icon

Nedarí sa mi schudnúť pri kalorickom deficite

17. apr 2025

Ahojte baby v roku 2022 som schudla z 85 na 67, islo mi to super hladko, kilo tyzdenne ziadne extremne diety len zapisujem kaloricke tabulky, no mala som sost stresujuce obdobie prejedala som sa a pribrala som na 74, mesiac toto robim drzim deficit + cvicim kazdy den, a v pondelok sa odvazim 72,6 hovorim si super okey a dnes 73,2… je to podla vas normalne alebo radsej dr vyhladat?

Strana
z2
tanicka907
17. apr 2025

ako viem, ze pri chudnuti kazdy gram hra rolu, ale 600g kludne moze byt este vcerajsia vecera alebo ak si pila viac vody... zajtra to kludne moze byt 72.1.
Neni mozne priberat pri kalorickom deficite, fyzika jednoducho nepusti.
neviem ako intenzivne cvicis, v akych tepovych zonach atd, ale urcite netreba kazdy den. Telo chudne a regeneruje v case odpocinku.

taktotedanie
17. apr 2025

Uplne normalne
Bud nemas deficit len si to myslis alebo si bud pred ms
Napr

autor
17. apr 2025

@tanicka907 mna napadlo ci to neni nejaky zdravotny peoblem lebo mne to pride malo za mesiac pomaly ani mie kilo…

autor
17. apr 2025

@taktotedanie deficit mam na 100% pocitam to v kcal tabulkch a to mi 1xfungovalo na 100%.. vsetko vazim zapisujem vytvaram si tam svoje jedla a vsetko vazim

taktotedanie
17. apr 2025

Absolutne to nie je problem , tak uz vela prispevkov tu bolo, ze si to ludia mysleli a nakoniec neboli az v takom deficite akomsi mysleli, ja sama som s KT schudla 25kg za 6mes ale mala som aj prerusovany post k tomu ale pri ms mi vybehli kila kludne aj +3kg z dna na den
Nemozes chudnut stale konzistentne rovnako
Si aj starsia
Pozor na skryte kcal
Sledovala by som dalej, ak by si nechudla isla by som s kcal dole napr o 200kcal

taktotedanie
17. apr 2025

Prosim ta chces ist k foltorovi lebo si pribrala 0.5kg 😂 zase ukludni motivaciu trosku

tomika01
17. apr 2025

Vážne cvičíš úplne každý deň? To tiež nie je asi celkom ok, musíš mať oddych aspoň jeden deň, svaly to proste potrebujú.

januska12323
17. apr 2025

Je to normálne nemôžeš čakať zázraky keď tá váha nie je extra vysoká.

nyusika
17. apr 2025

kilo tyzdenne je rychle a nie prilis zdrave chudnutie.

pokial si dlhsiu dobu v kalorickom deficite a nechudnes - tak v tom deficite v skutocnosti nie si.

autor
17. apr 2025

@taktotedanie mam 1400 kcal vyska 168cm a taktiez mam prerusovany post

autor
17. apr 2025

@tomika01 1 dem v tyzdni pauza, vacsinou nedela, mam zaplatene treniny schudni s Dave

autor
17. apr 2025

@nyusika ako to myslis? Mam 168cm a 1400 kcal mam vypocitany deficit+ kazdy den okrem nedele trening a cca treningom spalim 600kcal

nyusika
17. apr 2025

myslim to tak, ze mas po prve zle nastavene KT - prijem ti vysiel velmi nizky, aktivity sa zvlast nezapisuju - je to zohladnene v rezime, krtory si vyberies.

po druhe - prijimas viac, ako 1400 kalorii - nie si doksledna v zapisovani.

pokial by si bila dlhodobo na takto nizkom prijme - chudnes.

je to jednoduche 🙂

a cicisit kazdy den poriadne je hlupost...pokial mas len nejake lahsie domace cvicenie, tak OK

autor
17. apr 2025

@nyusika mozem ss?

