Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta Nie je zaco 🙂 No jasne, ze sa to da, este ta to nakoniec aj bude bavit si to tam nahadzovat a pocitat a pozerat :D Samozrejme, ze ked to presvihnes o 100-200 kalorii, svet sa nezruti a takisto ked si das nejaky lahsi den na 1200 kalorii, tiez sa nic strasne nestane. Treba si to vyskusat, uvidis, ako telo bude reagovat, ale pri takomto style a optimalnom zlozeni a mnozstve nema preco telo nechudnut. Sice pomalsie, ale zdravo, udrzatelne, dlhodobo.
Ono to je tak, ze na spalenie 0,5 kg cisteho telesneho tuku je potreba spalit 3500 kalorii. Cize ked si kazdy den v deficite 500 kalorii, za tyzden ide dole pol kila cisteho tuku. Deficitom nemyslim teraz, ze este ubrat z bazalneho, ale priklad bazalny metabolizmus mas 1500 kalorii, plus dennymi aktivitami (chodenim, staranim sa o deti, upratovanim, prechadzkou, atd) urcite spalis minimalne tych 500 kalorii, aj viac. Cize ked zjes iba tych 1500 a spalis 2000, 500 si v deficite a pomaly sa spaluje tuk.
Kocky, ked zalozite sukromku tak ma prosim pridajte. Zatial Vas, len čítam, ale chcela by som zacat aj ja
@fineta no ma svoje kalorie, akykolvek alkohol by sa nemal pri chudnuti, ale ked uz, tak fakt len symbolicky - oslava, pripitok, poharik.. ved nahod si do kalorickej tabulky, kolko ma 2 deci vinka 🙂 a teraz ked si das ja neviem kolko, 2-3 pohariky niecoho, uz tam su kalorie navyse a nie malo.
@juliet86
@fineta
no bravcovu mast a alkoholicke napoje by som zrovna neporovnavala, to znie az strasidelne 🙂 aplikacie su rozne, aj anglicke verzie, ja pouzivam kaloricke tabulky.sk kvoli tomu, ze tam je pridanych kopec konkretnych aj slovenskych vyrobkov, co sa predavaju v nasich obchodoch, priklad nasa slovenska alfa bio natierka atd.
@luzzia
@fineta
ano nemyslela som to ucinkom na telo 🙂 jasne ze makra su ine....
kazdopadne preco nepit ak sa da ked chceme schudnut:
alkohol ma 7 kalorii na gram (tuk 9, preto som to porovnala🙂
ale nijako nas nezasyti a stracame zabrany nielen v jedle 🙂
a najma ked mame v sebe alkohol, pecen nemoze metabolizovat tuk, musi sa sustredit na alkohol a tym padom je vacsia sanca tuk ulozit.
kazdopadne urobila si uplne spravne, ze ak uz pit tak biele suche/cervene vino 🙂 🙂
ja sa idem snazit radsej chvilu nepit.
@fineta
@juliet86
samozrejme, alkohol je telu cudzi, je to jed, toxin, ktory sa snazi zo seba co najrychlejsie dostat, preto potom pokrivkava spalovanie. takze ak nemusime, nepime a to plati vo vseobecnosti, nielen, ked chudneme 🙂 a tiez suhlasim, ze ked uz poharik niecoho, tak dobreho vina, obcas v pohode 🙂
Dievčatká moje, nechcem to zakríknuť, ale dnes hmotnosť 69,4 kg. Kiežby sa to znovu začne hýbať smerom nadol... Inak užívam ten Levanat, ten mi vždy najlepšie odbúrava tuky.
Dnes 9 týždňov, veľmi mi pomáhate a prispeli ste k tomu, že som vydržala aj napriek kríze. Kalorická kalkulačka v mobile je 👍 a ďakujem @luzzia. Naozaj mám pod kontrolou svoj kalorický príjem, funguje to. 😀 Dokonca som bola včera na narodeninovom obede a dala som si celozrnné cestoviny, pretože mi kalkulačka vyrátala, že ak dám 60 min. na biku, tak som stále v obligu. Takže paráda!! Držím päste v NH na kontrolách, čaká ma to v stredu.
@fineta jeeej, velmi sa tesim a drzim palce 😇 🙏
ono sa to este vzdy moze nachvilocku zastavit na par dni, aj tyzden, trosku stagnovat, ale vzdy sa to pohne nakoniec, len v case toho stagnovania neurobit tu chybu, ze z frustracie porusit dietu. Mne sa to tiez stavalo, ale treba vydrzat. 😎
Kaloricka kalkulacka je super, ja ju pouzivam dodnes, aj ma to bavi si to tam nahadzovat, aj mam z toho dobry pocit, ked vidim, co kolko a trebars si dam aj tie cestoviny, ako ty alebo cokolvek ine, ale vidim, o kolko mi to navysilo a kolko musim povedzme na inom ubrat alebo o kolko menej sacharidov v inom jedle alebo aj nie! treba si obcas aj "uhnut" 😈 👧
@fineta, zienky, toto je super diskusia.presne pre mna.ked mate sukromku,supnite aj mna tam. Mam 36 rokov, 2 deti a 74 kil. Chcem schudnut 10 kil. Uz sa mi to v minulosti podarilo a presne touto metodou, pocitanim kalorii,to je jedine co u mna fungovalo. Teraz po 2 detoch 5 r a 8 mes, mam tych 10 kil plus, drzia sa ma statocne no hehe. Chyba mi disciplina v jedeni a na cvicenie pri malinkej nemam cas,len vecer ked zaspi. Potrebujem sa nakopnut. Stare kaloricke tabulky a prepocty metabolizmov uz nemam, kde si mozem stiahnut kaloricku kalkulacku do mobilu? Fineta, presne taku tabulku som mala predtym ako som chudla, ides skvelo, si velka sikulka.partacku na chudnutie v okoli nemam. Ked by si mi poslala tu kaljulacku link plus ukazku tvojho jedalnicka za 1-2-3 dni, budem ti veeelmi vdacna. Chceme ist v septembri na dovcu a nemozem na stehna pozerat.
ahojte baby, dnes prve vazenie. -3,5kg. ja ze to isto voda ale ze pek e sli folu aj tuky aj voda tak som rada 🙂 dostala som slimbel sirup a suchare som kupovala. dufam ze to pojde kazdym tyzdnom dole.drzte sa

@luzzia Ahaaa, no už som stiahla aj tú kalkulačku.. viem sa teda podľa nej zorientovať, hneď mi to prepočíta, koľko som dala za deň do seba kalórií.
No je to o zvyku, myslím, že sa to dá naučiť a osvojiť si to ako rutinnú záležitosť.. Dík 🙂