Nenažraná večer
Ahojte cely den som ok aj jem dostatocne ...ale akosa blizi vecer alebo ked sa vecer najem neviemprestat kazi mi to snahu o chudnutie nemozem dlhodobo schudnut koli tomuto zlozvyku pritom nepotrebujem vela 5 kil by stacilo ale neviem riadne ani kilo zhodit koli tomuto trva to velmi dlho a neviem ako s toho von...cvicim hybem sa ale vobec mi to nepomaha a myslim ze len koli tomuto mam okolo 30 a je to velmi zly zlozvyk kedze sa planujem udrziavat nechcem za par rokov byt ako tulen.😵poradte mi co s tym alebo ma motivujte chcela by som byt pritazliva pre manzela a aj sa dobre citit miesto toho len placem a potom sa prezerem...muza touz nebavi pocuvat stale dookola aj prednim sa citim trapne ....vsade same chudnuce mamicky a ja lenstojim na mieste..uz mani z toho pohybu nemam taku radost vsetko mi kazi strava a viem ze kebyze ozaj povuvam telo takby som nejak toho moc nejedla a bola stihla ....ja len jem zo zvyku chuti nudy a alebo z nejakej frustracie uvedomujem si to ale neviem ako to raz a navzdy prelomit...mate niekto s tym to skusenost a nejake tipi?
Mne sa to stávalo ak som sa nenajedla plnohodnotne počas dňa, napr len nejaký trojuholník pizze miesto realneho obeda a potom som prehladla a večer ma to akoby dobehlo ... Musela som si ustrážiť riadny obed a vtedy bolo dobre. Nestáva sa že po čas dňa zješ toho príliš málo ?
A ako máš nastavený príjem ? Aj to môže byť dôvod že ho máš veľmi nízky no telo to tak nezvláda a večer to už pôjde do krajnosti
A pitný režim je aký?
@renusik tipy a triky? Sama neviem, lebo tiež hľadám čoby mi bodlo a čo ustrazim....tiež chcem dať dole len 5-8kil nech sa cítim lepšie....
Zatiaľ som prišla na to, že
➡️chcem mať minimálne 10 000 krokov (mám tri deti a keď je jedno choré tak sa z domu nepohneme, resp som rada ak mám niekedy tých 8000 ale snažím sa ísť viac von než ostať dnu, domácnosť vždy počká)
➡️nechcem jest pečivo večer, žiadny chlieb, rožteky a ine
➡️chcem si strážiť 3 plnohodnotné jedla cez deň
➡️jedlá chcem stihnúť zjesť do Max 20:00 alebo aj skôr
➡️chcem postiť 12 a viac hodín ako sa ktorý deň dá, tz že od 20:00 do 8:00 nič nejem, vyšší level je od 18:00 do 8:00 a dá sa aj vyšší
➡️ Keďže sa snažím večer nejesť a príde chvíľa hladu tak zapínam vodou...večer len voda
➡️celkovo sa snažím piť viac tekutín aj cez deň, kávu Max do 18:00,19:00 mne by kafe nevadilo aj o 20:30 není problém ale krotim sa
➡️ SLADKOSTI tiež vyzieram alebo sa snažím v lepšom prípade do 12:00 alebo do 15:00 neskôr už nechcem i keď sa mi samé ukazujú a núkaju😅
❗❗❗ Všetko je to v hlave, V HLAVE V HLAVE V HLAVE...
nie nebudem dojednať po deťoch (ešte že máme sliepky a chlapa čo poje), nie nebudem jesť jablko na večer lebo ovocie...NIE jablko vydrží do zajtra
Úprimne, teória je krásna ale prax je naprd ťažká, dakedy mi to fakčí, že nemám čo riešiť a dakedy ešte i 21:00 hltám večeru lebo obriadit tri deti do režimu spánku je náročné...