nyusika
17. apr 2025

nie, nie som kondicny trener, ani vyzivovy poradca

je ti cerejna skupina Cesta k mojej premene, brutalne jednoducho e tam vsetko vysvetlene.

autor
17. apr 2025

@nyusika dakujem pozriem

lucia13022023
17. apr 2025

Aj som ti chcela poradiť, ale 1400kcal ma dostalo.. To nie je dobre vypočítaný deficit, pokiaľ nemáš 150cm.
Ďalej cvičiť každý deň, dalsia hlúposť. Kedy ma telo čas na regeneráciu?
Cele zle

nynia
17. apr 2025

Tych 1400-1500kcal mam teraz ja na udrzanie vahy a to mam 53kg, pri vahe 73 to musi byt pod bazalnym metabolizmom takze tvoje telo doslova hladuje a robi si energeticke zasoby aj z toho, co by normalne vylucilo.

nataliik
17. apr 2025

váha ti môže stúpnuť aj kvôli cyklu pri ovulacii a menstruacii kľudne 2kg. Nevaz sa každý deň, ale pravidelne napr. Kazde 2 tyzdne medzi tým obdobim.
Ďalej keď cvicis každý deň, tak potom by si mala možno aj jest viac ako 1400kcal.
Na tvojom mieste idem na meranie inbody, aby si vedela presný bazal a potom už podľa toho sa zariadit.
A skus sa aj merať.

nataliik
17. apr 2025

Pri tvojej výške a vahe a toľko cvičení to vyšlo 1900kcal, ale neviem samozrejme vek a percento tuku, to som dala také orientacne.
Radšej si to prepocitaj.

autor
17. apr 2025

@nataliik vek 23 🙂 kde si to prosim pocitala? Ja mam navstavenu miernu aktivitu

tanicka907
17. apr 2025

1900kcal je na 168cm celkom vela 🙂 mne normalne v institute vypocitali bezny prijem 1700kcal (meriam 175 cm 🙂 a to bol prijem, pri ktorom som nepriberala a ani nechudla.
Z toho co pises mas vyssi kcal prijem ako by si mala mat. Jedla by si si mala presne vazit a zapisovat a vtedy uvidis kde je pravda. Fyziku proste neoklames 🙂

zuzanka.zuzu
17. apr 2025

celkom som prekvapená čo za čísla sa tu objavili 😳 mám 170cm, bežný pohyb a keby zožeriem 1900kal. tak vážim už cez 100 🙈 ale mám podstatne viac rokov než 23 čiže tebe by to malo ísť lepšie 🤷

jogy1984
17. apr 2025

Ale veď sú to úplne normálne čísla . Nič sa nedeje. Váha predsa nie je fixna . Váha tela sa môže počas dňa meniť rozsahu 0.5 -2 kilá . Počas periodi ešte viac . Vážiť svoju váhu by mal človek najskôr raz mesačne . Častejšie to nemá zmysel .

kavasmliekom
17. apr 2025

Tak neexistuje že si bola v deficite. Keď si neschudla. Bud si zavodnena alebo si nezapisujes všetko poctivo.

pikachu999
17. apr 2025

Pozri si niečo o fázach menštruačného cyklu..v určitom týždni môžeš mať aj +2 kg úplne v pohode..

ivanka349
17. apr 2025

no nie je to normalne sleduj si co konzumujes
zrejme si skonzumovala viac kaloricke jedla
preto ti to slo hore

autor
17. apr 2025

@kavasmliekom hovorim ze vsetko zapisujem poctivo, viem ako zapisovat schudla som uz nejake to kilo

taktotedanie
17. apr 2025

Ved dobre ale do KT vies napasovat predsa aj udene koleno, cipsy, gulas a 5 kopcekov zmrzliny
Takze nie je zapisovanie ako zapisovanie

pikachu999
17. apr 2025

To že ti váha ukazuje +pol kg nemusí byť hneď tuk kľudne to môže byť zadržaná voda
Nestresuj 🙏🍀

Strana
z2