icon

Naturhouse - začínam

fineta
17. mar 2017

Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.

emiliam
13. jún 2017

@fineta urcite si precitaj clanok 👍👍

emiliam
13. jún 2017

@fineta presne tam pise aj o kazdodennom vazeni a psychickom bloku...

siska206
22. jún 2017

baby uz ziadna nenavstevujete natur?

janullka
22. jún 2017

@siska206 ja pokračujem ale akosi mi to strajkuje a min.tyzden bola oslava z v uzivani chitosanu 😏

siska206
5. júl 2017

baby je tu este niekto kto chodi do naturu?

janullka
5. júl 2017

@janullka mne ten chutosan moc nezaberal skor sa mi zda lepsi je levanat.

janullka
5. júl 2017

@siska206 ja stale pokracujem ..ako si natom...ja po mesiaci 4 kg dole .mala som ist v pondelok na vazenie a zabudla som takze dalsie vazenie bud.tyzden dufam ze pojdem dole s vahou .snazim sa co to da ale stale nejaka oslava to je hrozne cosi

siska206
5. júl 2017

ja som min piatok nebola na vazeni lebo som dosla zo skoly v prirode a bola som doslova k.o. teraz idem v piatok.ide to dolu pomalinky. nevladzem uz jest stale to iste... tak si davam na ranajky ovocie.v tomto teple mo uz ani mpc nejde na chut dokola sunka tvaroh kuracie...davas si stale aj tu vlakninu dva razy? pocet kil dolu napisem v piatok o pol 1mam kontrolu.od maja chodim a mam aso 10,5kg dolu zatial

janullka
6. júl 2017

@siska206 mne tie ranajky zatial vyhovuju lebo som nerenojkovavala takze tie2 tousty mi uplne stačia a viem si k nim obcas aj prazenicku spravit aspon z 1 vajka ...ide ti veru na mozgy to masisko tolke nakolko ja niesom nejak veliky masozravec...ked ti nechuti to maso robila si si uz aj strukovinu? Privarok sosovicovy napr. Len to je bielkovina takze potom bez vajicka 😉ja som sa este k tomu nedoatala 😂...a estesi skus spravit napr grilovanu zapekanu zelwninu so syrom 😉 kludne aj sampiony dotoho daj ...10 kg je krasna vaha od maja

fineta
autor
7. júl 2017

Ahojte, dlho som tu nebola, mala som blby mesiac (v robote stres, doma stale hostiny, tak som si az tak bacha nedavala). Ani sa nevazim, ale vidim na sebe, ze ak sa nespamatam, tak moje chudnutie naberie opacny smer. Preto som dnes kupila permanentku do fitka a zahajila makacku. Nemozem sa v ziadnom pripade vyzrat. Do NH nechodim uz mesiac, chyba mi to, sa priznavam. :-/ @siska206 gratulujem ku krasnemu ubytku!!! Si dobraaa!!

luzzia
7. júl 2017

@fineta akurat som na to posledne dni myslela, ze musim sem napisat, ako vam to ide tym, co ste nato isli same bez NH doma 🙂
@emiliam

vanitka
7. júl 2017

Aha, ako sa to tu rozbehlo tieto dni. 🙂 Ja postupne doma zhadzujem pomaličky, ale stále, včera som robila prievan v skrini a potešilo ma, že som obliekla pohodlne veľa vecí, ktoré mi tam 2-3 roky stáli ako "malé". Aktuálne od mája (bez NH) - 3 kg, na obvodoch tiež niečo málo. Ale mám veľmi dobrý pocit. 🙂
@fineta Držím palce pri naštartovaní, len sa v tom fitku na začiatok nepresiľ. 😉

fitmama
Odpoveď bola odstránená
lucia1974
11. aug 2020

Ahojte kočky , chcem sa spýtať ako ste na tom? Od septembra som chcela, mám v pláne začať s NH chudnúť. Čítam vaše skúsenosti a robím si prieskum aj čo sa týka financií. Môžem vás poprosiť o názor? Ísť do toho čo začať bez ? Tu vlákninu si kde kupujete ? Ďakujem

fineta
autor
11. aug 2020

@lucia1974 ahoj, vlakninu ti predaju v NH. Mna chudnutie stalo okolo 250 eur. Schudla som pekne, avsak potom prišiel jojo. Nasledne som schudla krasne s prodietix a potom otehotnela. Zasa som kde predtym. Nevadi, ked prestanem dojcit, idem zase chudnúť. 😊

lucia1974
11. aug 2020

@fineta ďakujem za odpoveď . No uvidím ako sa rozhodnem lebo som strašná .....schudnem a hneď zase začnem jesť a som v rici...🤦🤦🤦

fineta
autor
11. aug 2020

@lucia1974 mozeme si ruky podat.

