icon

Nechudnutie bez pohybu

4. sep 2023

Ahojte,pocula som,ze su ludia,ktori aj ked maju dobru stravu,nedokazu schudnut,kym sa nezacnu hybat.moze to byt pravda?poznate takych?

anjelicek26
4. sep 2023

Akoze clovek, ktory ked neje, tak neschudne? To si akosi odporuje... neprijimam kalorie - mam deficit - telo spotrebovava rezervy, chudne... jednoducha matematika... sport je uz len na fitness, formovanie tela a dobry pocit...

mamamasama
4. sep 2023

Ludia odkázaní na lôžko, ktorý trpia nechutenstvom a nejedia, nechudnú? Porozmýšľaj. 🤔

banalu
4. sep 2023

Dobra strava nemusi znamenat kaloricky deficit.

autor
4. sep 2023

@anjelicek26 to ano,ale pocula som uz ludi povedat,dokonca som to citala aj tu,ze napr.moj muz neschudne,pokial sa nehybe.alebo zena.a kedze nie kazde telo je rovnake,aj ohladom stravy,tak ma zaujima,ci je nieco take vobec mozne.ci su tam nejake mechanizmy,o ktorych neviem.najma ma zaujimaju konkretne skusenosti.

mamamasama
4. sep 2023

@banalu Správne. Ďalší dôležitý bod. Čo je podľa autorky "dobrá strava"

autor
4. sep 2023

@banalu myslim kaloricky deficit urcite.

neznamaznama
4. sep 2023

Je rozdiel kalorický deficit a zdravá strava. Môžeš mať kalorický deficit, ale stravu plnú tukov a sacharidov a vtedy chudnúť človek nebude, resp. len ťažko.

luccija
4. sep 2023

Vieš koľko ľudí si myslí, že majú dobrú stravu a len v ranajkovej kaši príjmu veľa kalórií?často tu čítam veď som mala " len" cestoviny, rizoto, kúsok keksika, kašu s medom, orieškami, banánom
Niekde som čítala koľko sa treba hýbať a ako znížiť stravu, aby človek schudol kilo.Pohyb je dôležitý radšej pôjdem hodinu chodiť ako osekavat stravu na minimum či človek nevydrží dlho

kvetinka75
4. sep 2023

keď tvoj muž nechudne, to znamená, že má príjem vyšší ako výdaj. Matika nepustí. Akonáhle nastáva kalorický deficit, človek chudne.
Ak nechudne, nemá kalorický deficit.

pkgirl30
4. sep 2023

Ja som si jedálniček upravila ale chudnúť som začala až keď som začala cvičiť. Áno jasné že keď držíš diétu tak chudneš, ale ja som sa necítila dobre iba s diétou trebalo mi pohyb a kilá išli dole

simca06022011
4. sep 2023

Áno, ja pokým necvicim, môžem mat diétu akúkoľvek... žiadne ako kaloricky deficit na mne nefunguje ak by som fakt nebola na jablku denne.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
missviolet
4. sep 2023

to co je za blbosť... kaloricky deficit = znizovanie vahy, ci chces, ci nechces. ja som doteraz okrem chôdze necvicila a mam cez 40kg dole

sense
4. sep 2023

Co si myslíš prečo sa anorekticky vyhladujú na kosť a kožu alebo až na smrť? Lebo nejedia.
Takže pokiaľ bude telo menej prijímať ako vydá bude chudnúť aj bez cvičenia, len odídu primárne svaly, potom sa telo prispôsobí, chudnutie zastaví ale ak opäť ukrojis z príjmu zas sa to rozbehne

vanilkovazmrzka
4. sep 2023

Chudne sa z kalorickeho deficitu.

lavender94
4. sep 2023

Niektorí ľudia nevedia správne počítať kalórie, myslia si že sú v kalorickom deficite a vôbec byť nemusia. Je hlúposť aby človek ktorý má nižší príjem ako výdaj nechudol. Zákony fyziky platia na každého, nie len na vyvolených.

barborachors
4. sep 2023

Väčšiu somarinu som nepočula. Chudne sa zníženým prísunom energie. Cize kalorickými deficitom.

kvetinka75
4. sep 2023

@lavender94 presne. Počas hladomoru, počas vojen by neboli potom všetci takí vychudnutí. To sú ľudia, ktorí nič nejedli a mali kalorický deficit. A nie v dnešnej dobe, keď niekto povie, že nič nejem a nechudnem. Len taká porcia cestovín, koľko má kalorii. A hrsť orieškov? .....A neviem, kde prišli niektorí na to, že keď málo ješ, jedlo si vytvára zásoby a nechudnem. Ak niekto ozaj málo je a má kalorický deficit, tak chudne. Ak nie, tak asi ho nemá.

lavender94
4. sep 2023

@kvetinka75 ja úplne milujem ako si všetci kydaju orechové maslo na kilá všade, na to drbnu ešte nejaký javorový sirup a potom sa môžu sťažovať, že priberú aj zo vzduchu. Alebo tie zdravé koláče, čo majú reálne viac kalórií ako normálny.

autor
4. sep 2023

@simca06022011 dakujem,presne na to som sa pytala,viem,ze niekto spominal,ze bez pohybu niekto nechudne.bolo by zaujjmave vediet,preco niekto chudne aj bez pohybu a druhy len velmi velmi tazko.

autor
4. sep 2023

@sense anorekticky nejedia,ale zaroven cvicia niekolko hodin,aspon dve,co poznam.ale tym smerom nechcem viest debatu,len ma zaujima,ci to niekto tak mate.

autor
4. sep 2023

@pkgirl30 ved to.niekto zacne naozaj chudnut,az ked zacne cvicit.ci to ma spojitost s pohybom lymfy,neviem.

hladamematku
4. sep 2023

Nie je

kvetinka75
4. sep 2023

ja som tiež bez pohybu schudla 10 kg za 2 mesiace. Ale mala som starosti, nechutilo mi jesť. TAk kg išli dolu.

simca06022011
4. sep 2023

tak podla mna zalezi aj na strave celkovo, ak niekto je obezny lebo sa prejedal roky a prestane, schudne aj bez pohybu podla mna. Ja som sa napr neprejedala nikdy, prave naopak, nemam ani z coho velmi vyhodit stravu ked mam redukovat... vacsinou to skonci tak ze tu jednu sladkost za tyzden som vyhodila a to sladeny caj rano a to bolo vsetko :D Kaloricke tabulky mi aj beznu nedietovu stravu ukazali u mna menej ako "urcenu hodnotu". na druhej strane nikdy som nebola "chuda", strasne vela som cvicila a pribrala som prave z toho ze som prestala, aj ked stravu som nikdy nemala nejaku extra, doslova by som povedala, ze doby tinedzerske som bola urcite v deficite bezne, u nas sa nevarilo, doma sa ledva jedlo nieco...

pkgirl30
4. sep 2023

Ja vôbec nemám tušenie čím to je alebo nie je. nikdy som kalórie nerátala, nikdy som diéty neriešila. Len raz, to už bolo veľmi dávno som videla reláciu Banánové rybyčky s Halinou Pawlowskou, rozprávali sa tam o chudnutí a zaznela tam veta: " Nežer krávo." do mňa sa to tak vpálilo po celé roky, že som si upravila stravu a začala sa hýbať. Nič netrebalo len večer nejesť a vyhodila som mastné veci, aj chleba si dám, aj knedľu si dám...ale ja som veľmi zaťažená na cvičenie, zbožňujem pohyb, posilní to telo aj ducha