icon

Neviem odbehnúť viac ako kilometer. Ako sa zlepšiť?

26. aug 2024

Ahojte, máte nejaké rady ako to zlepšiť? Po km sa neviem nadýchnuť a tak musím zastaviť. Mám tempo 6:50,7/km

la_dolce_vita
26. aug 2024

Trenink, trenink, trenink... postupne pridu vysledky, treba len vytrvat.

la_dolce_vita
26. aug 2024

Este doplnim, ze tempo take, aby si sa nezadychala a vedela normalne rozpravat.

bublinka1426
26. aug 2024

striedaj beh s rychlochodzou. zo zaciatku, telo si zvyka, netreba to prehanat, lebo aj srdce ma dost vysoke tempo pri behu...

ja som zacala 1km a potom som skoncila 8km denne cisto beh
vsetko ide postupne

biba_18
26. aug 2024

začni tak ako radí @bublinka1426 - najlepšie prvých pár týždňov na páse, tam sa to lepšie reguluje ... 2 min chôdza cca 5,7 km/h a potom minútka, minútka a pol behu 8-10 km/h ...

ibrunova
26. aug 2024

Skús začať tak, že pôjdeš minútu beh, minútu chôdza a toto za sebou 10x. Beh žiadny šprint, kľudne aj pomaličky, ale behom. Nesleduj hneď na začiatku výkony, tempá,kilometre. To príde časom. Postupne to posúvaj, že 1.5 minúty beh a pol minútu chôdza a tak nejako postupne.

biba_18
26. aug 2024

@ibrunova na zlepšenie kapacity pľúc je lepšie zo začiatku bežať rýchlejšie aj keď kratšie ... potom v pohode zníži rýchlosť ...

janulicka24
26. aug 2024

zapojila by som okrem behu aj kvalitne hitko alebo kardio nech rozsiris pluca a zvysis vykon. ale ak chces ostan pri behu tak by som to striedala s rychlou chodzou a nie ist na plne pecky stale.

simca115
26. aug 2024

Behávam druhý mesiac a začínala som že ledva kilometer. Teraz bez problémov vyše 5 km bez prestávky. Len tréning , tréning. Nikto ti nepovie že je to ľahké ale musíš ísť ďalej 😊 držím palce. Behanie je vášeň ♥️♥️

petrad15
26. aug 2024

Tiež som začínala horko-ťažko, ale postupne som sa dopracovala "až" na to, že teraz bez problémov zabehnem 5km. 😀 Ja viem, nie je to nejaké terno, ľudia bežne behávajú aj 10km, ale pre mňa je to extrémny úspech, nakoľko bol pre mňa odnepamäti beh veľký boj a neskutočne som pri ňom trpela. 😀 Stále trpím, ale je to pre mňa výzva 😂
No a treba samozrejme trénovať, nič iné nepomôže 🙂

ivangeline
26. aug 2024

Ja mám priemer 2km ale pred tým, keď som cvičila pravidelne, tak to bolo omnoho viac. 20km bol rekord.

franica
26. aug 2024

Mne beh nešiel nikdy. Mala som také 2 roky, keď som sa postupne dostávala na fakt brutálne HIIT cvičenia, bola som špostová ako nikdy a beh mi aj tak nešiel. Proste musím zastaviť a nadýchať sa. Teraz nezabehnem ani jeden ovál u nás na štadióne 400 metrový..vtedy , keď som bola v top forme som dala maximum 10 kolečiek, ale aj to na trikrát 🤷‍♀️

jamimo
26. aug 2024

skoro každý tak začínal 🤔 Ja som začínala rýchlou chôdzou a po čase odbehla aj 15 km. 😉 Chce to čas, pravidelnosť a trpezlivosť. Veľa zdaru 💪