Neviem odbehnúť viac ako kilometer. Ako sa zlepšiť?
Ahojte, máte nejaké rady ako to zlepšiť? Po km sa neviem nadýchnuť a tak musím zastaviť. Mám tempo 6:50,7/km
Este doplnim, ze tempo take, aby si sa nezadychala a vedela normalne rozpravat.
striedaj beh s rychlochodzou. zo zaciatku, telo si zvyka, netreba to prehanat, lebo aj srdce ma dost vysoke tempo pri behu...
ja som zacala 1km a potom som skoncila 8km denne cisto beh
vsetko ide postupne
začni tak ako radí @bublinka1426 - najlepšie prvých pár týždňov na páse, tam sa to lepšie reguluje ... 2 min chôdza cca 5,7 km/h a potom minútka, minútka a pol behu 8-10 km/h ...
Skús začať tak, že pôjdeš minútu beh, minútu chôdza a toto za sebou 10x. Beh žiadny šprint, kľudne aj pomaličky, ale behom. Nesleduj hneď na začiatku výkony, tempá,kilometre. To príde časom. Postupne to posúvaj, že 1.5 minúty beh a pol minútu chôdza a tak nejako postupne.
zapojila by som okrem behu aj kvalitne hitko alebo kardio nech rozsiris pluca a zvysis vykon. ale ak chces ostan pri behu tak by som to striedala s rychlou chodzou a nie ist na plne pecky stale.
Behávam druhý mesiac a začínala som že ledva kilometer. Teraz bez problémov vyše 5 km bez prestávky. Len tréning , tréning. Nikto ti nepovie že je to ľahké ale musíš ísť ďalej 😊 držím palce. Behanie je vášeň ♥️♥️
Tiež som začínala horko-ťažko, ale postupne som sa dopracovala "až" na to, že teraz bez problémov zabehnem 5km. 😀 Ja viem, nie je to nejaké terno, ľudia bežne behávajú aj 10km, ale pre mňa je to extrémny úspech, nakoľko bol pre mňa odnepamäti beh veľký boj a neskutočne som pri ňom trpela. 😀 Stále trpím, ale je to pre mňa výzva 😂
No a treba samozrejme trénovať, nič iné nepomôže 🙂
Ja mám priemer 2km ale pred tým, keď som cvičila pravidelne, tak to bolo omnoho viac. 20km bol rekord.
Mne beh nešiel nikdy. Mala som také 2 roky, keď som sa postupne dostávala na fakt brutálne HIIT cvičenia, bola som špostová ako nikdy a beh mi aj tak nešiel. Proste musím zastaviť a nadýchať sa. Teraz nezabehnem ani jeden ovál u nás na štadióne 400 metrový..vtedy , keď som bola v top forme som dala maximum 10 kolečiek, ale aj to na trikrát 🤷♀️
skoro každý tak začínal 🤔 Ja som začínala rýchlou chôdzou a po čase odbehla aj 15 km. 😉 Chce to čas, pravidelnosť a trpezlivosť. Veľa zdaru 💪

Trenink, trenink, trenink... postupne pridu vysledky, treba len vytrvat.