icon

Nerozumiem kalorickým tabuľkám

18. apr 2021

Význame sa v tom? Ja som asi totálny debil, ale už hodinu sa snažím prísť a princíp. Aký ma byť môj denný príjem? Ako zistím, ze uz som prekročila denný príjem?
Viete mi niekto prosím vyčítať z fotky co to znamená? Mam jest ešte tuky aj sacharidy atd kým to nebude mať 100%?
Prosím, bez urážok. Vidim to prvý krát, nevyznám sa v tom jednoducho a nemá mi kto poradiť
Ďakujem

Nerozumiem kalorickým tabuľkám
Strana
z2
sense
18. apr 2021

Nedávaj si p po dla vyplnených aktivít, ta databáza je strašne nadhodnotene, daj si režim nebude ta nútiť dojedat

janai1
18. apr 2021

Tak hlavne v nastaveniach treba dať malo aktívny alebo stredné aktívny režim, podľa toho či cvičíš alebo nie... Aktivity sa nezapisuju 🙂 a vyrataj si príjem https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka a to si tam nastav pretože kalkulačka v KT to ráta úplne nelogicky.... Ak chceš chudnúť treba to splnať +/- 100% ale hlavne bielkoviny 🙂

janai1
18. apr 2021

A v nastaveniach tiež treba vypnúť trávenie a zohľadnenie v DDD

maximilie
18. apr 2021

@cocolino234 oo dakujem, vazne super video

autor
18. apr 2021

@cocolino234 dakujem, dobre video, len toto som uz vedela
Teraz sa musim naucit pridavat si jedla

autor
18. apr 2021

@cocolino234 len bud som nepozorne pozerala, alebo som stále nepochopila, ako si mam vypočítať denný príjem. Ta apka to neurobí automaticky?

autor
18. apr 2021

@janai1 popozerám 😀
Od zajtra zacinam
Dnes to už nema zmysel 🙈🙈🙈

autor
18. apr 2021

@sense ja som si aktivity zrušila a aj tak mi to dnes odpratáva...asi až od zajtra to začne ratat nanovo

maximilie
18. apr 2021

Ja som netušila, že niečo také existuje. Tiež som si to stiahla len ešte neviem, kedy s tým začnem 🤭

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
jazula
18. apr 2021

Čo sa týka denného príjmu (celkového aj rozdelenie koľko bielkovín, sacharidov a tukov za deň) - to vyráta appka sama, treba si vyplniť profil - pohlavie, výška, váha, cieľ (či schudnúť, či udržiavať), priemernú aktivitu (nepodhodnotit, nenadhodnotit). Vypnúť zohľadnenie aktivít a započítavanie trávenia. Po zadaní údajov appka vyráta, koľko je cca bazálny metabolizmus a aj vyráta, koľko by mal byt denný príjem (ten by mal byt vyšší ako bazálny metabolizmus) a koľko bielkovín/sacharidov/tukov treba prijať. Potom vlastne už len každý deň treba zapísať, čo si zjedla (alebo ešte lepšie ráno si urobiť plán) a hneď uvidis, ako sa to prejaví v prijme a koľko čoho ešte môžeš zjesť. Ideálny stav sú všetky kolieska čo najbližšie k 100%, alebo aspoň v zelenej. Na začiatok si skus pre zaujímavosť nahodit nejaký svoj typicky deň a uvidis, kde sú najväčšie chyby... typicky mame v našej strave priveľa tukov a sacharidov a primálo bielkovín, s tým ma najviac ľudí problém...

sense
18. apr 2021

Nemáš hodinky kr by ti to synchronizovať? Vypni aj na vyšovanie ddd

autor
18. apr 2021

@cocolino234
No problém je ten, ze neviem aký mam mat denný príjem. Ale predpokladám ze podla váhy a výšky mi to vyrastala automaticky. Vyskúšam to zajtra, uz po všetkých tých nastaveniach , ci to bude fungovať.
Nie nemám žiadne hodinky. Mam doma take, ale to ani náhodou si teraz nejdem s tým sparovat, ...to uz by som z toho bola úplný jeleň.
Ďakujem veľmi pekne za všetky rady. Verím, ze sa mi aj vďaka vám podarí do toho dostat💪💪💪

autor
18. apr 2021

@jazula parada! Dakujem za vysvetlenie
Takže správne som si myslela, ze je to automatické.
Ste super
Veľmi veľmi ste mi pomohli

Strana
z2