma ani nesnažila presvedčiť, aby som si ešte niečo kúpila, sama mi navrhla, nech sa ešte odvážim na záver a že sa mám prísť niekedy ukázať, ako sa mi darí. 🙂

fineta
autor
9. máj 2017

@vanitka super super!! Ja by som sa to tiež chcela naučiť počítať si príjem kalórií, ale vždy mi to prišlo hrozne komplikované.. :-/ Napíš sem občas čo a ako, veľmi ma to zaujíma. Myslím na Teba, drž sa!!! 🙂

vanitka
9. máj 2017

@fineta ja som to tiež dlho odsúvala, že je to príliš zložité, ale v dnešnej technickej dobe potrebuješ len váhu a internet 😀 tabuľky Ti všetko nastavia samy, väčšina potravín je v databáze, problémom sú také doma pečené koláče napr., ale to už tak nejak odhadom

fineta
autor
9. máj 2017

@vanitka musím sa na to lepšie pozrieť.. 😉

emiliam
9. máj 2017

@vanitka dakujem pekne a drzim ti palce, nech prides do svojho ciela☺💋 a uprimne ti zavidim tie usetrene peniaze 😃

emiliam
9. máj 2017

Ja to ale sama nedokazem a vahu mam prilis vysoku na to aby som to vzdala...takze pokracujem a musim sice platit, ale sama som bezmocna....rozhodla som sa od stvrtku zacat 40 min na bicykli ale.len 2-3 x do tyzdna ale uz naisto, lebo takto nemam dostatocny pohyb a bez toho to ide pomalsie. Uprimne vam zavidim @fineta uz za chvilku tiez tam konci, budete kocky 💪✊💗

siska206
9. máj 2017

Dievcata.piatok prva navsteva.drzte mi palce.obdivujem vas ste super

emiliam
9. máj 2017

@siska206 drzim palce ✊✊ super

fineta
autor
9. máj 2017

@siska206 pripajam sa, prajem vela trpezlivosti, bojovnosti a odhodlania. Dokazes to!!! 👍

fineta
autor
9. máj 2017

Mam po kontrole. -0,5 kg tuku a -0,4 kg vody. Tukov ostava furt podla mna este neurekom, no podla tety v NH cca 5 kil, nadbytocnu H2O mam vraj na nule. Okrem toho -18 euriciek kvoli sirupceku Cinarki. Chudnutiu zdar! 😀 😀

emiliam
9. máj 2017

@fineta super. A mne to tak nehovoria ze kolko tuku a kolko vody 😲 iba odvazia a zmeraju...a kolko si mala kg tych 69.5 ?ja idem zajtra trochu sa bojim ci som daco schudla...a dosla mi vlaknina aj suchare aj ampulky tak budem asi vela platit...a myslis ze tie ich produkty aj naozaj pomahaju? Alebo je to len o peniazoch? Zda sa ti, ze si pomocou toho chudla rychlejsie?

fineta
autor
10. máj 2017

@emiliam Mne zasa nemeria obvody... len 1.x pri vstupnej návšteve.
Na kontrole mi ukázalo 70,9 kg, ale doma mi ukazuje ráno už pod 70.. poobede som už zavodnená a najedená.. 😀 (ukľudňujem sa tým aspoň).
Vlákninu v NH už dlhšie nekupujem, keďže som chcela znížiť náklady. Sucháre kupujem a aj sušienky Fibroki 5c, tie mi na raňajky naozaj chutia. Ale nie každé ráno samozrejme, to by nastal už bankrot. :-/ 😀
No ja si myslím aj s mojou parťáčkou, že tie produkty majú niečo do seba. Pomáhajú odbúrať tuky, nech si myslí kto chce čo chce, nám pomáhajú. 🙂 A obsahujú prírodné živiny pre organizmus. Možno aj tie dopomáhajú k zlepšeniu pokožky a celkového lepšieho pocitu.. veď uvidím, čo sa bude diať, keď tam prestanem za 1,5 mesiaca chodiť a produkty už nebudem pravidelne prijímať. Hoci tie sušienky a sucháre si tam občas asi skočím kúpiť, no ampule, sirupy, tablety už nie... ani radšej nepočítam, koľko ma to doteraz stálo. Ale tak čo, neľutujem to. Sama som to, žiaľ, nezvládala. ☹

fineta
autor
10. máj 2017

@emiliam a som veľmi zvedavá, čo Ti dnes nového povedia. Potom napíš, prosím Ťa, ale verím, že to bude opäť pekný úbytok. Hovorím Ti, moja mamuša začínala na 95 a už jej ukazuje 82 celých a niečo.. Ľudia sa jej pýtajú, čo so sebou robí, keď tak krásne chudne. Vážne, za 2 mesiace vyzerá úplne že super ako dávno nie. A to si vezmi, že je staršia osoba, Tebe metabolizmus predsa inak ešte pracuje..
Takže hlavu hore a pokračuj s vervou do toho! 🙂

fineta
autor
10. máj 2017

@siska206 som zvedavá na Tvoje prvé pocity a dojmy.. potom napíš 🙂

vanitka
10. máj 2017

@fineta @emiliam ja som včera našla vlákninu, na ktorú @fineta dávala link (asi na 7. strane 😉) v obchode Moja Samoška, zložením veľmi podobná tej z NH, len cenovo výhodnejšia 😀

fineta
autor
10. máj 2017

@vanitka no, ja som tú čo som uvádzala na tej 7. strane objednávala priamo z ČR. Má mi prísť. Dá sa nahradiť a hlavne lacnejšie..

papulienka48
10. máj 2017

@fineta No ja som tiež taká maškrtnica a hlavne teraz papám všetko na čo mám chuť takže tej úpravy stravy sa tiež asi bojím najviac. Ale zase keď budem kojiť tak musím dávať pozor aj tak aby malo bábätko všetko čo potrebuje 🙂 Musím potom so sebou začať niečo robiť nech sa cítim trošku lepšie lebo nemám rada keď si prídem ako taký balónik

vanitka
10. máj 2017

@fineta veď ja som tiež plánovala objednať a zrazu som ju našla v obchode pod nosom 😀

emiliam
10. máj 2017

@fineta ahojte. Tak dneska som bola na kontrole ubytok 2.3 kg takze mam rovnych 114kg. ☺ pochvalili ma. Povedala som, ze chcem tu menej intenzivnu kuru teda, tak mi dali ampulky fluicir, lebo ze mam trochu zadrzanu vodu, ale uz len rano ich budem brat a kupila som si suchare aj 1x susienky vyskusam na striedacku☺ a vlakninu...a daco mi dali ako darcek, ani neviem, co to je, je to v takom ciernom sacku... takze som platila 36 euro no lepsie ako 50😀 mna meria zakazdym a dnes mi aj hovorila kolko tukov a vody, ale tomu az tak nerozumiem, viac ma zaujima vaha a pridali mi 1x na obed jeden.vareny zemiak a druhy obed 5PL fazule a vajicko ci co a narazovku mi dali sampinonovu ☺ takze.celkom som spokojna

emiliam
10. máj 2017

@fineta mne tie ich suchare velmi chutia a dokazu ma zasytit a ta vlaknina je zasa fajn taka sladkasta zasyti a aspon nieco sladke. A tie susienky som si kupila kakaove, ty ake mas najradsej? Aj tie ampulky fluicir su dobre - take ovocne. Dakujem za povzbudenie, pokracujeme dalej.☺✊💪👍❤