Takže držim ti palce, držme si palce 🤜🤛
@sono2 to su sprostosti. jest moze aj o 22:00, pokial ma cely den spravne vyskladanu stravu
@zuzuliennka1 ano viem ze mozem ake ja ked sa najem o tej 6 7 to by bolo ok len ja este potom zacnem doseba hadzat vsetko mozne ...ani neviem preco to robim
@renusik lebo ti chybaju nejake ziviny, tipujem to na nedostatok bielkovin a vlakniny.
vyskusaj spominane kaloricke tabulky, rychlo sa do toho dostanes, skenujes ciarove kody z potravin/zapisujes a vidis, kolko coho prijimas (bielkoviny, sacharidy, tuky, vlaknina).
ked to vyvazis, urcite nebudes mat potrebu do seba vecer hadzat vsetko mozne 🙂
@elizabet173 no som nespokojna z postavou a perfekcionistka ...ked necvicim trebars kolko by som chcela pritom to nieje o tom ale skor o jedle ,tak tu nespokojnost asi takto riesim preto chcem nachvilu aspon na tyzden prestat ,lebo to nikam nevedie ....co si o tom myslis?
@sono2 kto chce efektivne chudnut, moze jest aj vecer.
urcite NESMIE hladovat a jest posledne jedlo o 18:00, iba ak by mal cisto sedavy sposob zivota, a chodil spat o 20:00 najneskor. O com dost silno pochybujem.
Tieto casy, ked uz nejest - to je vycucane z palca? preco prave 18:00? 19:00? preco nie uz 17:00? alebo az 19:30?? 🙄🙄🙄🤦🏼♀️
najlepsie su kaloricke tabulky - prijimas, kolko musis. Podla bazalneho metabolizmu. A ak je aj 20:00 a chybaju bielkoviny, dam si cottage a bielkovinovy chlieb. Aj 20:30, aj 21:00.
Za 3m mam dole 4kg, a doslova este obcas “nasilu” vecer tlacim zeleninu, cottage, alebo tvaroh,… lebo mi chybaju bielkoviny. Cez den mam pri synovi az extremny vydaj energie.
(za 2t 8kg dole nie je ani zdrave, ani udrzatelne. kilo/kilo a pol mesacne)
@zuzuliennka1 tak muž sa vyložene prejedal nie prepáč 3 týždne sú tomu.
A ide to z neho dole samé.
Je starý športovec a je štíhly a ma super metabolizmus
@sono2 viem ze vsetko chce sebazaprenie aj toto len napriek vsetkemu ho neviem v sebe najist ...aj moj muz by bol urcite rad keby som schudla aj ked mi povie ze vyzeram dobre tak ale co mi ma povedat...uz sa nediva namna tak ako kedysi....inak myslis ze bude dobre dat si pauzu od cvicenia? Upratat hlavu stravu a potom zacat ...pretoze mi pride ne niekedy to zneuzivam ako kompenzaciu
@renusik noo tak mojmu mužovi diagnostikovali stukovatenu pečeň, a mával bolesti.
Bez toho by šiel vo váhe naďalej hore.
On si totiž neodoprel nič a dal bezproblémov veľké čokolády za večer, no ja by som už vracala na záchode.
Jemu to hrozne šmakovalo a bol jednoducho nechutný s tým obrovským telom.
Som rada, že začal čosi robiť.
Musíš proste! Akú máš vlastne výšku? Váhu? Vek?
Problémové rastie?
Štýl postavy?
@renusik večery sú najhoršie!
To neexistuje jest pred tv, to ostáva už na človeku. Ja sa tiež obmedzujem, ale to len preto, že chcem mať postavu. Proste mi záleží. A to veľmi rada jem a obrovské polície ver mi, ale zas mam výdrž, keď treba, Proste od 17 tej by som už hlavne jedlo nedala. Dennodenne. Jasne na dovolenke to je iné.
Záleží, v akom režime som.
Je to na každom, ako chce kto vyzerať.
Pri takej vahe isto nemozes byt tucna. Treba prehodnotit hlavne to, co jes cez den Ak jes proste toho malo, tak sa niet comu cudovat, ze si takto na vecer proste stale hladna

@renusik kedy naposledy ješ? Čo máš na večeru?