Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@margotka33 ale ty jes tusim akesi vtipne kura 😀
@margotka33 mam hrozny tyzden... a este ked sa k tomu prida ta "pestra strava", je to na slučku
@margotka33
@fineta tá strava má názov, že pestrá ,no mne sa nezdá.Zatial som v pohode,ale dnes som premýšľala, či ozaj to musí byť len biely jogurt? Taká activia jahoda ? Tiež má len 3%tuku, alebo aspoň acidko vanilkové? A ten pocit, keď si v obchode a pozerá na Teba 100ky druhov syrov,jogurtov pečiva...A Ty kajucne odcupitas do oddelenia zeleniny, zoberieš cuketu a brokolicou a zdrhas rýchlo k pokladni-no na nezaplatenie 😂
@vanitka a akú máš výšku? Čiže bolo by dobré dať dole nejakých 19kil? Si typická hruška? Lebo mne to vysvetlila, že nám sa zadržuje voda v tele pri tomto type postavy . Treba menej soliť a ,že mám piť len čistú a tichú vodu..Vo výnimočnom prípade (ale to až neskôr) si môžem dať colu light atď...
@michaelaur je to tazky pocit pri srdci.. vcera som bola na posedeni, slavnostne menu, zakusky... a ja cisty vyvar a potom samotne maso. Opekane zemiaky s ryzou som iba horko oplakala. Potrebovala by som uz vidiet nejaky vysledok na postave, pretoze v piatok bude 14 dni... chcelo by to uz zadostucinenie za to tyranie.
@fineta aj cvicis?
@michaelaur mám 170 cm, solim minimálne, pijem len čistú vodu a nesladené čaje a teda ešte kávu... Teraz som skôr jablko, hoci kedysi dávno som bývala taký hruskovitejsi typ ☺
Včera som vytiahla muža na nákup, lebo ja mäso používam veľmi zriedkavo, tak bolo treba doplniť zásoby. Tak sme do košíka nosili: ja zeleninku, ovocie, 90% šunku, tresku, kuracinu, cottage, biely jogurt a on osladene mussli, tresku, rožky. 😂 Vrátili sme sa domov, ja hladná ako Cenkovej deti a na stole puding... Dcera nachystala večeru, kým sme boli prec. Takže hneď prvý deň prešľap. 😚
@michaelaur nie, az ked dosiahnem 70 kg. Potom pridam pohyb. Ale nic extra, sport mi bol vzdy cudzi. Troska zabehnem, doma na stacionarnom, pripadne plavanie. Ale zatial vobec necvicim. Aj treneri odporucaju pridat pohyb po mesiaci od zahajenia diety. Vraj telo si najskor musi zvyknut na ine stravovanie, nie to este makat vo fitku a tym si to aj skoro znechutit.
@fineta ja tiež nemám veľa času na cvičenie,v práci sa nachodim okolo 8km denne,plus mínus hore dole viac alebo menej.Teraz doobeda doma nestiham,ale cez víkend si nájdem čas.Popravde,ani nemám energiu 🙂
@michaelaur Veď to... ale aspoň máš pohyb v práci.. moje zamestnanie je sedavé. Ale zasa začali práce na záhrade, tak tam mám teraz pohyb na vzduchu. 😀
@fineta ak už vážne neschudnem ani za pomoci naturhausu,asi si to hodím.Inak dnes keď som otvorila tie sucháre na raňajky a mala som si dať len dva,skoro som sa pocikala od smiechu.Vcera som mala tú sladkú verziu,6susienok 😅
@michaelaur aj ja som si dnes hrdinsky vytiahla dva sucháre, obložila ich kopcom zeleniny a tvárila sa, aké bohaté raňajky mám 😂 že stredomorska strava
@michaelaur ja som si na zaciatku dala predstavzatie, ze vydrzim disciplinovane do 30.6.2017. Ked sa nedostavi zelany vysledok, tak kaslem na vsetky diety a takyto zdravy styl. A rozožerem sa na 120 kil. Totalne ma to znechuti.
Momentalne prezivam prvu velku krizu. Na olovrant som zjedla snad 15 jahod, nasledne 3 susienky fibroky, zajedla calamadou. Aby nebolo malo, este pol upeceneho stehna s kyslymi uhorkami. 😖
@fineta dobre si si polozila.. 🙂 Ja som vcera dostala svoje dni a dala som dve likerove vajcia a coko ticinku.. Pred spanim.. V momente som spala ako babo.. :D pomooooooc :D
@moni244 Dnes mam 12. den. Drzala som sa velmi disciplinovane. Nezjedla som nic s mukou a ani sladkost. Maju mi prist "svoje dni" a odjakziva mam v tomto obdobi PRED rozne chute. V konecnom dosledku, aj ked som si dala viac ako som mala, nezjedla som nic tak velmi kaloricke co by mohlo moc uskodit. Zajtra sa na kontrole priznam a uvidim co mi na to pani povie. Pokracujeme dalej.... 🙂 A dik za podporu. Tvoja otazka ma taktiez posuva vpred. 🙂
@fineta ja mám pestrý jedálniček a mozzarellu môžem,ale len light, hneď ma to napadlo...Ja dnes som vynechala na večeru jogurt s vlákninou a aj olovrant,no nestihacky v práci, dala som si teraz trochu acidka 😂
@fineta
@margotka33
@vanitka ja som sa dnes priznala v práci trom kolegyniam,že som začala chodiť do naturhausu a tie len zalamovali rukami 😂,že koľko peňazí a zase sa Ti všetko vráti nazad atď ...No skoro ma ukameňovali....PS: ak za 3mesiace neuvidím výsledky, aspoň -6-7kg ,nebudem tam už chodit
Na to, že som si myslela ako som to včera strašne porušila, mala výčitky a doslova sa kajala, ráno vidím na váhe rovných 74 kg. Takže ok! 😀 Dnes kontrola, o výsledky sa podelím PO... 🙂
@michaelaur áno, je to pravda, že keď si nedáme pozor a začneme jesť piate cez deviate, tak to máme späť. Kolegyňa schudla pred tromi rokmi cca 13 kíl pomocou NH a teraz má späť 10. Ale hovorí, že NH za to nemôže, je to jej vina, pretože sa rozožrala a sama si povie "tak mi treba!" NH totiž má naučiť správne kombinovať potraviny a naučiť pravidelne jesť. Si vezmime, že v dnešnej hektickej dobe myslíme na svoje telo na poslednom mieste. Dávame mu najesť len vtedy, keď kričí po hlade a to je už neskoro. Potom zhltneme veľakrát všetko čo nám príde pod ruku a ukladajú sa zásoby. Som presvedčená, že za tých 13 týždňov, ktoré do leta ostávajú, zhodíme min. 8 kíl. Takouto stravou určite! 👍

V telke hovoria,ze hladovania sa netreba bat.. 🙂