Nedarí sa mi schudnúť
Ahoj ženy, začala som chudnúť a začala som tým, že som vyradila veľa vecí z jedálnička, ako napr. sladené malinovky (Kofola, cola, džúsy), cukor, biele pečivo, sladkosti, slané pochutiny (chipsy), nekupujem polotovary, salámy, slaninu, klobásy...
Zaradila som veľa zeleniny a ovocia, zistila som, že mäso k životu moc nepotrebujem, dám si ho občas.
Ale nejak nevidím, že by som chudla. Robím niečo zle?
Pas sa upravuje hlavne v kuchyni, nie cvicenim 😉
@a_adamcova stitna zlaza nie je vyhovorka, ale realny problem.
Ty nepotrebuješ schudnúť, ale vyformovať a to nedáš, keď obmedzis stravu. Treba cvičiť. S trénerom, s váhami. Pri tvojej výške máš 65kg, čo je super. Ak začneš poriadne cvičiť,možno budeš mať do 70kg, ale svalovej hmoty, čo je sakra rozdiel.
Jaj, a inak, čo čakáš poesiaci? Že budešat dole 5kg? To si môžu dovoliť ľudia s vysokou nadváhou, nie baba so 65kg. 2kg zaesiac je ideál. Dala si sa na dlhú cestu. To si treba uvedomiť. Chudnutie a formovanie postavy nieje na mesiac, či dva. polroka, rok? A potom udržiavanie.
@hederamonstera suhlasim s tebou 🙂
Prijala som 1 176 kcal, ale spálila som len 209 kcal. Ako to je? Musím spáliť všetko to, čo som prijala prípadne viac?
Aký je tvoj bazálny metabolizmus? Lebo 1176 cal pro tvojej výške a váhe mi príde fest nízky príjem. Narýchlo som to hodila do kalkulačky, ale nemám všetky údaje, tak od oka a na tvoju výšku a váhu mi vyšlo cca 1353kal. To je bazálny metabolizmus, to je to, čo tvoje telo potrebuje pre svoju existenciu aj keby ležíš cely deň na gauči. Ak budeš dlhodobo prijímať menej ako bazál, jednak nebudeš chudnúť, lebo telo to chápe, že hladuješ a prreto ukladá a začneš mať zdravotné problémy. Kalorické tabuľky ti presne vedia vyrátať koľko kalórií máš prijať, aby si chudla, aktivitu si tam zadáš akú máš.
Tvoje telo pali kalórie neustále. Tým že dýchas, dokonca aj pri jedení, pri spaní. To nieje o tom,že nejakým cvičením spális 209 a viac sa nepočíta.
Sranda, mám rovnaku výšku a zvyčajne tých 65kg. Teraz mám o 2kg viac a to cítim, ale viem, že keď sa ich zbavim, budem zas ok, cítiť sa dobre vo svojom tele. Tiež si myslím, že je to skôr o spevneni tela s touto váhou.
Čo sa týka jedálnička, osobne by som vylúčila tie cukry ako termix, med aj viac krát. Daj si radšej tvaroh namiesto toho alebo čistý jogurt
Fiha no tvoj jedalnicek je len takmer o sacharidoch. To by si musela behat cely den aby si toto spalila 🙂 Mozno si tak udrzis vahu ale tazko schudnes ak budes prijimat tolko cukru. Banan a termix na ranajky? Na ranajky je ideal nejest ziadne sacharidy ak chces schudnut. Daj si prazenicu so sunkou alebo slaninou. S kuskom syra a zeleninou. Ale nie banany a termixy uz vobec nie 🙈
Poobede caj s medom? Preco? Napi sa cistej vody. To je tak zbytocne uzivanie cukru navyse. Vlocky rovnako nevhodne. Daj si ich na desiatu. Ak nejaky sacharid tak vtedy a nie rano ci na olovrant. A to ak uz je masaker naloz na olovrant co si napisala. Ja byt tebou zameram sa viac na to co a kedy si dam do ust 🙂
2kg za mesiac su super!! Len tak dalej. Neviem ci som prehliadla ale nespominas vodu.
Pri chudnuti cim viac vody tym lahsie sa chudne..
Ja som z takejto váhy pri tej istej výške šla dolu pomocou macingovej,teraz mám 61,5-62 kg
No banán káva s mliekom cukrom,banan a termix máš toľko sacharidov že na celý deň požehnané
Ty si neforemna ...čiže treba začať formovať a inym než silovymi treningami to nedáš
Mlieko vymen za ovsené lepšie trávi ,termix nahrad activiou bielou,baňa až na desiatu ...a rano tuniak,vajicka,ovsené vločky neochutene ,protein ti chýba a cukor nahradiť steviou alebo menším množstvom medu
Máš veľmi nizky kaloricky prijem ....ako si na tom s pitný rezimom ?
Treba vedieť že sacharid sa páli ťažšie a uklada rýchlejšie 😉😉😉😉
Aj ja mam ten isty problem no namna za eea doslova iba hladovat a odopierat si nic viac ziadne 5x dodna vyzivne veci atd
Možno to tu báb spomínali a budem sa opakovať 😀 ta káva s mliekom nie je moc Ok 😊 treba piť veľa tekutín, teraz v lete aj 3litre. Do jedálnička veľa bielkovín v podobe vajíčok, syrov, tofu masa … a podľa mna že nejde po 18:00 je zle ak ideš spat čo ja viem až o desiatej, dajme tomu. Posledné jedlo by malo byt tak 2hodiny pred spaním aby sa nespomalil metabolizmus 😊👍
@simsalabim ano, stitna zlaza je realny problem, lenze asi tak u 5 % ludi, co ju uvadzaju ako dovod priberania/nechudnutia.
Ahoj, podla toho, co pises mas strasne vela sacharidov za den a minimum bielkovin. Musi to byt obratene. Dolezite je aj hmotnost, aku z jedal zjes, treba mat spocitanu potrebnu hodnotu. Ale poradim ti jednu vec, sacharidove jedlo si davaj max jeden krat za den. Teda tie vlocky, ovocie a tieto sladke veci opatrne, len do jedneho jedla za den. Ostatne musia byt postavene na bielkovinach a teda maso, ryby, tuniak, cottage, lucina, tvaroh a pod. Da sa to aj kombinovat so sacharidmi alebo ovocim, aby ti nechybali, lebo potom budes mat zachvaty hladu casom.
@blacki Ja už teraz som hladná a to ešte nejdem spať 🙁
@blacki Myslela som si, že až príliš sacharidov, skúsim to zmeniť, ďakujem za radu.
@bambinomio99 Pitný režim je problém, ja sa napijem až keď som smädná, dneska slabého 1,5 litra.
Ak chces, napis sukromnu spravu, nieco viac ti napisem, ja mam podobnu vahu.
@baleaa Ďakujem 🙂 A keď budem robiť napríklad tú praženicu tak môžem na masle?
Nejde ti odpisat kedze pises anonymne. Ale ano mozes urcite na masle 🙂 Ideal je Ghee ale zas toho masla nedas isto vela 🙂 Kombinuj vzdy tuky a bielkoviny. Rano sa im vyhni a predlzis tak spalovanie, ktore prebiehalo v noci.
@sintra to nic nemeni na tom, ze to je realny problem 🤷♀️
Treba dávať pozor aj na ovocie...banán a hrozno je priiilis veľa cukru. Desiatu máš, olovrant ti chýba 🤷♀️ a tie obedy by som skúsila na štýl delenej stravy.

Treba hlavne vela cvicit. Funguje to.