icon

Nízkokalorické snacky na zahryznutie pri kalorickom deficite

Dnes o 13:54

Ahojte viete odporučiť niejaké nizkokaloricke snacky na zahnanie chute keď som v deficite

simsalabim
Dnes o 13:57

Moje oblubene- Nakrajana mrkva s lyzicou hummusu, grecky jogurt 70g pokvapkany medom a lyzickou miesanych semienok, knackebrot s francuzskou natierkou. Z hotovych alpro puding.
Toto som ako olovrant. Na zahnanie chute - hrncek caju. Alebo zuvacka.

anonym_31cc83
Dnes o 14:18

@anonym_autor ja som si normalne dala nejaku proteinovu tycinku alebo proteinovy puding alebo sladke overnight oats alebo oriesky
Ak si spravne rozlozis jedlo bez problemov nepresvihnes kalorie a aj keby par kalorii hore dolu z toho 3 kila nepriberies urcite

veselo_neveselo
Dnes o 14:40

Mrkvu a stonkovy zeler na chrumanie, jablko s troskou arasidoveho masla. Popcorn doma spraveny bez tuku. Mrkva s jablkom postruhana, zakvapnuta citronom. Pomaranc, mandarinka. Jogurt s trochou semiacok a vlociek. Grecky jogurt s medom a vlasskymi orechami. Hrozienka.

Velmi zalezi, co zjes za cely den. Aj ked si v deficite, tak by si nemala byt hladna. Ak si hladna, tak skor ten jogurt, alebo trochu beef jerky na protein, alebo vajicko na tvrdo s trochou tvarohu.
Lebo ak si hladna, tak aj ta mrkva s zelerom ti zazenie hlad len na chvilku a potom zas budes hladat, co zjest. Ak chces len mlsat, tak trosku toho, co ti ide na chut, alebo najlepsie zahnat mlsnu vodou, cajom, a zamestnat hlavu a ruky 🙂

a0
Dnes o 15:02

Ak máš stále chute na snacky, tak pridaj bielkoviny, ak je to len blbý zlozvyk, tak chvíľu trvá, kým si telo odvykne. Za mňa jeden z naj snackov je pečená cvikla s chrenovým dipom (ten robím tak, že rozmixujem mozzarellu a pridám tam chren).

autumn1
Dnes o 15:03

Ked v deficite potrebujes snackovat bez toho aby si ich mala priamo v jedalnicku ako sucast nieco robis zle. Mas dobre nastavene nutricne hodnoty? Pijes dostatok tekutin (kava, dzusy, sladene napoje sa nerataju)? Pre mna naj "snack" je proteinovy napoj, nesladeny caj alebo voda zaplni to zaludok a "hlad" (skryty smad) prejde. Mna paradoxne deficit zasycocal viac ako predtym nezdravy styl vdaka dostatku tekutin, vlakniny a bielkovin.

autor
Dnes o 15:11
@a0

Ak máš stále chute na snacky, tak pridaj bielkoviny, ak je to len blbý zlozvyk, tak chvíľu trvá, kým si telo odvykne. Za mňa jeden z naj snackov je pečená cvikla s chrenovým dipom (ten robím tak, že rozmixujem mozzarellu a pridám tam chren).

@a0 bielkoviny mám už 2g na kg vahy, viac by som už nedokázala prijať

autor
Dnes o 15:11
@autumn1

Ked v deficite potrebujes snackovat bez toho aby si ich mala priamo v jedalnicku ako sucast nieco robis zle. Mas dobre nastavene nutricne hodnoty? Pijes dostatok tekutin (kava, dzusy, sladene napoje sa nerataju)? Pre mna naj "snack" je proteinovy napoj, nesladeny caj alebo voda zaplni to zaludok a "hlad" (skryty smad) prejde. Mna paradoxne deficit zasycocal viac ako predtym nezdravy styl vdaka dostatku tekutin, vlakniny a bielkovin.

@autumn1 všetko mám nadstavené dobre, snack som myslea aj ako položku v dennom jedálničku.

autumn1
Dnes o 15:22
@anonym_autor

@autumn1 všetko mám nadstavené dobre, snack som myslea aj ako položku v dennom jedálničku.

@anonym_autor tak potom zdravy snack ovocie, zelenina v roznych formach struhane, smoothie, cerstve, mrazom susene, hummus/pomazanka z cervenej sosovice/lucina so zeleninou mrkva/uhorka/paprika, mini porcia greckeho salatu (feta, paradajka, uhorka, paprika, cervena cibula), ryzove chlebicky namazane s lucinou a zeleninou, grecky biely jogurt s cerstvym/mrazenym ovocim... proteinovy napoj... co sa tyka ostatnych proteinovych moznosti tie ja osobne neodporucam mne pridu extremne presladene. A ak mas to teraz dobre nastavene a na tom fungujes pridanim snacku nejake hodnoty sa ti mozu zmenit a uz to nemusi nutricne dobre vychadzat... Samozrejme jedno jablko nic zasadne nezmeni ale napr. ten hummus ako dip so zeleninou alebo grecky jogurt, ½litra smoothie z viacerych druhov ovocia uz vie.

anonym_e0370b
Dnes o 15:28

Baby Bel proteín syr alebo 30% eidam zaberá mne

oceanahory
Dnes o 15:50

Ja zboznujem kombo banan, susene datle, arasidove maslo a troska roztopenej 80-90% horkej cokolady 👌.
A to si iba rozpolim banan (niekedy iba polku, niekedy par kruzkov...) natriem jemne arasidovym maslom, poukladam datle a pokvapkam roztopenou cokoladov. Taky zdravy snickers 😁.

autor
Dnes o 16:45
@oceanahory

Ja zboznujem kombo banan, susene datle, arasidove maslo a troska roztopenej 80-90% horkej cokolady 👌.
A to si iba rozpolim banan (niekedy iba polku, niekedy par kruzkov...) natriem jemne arasidovym maslom, poukladam datle a pokvapkam roztopenou cokoladov. Taky zdravy snickers 😁.

@oceanahory to znie famózne ! Hneď zapisujem, ďakuejm

biba_18
Dnes o 18:14

nemám snacky.
keď ma chytí mlsna na slané upečiem si šunkové čipsy v mikrovlnke a keď na sladké, tak tortilové kúsky… prípadne chuť na sladké kompenzujem 21 g gumových cukríkov… plus protein málokedy (takmer nikdy) nepoužívam do jedla, vždy ho dávam buď osobitne alebo do plánovaného komba tvaroh/acidko…

oskvarka
Dnes o 18:22

@anonym_autor cottage cheese, surova zelenina,