bona
11. aug 2020

@lucia1974 ahoj,ja mám s NH výbornú skúsenosť😊 prvýkrát som tam bola koncom apríla 2018 (počiatočná váha takmer 80kg🤦🏽‍♀️ a 173cm),v začiatkom augusta toho roku som mala 69,3. Išla som podľa tej ich pestrej diéty,plus vláknina a občas nejaké tie doplnky (na odvodnenie,stiahnutie tukov a pod.),zo začiatku som to dodržiavala všetko veľmi striktne,potom som už popustila uzdu fantázii a dokonca ani letná dovolenka na mne nezanechala stopy. Chcela som pokračovať ďalej,no ne/plánovane som otehotnela😃 po pôrode som sa však bez väčších ťažkosti dostala na tu schudnutu váhu. Keď som pridala cvičenie,išlo to aj nižšie. Počas “zavreteho” obdobia sa mi pár kg vrátilo a tak som nedávno zasa navštívila pobočku,ale tentokrát si beriem len vlákninu,nakoľko ešte stále dojčím. Ale akonáhle som obmedzila pečivo,prílohy a sladkosti a dodržiavam pitný režim, ide to zasa dolu. U mna je to o disciplíne skratka a uvedomeni si,že vážne si nepotrebujem dať tri kusy koláča (napr.),ale len jeden menší,keď som na oslave,že k masu si dám radšej riadnu porciu šalátu ako zemiakov (aj keď ich mám rada) a že k tomu šalátu vážne celu sedliacku zemlu z Lidla nepotrebujem,aj keď mi neskutočne taká čerstvá chuti🙈😃

lucia1974
11. aug 2020

@bona
@fineta no moja kamoška tiež pekne schudla . Vravela že len ampulky od nich brala že jej netisli na silu ich stravu . Ide mi práve o to lebo neviem povedať nie a zase nechcem tam každý mesiac nechať vyše 100e ....a čo tu niektoré príspevky čítam sa toho obávam

kacusik69
11. aug 2020

@lucia1974 vlakninu kupis za zlomkovu cenu vacsie balenie a presne to iste - len mensie gulicky, napr. v Jednote... odvodnovacich produktov ktore maju ucinok tiez najdes za lepsie ceny bezne na trhu... nemozem tvrdit, NH mi pomohol nastartovat sa... ale z principu a skusenosti ho odporucat uz nebudem... mozem ti poslat jedalnicky atd. co som mala, ak si osvojis urcite veci, zvladnes to aj bez NH

kacusik69
11. aug 2020

Toto je ta vlaknina... v NH bolo 200 ci 250 g balenie za tusim 9 eur (cca 4 roky dozadu) tuto je 350 g za necele 3 eura

lucia1974
11. aug 2020

@kacusik69 mohla by som ťa poprosiť o vzor . Išlo mi to väzenie aj a hlavne nemám peňazí na vyhadzovanie. Dik za ochotu

kacusik69
11. aug 2020

@lucia1974 posli mi mail do IP preposlem ti co mam (po 19-20 hod., akurat sa chystam uz do prace tak nemam cas ale potom poslem)

lucia1974
11. aug 2020

@kacusik69 ďakujem

karlito272
25. aug 2020

@fineta Dobrý večer, viem príspevok je starší... kekes 7e levanat cca 30e vláknica 9e a suchare neviem tiež min. 7eur... za toto všetko ste platila 37eur? tak potom išli ceny hore za tie roky.

fineta
autor
26. aug 2020

@karlito272... zrejme ano, vtedy to bolo tak ako som pisala... Teraz netusim a uz si veny velmi nepamatam.. Len vlakninu nekupujete kazdy tyzden, levanat takisto na striedačku...

dietenka
27. apr 2024

Ahojte,dievčatá zaujíma ako sa s odstupom času staviate k NH,išli by ste znovu do toho? Bola by niektorá mi odfotiť produkty ktoré ste jedli?alebo nejaký jedalníčel ktorý vám dali.Chcem mať predstavu,čo ma čaka keď do toho pôjdem.Ďakujem veľmi pekne,budem rada,keď sa nájde nejaká ochotná žena.

kacusik69
27. apr 2024

@dietenka ja by som uz nesla… ovela viac som schudla upravou stravy (s tabulkami aj bez) a to som sa neobmedzovala v jedle v zmysle ze by som si odopierala nejake jedla, jedla som vsetko, len pravidelne a v rozumnych mnozstvach… presla som si roznymi “dietami” atd., nic nemalo taky uspech ako vziat to do svojich ruk, zapojit hlavu… a v konecnom dosledku som este usetrila lebo som si jedlo planovala dopredu a nakupovala len podla potreby…

Produkty z NH - minimalne teda potraviny - sa daju kupit v podobnej ci dokonca lepsej “kvalite” co sa tyka vyzivovych hodnot/kcal aj v potravinach a omnoho lacnejsie… vlakninu ktora kedysi pocas mojich skusenosti s NH stala myslim 9 eur, som kupovala ovela vacsie balenie za asi 3 eura (chutovo presne to iste, akurat mensie “granulky”) a co sa vyzivovych doplnkov tyka, v lekarni sa daju rovnako zohnat na podobnej baze produkty, casto vacsie balenie za podstatne nizsiu cenu…

kacusik69
27. apr 2024

@dietenka dokonca ta NH vlaknina ma na 100 g/27 g vlakniny a ta co som kupovala mala 31,2 g